Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor az Economistban 2011. november 16. szerda 12:51 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor az Economistban

Kevés ország okoz akkora aggodalmat a régióban, mint Magyarország és kevés politikus okoz kevesebb ellentmondást, mint Orbán Viktor, írja az Economist Kelet-Európával foglalkozó blogja, melynek szerzője szerint Orbán Viktort bírálói „az önkényuralom előhírnökének” tekintik, akinek vezetése alatt a gazdaság „pillanatokon belül összeomlik”.

Az Economist blog megállapítása szerint „Magyarország gazdasági nehézségei súlyosak (a jókora devizahitel-állomány és a gyengülő forint kombinációja különösen riasztó). Az ország sokkal sebezhetőbb az eurozónában kialakult káosz miatt, mint bármely másik környékbeli ország. De hogy igazságosak legyünk, Magyarország immár nincs azon az intenzív osztályon, ahol 2008-ban volt, amikor az IMF kiváltotta. Orbán úr zűrzavart örökölt, s azóta (köszönhetően jó néhány fájdalmas és bizonyos esetben megkérdőjelezhető intézkedésnek) ellenőrzés alá vonta a pénzügyeket.”

A blogger arra emlékezteti a brit olvasót, hogy a magyar politikai rendszer értelmében a győztes mindent visz, és miután a Fidesz tekintélyes többséget szerzett a 2010-es választásokon, képes arra, hogy stabilizációs és reformelképzeléseit végrehajtsa. „S ha ez azzal jár, hogy ütni kell néhány külföldi bankárt, kölcsön kell venni a pénzt az állami nyugdíjalapból és el kell nadrágolni a központi jegybankot, akkor mi van?”, teszi fel a kérdést az Economist blogja (némileg tévesen, hiszen a Fidesz nem az állami, hanem a magán nyugdíjpénztárakat rabolta le).

A szerző megállapítja, hogy az Orbán Viktorról külföldön kialakult előnytelen kép miatt a miniszterelnök rajongói egyformán hibáztatják a magyarellenességet, a külföldi sajtót és az Orbánt megvető magyarországi liberális elitet. „Ez is egyik oka annak, hogy a külföldi médiának nem nagyon ad interjút; hasonlóképp hallgatag a közeli tanácsadóiból álló szűk kör is.”

Orbán múlt heti londoni útja során azonban megtörte a csendet, amikor egy óra hosszat interjút adott az Economistnak, előtte pedig a London School of Economicson mondott beszédet – ebben hitet téve az adózók körének kiszélesítése mellett és az adóterhek növelése ellen.

A blog ezután az Economistnak adott interjút elemzi, amelyben Magyarország miniszterelnöke az 1989-es nagy változásoktól kiindulva fejtegeti, miért jutott oda a hazája, ahová. Orbán az 1989-es változások melléktermékének tartja a globalizációt amely egyedülálló versenyesélyt kínált a szegény országoknak. „Azok a kevésbé fejlett országok, amelyek 20 éve mögöttünk voltak, most versenyképesebbek, mint mi (…) ezek a felzárkózó országok viszont nem demokráciák”.

Ahhoz viszont, hogy versenyképesek maradjanak, a demokráciáknak alkalmazkodniuk kell, mindenekelőtt adósságfüggésüket kell csökkenteniük, miután az adósságból gyengeség származik, ami kártékonyan befolyásolja a döntésképességet. „Ez ahhoz a kérdéshez vezet, vajon alapvető gond van-e a nyugati demokráciák döntésképességével. Orbán úr ezt a csalit nem kapja be: az orosz, kínai, brazil döntési folyamat is lassú, noha jobban csinálják, mint a jó öreg Nyugat.”

Orbán Viktor védelmébe vette a hatalomra kerülése után végrehajtott vezetőcseréket azzal, hogy a 2002-ben kormányra jutott szocialisták brutálisabbak voltak nála. Az ő tisztogatása még nem ért a végéhez: „Többet kell tennünk!” Orbán szerint a „posztkommunista” egyenértékű a társadalmi patológiával. Olyan politikai rendszer, amelyben törékenyek a politikai intézmények, gyengék a pártok, a gazdaságban pedig a régi elitek jövedelmező és erős kartelljei és monopóliumai uralkodnak. Amikor a politikai kinevezettekről kérdezték, azzal válaszolt, hogy ez más országokban, így az Egyesült Államokban is szokásos. Az ő kormánya – mondta – több vele nem azonos pártállású szakértőt nevezett ki fontos posztokra. Ide sorolta Járai Zsigmondot (aki soha nem volt Fidesz-tag), Warwasovszky Tihamért, Bihari Mihályt és Kovács Árpádot. Őket MSZP-s kötődésűként jellemezte.

A szélesebb külpolitikával kapcsolatban Orbán az interjúban azt mondta, most „keletről fúj” a szél, utalva a szorosabbá váló magyar-kínai kapcsolatokra. „Nem zártunk be senkit”, állította arra a kérdésre, miként kezelték a magyar hatóságok a kínai kormányfő legutóbbi látogatása alatt a tibeti tüntetőket. A blog megjegyzi, hogy a tüntetőket be csakugyan nem zárták, csak épp egész napra berendelték a bevándolási hivatalhoz. Az Economist szerint azonban a Fidesz külpolitikájának legnagyobb pálfordulása Oroszországgal kapcsolatos. Ellenzékben a Fidesz kritizálta a moszkvai rezsimet, mára azonban megváltozott a hangnem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 8 szavazatból)
Orbán Viktor az Economistban, 3.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Ovi jól megetette az Economist bloggerét. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  2. A vilagtalanok és az Economst olvasoknak arra kellene figyelniük, hogy mikor esik le a maszk Orbanrol. Az eröfitogtato egy gyava ember.
    Érdekes, hogy az MSZ(M)P-t mennyire megveti (posztkommunistazik), pedig a kinaiakat meg az oroszokat most mar nagyon is birja (akik eléggé posztkommunistak). Enyhén szolva ellentmondasos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  3. Elolvastam azt eredetit, mert nem hittem a szememnek:
    “hogy igazságosak legyünk, Magyarország immár nincs azon az intenzív osztályon, ahol 2008-ban volt” ?!
    “Orbán úr zűrzavart örökölt” ?!
    “azóta (köszönhetően jó néhány fájdalmas és bizonyos esetben megkérdőjelezhető intézkedésnek) ellenőrzés alá vonta a pénzügyeket” ?!
    Ennek az embernek fingja sincs arról, amiről ír.
    .
    Kérdéseim:
    (1) Mennyit fizetett ezért a Fidesz?
    (2) Ha nem fizetett: az Economist egy blogjában bármekkor hülyeség leírható? Akkor is, ha lejáratja a lapot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  4. Igen megették!!!
    Megvezette a országot , megvezeti a világot!!!!!
    A blogger jobblenne ha recepteket írna , ez nem tudja hogy isszák-e vagy viszik!
    A demokrácia felszámolásáról van szó miről beszél ez ?
    Angliában hogy ha egy régi törvényt próbálnak megszüntetni akkor is hatalmas felháborodás van , itt meg orbanisztán alakul !!!
    Ez hÜLYE!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  5. Ez a csuti szája íze szerint íródott , épp nem dicsérték agyon!
    (szamegazamostmár)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. A világtalanok helyett inkább a prosector ismerkedne már ViksiMisi fizimiskájával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. “…az Orbán Viktorról külföldön kialakult előnytelen kép miatt a miniszterelnök rajongói egyformán hibáztatják a magyarellenességet, a külföldi sajtót és az Orbánt megvető magyarországi liberális elitet.”

    Érdekes: hibás itt mindenki, egyetlenegyet kivéve.
    A Sohasem Hazudó, Köpönyegét Nem Fordító Ember nyilván legkevésbé sem hibás a “kialakult előnytelen kép miatt”.
    Legfőképp mi vagyunk a hibásak, az egész rohadt liberális, komcsi zsidó nép.
    Még ma tessenek minket leváltani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  8. Azért egy Economist lap bloggerétől elvárható lenne, hogy tájékozódjon, mielőtt írkál!
    “Zűrzavart örökölt”? amikor Obama is példaképp állította Bajnai stabilizációját?
    Ez az amerikai forrásokból is elérhető lett volna.
    Amikor 1/3-a volt az országkockázati felárunk és sokkal kisebb a CHF és euró árfolyam? Ez meg a hivatalos adatokból utána nézhető volt!
    Amikor minden elemző azt írta, hogy mivel mi már korábban megléptük a megszorításokat, mi akkor lazíthatunk, amikor mások megszorításra kényszerülnek – és ez előnyt biztosít az országnak?
    ÉS EZT HERDÁLTA EL ORBÁN!
    Tudom, hogy a fidesz felfogadott egy angliai kommunikációs céget nagy pénzekért arra, hogy javítsa az ország megítélését külföldön – és úgy látszik ez nem volt kidobott pénz, de az Economisttól elvárható, hogy reális képet próbáljon adni az olvasóinak.
    Úgy látszik ott is “van az a pénz, amitől korpás lesz a haj”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  9. orbán
    …„Azok a kevésbé fejlett országok, amelyek 20 éve mögöttünk voltak, most versenyképesebbek, mint mi (…) ezek a felzárkózó országok viszont nem demokráciák”.
    .
    Na mostmár látható, mivel leszünk versenyképesebbek!
    Állitsák meg már ARTÚRÓ UIT mielőtt nem késő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. Ezt a halotti maszkot is Melocco Miklós szobrotta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. Ma_Lac
    2011. november 16. szerda
    13:46
    “Még ma tessenek minket leváltani!”

    Követeljük hogy monyon le a NÉP!!!!
    A vezetők maradhatnak , de a NÉP az istenadta lemony mert nem jó az Ő vezetőjének , másik NÉPET a VEZETŐNEk :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. Wáááááááázzzeee……heheheehehehehe
    EZ a maszk olyan mint a másnapos Hruscsov elvtárs fiatalkorában ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Nna.
    Elolvastam a cikket is.
    A riport gügyögés és blabla..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Álljunk meg egy pillanatra! Ez a “blogger” nem készítette, csak “elemezte” azt az interjút (vagy mit), amit az Economist készített Orbánnal! Ezért aztán, mielőtt elvetnénk a sulykot, jó lenne ismerni azt a bizonyos eredeti anyagot!
    Az, hogy egy “blogger” mi az ördögöt írogat az Economist erre fenntartott oldalrészén, az érdektelen! Megírhatta azt Magyarországról, mondjuk a Miniszterelnökség egyik szobájából is.
    Nemde?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  15. Wele nem azonos pártállású szakértők?
    Vagyis a túloldal árulói. Mert a felsoroltak mind azok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Ne legyünk igazságtalanok se Hazudniképtelen Viktormihállyal, se a bloggerrel, se a tényekkel, de még saját emlékezetünkkel se…
    Mert bizony Orbán előtt valóban ZŰRZAVAR volt:
    Az alkotmánybíróság olyan népszavazási kezdeményezésre bólintott, amit törvényeink szerint el kellett volna utasítania, a bíróságok-ügyészségek szinte kitüntetést adtak a főváros felgyújtásáért, a szakszervezetek vezetői azt a látszatot keltették, mintha az ő feladatuk lett volna a költségvetés elkészítése, a gazdák talajművelés helyett Kossuth teret huggyoztak, parlamenti párt a törvények betartatása helyett kordont bontott, satöbbi, satöbbi.
    Ha valaki tisztában van azzal, hogy mekkora volt a zűrzavar, az maga Orbán, hiszen ő szervezte az egészet. (Egyébként zseniálisan.)
    Amint Orbán kapott kétharmadot, azonnal megszűnt a zűrzavar, egy pisszenés sincs, pedig most jogos lenne elégedetlenkedni.
    Kiszámíthatóság van: a fiatal házasok már kiszámíthatják, hogy gyereket nem vállalhatnak, mert nem tudnák eltartani, a nyugdíjasok nem számíthatnak a törvények által garantált nyugellátásra, mindenki előtt világos, hogy aki nem áll be Orbánt – dicsőíteni, annak kuss. CSAK A FIDESZ.. Annyit lophatnak, amennyit akarnak, sőt, többet is…Mi ez, ha nem kiszámíthatóság? MIndenki tudja, hol a kijelölt helye, Kubatov kategóriái már akkor megszülettek, amikor még sehol nem volt a fülkeforradalom. Nem zsákbamacska volt az, ami bekövetkezett…
    Miért külföldi bloggernek kellene felkészülnie Orbánból?! Ha itthon mindenki hagyja blablázni, ahelyett, hogy minden szavát ízekre szednék, szembesítenék a valósággal, nem álságosság ennek a bloggernek a szemére vetni azt, amit ő sem tesz?
    Orbán kivételesen igazat mondott mind a zűrzavarról, mind arról, ami azóta bekövetkezett. Sőt a jövőről sem hazudott: nincs még vége, ezután jön a fekete leves. Csak hát nem arra gondoltok, amire ő. Nagy hiba részetekről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  17. szendam az eredeti anyag:
    http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2011/11/hungarys-politics

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. …„Azok a kevésbé fejlett országok, amelyek 20 éve mögöttünk voltak, most versenyképesebbek, mint mi (…) ezek a felzárkózó országok viszont nem demokráciák”.

    Tessék ilyen országokat felsorolni lesznek szívesek! SLO, PL, CZ, RO, mind rosszabbul állt mint mi 20 éve. Megnézte Google-ban (ami persze nem garancia) de demokráciaként van nyilvántartva. Akkor hogy is van ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Egy hozzaszolo szerint igen gyenge és hianyos a cikk. (forras :ugyanonnan)

    Why no questions on the new constitution? Why no mention of the ad hoc new taxes “in the name of justice” (but of course, no due process as in the real justice system). What about a clumsy way of clearing the way for new judges: a mandatory low retirement age, contrary to all ideology otherwise? Where is a question on wasting precious money on buying MOL and resisting cheaper loands (from the IMF) but claiming we have no money for the poor? But give enormous tax breaks to the rich with the flat tax? The Economist was expected to be much more critical of industrial policy, myopic economic policy, improvised public finances, no checks and no balances, no respect for liberties and different opinions, a general distaste to government-run cultural policy, rehashed education policy (worthy of the late 19th century Prussia, perhaps), and propaganda, with a pretense of a mandate for all of this. WEAK, WEAK, WEAK. Upside: at least the Hungarian right will be really at pains to call you Jewish hacks in bed with the judeo-Bolshevik opposition. Not that they will notice. (Finance means being in bed with bankers, as if banks only had the CEO’s money in, not depositors. Etc.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. Ma meg kiferült hogy a ” dicsőséges ” szabadságharc miatt pont akkorát romlott a Forint , hogy az eddig lefaragott államadósság-hiány csökkenés momentán szertefoszlott…elvitte a cica….odalett…eltűnt….visszanövekedett….ragozzam még ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  21. Én szerintem, ez a … Legyen Orbán, (pedig szívesen tennék jelzőket a szellemi illetve megnyilatkozásai függvényében), Szóval soha megismétlem Soha nem fog a nyakunkról leszállni! Ez az Ember ha nevezhető egyáltalán annak, olyan részletességgel felépítette a saját kis hatalmát, és a híveit oly mód manipulálja, hogy azt bármely szekta vezető megirigyelné … Az általa szemétdombbá redukált országból soha nem áll szándékában távozni.
    Minden intézkedése, minden megnyilvánulása azt teszi egyértelműen, hogy hosszú időre szándékozik Királyosdit játszani a magyar nép és az egész ország kárára. Ez az ember valóban diktatúrát épít Európában. Látható, hogy a rendőrséget mire szeretné használni, (a törvényei betartatására, megfélemlítésre, büntetések kiszabására (habár ebből kell magukat is eltartani) a börtönök és a bíróságok kiszolgálására. Kialakítja a katonaságot amely majd őt védelmezik abban az esetben amikor a nép már teljes mértékben jogosan felháborodva rátör. Az országot semminemű külföldi függőség alá nem akarja vonni és minden jelenlegi hasonlótól meg akar szabadulni (államadósság) Gondolom a Rábát sem azért akarja újra az állam szárnyai alatt tudni (9,46 milliárd ért!) mert munka helyeket akar teremteni, Szerintem inkább jól jön számára az a lehetőség, hogy a katonaságát ellássa gépekkel … A Rába önmagában nem elég erre de a kormány jelenleg a magán kézben lévő Ikarust is meg szeretné szerezni. A két céggel már lehet mit kezdeni ha vannak efféle tervei. Arra jó lesz, hogy a Kis magán hadseregét a hazán belül kiszolgálja …
    Az Orbán nem lesz olyan „nagyvonalú” mint Berlusconi … Még annak is több esze van, ez a Pióca itt Európában szégyeníti a demokráciát annak lényegét, minden nap sárba tiporja az emberi méltóságot, jogokat.
    Azt hiszem ezt a Mocskot nekünk kellesz eltakarítani, habár nem kollektíven teremtettük de a mienk, (sajnos) Egy Igazi Hungarikum, De ennek sem lesz más a sorsa mint az össze hasonlónak …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. A blog…És ki kíváncsi azután bármilyen blogra, amikor megmondták, hogy mennyi milliót fordítanak arra,hogy Orbánt fényezzék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. A csuti vehet magáról akár hány önfényező cikket, interjút a külföldi médiában, a gazdasági szereplők nem ezek alapján vesznek, vagy nem vesznek államkötvényt. Ha pedig vesznek, jól meg kérik az árát. Máshonnan tájékozódnak az ország állapotáról. A volt olasz miniszterelnöknek médiabirodalma van mégis meg buktatta a pénzpiac.
    A sz..t be lehet lakkozni, attól az még az sz.r marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Mint ahogy a Véleményvezér blogba is olvasható; Orbán Viktor nem azért játssza Európa fekete bárányát, mert élvezi, hanem mert pontosan annyira tanácstalan Magyarországgal kapcsolatban, mint ahogy Gyurcsány is volt. Utóbbi belebukott a reformkísérletbe, előbbire is ez a sors vár, persze ha csaj ha nem lesz életképes alternatívája, amely felkarolja a veszteseket. Mi magyarok csak akkor vagyunk hajlandók komolyan venni a külföldi véleményeket, ha az fényezi, simogassa tudathasadásos-áldozatkultuszos lelkünket, de akkor nem, ha az a valóság kegyetlenségére(!) hívja fel a figyelmet, arra, hogy semmivel se vagyunk többek, jobbak senkinél sem. Mert igaz ugyan, hogy sehol se szeretik a jogos kritikákat, a kis, múltjukban sokszor megsebzett népek különösen nem, de ez nem ment fel. Az EU fenyegető katonai potenciál hiányában csak a demokrácia, az emberi jogok, a diplomácia és a kereskedelmi kapcsolatok révén képes érvényesíteni befolyását, a magyar EU-elnökség alatt viszont “házon belül”, egy tagország építette le az első háromnak bizonyos szintjeit, ezzel pedig azt üzenhette a világ felé a kontinens egésze, hogy vannak egyelőbbek, akiknek elnézik, ha nem úgy viselkednek, ahogy azt másoktól elvárnánk, és ezt a hitelvesztést már csak az arab kenyérlázadás elűzött zsarnokaiknak egykori támogatása múlhatta felül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Azért az állami nyugdíjalapból kölcsön vett pénz, és a magánnyugdíj pénztári megtakarítások államosítása között van némi különbség.
    Ha demagóg akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a blog írója rögtön észrevenné az eltérést a két dolog között, ha az ő megtakarításait vették volna úgy el, hogy nagy valószínűséggel a büdös életben egy huncut petákot sem lát viszont belőle. Hogy tovább ragozzam, főleg idős korában nem, amikor majd a legjobban rászorul.
    Az ekkora tévedés, vagy megkockáztatom dezinformáció következtében a blogbejegyzés számomra teljességgel hiteltelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Hja…kissé elcseszte a blogger, mondhatni nem száz százalékra teljesítette a megrendelést.
    Sajna közröhej fennforgása esetén a garancia nem érvényesíthető , mintahogyan szar regényt sem vesznek vissza a könyvesboltban.
    Mostmár írhat az illető akármit , felkészült olvasó átlép rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. “kevés politikus okoz kevesebb ellentmondást, mint Orbán Viktor, írja az Economist”
    .
    Biztos, hogy “kevesebb ellentmondás” szerepel az eredeti szövegben? Szerintem ez – ország-világ kekece, Orbán ismeretében – ellentmondás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ha Orbán nem enged, fizetésképtelenség jöhet 2011. november 16. szerda | AN

Hoffmann Rózsa Orbánt szolgálta ki 2011. november 15. kedd | AN

Gyurcsány aggódik Orbán sorsa miatt 2011. november 15. kedd | AN

Orbán megalázza az amerikaiakat 2011. november 14. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos