Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány aggódik Orbán sorsa miatt 2011. november 15. kedd 21:38 | AN Forrás: facebook

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány aggódik Orbán sorsa miatt

Budapest – Magyarországon nem szakértői kormányra, hanem a kormány ésszerű, felelős gazdaságpolitikájára van szükség – állítja Gyurcsány Ferenc a facebookon. Ha Orbán gyorsan lép és végrehajtja a szükséges gazdasági/politikai fordulatot, akkor még megmenekülhet; ha késlekedik, a mai kormánypártok támogatásával létrejövő új kormány feje már nem ő lesz – véli a volt kormányfő, megfeledkezve arról, hogy ez a Fidesz addig létezik, amíg Orbán Viktor vezeti.

Minden azt valószínűsíti, hogy a következő hónapokban komoly bajba kerülhet az ország, annyira rosszak a gazdasági kilátások. Az árfolyamok az egekben, nem veszik az állampapírt, megállni látszik a növekedés stb., stb. Ilyen körülmények között kitart-e Orbán 2014-ig – dilemmázik Gyurcsány Ferenc.

Megoldás lehet-e nálunk is, mint Olaszországban vagy Görögországban, a pártok széles körének támogatását élvező szakértői kormány felállítása? Gyurcsány szerint nem.

Az említett két országban a kormánypártok elvesztették a cselekvéshez szükséges politikai és társadalmi többség támogatását, ezért ott a válságkezeléshez szélesíteni kellett az új, szakértői kormány politikai hátterét. De Magyarországon nem ez a helyzet. „Itt van egy nagy parlamenti többséggel rendelkező kormány,  amely ha akarna tudna cselekedni. Nálunk nem a kormány parlamenti erejének hiánya, hanem gazdaságpolitikájának tragikus iránya okozza a bajt” – írja Gyurcsány. A válságkezeléshez Magyarországon elsősorban nem erősebb kormányra, hanem ésszerű, felelős gazdaságpolitikai fordulatra lenne szükség – ami Orbán jelentős politikai arcvesztésével járna.

Orbán vagy ragaszkodik „eddigi fantazmagóriáihoz” és akkor bukni fog az országgal együtt, vagy megteremti a gazdaságpolitikai fordulat feltételeit, azaz teljesen átalakítja a kormányát, majd egy új gazdaságpolitikát vezet be. Ezt a két dolgot teheti.  Ha gyorsan lép ő még megmenekülhet, ha sokáig késlekedik a „végén neki is mennie kell”! Az új, Orbán nélküli kormánynak, gyaníthatóan a mai kormánypártok támogatásával egyetlen dolga lesz: levezényelni a választásokig tartó átmenetet és rendbe tenni az elmúlt másfél év rontását – írja Gyurcsány Ferenc.

A fenti gondolatmenet hibája az lehet, hogy a volt miniszterelnök elfelejti, hogy Orbán Viktort nem lehet leváltani a Fideszben, ezért a párton belüli bukása fogalmilag kizárt. Gyurcsány feltételezése, hogy megbukik Orbán, mint miniszterelnök, és egy Orbán nélküli fideszes ügyvezető kormány következik, minden alapot nélkülöz. Ez inkább annak burkolt beismerése, hogy egy gazdasági csőd esetén sem lenne, aki átvehetné a Fidesztől a kormányzást, és arra a DK és Gyurcsány Ferenc sem vállalkozna.

Amíg Orbán és a Fidesz ilyen nagymértékben élvezi – a romló gazdasági helyzet ellenére – a magyar nép bizalmát, egy gazdasági csőd sem buktatja meg Orbánt. A hangulat inkább abba az irányba tolódna el, hogy a nemzetközi pénzvilág bosszút állhat, de Magyarország akkor sem adja fel önállóságát és függetlenségét, nem rendeli alá magát “a zsidó nemzetközi pénzvilágnak”. Ezért nem kívánnák visszaszavazni azokat, akik ennek a nemzetközi pénzvilágnak a “szálláscsinálói”, és akik emiatt “tönkre tették” az országot. Amíg az ország többségének tudata nem változik, amelynek formálásával senki nem törődik, Magyarországon számottevő változás nem lesz.

Érzésünk szerint Orbán nem fogja megváltoztatni a gazdaságpolitikáját, nem fog alkalmazkodni a nyugati demokráciák elvárásainak megfelelően, és nem is fog belebukni ebbe. Legfeljebb a magyar életszínvonal a nyomor alá süllyed, de lesz rá magyarázat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 27 szavazatból)
Gyurcsány aggódik Orbán sorsa miatt, 4.3 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Még van ennél lentebb is!!De ki éli túl a válságot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. Az államcsődöt ovi sem úszná meg, csak ilyet GyF nem mondhat ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. Még megérjük, hogy a fidesz, ha elveszti a támogatottságot, ugyanúgy jár a miniszterelnök kereséssel, mint anno az mszp!
    Gyurcsányt sem értem. Nem mindig kellene neki beszélni.Hagyja már a fideszt, hagy főjön a saját levében!
    Ő meg foglalkozzon a pártjának fontosabb dolgával. Az az ő feladata pillanatnyilag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  4. Kétféle kormány létezik. Szakértöi kormány és hülye kormány.

    Nem értek egyet Gyurcsánnyal.
    Értsen már végre valaki hozzá a jó hülye életbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  5. bumburi
    Ha jársz a dkp.hu-n akkor konstatálhatod, hogy rákapcsoltak és járják a vidéket – ez sajnos elég munkás dolog és időigényes – nincs ingyen-ebéd. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. gets
    Ez mind OK!
    De miért érzi mindig szükségét a megszólalásnak? Néha a kevesebb több lenne… Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. Szerintem tapasztalatból is valószínűleg jobban látja, de nem kell egyetérteni vele, viszont nem árt meghallgatni. Csak 4-5 naponta ír egy bejegyzést a DK honlapon, az nem sűrű, sőt sokaknak kevés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  8. Gyurcsány annyit mondott: nem tekinti azonosnak a fideszt és Orbánt. Továbbá felajánlotta a konstruktív ellenzéki támogatást egy ésszerű gazdaságpolitikai váltáshoz. Amihez “csak” Orbánt kellene meneszteni. Ami a másik módja a zsarnokoktól való szabadulásnak (az egyik a ratatata): a hozzájuk közel állók is megpuccsolhatják őket (Te is fiam, Brutus?)
    Egyébként ez egy racionális elv: már eddig is annyira tönkre vágta Orbán az országot, hogy évekig tartana helyre hozni, tehát nem érdekünk, hogy tovább rongálják. Gyurcsány abból indul ki, hogy Ő mit tett ilyen helyzetben az ország érdekében.
    Ez egy racionális terv: csak sajna a fidesz irracionális, mint a skorpió a folyó közepén: hiába pusztul el ő is meg az átvitelére vállalkozó béka, mégis csak megmarja : “Mert ilyen a természete”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  9. Szerintem nem Ovi sorsa miatt aggódik, hanem az ország sorsa miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  10. Kekec: “Gyurcsány annyit mondott: nem tekinti azonosnak a fideszt és Orbánt.”
    .
    Jelelmző a tisztánlátására. Bárki azt képzeli, hogy Orbán leváltható a Fideszben és szó nélkül elsétál? Inkább szétveri a Fideszt is. Ostobaság azt gondolni, hogy a Fideszt külön lehet választani Orbántól. Majd ha igazán megbuknak 12 év múlva, és menekülnie kell, akkor majd megpróbálják egyesek a Fideszt más színben feltüntetve megmenteni, de nem fog sikerülni. El fog tűnni ez a párt Orbánnal együtt, de előbb még learatják a magyarok, amit vetettek. Egy nappal sem előbb és utóbb, mint amit megérdemelnek, és amit maguknak főztek. Nehogy azt képzelje bárki, hogy a rossz gazdasági helyzet miatt majd megbuknak. Ha nem lesz mit enni, akkor sem buknak meg. Lesz rá magyarázat, lesz hozzá megfélemlítő erős állam, és nem lesz leváltani képes erő. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  11. Kekec
    -
    Szerintem nem az a kérdés, hogy milyen a viszony a FIDESZ és Orbán között, hanem az, hogy a szavazók imádják e még a bölcs vezért. Szerintem imádják. Ezzel el is dölt Orbán sorsa a FIDESZ tagságával szemben.
    Javits ki ha rosszul gondolom. Én egy kicsit messzebb vagyok a kupactól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. “Orbán nem fogja megváltoztatni a gazdaságpolitikáját, nem fog alkalmazkodni a nyugati demokráciák elvárásainak megfelelően, és nem is fog belebukni ebbe.”
    .
    Majd rákényszerítik erre-arra. Bukni is kényelen lesz, mert nem lesz más útja. Talán éppen az unió – a gazdasági és a forint összeomlásának a határán kényszeríti rá. Ha igen, uniós tapaszatalatokkal rendelkező utóda is lesz: Andor László. Attól a pillanattól kezdődik majd a kivezető szakasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Az ország annak levét issza, hogy ovi elvesztette a választást “nyócéve” és ez a büntetés, tudatosan teszi tönkre az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  14. Szerencsénkre eddig nem tudtuk, mi az államcsőd. Szerintem az őket is magával rántja, mellesleg látszik valami kihátrálás Ovi mögül is, mint ahogy 2009-ben GyF mögül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  15. gets

    Elhiszem hogy reménykedsz, de nincs kihátrálás mögüle.
    Sajnos nekem is az a véleményem mint adminnak.
    Hacsak!!! A magyarok harci kedve nem jön meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  16. Nagyon rossz a hangulat a kis és közepes vállalkozók között, akik ugye fő támogatói voltak. Ők már szerintem elkezdtek elfordulni.
    Meg azért azt is vegyük számításba, Gyurcsány az elmult napokban, hetekben nagykövetekkel, diplomatákkal találkozott. Lehet hallott ezt azt tőlük, amit így adott a fidesz tudomására, hogy már az Orbán selyemzsínórja is elő van melegítve.
    És Róna Péter is szélesebb körben tájékozódik.
    Akkor pedig hiába mond Lázár olyan ostobaságokat, hogy itt stabil a kormány, ezért nem alakulhat úgy, mint Görögországban vagy Olaszországban.
    A nagyobb gond egyelőre az őket váltó erős kormányzóképes erő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  17. Lehet itt a kincstári optimizmusunkkal jövőképet festeni, jó nagyot és nem is kerül húszmillió aprópénzbe !! Egy beteg ember csak ilyen módon kormányozhat ! Minden egyes képviselőt ő választott ki a “felcsúti kasztingon” !Ami történik ebben az Országban az az ő beteg agyának(?) szüleménye ! Hiú ábránd szerintem azzal foglalkozni , hogy majd ő utána…! Tessék megnézni a vasárnapi választást , vagy azt hogy hogyan marja egymást a szakszervezet (Gaskó) és a Szolidaritás! Ha valaki komolyan tenni akarna , akkor keresné az együttműködés lehetőségeit !! A Magyar az önpusztításra született !! Aki teheti induljon , mert nem változik semmi , ami bizakodásra adna okot !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  18. Javaslom, most is induljunk ki a legbiztosabb alapról: Orbán beteg személyiségéből.
    Ez a (valszeg) piszichopata már kiépítette a pártján belül is a bunkerét. Kirobbanthatatlan. Sem leváltani, sem “megpuccsolni” (Anyám, micsoda kifejezés) nem lehet.
    Egy út járható: kiállni mellőle. Egyenként, lassan, vagy csoportosan. Erre a gondolkodó Fidesz-szavazók is félreállnak – Orbánnak maradnak a hugyozós/füttyöngő elvtársai. Mivel a hatalomtól megválni képtelen, (beteg ember, nem tehet róla) nem marad más lépése,mint a Jobbik bevonása a hatalomba valamilyen formában. A Fideszbanda és a Jobbikbanda boldogan egymás karjaiba borul, a “jogállami felhatalmazást” Orbán hozza a házasságba, a náci erőt Vona. (Meggyőződésem, hogy Orbán ezt a verziót már évekkel ezelőtt – mint annyi minden mást – lemodellezte magában. Ez az ember tébolyult, de nem hülye.)
    Orbánt nem tartja vissza semmi, soha. (Csak a százezres tüntetés. Ez az ember retteg a felelősségre vonástól, tehát a tömegtől.) Az EU-ból való kilépés, az USA lekicsinylése mind a hatalma megtartásának eszköze.

    Churchill leírta, hogy Hitler mindig blöffölt, s tehette , mert Európa nem hitte el, hogy meg lehet lépni azokat, amiket meglépett. Mit tesz Orbán? “Nem ortodox” lépéseket. Magunk visszük az akasztásunkra a kötelet, ha hüledezünk, csodálkozunk. Orbán minden lépése kiszámítható, ha helyes irányból közelítünk hozzá.
    Pokorniék kezdik felismerni a zsarnokot. Őket kell figyelni.

    Amúgy nem azt írom, amit admin. Nekem a magyarok mindig “mi.” Akkor is, ha nem szeretem. Átvéve Kornai mondását (a kapitalizmusról) a magyar-mivolt nem egy szupermarket, ahol a polcról csak a nekem tetsző dolgokat teszem a kosaramba…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  19. Öszöd után kellett a sip, a dob, a nádihegedű (mire is?)
    Nemzeti gyujtogató mozgalomra? A tv sikeresen megörökitette.
    Akkor szükségét látta valaki az ilyen kellékeknek.
    .
    Orbán megmutatta. Kikésziti ő az országot kellékek nélkül is!
    Sajnos már látszik a zeredmény! Itt a 2/3. Miért hagytuk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  20. Lehet, hogy nem figyelt Bartus úr.
    Orbán mondta:
    “Ha az IMF visszajön, én el.”

    Talán mert ő is figyeli, ami történik, s látja, hogy bizony előbb-utóbb muszáj behívni az IMF-t.

    Orbán nyilván a köztársasági elnöki posztot nézte ki magának.

    Azaz mégis csak igaza van (lesz) Gyurcsánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  21. Admin és többiek :
    Lehet itten ragozni a dolgokat , de az éhséglázadás ( miközben köröttünk Európa zabál , fűt és autózik ) az nem lessz valami kis kofa-lárma !
    Ha majd az erejük legvégére érkezett csórók , akiknek elszedték mindenüket , elvek nélkül ugyan de kurrrva dühösen kimennek az uccára.
    Mert a következő év ezt körvonalazza !
    Ugyanis az adófajták kiötlésében oly szorgalmas parlamenti ficsúrok meg jóasszonyok valahogy nagyon távolkerültek mostanra már a ” valóvilágtól ” ! !
    ( Ésmég ráadásul a félkegyelmú Gaskó aztképzeli ha az AUTÓPÁLYÁKAT kezdik lefélpályásítani , akkor nem verik öket agyon a felháborodott emberek )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  22. Ez a Gaskó , miközben nyálas csúszómászó gumi-hangján prognosztizálja jólhallhatóan nagy levegővétel után a Klubrádióban az autópálya-lezárásokat , közbe-közbe szúr egy egy Gyurcsányozást.
    Gondolom ez az autópályásdi meg az egész amire készülődnek valami ” felsőbb ” terv manifesztálódádának a része .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  23. Gyurcsány foglalkozzon saját “pártjával”, a Fideszt hagyja arra a népre, amely megadta neki a 2/3-os uralmat, ezzel rábólintva kormányzásra képtelen önkényeskedő hatalomgyakorlására és tekintélyelvű mameluk-rendszerének felhúzására!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (12 szavazatból)
  24. Szerintem nem is olyan hülye ez az Orbán, Lehet hogy azért viszi az Országot a csőd felé, hogy a bankok nekünk is elengedjék a fele tartozást, mint a Görögöknek, ki tudja mi jár az agyában (balta kellene) de amilyen mázlink van nekünk nem engedik el, egyszer már el akarták, akkor a jóságos Antal úr azt mondta hogy a Magyaroknak nem kell, mert mi kifizetjük a lógásunkat, hát itt tartunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  25. Orbán egyáltalán nem buta, sőt, viszont elképesztően gonosz. Így még a a magyarokat nem gyűlölte senki a történelemben, mint ő. Persze csak azokat, akik nem hajlandók benyalni neki.
    Irtja is a neki behódolni nem akarókat, tűzzel-vassal, pontosabban törvényen kívül helyezi őket, kilövési utasítást prezentál, végső esetben visszamenőlegesen törvényt változtattat.
    A nap nem kel akkora bizonyossággal reggelenként, mint amennyire biztos, hogy Gyurcsánynak nem csupán a frakciója van ellehetetlenítve, de a politikai létezése is. Ha másként nem megy, kivonják a forgalomból balesettel, oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. Nagy lehet a baj, ha már Gyurcsány védi a FIDESZ-t.
    Kezdj el valakit dicsérni, rögvest gyanús lesz az ügy……
    .
    Mindaddig, amíg ez a parlamenti felállás van, ami most, semmi nem fog változni.
    A FIDESZ kádertaktikája, hogy olyanokat helyeznek előtérbe, akik szellemi rongyok, könnyen átmoshassák az agyukat.
    A FIDESZ frakció 95 %-a ilyen – sajnos.
    Jöhet ide bármilyen szakértői kormány, mindaddig amíg Kosa, Szijjártó, Rogán és a hozzájuk hasonló a háttérben ugatnak, addig semmi nem fog gazdaságilag változni semmi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  27. “Orbán mondta:
    “Ha az IMF visszajön, én el”.”
    Mi mást is mondhatna? Tudja, ha nem belülről, majd kívülről irányítják az eseményeket, mert Mo. uniós tagállamként – szerencsére – fontosabb, mint Orbánék gazdasági fantazmagóriájának a végkifejtetét megvárni. Vannak már, akik ki is mondják, és egyre többen lesznek:
    .
    “Összeomlik-e Magyarország?
    Fájdalmas recesszió köszönthet jövőre Magyarországra, a zord növekedési kilátások a forint iránti bizalmat is alááshatják.”
    Továbbá:
    “Róna úgy vélte: Magyarország helyzete különbözik az olaszétól és a görögétől, ám a növekedési bajok hasonló módon finanszírozási problémákhoz vezethetnek. Róna lapunknak is megerősítette korábbi véleményét: ha az unió centrum országainak nem tetszik egy periféria ország politikája, akkor annak a kormánynak előbb-utóbb mennie kell, s az unió emberei lesznek a válságkezelő kormány vezetői. Szerinte ez történt Görögország és Olaszország esetében, és megtörténhet Magyarországot illetően is.
    .
    S a lehetőséget nemcsak Róna Péter veti föl sajnos: a Wall Street Journal egyik blogjában írták nemrégiben, hogy Magyarország lehet az európai válság következő áldozata.” (…)

    http://fn.hir24.hu/gazdasag/2011/11/15/osszeomlik-e-a-magyarorszag/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  28. admin írta (2011. november 15. kedd 23:21):
    (sok igazságot)
    Sajnos így van.
    Másfelől vizsgálva a dolgot:
    Mi kell az Orbánt ma is imádóknak/kiszolgálóknak ahhoz, hogy szembeforduljanak vele? Létezik olyan dolog vagy esemény, amelynek hatására ezt megteszik?
    A demokratikus jogállamnak vége, a gazdasági növekedésnek vége, a tartalékoknak vége, a jövőbe vetett reménynek vége, az Európához tartozásunknak hamarosan vége, közeledik a mélynyomor — ez mind nem elég ok a szembeforduláshoz.
    Ez a rendszer szép szóval, szavazgatással, tüntetésekkel nem váltható le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  29. Bp II. kerülete leadta a voksot. Az euro 300 felett, a gazolaj 400 közelében, az orszag imazst lehet a sufniba tobbni, és mégis a magyar zemberek a II kerböl szeretik az Ö vezérüket. Szoval ez tényleg félelmetes, ezért van is mitöl tartania Gyurcsanynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  30. Remélem, hogy a II kerböl nem kérdezik a zemberek, hogy miért nem avatkozik be Europa vagy Obama vagy nemtomki? Miért? Csak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  31. Békesi László Professzor érdekes , de ugyanakkor nagyon szomorú jövőképet vázolt fel!
    http://atv.hu/cikk/video-20111115_bekesi_laszlo

    Többet magammal már régóta erről írunk e forumban, hogy miért hagyjuk hogy így legyen?
    Tetszik e kifejezés “Állunk a csalánosban letolt gatyával” , már most kijelentem , hogy iszonyúan rossz sors lesz!
    Félő hogy 3 hét múlva , nem a nép fogja megbuktatni a kormányt, hanem a kormánynak az esze-veszett gazdasági politikája!
    2012 tavaszán sírás-rívás lesz az országban, azt hiszem ezt már boritkélhatjuk!
    Róna Péter közgazdász professzor is hasonlókat fogalmaz meg , mint Békesi Úr!
    CSak tudjátok kedves forumozók, engem igazából az bánt, hogy nem a nép zargatja el a kormányt, hanem a rossz gazdasági intézkedéseibe bukik bele a kormány, aminek a nép , az istenadta nép fogja meginni a levét!
    Mindegy, ez van, én már lelkiekben felkészültem, már amennyire fel lehet erre készülni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  32. Természetesen a három hét, arra az esetre vonatkozik, ha nem tesz jelentős fordulatot a kormány!
    Erre pedig semmi esély nincsen!
    A három hét után indulnak el azok a folyamatok, amelyek jövő év tavaszán fognak kibontakozni!
    Azaz, egy röpke fél évünk van !
    Remélem nem vagyok egy Nostradamus általi jóslattal megáldva , mert akkor régen rossz !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  33. Kedves miaszösz
    2011. november 16. szerda
    09:35
    A gázolaj már 500 Ft közelében (458 Ft). :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. Mélységes sajnálatomra,adminnak a cikkre adott válaszával kell hogy egyetértsek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. gets, kôsz, akkor a helyzet fokozodik, még rosszabb annal, amit hittem :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  36. Gyurcsány reálisan gondolkodik! Nem akar buktatni, mert az nem az Ő feladata. Az Semjéné és Navracsicsé, meg Puché volt. Valamikor Rákosit is öröknek hitték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  37. Oké! Igaza van “admin”-nak: a Fidesz Orbán pártja. Csupa olyan emberszabású ücsörög benne vezető posztokon (így az Ogy. padsoraiban is), akiket Orbán a markában tart. Ma ők még jobban félnek a Vezértől, mint a választóiktól, hiszen egzisztenciálisan függnek a Központtól. Ezért szavaznak meg gyakorlatilag bármit gondolkodás nélkül.
    De a törésvonalak már látszódnak az orbáni monoliton. Nem véletlen, hogy Orbán már zsarolni volt kénytelen a saját frakciójának bizonyos tagjait a közoktatási tv. ügyében. Tersmészetesen percig nem hiszem, hogy a szakadás majd pont Hoffmann Rózsika miatt fog megtörténni. Kiállni a vezéri akarat ellen ugyanis bátorságot, gerincet igényel, márpedig ezek az emberszabásúak rettentő gyávák.
    Ámde mi van akkor, ha egy nagyobb félelem uralja el őket? Mondjuk egy egyre nagyobb és általánosabb elégedetlenségi hullám – nevezhetjük akár éhséglázadásnak is? Amikor már nem az egzisztenciájukat, hanem a személyes szabadságukat, a rózsazsín popsijukat kell félteniük?
    Akkar talán majd ezek a csúszómászók bátran ki fognak állni a barrikádokra, testükkel védelmezni a Vezért (ahogyan “admin” gondolja)? Aligha! Sokkal inkább jönnek majd egyesével, csoportosan megkötni a maguk kis különalkujait, sértetlenségért felajánlva a Vezér és szűk köre fejét a tömegnek, s nem győznek majd nyalni (erre vannak idomítva!), meg árulkodni (detto!).
    Szerintem ez jóval valószínűbb forgatókönyv, mint “admin” tizenkét éves víziója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  38. tudjatok gyerkocok nalunk az tortent, hogy a kormany athozta Fisher urat az allamokbol es ugye itt minden rendbe van. Na, mit szoltol ehez!!??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. egy újabb bejegyzés szerint most már nem csak aggódik, hanem egy lehetséges dolgot vizionál, ami nem is tűnik botorságnak:

    http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/orb%C3%A1n-b%C3%B6rt%C3%B6nben/290048234360979

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  40. Ha tetszik Orbánnak , ha nem addig lesz hatalmon amig az únió vezetői azt megengedik. ha elzárják a pénzcsapokat, ha az eu. biróság elmeszeli a magyar intézkedéseket, a háttérben megüzenik a fidesz vezérkarnak Orbánnak mennie kell. Ugye ismert Orbán már elég sok eu vezetőt és politikust megsértett, ki irta magát a korrekt politikusok köréből. Legalábbis szerintem. A fideszben most egy enyhülés tapasztalható a jogállam felé, hiszen amit akartak azt már bebetonozták.
    a fidesz politikusok nagyon rutinosak és dörzsöltek, a dolgozók meg rendesen küzdenek a betevő falatért. Ellenállásra erejük nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  41. Bartus úr – már megint van egy kis vitám a cikk címével. Gyurcsány ugyanis nem Orbán sorsáért, hanem az ORSZÁGÉRT aggódik.
    És bár a mostani frakció tagjait Orbán személyesen válogatta össze, és eddig tökéletesen igazolódott a válogatási elve (amelynek fő szempontja a takonygerincűség volt) de ha a vesztüket érzik, akkor akár Orbán nyakára hágva is megpróbálnak majd kievickélni. Fenntartom az állításomat: sok zsarnokot a pretoriánusok, vagy pedig a közeli munkatársai buktattak meg.
    Viszont az is nagyon sanszos, hogy ez elől Orbán még időben az elnöki székbe menekül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  42. athos – egyetértek, szerintem is lehet bennük egy ilyen számítás – csak éppen minket hagyni fognak elsüllyedni.
    Mert a görögök és az olaszok (spanyolok, portugálok) megmentése leköt minden forrást, és ők euróövezetbe tartoznak
    mert már előre lehúzta a bankokról azt, amit engedményként le lehetett volna sírni
    mert túl kicsik vagyunk – tehát beáldozhatóak
    mert elég nagyok vagyunk – hogy példát statuáljanak.
    és mert nem utolsó sorban a kiárusításon a fél országot fel tudják vásárolni az eddig a közpénzből kimentett magánvagyonokból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  43. sedona – jó a becslés – addigra jár le az elnök 2 éve, ami után már rizikó (anyagi veszteség) nélkül mehet “nyugdíjba”. Orbán akkor várhatóan átsasszézik elnöknek (előbb még 10-20 évre emeli a megbízatás időtartamát) és a fidesz akkor tud majd szakértői kormányt alakítani. Ha előbb be nem üt a csőd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  44. Azért Aczél Endre is tett hozzá a lehetséges forgatókönyvhöz valamit:

    http://www.nol.hu/velemeny/20111116-vigyazat_

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  45. NYUGODTAN KEZDHET MINDENKI KÉSZÜLNI AZ ORBÁN UTÁNI ÉLETRE, MERT A DILETTÁNS MEKK-MESTER BUKÁSA MÁR KARNYÚJTÁSNYIRA VAN!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  46. Emily!!!! Ha a jóslatod bejön, én úgy, de úgy berúgok, hogy mint még sosem, hozzá teszem, antialkoholista vagyok. De van nekem 58 fokos jó fajta barackpálinkám, hazai, amolyan orbán által engedélyezett, hivatalos, attól be lehet csavarni hamar. Bánom is én, csak igaz legyen amit leírtál. Hajrá barátaim, hajrá, mindent bele és megjön a változás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Tisztelt Hölgyek Urak!
    Nekem úgy tűnik az esély latolgatás közben mintha senki sem számolna az eséllyel miszerint fordítva ülünk a lovon!
    Mára ugyan is szerintem egyetlen valamelyest is a demokratikus rendben gondolkodó politikával foglalkozó kicsit is felelős embernek nem lehet valódi szándéka az országot egy választásig eljuttatnia. (És fájdalom ez a fityesz másodvonalára is igaz). MIÉRT IS!?
    A választási törvény nagyjából kész, a választó kerületek térképe mindjárt kész, a hatalmi intézmények megszállva, – bíróság, ügyészség, Ab, Média, stb. stb.
    Tákolmány jan 1. én hatályban addig néhány egyszerű módosítás, majd a király lemond, (9 évre vagy mind halálig) elsáncolja magát a köztársasági elnöki székben és a “Nemzeti Parlament” onnantól mindössze dísz pattanás lesz a király seggén. A fityesz másodvonalának meg az a rossz hírem, hogy innentől 10 db ember kezében lesz minden Ők fogják eldönteni kinek kalács kinek korbács.

    Szerintetek lehet valaki aki “demokratikus” választásban lehet érdekelt?
    Innen cselekvőképes csak az a kormány lehet amely az utcán győz és a szó szoros értelmében forradalmi hévvel kisöpri az országból a fityeszt törvényestül, barátostul heted íziglen mélységben. Csak így fogja tudni a törvényességet a demokráciát helyre állítani és törvényes módon kormányozni. A másik rossz hír, hogy ilyen erőt, ilyen tisztaságot és ilyen elszántságot én most nem látok. Ha pedig ez egy vérszegény kis lépéssé válik és sokáig elhúzódik abba MI MIND beledöglünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. szendam
    “Igaza van “admin”-nak: a Fidesz Orbán pártja”
    .
    Nem Orbán pártja. A Fidesz Orbán szektája. Orbán pedig a Fidesz-szekta vezére. A felállás is ennek megfelelő, Orbánon kívül másnak nincs szava. Vagy hallgat, vagy helyesel, vagy elteszik az útból. Ma két államtitkárhelyettest ért el Orbán (valamelyik) keze.
    Kik lesznek a következők?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. “Eltűnt a Facebookról Gyurcsány Ferenc oldala, és már csak különféle rajongói csoportok érhetők el. Az Index által közölt, a volt miniszterelnök környezetéből származó információk szerint őket is meglepetésként érte a dolog, és nyomozzák, mi történhetett”
    http://hirszerzo.hu/hirek/2011/11/14/20111114_gyurcsany_facebook_profil

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos