Ronai and Ronai
AMERIKAI

Igaz, hogy Hoffman Rózsa hazudott 2011. november 7. hétfő 4:09 | AN Forrás: FN24

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Igaz, hogy Hoffman Rózsa hazudott

Budapest – A csütörtöki bizottsági ülésen kiderült, hogy Hoffmann Rózsa nem mondott igazat, amikor tagadta a köznevelési törvény mellékletének létezését. Helyettese pironkodott a képviselők előtt.

A múlt héten az FN24 megírta, hogy a kormány által elfogadott köznevelési törvényhez kapcsolódik egy, a nyilvánosság elől eltitkolt 40 oldalas háttértanulmány, amely többek között pedagóguselbocsátásokat, iskolabezárásokat, a tanárok munkaterhének növelését prognosztizálja. A cikk megjelenését követően Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár közleményben cáfolta a dokumentum létezését, egy sajtótájékoztatón pedig kijelentette, hogy az anyag „olyannyira titkos, hogy én sem tudok róla”.

A csütörtöki oktatási bizottsági ülésre az államtitkár nem ment el, helyettesét küldte maga helyett. Így Gloviczki Zoltánnak kellett az ezzel kapcsolatos igencsak kellemetlen kérdésekre válaszolnia. A bizottsági tagok rákérdeztek, mi igaz a titkos háttérszámításokkal kapcsolatban. Sőt, Hiller István előhúzta a táskájából a kormányelőterjesztésre készült anyagot, aminek részét képezte az a bizonyos 40 oldalas dokumentum is. Az előterjesztésen szerepelt Hoffmann Rózsa és Réthelyi Miklós aláírása is. Fekete-fehéren kiderült: nem mondott igazat Hoffmann Rózsa, amikor tagadta annak létezését.

A hazugságot Gloviczki Zoltánnak kellett megmagyaráznia, aki elismerte a dokumentum létezését. Gloviczki állítólag elvörösödve próbálta menteni a menthetőt, elmondta, hogy az anyagot az Ecostat készítette a törvény alapján. Hoffmann Rózsa, amikor erről nyilatkozott talán rossz választ adott – mondta Gloviczki. Majd a dokumentumban szereplő negatív következményekről – óriási lemorzsolódás, nagyarányú képzetlen munkaerő megjelenése stb. – kijelentette: „ezek nem célok, hanem következmények”. A bizottságban  erre nagy és kínos nevetés tört ki, még a kormánypárti bizottsági tagok sem állták meg nevetés nélkül.

A bizottságban arra is rákérdeztek az ellenzéki képviselők, hogy miért nem történt valós, érdemi egyeztetés a törvényről. Gloviczki erre azt kezdte fejtegetni, hogy az egyeztetés egy filozófiai kérdés, mindenkit meghallgattak, legfeljebb nem fogadtak meg minden javaslatot, továbbá az egyeztetési folyamathoz tartozott a sok kiszivárogtatás és ötletelés is.

Fideszes képviselők – Pósán László, Pokorni Zoltán – is élesen támadták az előterjesztést. Kifogásolták, hogy számos fontos dolog nincs rendezve a törvényben, azokat később, rendeletben fogják szabályozni. Nem világos, hogy mit értenek egész napos iskola alatt, és honnan lesz forrás annak kötelező bevezetésére.

Gloviczki derültséget okozott a bizottságban amikor kijelentette, hogy szakszervezeti szemlélettel írták a törvényt, mert a tanárok pártján állnak. Nem válaszolt viszont arra a kérdésre, hogy – miközben drasztikusan csökkenteni tervezik a gimnáziumi és felsőoktatási férőhelyeket – mit ért pontosan a törvény az új nemzeti középosztály alatt. Ugyanis a törvénynek egyik fő célja a nemzeti középosztály kinevelése.

Pokorni Zoltán bizottsági elnök elmondta, hogy bár az egész törvényt nem fogják megtorpedózni, de számos fontos módosító javaslattal fognak élni. A volt fideszes oktatási miniszter határozottan leszögezte, hogy a pedagógusok terheinek növelését csak a keresetnövekedéssel együtt lehet bevezetni. Kijelentette, hogy nem fog olyan törvényt támogatni, ahol a terhek növelése mellé nincs forrás rendelve. Azt is leszögezte, hogy az új törvény életbeléptetését csak felmenő rendszerben tudja támogatni: „Egy intézménnyel még meg lehet csinálni, a tanárokkal még talán meg lehet csinálni, de a gyerekekkel, családokkal nem lehet megtenni, hogy tanulmányai közben változzon a rendszer.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
Igaz, hogy Hoffman Rózsa hazudott, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Hazudott.
    Oszt’ jó napot!
    Pitiáner, középszerű, erkölcstelen, álszent, gyalázatos, tróger banda. Az alja mindenféle társadalomnak Magyarországon most fölül van.
    Ezt azért nem gondoltuk volna. Most a nyakunkba csorog a levük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  2. Rossz valaszt lehet adni a iskolaban, Ez itt egyszeruen hazugsag. Mondjon le, az osszes hazug politikussal egyutt. Kiruluhetne az orszaghaza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  3. Azaz a törvénytervezet bizottsági tárgyalásán érvényesült népünk egyik alap jellemvonása: a sírva vigadás. Mert azt, hogy többször is derültséget keltett olyan ügy, amin inkább zokogni kellene – nem értelmezhető másként. Ráadásul a törvény céljai (melynek katasztrofálisak előttük is ismerten a következményei) nem sok okot ad a nevetgélésre.
    Ha az ellenzék AZT a magas labdát sem tudja lecsapni, hogy bevallottan SZŰKÍTENI akarják a középosztályt – azaz nagy tömegeket ki akarnak abból szorítani – ahelyett, hogy a gazdaság javításával azt bővítenék, és a középrétegeket megóvnák a lecsúszástól – sőt, azt kívánatosnak tartják – akkor ez a nép tényleg alattvalónak való, a politikai elittel egyetemben.
    Ha saját magukért nem tiltakoznak – legalább a gyerekeik miatt ébredni kellene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  4. Figyu!!!!!!!!!!!!
    Szerintem HR csak olyan mint szeretett vezérünk.
    Sohasem hazudik, és nem azt kell nézni amit mond, hanem amit cselekszik.
    Vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  5. A Fijúg még ellenzékben megmondták, hogy mindent másképp fognak csinálni. Másképp csinálják! Na, ehhez kellett összeválogatni a bunkó, hazudni tudó társaságot. Sikerült. UFF.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  6. Nevetséges. Jobb helyeken ilyenkor jön a bizalmi szavazás, aztán a tűnés. Nixon is hazudott, ment is.
    A legdurvább, hogy a “mellékhatásokról” szóló dokumentum ellenére jó bevett szokásuk szerint ezt a törvényt is minden bizonnyal el fogják fogadni, és hazavágják az oktatást. Világos: egy hülye nép nem fog tiltakozni a diktatúra ellen.
    Ez is egy módszer… Csak sérti Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát (http://www.emberijogok.org/). Egy picit.
    Lesz munkája az ezeket váltó kormánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. Ez a nő egy igazi “keresztén” ember!.Hazudni reggel, este meg délben.Aztán még le is lehet tagadni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  8. Igaza van! Hazudjon! Ha nincs egy ember, aki hozzávágná a nyomtatott hazugságait, akkor tegye!
    Érdemlünk mást?Elzavartuk Orbánt a minden napos hazugságai miatt?
    Nem! Mindegyik hazudik, mert már ezt a sok agymenést igaz szóval elfedni nem lehet!
    Hazudjanak! Megérdemeljük, mert csak a jólneveltségnek az idiótaságba hajló megnyilvánulásait tudjuk produkálni!!!
    Összegyűltek 100 ezrek tüntetni az új középosztály megteremtése végett? Ugye nem? Akkor miről beszélünk?
    Némán tűrjük, hogy a nyakunkra tegyék a kést!
    Megérdemeljük!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. Nem az az érdekes, hogy hazudott. Az nyilvánvaló.
    Az sem érdekes, hogy ilyan pimaszul hazudott. Nem is vártam mást.
    Az az érdekes, hogy a fidSS lelepezte. Nyilvánvaló, hogy mindkét fél tudta a másikról, hogy mindent tud, azt is, hogy ők tudják, hogy a másik tudja stb., alighanem együtt főzték ki az egészet. Rózsi néni megbízott fidSSnyik cinkosaiban, a fidSSnyikek viszont cinikus maffiatempóban politizálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. Huffnágelné tipikusan az a fajta álpedagóg aki szemrebbenés nélkül képes belehazudni az egész osztály szemébe.
    Ez olyannyira a lételemévé vált hogy mostmár nagyban nyűvi és hazudik a Társadalomnak ha kell.
    Csakhogy -mint tudjuk- ami működik kicsiben , nembiztos hogy felnagyítva is elmegy !
    Egy nyolcfős tantestület nem azonos az országgal.A dolgok kiderülnek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. “Az előterjesztésen szerepelt Hoffmann Rózsa és Réthelyi Miklós aláírása is. Fekete-fehéren kiderült: nem mondott igazat Hoffmann Rózsa, amikor tagadta annak létezését.”

    Nem mintha jobbat várhatnánk helyette, de erre AZONNAL le kellene mondania, vagy OV-nak mondatnia, és ezzel azonnal sutba dobni az egész semmirevaló tervet.
    Valóban tragikomikus, fájva -sírva nevetni való ez a beteges erölködés, hogy mindent átalakítsunk, mindent jobban tudunk, eddig minden szar volt, de mi meghozzuk a felvirágzást, csak figyeljenek…. Közben meg a gazdaság, a “nemzet”, és minden, amit fel akarnak virágoztatni azonnal súlyos betegség ugyan talán, de agonizálásba kezd. Ezek meg azt hiszik színlelés, holott ez a “megmutatom” politikának egyenes következménye.
    Innen vagy nekünk, vagy nekik menekülni kellene, lassan tényleg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. Én csak arra volnék nagyon, de nagyon kíváncsi, hogy ezek a politikusok, hogyan néznek tükörbe? És valóban elhiszik, hogy jó, amit csinálnak? Nem olvasnak újságot, szakértői elemzéseket, egyszerű emberek hozzá szólásait? Vagy ők lennének a tévedhetetlenek kormánya, társasága? És mindenki más, aki mást mond, lát érez, tapasztal az hazudik, az magyar ellenes az rendszer ellenes?Igen, és ebbe fogunk bele pusztulni de még az unokáink is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Ad egy: Hoffman Rózsa nem tudta mit ír alá, vagy nem tud olvasni.
    Ad kettő: bedobtak egy tervezetet, amin a kormánypárti tagok is módosítani akarnak. Ha a fele valósul meg a tervezetnek, már akkor is örülni fog a nép, hogy csak annyi….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Ő is csak egy simulékony lakáj!Csak az a baj,hogy árt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Mindegy mit csinálnak úgy is mennek a lecsóba!!!!!
    Hát a családját butítsa le a fííreg——

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. HR nem hazudott. Ő ezt a pártot is olyan hiven szolgálja
    mint előző pártját. Olvasni is tud, hiszen mi mást
    olvashatna, ha ezt adták kezébe.
    Hosszú imája teljesült. Végre ezen az oldalon is
    bemutatja milyen jól tud olvasni.
    Hát láthatóvá válik – egyebek között – miért ment tönkre
    az átkos.
    Reméljük ezt is sikerül oly módon kisegiteni, hiszen
    mit tud tenni, ha “úgymarad”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. GAZEMBER TÁRSASÁGTÓL MIT VÁRTOK? GAZEMBERSÉGET. ENNÉL TÖBBET NEM ADHATNAK, EZ A LÉNYEGÜK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Figyu!!!!!!!!!!!!!!
    katka
    2011. november 7. hétfő
    09:36
    Nem kell letgadni semmit. Elég ha meggyónjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Mondjon már valaki nekem egy magyar politikust, aki még nem hazudott.
    MEGHÍVOM EGY SÖRRE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Varga Maria:
    hmmm, nehez ugy, de egy sorert manapsag meg kell dolgozni. Na nezzuk… Gondolom fidezes kepviselot lenne a legjobb megnevezni…
    Vagy ex-fideszest…
    Ungár Klára, nem emlekszem semmi komoly dologra, ambar lehet, hogy ez inkabb a memoriamrol arul el valamit.
    Mindenesetre “Ungár Klára” nevevel playazok a sorre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Ahhoz, hogy eléggé ezeknek eléggé nemzeti legyen a “középosztályuk” középkori sötétségbe kell taszítaniuk a többieket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  22. Kevergetem-kavargatom.
    Valóban nekem is az a véleményem nem mondott igazat.
    Ezen jó csámcsogni. De némi kis áttekintést melléklek.
    1.1939-ben az első elemit kötelező palatáblával kezdtuk
    2. év közben reform indult, palatáblát eldobtuk, megértették
    velünk, hogy jó magyarirásra csak a tűhegyes penna alkalmas.
    Kitiltották az osztályból a töltőtollakat is.
    3. hogy mit hoz a sors, rájöttek arra ‘41 körül, “nemzeti” magyarként
    mégis jobban lehet zsinórirással irni – magyarúl – mivel az umlut-os
    betűkhöz vágotthegyű toll, másként kunkoritott “r”-betű illik
    4……..
    5……..
    6.megértettük a cirilbetűk jelentőségét
    7……
    8……
    .
    .
    n……
    N+1 egyetemi felvételnél kiderült, hogy egyes kiválóan
    érettségizett(!!!!!!) fiatalok olvasási problémával küszködnek.
    .
    N+x. Jujj de jó. Bevezetődik a holtig tartó tanulás. Nem kell
    kimenni az “élet”-be. Tanulni fogunk állami pénzből holtig.
    (örült is ennek a szomszéd Marischka)
    .
    Közben állandóan minden megmagyaráztatott igy-ugy.
    .
    Maradt ugyan ránk egy hagyomány. Ingyen tanulhattál,
    akár diplomáig. Igaz, hogy a koles és a menzadij a
    korszellemnek megfelelően módosult.
    .
    Az itt vitatott nagy mű készitője magyarázkodik, sok
    elődjéhez hasonlóan. A lényeget tekintve, Igaza van a
    vitatkozóknak!
    Nem jó az, hogy visszahozzák a “hat”-elemit, olyan
    magyarázazokka mintha a “se hall se lát Dömötört hallanám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Kedves bumburi!

    Tökéletesen leírtad a dolgokat!
    Én sem értem mire várunk még!!!!
    Már réges-régen elkellene zavarni ezt a bagázst a francba!
    Nálam a festményekkel totál kiverték a biztosítékot!
    Ezek a kormány tagok, tisztára hülyének néznek minket, totálisan!
    Hihetetlen, hogy egy olyan megmozdulás nincs e országban, amikor ellehetne őket zavarni a fenébe!?
    Az ember esze megáll, amikor hallani lehet, hogy milyen intézkedéseket hoznak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. A hír az lenne, HOGY HOFFMAN RÓZSA IGAZAT MONDOTT!
    De mert ilyen ál(!)amtitkári pályafutása alatt még nem igazán történt, így a hazugság részéről állandó hányados!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. “Ezek a kormány tagok, tisztára hülyének néznek minket, totálisan!”
    Nem ők, hanem o.v. Minden mögött ő van, csak nem ő konfrontálódik. Mindenki kap egy kicsit, nehogy tiszta maradjon.
    Lásd az alábbit!

    “Orbán Viktor a hétfői frakcióülés több résztvevőjének egybehangzó elmondása szerint azt mondta, hogy bizalmi kérdésnek tekinti a közoktatási javaslattal szemben felvetett kritikát. Egy minisztérium vagy egy államtitkárság által benyújtott tervezet mögött ugyanis a kormány, végső soron pedig ő áll, vagyis aki egy kormánytervezetet minősít alkalmatlannak, az a teljes testületet, végső soron pedig őt magát tekinti annak – mondta Orbán az ülés résztvevői szerint. Orbán állítólag hozzátette, hogy ezt az együttműködés felmondásának tekinti, és kikéri magának.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Nem akarok kötekedni, de egy időben a tanárok még tűzbe mentek volna az Orbánért, most meg fújnak rá!:P Hát ez nem szép dolog!:P Azt kapták, amit megérdemeltek!:P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Alkotmánysértő a köznevelési törvény 2012. július 29. vasárnap | AN

Kirúghatják a felesleges pedagógusokat 2012. július 12. csütörtök | AN

A kormány félresöpri a diákok jogos követeléseit 2012. február 16. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos