Ronai and Ronai
AMERIKAI

Khamenei megfenyegette az Egyesült Államokat 2011. november 11. péntek 17:00 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Khamenei megfenyegette az Egyesült Államokat

Teherán/Washington – Ali Khamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási vezetője figyelmeztette az Egyesült Államokat és Izraelt, ne próbálkozzanak atomlétesítményei elleni katonai akcióval, mert minden ilyesmit „acélököllel” torolnak meg.

A főpap két nappal azt követően nyilvánult meg az iráni állami televízióban, hogy az ENSZ bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia Ügynöksége (IAEA) nyilvánosságra hozott jelentése szerint nem fér kétség ahhoz, hogy az iszlamista rezsim atomfegyver előállítására törekszik, nukleáris programja korábbi és mostani állításaival szemben nem békés célokat szolgál.

A világsajtó, amelyben a jelentés egyes részletei már a hivatalos közzététel előtt napvilágot láttak, mintegy egy hete találgatja, ki fog katonai lépéseket tenni Iránnal szemben: Izrael egymagában, az Egyesült Államokkal és Nagy-Britanniával közösen, esetleg Amerika egyedül kísérli meg a perzsa atombomba előállításának megakadályozását.

Nincs remény arra, hogy a kérdés megoldására az iraki válsághoz hasonlóan széleskörű koalíció jön létre, miután kizártnak tűnik, hogy Kína és Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsában megszavazna egy katonai beavatkozást. Oroszország legutóbbi kijelentései szerint még arra sem hajlandó, hogy az eddigieknél szigorúbb szankciókat léptessen életbe az iszlám köztársaság ellen. Kína ellenben arra intette Teheránt, nem ártana, ha „rugalmasabb” lenne, és ezzel jelezte, nem fogja tudni a végtelenségig védelmezni a nemzetközi közösségnek évek óta hazudozó, kötelezettségeinek eleget nem tevő iráni kormányt.

Irán hivatalos álláspontja továbbra is az, hogy atomprogramja békés, az IAEA jelentése „kiegyensúlyozatlan”, „politikailag motivált”. A rezsim kardcsörtetése napról napra hangosabb: míg korábban a hadsereg főtisztjei szólaltak meg, most Khameini ajatollah jelentette ki, hogy „ellenségeinknek, különösen a cionista rezsimnek [Izrael Állam], Amerikának és szövetségeseinek tudniuk kell, hogy kemény választ eredményez mindennemű fenyegetés és támadás, de még ha csak gondolkodnak is bármilyen akción. A Forradalmi Gárda, a hadsereg és a nemzetünk… erős csapásokkal és acélököllel válaszol a támadásokra.”

Izrael az IAEA-jelentés közzététele után ismételten a nemzetközi közösség segítségét kérte az iráni atomfegyverkezés leállításához. A zsidó állam két korábbi alkalommal már maga akadályozta meg, hogy arab államok tömegpusztító fegyverhez jussanak: 1981-ben az iraki, 2007-ben pedig a szíriai atomreaktort bombázta le.

Mahmúd Ahmedinedzsád iráni elnök kijelentette: országa „jottányit sem enged” az ügyben, kész azonban arra, hogy a nagyobb hatalmakkal tárgyalásokat folytasson. Az elmúlt években az úgynevezett P5+1 országok – Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Oroszország és Kína – együttesen, a tárgyalóasztalnál próbálták Iránt jobb belátásra bírni, eredménytelenül.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Khamenei megfenyegette az Egyesült Államokat, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. De hagyjuk már ezt a baromságot, hogy a kereszténység sem jobb, mint az iszlám…

    Mennyiszer írjuk már le többen is, hogy ez alapvetően téves, mert míg a keresztény szentírásban egyetlen erőszakra való felszólítás sem szerepel, az iszlám mindhárom szentírása tele van ilyesmivel?

    Nők és máshitűek, na és persze zsidók elleni módszeres, minden korra érvényes erőszakra való utasítások, pedofília, ilyesmi… azért nehogy már ez egyenlő legyen a keresztény szentírással!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Eldrad
    2011. november 14. hétfő
    20:40
    Én sem tettem egyenlőségjelet közéjük, de minden világvallásnak voltak, vannak elhajlásai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Voltak, hogyne.

    De az iszlám eleve egy “elhajlás”, egy gyilkos ideológia, szép versek közé, és költői frázisokba csomagolva.

    Nem is értem, a valóban békés, integrálódott, européner muzulmánok hogy számolnak el mindezzel akár saját maguk előtt is… van pár jó ismerősöm ebből a kategóriából, de nem kérdezek rá erre, mert irtó nagy sértődés lenne belőle alighanem.

    Én meg kedvelem ezeket az arcokat, véletlen sem akarom megsérteni egyiket sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. Azt, hogy a kereszténység milyen, a “sötét középkornak” nevezett történelmi korszakból ismerheti az emberiség…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. A kereszténység nem “olyan”.

    Azok a szörnyetegek voltak “olyanok”, akik az analfabéta tömegeknek beadtak egy eszeveszett ideológiát, mely köszönőviszonyban sem volt a kereszténységgel.

    De ha demagógia felé megyünk, legyen:

    Azok a papok, egyházi személyek, akiket a különféle inkvizíciók kínoztak halálra, azok mik voltak?

    “Eltévelyedett” keresztények, vagy mi?

    Hagyjuk már…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos