Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hogyan halt meg valójában Oszama bin Laden? 2011. november 8. kedd 13:43 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hogyan halt meg valójában Oszama bin Laden?

Washington – Részletes beszámoló látott napvilágot arról a májusi éjszakáról, amelyen a SEAL kommandósai végeztek az al-Kaida ikonikus vezérével. Chuck Pfarrer, a témában most megjelent Seal Target Geronimo című könyv szerzője azonban azt állítja, az elhangzottak alapos korrekcióra szorulnak.

The Inside Story of the Mission to kill Osama bin Laden (Az Oszama bin Laden megölésére irányuló küldetés hiteles története) – ezt az alcímet viseli a Seal Target Geronimo (A Seal célpontja: Geronimo) című mű. Geronimo Oszama kódneve volt – sokan tiltakoztak is később amiatt, hogy miért épp a híres indián főnök nevét választották ki erre a célra, aki bár ellenség volt, minden tiszteletet megérdemelt, szemben a tömeggyilkos terrorista Oszama bin Ladennel.

Pfarrer a Daily Callernek adott interjúban részletesen beszámol arról, miért véli úgy, hogy az eredeti beszámoló kiigazításra szorul, s miért adja közre ennek érdekében az abbottabadi erődítménybe behatolt kommandósok személyes történetét.

A New Yorker című lap augusztusban hozott a tárgykörben egy sztorit, amelyet kommandós források nem erősítettek meg. Ebben a cikkben Nicholas Schmidle szabadúszó azt írta, a SEAL-esek emeletről emeletre lövöldözve haladtak felfelé, míg végül sikerült az űzött vadat sarokba szorítaniuk:

„Az al-Kaida főnöke, aki sárgásbarna shalwar kameezt, a fején pedig kis imasapkát viselt, megdermedt; nem volt nála fegyver. ’Soha még csak szóba sem került az őrizetbe vétele vagy az elfogása – ez nem a másodperc tört része alatt dőlt el. Senki nem akart foglyot ejteni’, közölte velem a különleges műveletekért felelős tiszt. (Az adminisztráció kitart amellett, hogy amennyiben bin Laden késedelem nélkül megadta volna magát, élve kerítik kézre.) Kilenc évvel, hét hónappal és húsz nappal szeptember 11. után egy amerikai fegyvert sütött el, véget vetve bin Laden életének. Az első, 5,56 milliméteres lövedék bin Laden mellébe fúródott. Miközben hátrazuhant, a SEAL egy másodikat is belelőtt, épp a bal szeme fölé.”

Chuck Pfarrer szerint mindebből semmi nem igaz. „A negyvenöt perces tűzharc, a kibonatkozó támadás, a harmadik szinten elkövetett hidegvérű gyilkosság – a küldetés nem ezekről szólt”, mondta a szerző a Daily Callernek.

Pfarrer szerint a lopakodó Hawk helikpterek a terv szerint közelítették meg Oszama bin Laden búvóhelyét, s a Razor 1 fedőnevű gépben lévő kommandósok az épület tetején szálltak ki, nem a földön. Nem ekkor került sor a második gép meghibásodására sem, csak később, amikor bin Laden már halott volt. Razor 2 nem szállt le, hanem a ház mellett lebegett, fedélzetén mesterlövészekkel, akiknek kitűnő rálátása volt mindazokra, akik menekülni akarnának az épületből.

A SEAL különítmény tagjai a tetőről nyíló ajtón pillanatok alatt bejutottak a harmadik szinte, és már ott is voltak bin Laden hálószobájában, aki épp átvetette magát a dupla ágyon, hogy a szoba másik oldalában lévő Kalasnyikov géppisztolyhoz hozzáférhessen. Ekkor történt – mindössze 90 másodperccel azután, hogy az első kommandós lába a háztetőt érintette –, hogy lövedékek fúródtak a terrorvezér mellébe és fejébe, véget vetve a világ első számú közellensége pályafutásának.

Obama azon nyomban bejelentette bin Laden halálát, ami Pfarrer szerint elsietett dolog volt, mert rontotta a nemzetbiztonsági törekvések esélyét. Az elnök megtehette volna, hogy hetekig, vagy akár hónapokig titokban tartja bin Laden kilövését, annak dacára, hogy a kommandó után bizonyítékok maradtak Abbottabadban, s a hírszerzés segítségével eközben egyszer és mindenkorra végezhetett volna az al-Kaidával.

Ám nem így történt, az azonnali bejelentés a szerző megítélése szerint részint vitákat generált a hírszerző közösségen belül, részint elindította a legendaképződési folyamatot, miután egyre több politikus szeretett volna jól értesültnek látszani, és olyanok is részletekkel szolgáltak a rajtaütésről, akik egyetlen kockát sem láttak az arról készült videofelvételről.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Hogyan halt meg valójában Oszama bin Laden?, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Más a politika és más a terrorelhárítás módszertana. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Salamon Béla: ha én egyszer kinyitom a számat……
    Sajnos azt sem tudjuk, miért halt meg Keneddi tán csak nem
    oszamaelőd a tettes. Mit tudjuk mi a nagyok körül mi
    történik. Rózanéni is az “aztirjaazujság”-ból tájékozódott.
    Nézz körül jobbra-balra. Ellentmondó közleményekből
    megtudhatod amire szükséged van. Talán mindegyik igaz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. “…Pfarrer szerint…”

    - Mi az, hogy “szerint”?

    Mégis, mi ez már megint? Mi ez a hülyeség, hogy ellenőrizhetetlen forrásokra hivatkozva valaki újabb elméletet gyárt?

    “…közölte velem a különleges műveletekért felelős tiszt…”

    - Igen, ezek a fedett műveletekért felelős amerikai tisztek már csak ilyenek.

    Közölnek mindenfélét az publicista cimboráikkal, vagy bárkivel, gondolom, egy sör mellett… az ezeket a tiszteket felügyelő titkosszolgálatok meg ezt természetesen annyiban hagyják… :(

    Hagyjuk már, ez szánalmas.

    Egyébként is…

    - Hogy taposták el a világ eme pestisét, amelyik az “oszama bin laden” névre hallgatott?

    - Így:

    Több éves felderítőmunka után odamentek az elitkommandósok, pofán lőtték, a vele lévő terrorbandát szintén halomra lőtték, emberveszteséget nem szenvedtek, ezután eljöttek.

    Ennyi, vége.

    Mit kell ilyen baromságokat írogatni, és egyik ellenőrizhetetlen elméletet a másik után gyártani, különösen ennyire szánalmasan idióta hivatkozással?

    Hogy ővele eztetet bizony a “különleges műveletekért felelős tiszt” közölte?

    Ne már…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Tim Osman alias Oszama Bin-Laden a CIA egykori gyermeke volt, akiket még a 70-es években képeztek ki a szovjetek elleni harcra Afganisztánban. Évek óta ő a világ közellensége egy olyan dologért, amihez semmi köze sem volt. Kiváncsi leszek, hogy ki a következő, aki vagy akik miatt folyamatosan fenn kell tartani a háborúskodást. Amikor 1946-ban létrejött az ENSZ a feladata az lett volna, hogy többet ne legyen háború a Földön. Azóta kb. 300 körüli a háborúk száma, több mint addig az ismert történelemben. És mint tudjuk a háborúhoz pénz kell elsősorban, nagyon sok pénz. És ezt a pénzt kik adják? Azok a bankárok (illetve örököseik), akik finanszírozták az első és második világháborút is és jelenleg is a pénzt adják a fegyverkezésekhez. Érdemes megnézni néhány filmet a WTC elleni támadásokról. Hamarabb dőltek össze, mint ahogy egy tárgy szabadesésben leesik róluk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  5. “Másfél perccel a leszállás után végeztek vele, állítja egy szerző.”
    -
    Csak tudnám, mi a franc tartott másfél percig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. cOLOMBUS, lehet, hogy előbb magyar szokás szerint igazoltatták, DNS mintát és új lenyomatot vettek róla mielőtt buffff, belelőttek.
    Minden esetre szép akció volt!
    Nem sajnálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Nagy baromságnak tartom hogy ezekről a titkos akciókban premier-plánban gyönyörködnek a tulok hozzánemértő politikusok.
    Aztán beleszólnak és amit a katonák jól elvégeztek , egyből tönkreteszik.
    A politikus vérszomjas állatfajta.
    Képzett tábornoknak , aki látott már széttrancsírozott emberi tetemeket , nem szívügye a mindenáron való hadakozás. Ezzel szemben a politikusok dobáloznak a számokkal meg a várható veszteségekről és hasonlókról karattyolnak miközben igen képzettnek akarnak látszódni..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Ez ő lenne?! Itt a képen egy fiatalember fekszik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Geyza:” A politikus vérszomjas állatfajta.”
    -
    Ez az egy amivel egyetértek de a többivel nem. Mi van akkor ha az akció nem sikerül vagy váratlan bonyodalmak, problémák történnek? Ne feledd, ez egy katonai akció volt egy másik ország területén. Kvázi az USA támadást intézett egy “baráti” ország ellen. Tudom, tudom,… ne vágd hozzám a keybordodat. Örülök az akciónak de csak azt akarom érzékeltetni, hogy ez az egész egy nagyon komplex ügy és bizony kellettek a politikusok oda. Mostmár leteheted a keyboardodat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Mi van, “dakota”, elgurult a gyógyszer?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  11. “…Ez ő lenne?! Itt a képen egy fiatalember fekszik!…”

    - Tényleg!

    Alapos számítógépes képelemzés után ez immár tény!!!

    Na, látjátok, a CIA meg a zusákoki még ezt is elrontották!

    Nem elég, hogy összedöntötték a saját tornyaikat, vagy aztatat inkább a zsidókok csinálták, hogy aztán jól elvehessék a zaraboktól a zolajat, most már még egy fotót sem tudnak jól odaszerkeszteni!

    Hagyjuk már…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  12. Eldrad
    2011. november 8. kedd
    18:34
    Ő nem a dakota, hanem a Dakota, két külön nick.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Jaj, így már más…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Eldrad – Ébresztőfilm, The big pictures. Semmi gyógyszer, csak egyszerűen nyitott szem és tájékozódás. És persze nem hiszek el mindent elsőre, hanem utána járok. Mindössze ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  15. Utána jársz?

    Aranyapám, áruld már el, miféle köröknél tudsz te “utána járni” ilyesminek, már azon felül, hogy beírásaid az ezerszeresen cáfolt, legbőszebb ostobaságok és összeesküvés- elméletek legalját képezik?

    “…Utánna járok…”

    - Ha te ilyesminek utána tudsz járni, akkor te nagyon nagy császár lehetsz… :)

    Szánalom a köbön… még jó, hogy a magad fajta Mindenttudó Mindent Cáfoló Nagy Igazságlátók befolyása a nullával egyenlő bárhol is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  16. Figyeljetek, rafinált zsidó trükk volt valójában 9/11:

    A zusákok meg a zsidókok eldöntötték, hogy jól elveszik a zolajat a zaraboktól.

    A zsidókok meg a zizrael ezért nagyon okosan romba döntötték a tornyokat, de hogy semmi feltűnés ne legyen, előtte nyilvánosan kiparancsoltak minden zsidókot onnan.

    Mikor ez senkinek nem tűnt fel, gyüttek a repülők, melyeken iszlámnácinak álcázott moszad ügynökökök vótak.

    A tórnyok össze se dőltek, az is csak trükk. De ha mégis, akkor is s zsidókok voltak meg a zusa kormánya.

    Miután a tórnyok köré odatelepítették azt a kb. ezer tonnányi precíziós robbasztó töltetet, ami ehhez kellett, amit persze senki nem vett észre szintén, a zusákok beküldtek egy csomó tűzoltót is.

    Hogy miért?

    Hát mert ez tök logikus, és így van, de még az ellenkezője is igaz lehet!

    Nem értitek?

    Hűjék vatytok, mér nem nésztek a dógok mögé?

    Látyátok, azóta hogy elvették a zaraboktól a zolajat!

    Nem világpiaci áron veszik ám, az iraki olajügyi minisztérium, az OPEC, eg vagy fél tucat nemzetközi szervezet által ellenőrzött módon, nem, az is csak ravasz zsidó trükk!

    Kész…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  17. És mielőtt még valaki beszólna nekem, mondanám, hogy én mindennek utána jártam, és ezért mindent tudok!

    Meg nyitott szemmel is járok, és mindig a dógok mögé nézek, így aztán engem nem lehet ám csak úgy átverni!

    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  18. És ki van a képen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Honnan tudták azt, hogy a pakisztáni háznak a tetöszerkezete elbir egy megpakolt helikoptert? Elötte statikusok mérték fel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Dakota,
    és ki adta a pénzt a háborúkhoz úgy 5000 éven keresztül, mikor még nem voltak bankárok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Mi az, hogy nem voltak bankárok?

    Bankárok (és zsidókok) mindig is voltak, csak elhazudják eztetetet is, hogy jól elvehessék a pénzt meg a zolajat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. “…Honnan tudták azt, hogy a pakisztáni háznak a tetöszerkezete elbir…”

    - Mi van, nem figyeltek?

    Most mondta, hogy ő nyitott szemmel jár, és utánanézett!

    Minden bizonnyal alapos tanulmányai után jól megkérdezett tűzszerészeket, robbantómestereket, statikusokat, elitkommandós parancsnokokat, fotómontázs- készítőket, na és persze titkosszolgálati vezetőket is.

    Még egyszer mondom, helyette is, mindennek utánanézett!

    Ma írta, kitűnően felépített kommentjében, nem figyeltek?

    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  23. Én nem gúnyolódnék azon, amit @Dakota állít. Még akkor sem, ha nem valószínű az, amit az ikertornyok összedőléséről ír. A hírek manipulálva vannak. Az igazság kibogozhatatlan – szvsz.
    Volt már a történelemben példa arra, hogy az USA igaztalan vádak alpján indított háborút. Például a spanyol-amerikai háború ürügyéül szolgáló robbanás, a Maine páncéloson (1898). Nagyon tanulságos történet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. r,
    nem tudom mi volt 1898-bqn, de most 2011 van.
    “nem valószínű amit az ikertornyok összedőléséről ír”????? Nem valószínű?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Dakota: “…. egyszerűen nyitott szem és tájékozódás. És persze nem hiszek el mindent elsőre, hanem utána járok. Mindössze ennyi.”
    -
    Ez mind szép de járkálás közben nem árt gondolkodni is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. Dakota: “Hamarabb dőltek össze, mint ahogy egy tárgy szabadesésben leesik róluk.”
    -
    Tanultál te fizikát? Ez azért nem semmi megállapitás. Tudod mit? Tévedtem. Mégse gondolkozz, … sétálj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. Bazze ha hamarább dőltek mintamit a szabadesés előír akkor a szemét amcsik a hamis filmet a tornyok dőléséről az Uránusz bolygón forgatták valami titkos CIA müteremben. Merthogyottan a szabadesés gyorsabb mint a Földön.
    A tornyok meg még mostis a helyükön vannak csak felkérték Uri Gellert hogy az arrajárokat hipnózis révén ringassa abba a hitbe hogy nincs ott semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  28. Szteem ez a DAKOTA találja ki Mosthatalmonlévőnknek a ” Dakota mondásokat “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. Különben meg kit érdekel hogy miképpen halt meg ?
    Fő az hogy megdöglött és slussz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Nem k* mindegy, hogy hogyan lőtték agyon? Tőlem az egész családját, a 10 feleségét a 100 gyerekkel együtt kinyírhatták volna, legalább nem lesz, aki megakarná bosszulni a szeretett apuci halálát, ha ő már ugye sok száz másik ártatlannak okozott életre szóló veszteségeket a terrorizmus támogatásából adódóan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. Nincs bennetek semi emberség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Animebj:
    Nem sokszázaknak de sok tízezreknek !
    -
    cOLOMBUS:
    Ennek a féregnek az esetében az emberség min. luxus.
    De maximum hülyeség !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. Irónia volt te Pupák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. “Hamarabb dőltek össze, mint ahogy egy tárgy szabadesésben leesik róluk.”

    - Az semmi!

    Én meg tegnap azt vettem észre, hogy szapora lépteim miatt visszafele kezdtem el menni az időben, mégis később értem oda a gyrosbüfébe!

    WTF???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  35. “…Tanultál te fizikát?…”

    - Nyilván igen, és kitűnő tanuló volt

    De aztán rájött, hogy a fizika is nem más, mint gyenge zsidó trükk a Világ Megtévesztésére.

    És miután utánanézett mindennek, ahogy aztat már írta, meg nyitott szemmel jár amúgy is, na, azóta tudja, hogy a fizikai törvényszerűségekben sem szabad “hinni”.

    Jól le is leplezte ezt is!

    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  36. Oszama úgy halt meg – bizalmas információ -, hogy abbahagyta a levegővételt.
    Súlyos hiba volt részéről, de a világ számára igen kedves cselekedet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Nem is értem hogy miért kell ezzel foglalkozni!!!!
    Megérdemelte amit kapott!!!
    Ezekkel a mocskokkal csak így lehet beszélni. Erőszakra ebben az esetben “iszlám szélsőségek” csak erőszakkal lehet válaszolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Megyugodtam az előző komentre 2 ből 0 alapján.
    Már kezdtem azt hinni nem itthon élek, de látható
    az értékelések szórásából nem kell aggódnom.
    Soha sem mondtam, hogy nem örülök egy vallási
    alapon romboló bünöző halálának. Kiváncsi emberként
    továbbra is várom a mindenirányból felénk áramló
    “információkat”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az ember, aki levadászta Oszamát 2011. július 5. kedd | Rákócza Richárd

Kerry: Clinton Pakisztánba megy 2011. május 16. hétfő | AN

Amerika további terrorra számít 2011. május 16. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos