Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kerry: Clinton Pakisztánba megy 2011. május 16. hétfő 16:44 | AN Forrás: Politico

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kerry: Clinton Pakisztánba megy

Washington/Iszlámábád – Hamarosan Pakisztánba utazik a külügyminiszter asszony, hogy vendéglátóval megbeszélje az Oszama bin Laden halála után kialakult helyzetet, jelentette be John Kerry szenátor.

Kerry, a Szenátus külügy bizottságának vezetője vasárnap érkezett meg a közép-ázsiai országba, hogy Hillary Clinton útját előkészítse. A politikus ezt megelőzően Afganisztánban járt.

Kerry iszlámábádi megbeszélésein szóba került, miként lehetséges, hogy Pakisztán éveken át nem tudott – vagy nem vett tudomást arról, hogy az al-Kaida főnöke a fővárostól nem messze, a helyi hadiakadémia tőszomszédságában él. A két fél „egy sor lépésben” egyezett meg a kétoldalú kapcsolatok javítása érdekében.

Pakisztánban napokkal bin Laden likvidálása után hisztérikus hangvételű belpolitikai megnyilvánulások követték az ország területén végrehajtott kommandóakciót; még az Egyesült Államok részére címzett fenyegetések is elhangzottak parlamenti, illetve miniszterelnöki szinten.

Kerry bejelentette, hogy a pakisztániak visszaszolgáltatják azt a lopakodó helikoptert, amely az akció idején megsérült, így a kommandósok kénytelenek voltak hátrahagyni a helyszínen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Nem sajnálom bin Ladent, de azt el kell ismernem, hogy meggyilkolása terrorcselekmény volt. Ugyanolyan mint a bin Laden által tervezettek. Ha a különítmény elfogta volna Oszamát, és bíróság elé állították volna, az méltó lett volna egy államhoz. Az hogy az ő módszerét alkalmazták, erkölcsileg az ő szinvonalára “emelte” ennek a terrorcselekménynek a kitervelőit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Amerika további terrorra számít 2011. május 16. hétfő | AN

Bin Laden nejei az újabb politikai játszmában 2011. május 12. csütörtök | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos