Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnokot vert a KTE, menetel a DVSC 2011. október 17. hétfő 14:29 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnokot vert a KTE, menetel a DVSC

Debrecen – Kétgólos hazai sikerrel zárult az OTP Bank Liga 12. fordulójának rangadója, a Debrecen – Győr összecsapás, a hajdúságiak így megerősítették első helyüket a tabellán. A játékhét meglepetését a bajnok Videoton otthonában győző Kecskemét szolgáltatta; idegenben nyert a Ferencváros, a ZTE ugyanakkor még mindig nyeretlen a bajnokságban.

DVSC-TEVA – Győri ETO FC 2-0 (1-0)
gólszerzők: Simac (21.), Kulcsár (55.)

Az ősz rangadóján nem érdemtelenül szerzett vezetést a 21. percben az addig valamivel aktívabb hazai gárda Simac fejesével. A gól után élénkebb, izgalmasabb lett az összecsapás, a győriek közel álltak az egyenlítéshez.

A Debrecent megnyugtatta a 100. élvonalbeli meccsén szereplő Kulcsár találata, amelyet követően már nem változott az eredmény. A hajdúságiak hetedik hazai mérkőzésüket is megnyerték, így nagy lépést tettek az őszi elsőség megszerzéséért zajló versenyben. Kondás Elemér tanítványai már négy pont előnnyel vezetik a tabellát.

[youtube D2odH6jj7pM]

Videoton FC-Kecskeméti TE 0-2 (0-0)
gólszerzők: Radanovic (57.), Savic (67.)

A legutóbbi Magyar Kupa-döntő két résztvevőjének bajnoki csatáján bátran kezdett a Kecskemét, de a Videoton hamar átvette az irányítást. A két klub megállapodásának értelmében a Kecskeméten szereplő fehérvári kölcsönjátékosok nem léphettek pályára, így Lencséék a lelátóról nézhették a csapatok kaput kerülő, unalmas küzdelmét. Mindkét fél szervezetten, de gól és helyzet nélkül futballozott az első félidőben.

Fordulás után görcsösen és erőtlenül támadgatott a hazai csapat, a gólokat eközben a Kecskemét szerezte. Kétgólos hátrányban már öt támadóval rohamozott a Videoton, de így sem ment a játék. A KTE okos, türelmes futballjával rászolgált a győzelemre, a Videoton szurkolói pedig jogosan adtak füttykoncertet a találkozó végén.

[youtube V6tWxGtPBMw]

Diósgyőri VTK-Pécsi MFC 4-0 (2-0)
gólszerzők: Budovinszky (30.), Tisza (36., 74.), Gallardo (51.)

A DVTK kezdett lendületesebben, de aztán a Pécs magára talált, igaz, helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A hazaiak egy szöglet után szereztek előnyt. Vezetésüket még a félidő zárása előtt megduplázták, a szünet után pedig fergeteges rohamokat vezettek a Pécs kapujára. A vendégeknek ekkor már momentumaik sem nagyon adódtak.

A DVTK a negyedik gól után igazi örömfutballal szórakoztatta lelkes szurkolótáborát és helyzetei alapján akár még nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

[youtube etaN0YixR4g]

Újpest FC-ZTE FC 4-2 (2-0)
gólszerzők: Rajczi (6. és 65., utóbbit 11-esből), Simon K (23.), Markovic (69.), illetve Kamber (61., 76.)

Az első perctől kezdve az Újpest akarata érvényesült, s a fővárosiak mezőnyfölényüket kihasználva hamar előnyhöz jutottak. A vendégek hátrányban sem tudtak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni, sőt, a továbbra is irányító Újpest megduplázta előnyét. A zalaiak enervált és ötlettelen játékára jellemző, hogy az első komoly helyzetet a 45. percben alakították ki – igaz, ekkor csak a kapufa mentette meg a lila-fehéreket a góltól.

A folytatásban sem változott a játék képe, majd a ZTE váratlanul szépített, ettől kicsit megélénkült a játék és az Újpest két gyors góllal végleg eldöntötte a három pont sorsát az alacsony színvonalú találkozón.

[youtube 5WuH16VZAfM]

Lombard Pápa-Ferencváros 1-2 (0-0)
gólszerzők: Maric (47.), illetve Somalia (54.), Klein (74.)

A csípős hideg miatt kapkodták magukat a játékosok, lüktető mérkőzés alakult ki, de gólt egyik csapat sem szerzett.

Szünet után gyorsan vezetéshez jutott a hazai csapat, ám a Ferencváros nemcsak egyenlített, hanem egy pontrúgás után a győzelmet is megszerezte.

[youtube XE6u0MzoROE]

MVM Paks-Haladás Sopron Bank 3-2 (1-0)
gólszerzők: Hrepka (35.), Böde (53.), Sifter (55.), illetve Vujovic (48.), Nagy II G. (68.)

Rendkívül eseménytelen, alacsony színvonalú első félidőt láthattak a nézők. A kapuk alig forogtak veszélyben, a Paks gólja teljesen váratlanul született meg.

A második félidőre nagyot fordult a világ, mindkét csapat nyíltan felvállalta a támadófutballt, ebből pedig egy élvezetes, remek meccs kerekedett, amelyet a Paks megérdemelten nyert meg.

Kaposvári Rákóczi-Budapest Honvéd 2-2 (1-2)
gólszerzők: Peric (44., 11-esből), Pavlovic (55.), illetve Danilo (8., 35.)

Az őszi szezonban jól szereplő kispestiek a találkozó elején vezetést szereztek, majd egy újabb Danilo-találattal tovább növelték előnyüket. A sok hibával játszó kaposváriak a szünet előtt szépítettek büntetőből.

A második félidőt nagy lendülettel és góllal kezdte a somogyi együttes, s a házigazda a folytatásban is sokat tett azért, hogy megszerezze második idei győzelmét. Az eredmény azonban már nem változott, mivel a Rákóczi csak kapufáig jutott.

FGSZ Siófok – Vasas-Híd 0-0

A Vasas a legutóbbi hat fordulóban mindössze két gólt kapott, a Siófoknál pedig csak három csapat kapott kevesebbet ebben a bajnokságban. Ennek megfelelően zajlott az első félidő, amely meglehetősen unalmasra sikeredett, mindössze egy Bárányos-lövést és egy Bozovic-helyzetet lehetett feljegyezni.

A második játékrész elején Bozovic lábában volt a meccslabda, aztán Huszák hagyott ki egy lehetőséget a leginkább csak védekezéssel foglalkozó fővárosiak ellen. A Vasas hetedik mérkőzésén maradt veretlen, míg a Siófok a hatodikon nyeretlen.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

1. Debreceni VSC 32
2. Győri ETO FC 28
3. DVTK 21
4. Bp. Honvéd 20
5. Videoton 20
6. Kecskeméti TE 19
7. Pécsi MFC 19
8. Paksi FC 17
9. Lombard Pápa 15
10. Szombathelyi Haladás 14
11. BFC Siófok 12
12. Vasas 12
13. Újpest FC 11
14. Kaposvári Rákóczi 10
15. Ferencváros 8
16. ZTE FC 3
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Ejnye Kecskemét, ejnye.
    Szabad ilyet?
    A felcsúti parasztgyerek kedvenc csapatát megalázni saját otthonában?
    Ez nem sport, vegye mindenki úgy, hogy a VIDEOTON-nal játszani politikai feladat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Hajrá ETO! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Lenyomtuk Orbán csapatát. Azt a Videotont, ahol még a szekrényekből is pénz hullik, és a csapból is a MOL olaja folyik. Pedig még csatárunk se volt! :)))

    Hajrá KTE! Hajrá LILÁK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos