Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda 6:04 | AN

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csődtömeg maradt a magyar futball

Budapest – A magyar labdarúgó válogatott megalázó 4:1-es vereséget szenvedett Budapesten Hollandiától. A nevetségesen optimista kapitányi nyilatkozatok ellenére a magyar futball ugyanott tart, ahol már több évtizede, egyetlen lépést nem fejlődött. Érthetetlen, hogy a gyermekéhezés küszöbén tántorgó Magyarország miért akar százmilliárdokat ölni ebbe a sportágba, amely egyetlen komoly sikert nem képes felmutatni. Az amerikai kommentárok lesajnálóan beszéltek a magyar futballról, a gólösszefoglalóban a válogatott egy grundcsapat benyomását keltette. A holland kapitány udvariasan ezt “szervezetlen” játéknak nevezte. Mondhatta volna csődtömegnek is.

Magyarországot még az is sújtja, hogy önkényura focibolond, és a csőd szélén álló ország kevés pénzét saját hóbortjába kívánja ölni. A magyar labdarúgás meghalt, nem képes kikerülni az egész országra jellemző morális válságból. A futballpályák nagyobb részt szélsőjobboldali gyűlöletcsoportok gyülekezőhelyei, tisztelet a kivételnek. Család ma már futballmérkőzésre nem mehet, mert minden szempontból veszélyes helyek a magyar futballpályák egy fiatalkorú számára. A sportszerető, jóindulatú nézők kénytelenek eltűrni a stadionokban az erőszakot, a durvaságot, sok esetben a lelki és fizikai terrort. A játék színvonalára a “röhejes” jelzőnél nincs jobb szó.

Orbán a magyarok kevés pénzét ebbe kívánja önteni, miközben Amerikában kínos hallgatni a gólösszefoglalót. A kapott gólokat grundon is szégyellnék, a magyar nyilatkozatok pedig cseppet sem tükrözik a valóságot, azt a csődtömeget, ami ezt a sportágat az irányítóival együtt jellemzi. A magyar csapat se játszani, se küzdeni nem tud, se eredményt, se szép játékot nem képes nyújtani. Egervári szövetségi kapitány nyilatkozataiból kiérződik, hogy mindent azért mond, hogy holnap ki ne rúgják, és legalább még egy meccset a kispadon tölthessen. Évtizedek óta ezeket a megélhetési szövegeket mondják a kapitányok, a valóságos helyzettel senki nem néz szembe. Hazudozás folyik minden szinten.

Magyarországon alapvető orvosi vizsgálatokra hónapokat kell várni, meghal a beteg, mire eljut a vizsgálatra, a kórházak sintérüzemekre hasonlítanak, ahol a harmadik világot idéző állapotok uralkodnak, a rokkantak megélhetését felszámolták, a tehetséges szegény fiatalok nem képesek továbbtanulni, gyermekek éheznek, a munkanélküliség szociális robbanással fenyeget egyes régiókban, nincs hitel, nincs esély a kitörésre, és akkor egy eredménytelen sportágra és a náci csőcselék otthonául szolgáló stadionokra akarnak százmilliárdokat költeni, morális és szakmai megújulás nélkül. Csupán azért, mert Orbán Viktor botlábú megyei szintű futballista volt Felcsúton, és arról álmodozott, hogy egyszer nagy meccseken mutatkozhat.

Az amerikai futballcsatorna összefoglalójának legkínosabb része a magyar meccsről szóló rész volt. Azért nem röhögtek hangosan a magyar védelmen, mert a meglepetéstől nem tudtak szólni, nem akartak hinni a szemüknek: válogatott szinten ilyen amatőr csapatot már régen láttak. A magyar futball a jogállamisággal és külpolitikával azonos szinten rombolja az ország jó hírét. Ideje lenne itt is őszintén beszélni: a teljesítmény megalázó, kritikán aluli, az egész sportág maffiák martaléka, és a politikai akarnokság csődje. A labdarúgás Magyarország állatorvosi lova, egyik kitüntetett szégyene. Egy sportág gyenge paródiája.

Gratulákunk az Andorra elleni 5:0-ás győzelemhez.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +29 ( 43 szavazatból)
Csődtömeg maradt a magyar futball, 4.6 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Mindig utáltam a focit, talán nem véletlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  2. Orbán a magánbirtokán lévő fociakadémiára idén 4 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott. Ez gyakorlatilag közpénz átszivattyúzása magánzsebbe. A módszer ismerős a Duna-palota eladása óta.
    Ami a futbalt illeti, már régen élnek többen magas életszínvonalon belőle, mint amenyien a bevételekből élhetnének. Ez a “sportág” véleményem szerint több pénzt visz el, mint amenyi pénzzel fel lehetne számolni a gyermeéhezést az országban, beleértve az ehez szükséges beruházásokat, vagy a stadionok építésére költendő pénzek töredékéből ismét az ötvenes évek első felére jellemző tömegsportot lehetne életre hívni, amely a későbi élsport sikereit is megalapozná. Igaz, hogy a tömegsport bázisán a pénzmosás nem lehetséges.alternatíva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (49 szavazatból)
  3. Évtizedek óta maffiózó politikusok uralják a klubok vezetését.A pénz lenyúlása, meg a szélsőségesek maguk mellé állítása a fő cél. A foci?Sokadlagos kérdés.
    Miért pont ezen a területen lenne a teljesítmény megkövetelése?Itt is mint minden területen az országban, a jók távoznak külföldre.Valószínű,hogy nem akarják, hogy a politika rájuk tenyereljen, és 2 bőrt húzzon le róluk.Az itthon maradók meg valahogy jól megélnek,mert a tehetségtelenségüket a korrupt politikusok megfizetik.
    Orbánnak ezt a játékszenvedélyét ki kell elégíteni. Hadd tetszelegjen ebben a focimegújító szerepben is…
    Hogy közben milliók filléres gondokkal küszködnek? Vagy hogy 100 ezer gyerek éhezik? Diktatúrákban hol foglalkoznak ilyen dolgokkal?
    Szégyen ez a kormány!!! A tapsolók meg mégy szégyenletesebbek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  4. Természetesen a mégy, az még akar lenni. Elütöttem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  5. Ennek a cikknek minden megállapítás igaz. Ilyen amatőr futbalt én még sör meccseken sem láttam.
    Erről a “futbal nagyhatalom” lila álomról el kéne már felejtkezni. A világ úgy elfutott mellettünk, hogy a távolság már csak fényévekben mérhető. És addig ez egy milliméterrel sem fog csökkenni amíg a politika ki nem vonul a sportágból.
    Ha ott van azonnal a saját képére alakítja. Az eredmény pedig mérhető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  6. Lassan egész Magyarország, annak minden szegmense “állatorvosi lovakból” fog állni. Lásd Esztergomot, a közoktatást, a felsőoktatást, a szakképzést, az egészségügyet, a gazdaságot, a közbiztonságot, az állampolgári életminőséget, a létbiztonságot, stb. stb. Mindezt két év alatt sikerült az addigi rosszból katasztrófába sülyeszteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  7. Nevetséges a kapitány magyarázkodása az egyéni hibákról: tudtam, ebbe fog kapaszkodni. A teniszben van egy nagyon precíz szó erre: ki nem kényszerített hiba. Mindig arról beszélnek, hogy”ha eltalálja a labdát, ha jó lett volna a passz, ha leszorítja a lábát, ha gyorsabb lett volna, ha nem esik el”. Könyörgöm a foci azt jelenti, hogy eltalálja, jó passzt ad, gyors, kihasználja a helyzetét.
    Chakal85: a foci nagyon szép játék, nagy esemény külföldi pompás stadionokban, de mi egy másik sportágat játszunk, direkt göröngyös pályákon, aminek az a neve, hogy labdázás. Itt nem szurkolnak, hanem azt kiabálják, hogy …te állat, b…meg az anyádat! Lesz majd családi szektor is az új göröngyös pályákon, ott ha a gyerek meghallja, hogy “újpesti cigányok, b..tok az anyátok, akkor automatikusan magyar népmeséket küldenek a gyerek fülére. Ezekben a szektorokban külön helyiségben lehet verni az asszonyt, gyereket, ha gólt kapunk. Ezt a sportágat egyébként rajtunk kívül még vagy ötvenen játsszák, úgymint például Lichtenstein, San Marino, Feröer szigetek, satöbbi. A többiek Elefántcsontparttól Argentínán át Japánig másik sportágat játszanak, aminek football a neve.Nincs semmi baj, csak rossz helyre neveztünk be.
    Nem lenne semmi baj azzal, ha ömlene a pénz mondjuk a fociba. Mindenki arra költi a pénzt amire akarja. De ne az állam pénzén, és zsarolással.
    Ha a kedves vezető szereti a focit, költse rá a pénzét. Kíváncsi lennék arra, hogy ő megveszi e a VIP belépőjét a sleppjével, vagy elfogadja a klubtól?
    A klubhűségéből levezethető a politikai jellemrajza is, hiszen az előző miniszterelnöksége idején kizárólag az Újpest volt az isten. Adunk még esélyt arra, hogy legközelebb is szerethessen egy csapatot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  8. A világnak az a része, ahol a teljesítmény alapvető követelmény, mindig elfut azok mellett, akiknél viszont az ellébecolás megelőz minden egyéb kiválasztható életcélt. Azzal ugyan vitatkoznék, hogy ahol a politika beleszól, ott soha nem lenne kimagasló eredmény, mert pl. az Aranycsapat, meg az ötvenhatban szétszéledt Honvéd, vagy később a Kijevi Dinamó, a Bukarest (BEK-et nyert!) éppenhogy az ellenkezőjét igazolja e feltevésnek.
    Tehát: ahol a politika képes kivételes megélhetést biztosítani a követelmény teljesítéséért cserében, ott eredményre vezet a beavatkozás. Nálunk azonban egyáltalán nem kell a pályán teljesíteni, mégis kivételezetten megél az alibi-fociból nemcsak a játékos, hanem még a szertáros is.
    … Aki pedig meg meri mondani a véleményét a jelenről (a múltról szabad, sőt, mindent arra kell kenni!!!) azt száműzik maguk közül, mint Husztit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  9. Egész családommal együtt focirajongók voltunk. Az akkori falusi csapatunk nagyon közkedvelt volt. Csapatunk lelkesedése határtalan volt. Fél falu lakossága – amikor a csapat itthon játszott a pálya mellett foglalt helyet, saját ülőalkalmasságaikon.
    A lelkesedés akkor kezdett megszűnni, amikor a 6:3 után egyre inkább látszott, hogy a foci kezd átalakulni a valódi sportvilágból az üzleti világba. Hiába követtük figyelemmel a neves magyar csapatok játékát, egyre inkább látszott a magyar
    foci lecsúszása. Az üzleti világ tönkretette a csapatszellemet.
    .
    A vidéki sport átalakult. Kezdő tehetségesnek látszó játékosainkra rászálltak az
    embervadászok. A MÁV halódásával a csapat támogatása is folyamatosan
    megszűnt. Ha valóban jó focit akarunk látni, ma már – akár a magyar kábel
    vagy műholdas Tv csatornákat is kikerülve, az egész világ rendelkezésre állhat.
    Hiába épültek a volt “libalegelő” helyett sportlétesitmények, nincs mit nézni
    helyben.
    A politika az üzlettel együtt rátelepedett a helyi sportéletre is. A sporttehetség
    és rátermettség helyét átvette a pénzvadászat. Megszűnt a helyi sport iránti lelkesedés.
    Úgy tűnik, ez világjelenséggé vált, mely minket sem kerül ki. Az üzleti szellem folytán klf üzleti csoportok kerültek előtérbe. Kik a sportból származó hihetetlen
    hasznot húznak a háttérben. A sportpályák és egyéb létesitmények fenntartásit
    szeretnék az államra bizni. Ritka kivétel, amikor néhányszáz szurkoló nézi a
    mérkőzést. E “tömeg” belépőjegyéből származó bevétele nagyon kis részét
    fedezi az állami ráforditásnak. A pénzforrást ugyanis több összetevőből
    grundolják össze. Úgy szeretnék feltüntetni, mintha ez nem a közösség pénze
    lenne.
    Az a véleményem, hogy az ilyen üzleti ügyeket vegyék át az üzletelők. Épitsenek
    klf létesitményeket az üzleti tevékenységükből származó hasznukból. Vagyis
    legyen a sport sport, az üzlet az üzlet. Nem akarunk többet csalánban futkosni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Ez a tegnapi vereség talán egy szükségszerű pofon volt Orbán öntelt bizonytalanságára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  11. Ahogy nézem a diktátor meg kívánja ismételni a propaganda alapjául szolgáló focisikert, a Kádár rendszer mintájára. Egyet elfelejt. Azóta már széles körben elterjedt színes TV, internet, telefon, még ha ő maga nem is tudja ezeket használni, és rengetegen tájékozódnak az alternatívákról. Kíváncsi vagyok, hogy ez az idegbeteg mikor akarja bevezettetni a felvonulást és milyen napra akarja azt kitűzni.
    Mindenesetre éli saját maszlagos életét, amely néha 50 néha még több évvel régebben létezik. Valaki adja már be neki a gyógyszert, mert még megvédi a Wembley stadiont is vagy megalomán építkezésbe kezd, mint a csau…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  12. Túllavasúti:
    .
    “…Az üzleti világ tönkretette a csapatszellemet…”
    .
    - Magyarsztánban talán valóban ez tette tönkre (nem, tudom), de nézzük meg, hogy a világon a legeredményesebb focinemzeteknél is durva üzleti alapokon működik az egész.
    .
    Mégis eredményesek.
    .
    Szóval, az üzleti alap önmagában nem vonja maga után, hogy az adott sportág elsz…ródik.
    .
    És az is érdekes, hogy 86′- tól a magyar foci egy rakás…, de ha egy magyar játékos odakerül egy nagy külföldi csapathoz, tud jól focizni. Ha visszajön a “magyar válogatottba”, akkor megint meghülyül.
    .
    Ez bizony X aktás ügy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. reftno,
    Igen, ma már nem Szepesi lelkes hangját hallgatva szurkol a nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Eldrad
    “a világon a legeredményesebb focinemzeteknél is durva üzleti alapokon működik az egész.
    .
    Mégis eredményesek.”
    Szerintem ez is beletartozik az üzleti világba. Ott az üzlet saját zsebből es saját zsebbe megy. Ugyanis ilyen az egyéni érdek. Nem akarnak bukni.
    Nálunk a mi zsebünkből az ő zsebükre történik. Itt a bukás nem függ sem a támogatott csapat, sem egy sportoló eredményétől, vagy annak hiányától.
    Itt nem egy egy csapatot tart kézben valaki saját zsebéből, saját hasznára.
    Nálunk a “SPORTOT” az állami politika támogatja. Ami távol áll a testedzéstől.
    Ennek ellenére a propaganda annak nyilvánitja és a mi adónkból fizetjük.
    Micsoda különbség.
    .
    Mondta ezt már valaki: KIS PÉNZ KIS FOCI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Túlavasúti:
    .
    - OK, nyilván, de a nyolcvanas években, kilencvenes évek elején a Dózsát leszámítva egyik csapat sem politikai bandákhoz kötődött magyarsztánban – és ugye, a magyar foci a hathárom után indult gyors enyészetnek.
    .
    Szóval, nem értem én ezt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  16. Még annyit a sporthoz.
    Véleményem szerint a rendszerváltás óta kapitalista rendszerben élünk. A sport
    kivételével. Miért lóg a sport állami emlőket cuclizva a közpénzen, mint a
    múlt rendszerben. Ott, mivel minden állami volt, magától érthetően a sportot
    megvalósitó “vetélkedő” csapatokat is egy emlő éltette.
    Az állami vállalatok megszűnte után, megszűnt az állami cucli. A klf sport csapatok
    ma már MAGÁNTULAJDONBAN VANNAK.
    Ha már a – megszünt állami tulajdonú – bankokat, bevásárlóközpontokat és
    egyéb vállalkozásokat JOGGAL NEM TÁMOGATJUK, miért támogatunk egy
    sport csapat mögé bújt magánvállalkozást állami pénzből.
    Hiszen a csapat már rég nem a megszűnt állami vállalkozásé, hanem épp úgy
    magánérdeket szolgál, minta többi – nem sport mögé bújt – magánvállalkozás.
    TEHÁT A SPORT CSAPAT ÁLLAMI TÁMOGATÁSÚ MAGÁNTULAJDON.
    Ennek semmi köze a csapatszellemhez, hiszen üzleti tevékenység.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Eldrad
    “a Dózsát leszámítva egyik csapat sem politikai bandákhoz kötődött”
    Tévesen látod. A kötődés – néhány kivételtől eltekintve – megmaradt.
    Csak a cégtábla lett átfestve. Elég csak a BHSE-t emliteni, a többit is lehetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. A Dózsát a belügyminisztérium finanszírozta, mint rendőr csapatot. Ha egy labdarúgó bevonult katonának, köteles volt átigazolni a honvédhoz. Már ha sportkatona akart lenni, és nem éjjel-nappal alakizni.
    -
    Amúgy meg a magyar sportélet akkor kezdett hanyatlani, amikor a klikkek kialakultak. Az egyik részét fentebb leírták. A pénz, az ingyenélők rátelepedése a sportra, akik szakmai tudás nélkül a nagy pénzek miatt voltak, vannak a klub vezetésben. A másik része a ki kinek a kicsodája. A csapatba bevesznek olyanokat, akik nem saját jogon vannak ott, hanem odaszóltak, hogy – “Öreg! vedd már be a csapatba!”- Egy adott szint felett, egyetlen csapat sem viseli el, ha akár egy pozícióban is lukas. Pláne öt-hat pozícióban.
    -
    Az nem baj, sőt, igazán az tenne jót a magyar sportnak, ha valódi üzleti alapokra helyeznék.
    A focit azért erőltetik, mert ahol tudnak is a csapatok, nagy tömegeket vonzó, siker üzletág. Csak éppen focizni nem tudunk, a hatalmas pénzekből felépített, és fenntartott stadionok üresek. ( pár száz csürhe kivételével).
    -
    Már akkor várható volt, ami történt, amikor az olimpikonok sikerének hátszelén népszerűsítendő, meghívták a papíron gyengébb izraeli válogatottat. Azt tudjuk, hogy a fasiszta kormány támogatói teljes létszámban ott voltak. Csak éppen látni nem láttak semmit. Elvakította őket a vezér szeretete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Szerintem, rögtön a helyére kerülne a magyarfoci, ha a csapatoknak pont úgy, mint a szórekoztatóipar egyéb szereplőinek, a drukkerekből, meg a klubtagsági bevételekből kéne megélniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. “magyar futball ugyanott tart, ahol már több évtizede, egyetlen lépést nem fejlődött” BRAVO! :D Úgylátom AN és néhány kommentelő igazi fociszakértővé lépett elő :) Tegnap a holland válogatott ellen játszottunk ami jelenleg a világ 2. LEGERŐSEBB csapata. Megjegyezendő még hogy a magyar keret összértéke 42 millió euro míg a holland 250 millió… 1:4-es vereség szomorú de várható eredmény volt egy ilyen szintű csapat ellen. Hozzátenném még hogy 1996-ban a FIFA világranglista 87. helyén kuksoltunk. Mostanra már a 27. helyen állunk (a Svéd válogatott tétmeccsen való megverése után). Klubcsapataink ( pl Debrecen, Videoton) 15év után ismét nemzetközi porondra kerülnek. Bajnokok ligája és Európa liga évről évre. A magyar válogatott és a magyar foci igenis fejlődik és jó úton halad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (24 szavazatból)
  21. Handy87
    2012. szeptember 12. szerda
    11:09
    Majd ha a válogatott kijut nemzetközi porondra, itt külön megkövetem önt. Ne felejtsen el figyelmeztetni az ígéretemre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  22. Sajnos nagyon is igaz. Nézzük csak a “köztévé” tegnapi közvetítését: A magyar diktátort (Orbán) talpnyalóitól körülvéve, mutatták a kezdés után nem sokkal, majd mutatták 1:1 után is. Ám 2:1 után nem, 3:1 után sem, 4:1 után sem és a lefújás után sem. Szóval pontosan úgy, ahogy egy diktátort illik. Csak akkor, ha jól állunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  23. Handy87
    2012. szeptember 12. szerda
    11:09

    Szerintem ne tekintsük nemzetközi porondnak azt, amikor ilyen teljesítményeket nyújtanak:

    LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ:
    DEBRECEN-BATE BORISZOV 0-2 (0-1) (továbbjutott a BATE 3-1-es összesítésben)

    Majd ha bejutnak mondjuk 4 évből 2 évben és nyernek legalább egy meccset ott, akkor helytállnak nemzetközi porondon. Addig inkább a vergődnek lenne tényszerű megállapítás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  24. Handy87 2012. szeptember 12. szerda 11:09
    Egy volt kedves tanárom vizsgaértékeleséhez hasonlóan:
    a focieredmény ilyen értékeléséhez is – csupán – a kövekezőkre van szükség
    - a csapat tudása felkészültségi állapota
    - a szurkoló(k) jóindulatú véleménye
    - + egy jó nagy adag mázli (hiszen győzhettek is, mert lejátszották a meccset).
    .
    Nem vallom magam ilyen szakértőnek, de sajnos a fociban a gólok számitanak.
    Hiszen valamennyien csak kibicek vagyunk, még akkor is, ha valami Schmidtféle
    sportdoktori cimmel rendelkeznénk is. Már csupán a miatt, mer nem mindenki
    ugyanannak a csapatnak szurkol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. reftno: (09:18)
    A magyar futballt nem a Kádár-, hanem a Rákosi-rendszer használta sikerpropaganda-célokra. De volt egy apró különbség: az “Aranycsapat” a világ közvéleménye és a szakemberek szemében egyaránt a világ egyik legjobb (ha nem a legjobb) csapata volt! Való igaz, hogy még a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben is a világ élvonalához tartozott a magyar labdarúgás. A bajnokság színvonalas volt, világklasszisok (Albert, Bene, Farkas, Tichy, Sipos, Mészöly, Szűcs, Sándor, Fazekas, Dunai, Göröcs – hogy csak néhányat említsek) játszottak a magyar csapatokban, olimpiákon 2x arany-, 1x ezüst, 1x bronzérmet nyertünk, és (1974 kivételével) valamennyi VB-n részt vettünk. Emellett a klubcsapatok (FTC, MTK, Vasas, Újpest, sőt: Videoton) komoly kupasikereket is elértek. És nyugodtan ki lehetett menni akár gyerekekkel is, pedig a szurkolótáborok nem voltak elválasztva egymástól. (Én pl. rendszeresen fradista barátaimmal mentem az Örökrangadóra – fiatalabbak kedvéért: MTK-FTC – és a kölcsönös “zrikáláson” kívül soha semmilyen atrocitás nem történt.) Egy kettős rangadón (az akkori Vasas, Fradi, Újpest, Honvéd, MTK egymás elleni meccsei valóban azok voltak) szinte mindig tele volt a Népstadion! Ez minimum 60-70 ezer nézőt jelentett: ennyi manapság 4-5 teljes elsőosztályú (???) fordulón megy ki a stadionokba. 1986 (Mexico) után indult el a lejtmenet. A rendszerváltás után egy ideig még reménykedtem, hogy az üzleti alapokon újjászervezhető magyar foci hamarosan újra visszakerül az élvonal közelébe (másra ugyansi – a tőkeszegénység okán – nem nagyon van reális esély). De csalódnom kellet, a magyar labdarúgás ugyanis pontosan olyan, mint a magyar kapitalizmus: büdös, korrupt, belterjes és álszent. Külön pechünk, hogy a felcsúti elmebajnok ráadásul még focibolond is… Számolatlanul önti a milliárdokat – egy lyukas vödörbe. (Ki lehet számolni, mennyibe kerül az autósoknak az, hogy a MOL évente több mint egymilliárd forinttal “támogatja” a főnök kedvenc Vidikéjét…) Az egészségügy haldoklik, a gyermekétkeztetés megoldatlan, az iskolák lassan nem tudnak még egy padot se megvenni, de százmilliárdos nagyságrendben stadionok épülnek majd. Minek? Kinek? A csőcseléknek, amelyik majd szétveri? Egyetlen (Orbánék szempontjából) racionális érv azért van: nem lennék meglepve, ha a Közgép építené fel a debreceni, valamint a két pesti (Üllői, Puskás) stadionokat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  26. megalázó, 4:1-es vereség… hát igen, erre aztán az egész világon felkapták a fejüket a futballszurkolók. a magyar csapat nem csődtömeg, ahogy azt a nyilván szakértő szerző megfogalmazta, hanem középcsapat. hollandia viszont a világ élmezőnyébe tartozik. ennyi történt, az igazi ki-ki mérkőzések törökország és románia ellen lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  27. Tancsa János,
    Elmaradt még egy a következtetés:
    Ahol piktor megjelenik, ott fű nem terem.
    Hívjuk csak tevének!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. Ez ami itthon “Foci” név alatt zajlik az borzalom ! Más: A jelenleg jó formában játszó (Bundes liga) Huszti azért nem fér be (zuhanyhíradó szerint) mert ki nem állhatja zorbánt – ezért bünti van !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  29. Nemrég itt voltak a barcelona utánpotlás mesterei ,az eggyik edző azt nyilatkozta,hogy nálluk az erönléti edzés ismeretlen(gyerekekről van szó),mindent játszva ,mérközés közben labdával tanitanak és nincs probléma az erőnléttel.(úgy mint régen a grundon,egész nap fociztunk és nem voltunk fáradtak)most az edzés úgy kezdődik fuss 5-kört.Ha valaki hibázik fuss 3-kört.És mégis összeesnek a fáradságtól.orbánnak igaza van tudnak a fiuk focizni csak nincs elég stadion,majd a közgép épit,és jó lessz a magyar foci!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. A világhírű-focista címről le kellett mondania, mert focistának is tehetségtelen volt, ezért a második célt tűzte ki: miniszterelnök lesz… világhírű… a többit már tudjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Valóban világhírű lett… izé… világhírű magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Erőnléti eddzés = a stadion felhasználása szívatási célra.
    (KEresztényerkölcsösségi önfegyelmező gyakorlatok színhelye..helye..hehe..
    Had útálja meg a páciens a ” játék ” színterét.
    NA de ez így a helyes !
    Azt nem tyukszarbul építették , a Nép súlyos és nehezen kisíbolt tízmilliárdjaiból jönnek létre !
    Böcsüjje meg magát benne az a keresztény népnemzeti fiatal !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. Éljenek meg a saját bevételeikből a fociklubbok, mint ahogy az egyházaknak is kéne.
    Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  34. Én biztosan nem vagyok foci szakértő, nem is a kedvenc sportom, de egy jó meccset mindig szívesen megnéztem. Magyar meccseket rég nem nézek már. Most sem néztem, nem is akartam, csak arra figyeltem fel, hogy ment a nagy melldöngetés előtte, hogy “hű de jók vagyunk!”, “micsoda meglepetés lesz!” – mondtam is erre, hogy eszerint alaposan el fognak kalapálni bennünket.
    Valahol azt olvastam, hogy szájkaratéban nagyok vagyunk. Szóval tudom, hogy a hollandok mennyivel jobbak, de talán éppen ezért lehetett volna kicsit szerényebbnek lenni, úgy még a meglepetés is nagyobb lett volna – ha lett volna.
    A másik, ami az itt leírtakon kívül még nagyon zavaró és furcsa számomra, hogy egy-egy mérkőzés miatt a fél várost le kell zárni. Vagy ez mindenütt így megy manapság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. A magyar foci úgy sz…r ahogy van ! És a kép a VIP páholyról ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  36. A magyar futball a jogállamisággal és külpolitikával azonos szinten rombolja az ország jó hírét. Ideje lenne itt is őszintén beszélni: a teljesítmény megalázó, kritikán aluli, az egész
    Teljes mertekben egyetertek, miközben az eredmenyes sportagak,penzhianyal
    küzkönek. Volt mar olyan az olimpiara sajat maguknak kellet az utiköltseget
    összeszedni, es eremmel tertek haza. Miközben a tarsadalmat nyomorba
    döntik, iskolakat bezarjak, focira milliardokat költenek. Megneztem volna a futbal Isten (felcsuti Maradona) arcat szotyolazas közben a mecsalatt.
    ,,Mindenert a minuszterelnök a hibas”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. Amúgy minden rendben van a fejetekben?Szerintem meg reális eredmény született EMBEREK MI AZ VB-EZÜSTÉRMES HOLLANDOKKAL JÁTSZOTTUNK NÁLUNK EZERSZER JOBB CSAPAT IS KIKAPNA TŐLÜK mégis mit vártak egyesek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  38. Ahogy elnézem, ma jelentős prémiumosztás várható trolléknál… Látom őket, a sok kis narancsos agyú faszkalapot, amint meredten bámulják a képernyőt, és nyomják a mínuszokat. És persze közben számolgatnak is: “Na, még 87 mínusz, és megvan az 500, lehet menni a kasszához”. Szánalmas barmok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. tökéletes leírása a Magyar focinak. focinak mint a grundon. Hegyeshalomnál lépte át a határt az a sötét színű transzporter ami meg sem állt a Graz melletti klinikánál? Dzsuzsák ma raporton, vagy riporton volt az ország házában szíjjártónál? mennyi gonosz kérdés, és mennyi van még a tarsolyban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. “Handy87
    2012. szeptember 12. szerda
    11:09″
    .
    Hol élsz? Magyar futball utoljára 1966 körül volt… nem a világranglista számít, hanem az, ha valaki EB-n a legjobb 4, VB-n a legjobb 8 közé kerül… többi jok…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Csak Hofit tudom idezni vagy 40 evvel korabbrol:
    .
    “… mert aki nem ilyen (kurva anyad! kurva anyad! skandalo), az evek ota ki se jar!”
    “… es az eredmeny? Nem volt jo, de megmagyaraztak!”
    .
    Szegeny Hofi, nagy nehezen jozan eszt vert a kormanyzatba (MSZMP) 20-30 ev alatt, erre azt kellett latnia mar 1998-ban, hogy az o fiatalkoranak primitiv, gyopar politikusai szulettek ujra, es elarasztottak a Parlamentet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Azért jellemző, hogy kizárólag olyankor vetődik fel vitaindítóként a magyar “foci” helyzete, amikor valakik a világ élvonalából realizálják a pályán is a valóságban minden téren egyébként percenként tapasztalható óriási különbséget…
    Így aztán, amikor akkora mázlink van, hogy hosszú ideig nem kell (valódi) tétmeccsen találkoznunk senkivel, beetethetők a zemberek azzal, hogy fel kapaszkodtunk arra a lépcsőfokra, ami akár holnap este is azonos esélyeket jelenthet nekünk a világ legjobbjaival szemben is.
    Aztán a nagy zakók után (mintha csak akkor derülne ki a valóság!) felemlegetődik az óriási értékkülönbözet, már ami a játékosok értékét jelenti, a feltételek közti Makó – Jeruzsálem távolság, meg hogy ott üzleti alapon dől a pénz a kiváló produkcióért cserében, nálunk meg közpénzből töltjük a lyukas bödönt…
    Ez a nép sportban sem hajlandó tudomásul venni a valóságot.
    (No, ezért nem ér semmit Gyurcsány éhségsztrájkja se, mert nálunk az igazmondás megbocsáthatatlan bűn)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. A lejtmenet önmagáért beszél. Mondjon valaki 1 db magyar edzőt aki valamelyik európai első osztályú profi klubnál volt edző az elmúlt 20 évben, mint hajdanán Hidegkúti ( Fiorentina ) Lóránt Gyula ( Bayern, PAOK ) Csernai Pál ( Bayern München ). Miközben Németországban évente 14 nemzetközi edzői licencet ad ki a kölni sportakadémia, addig nálunk nagyságrendekkel többet szereznek meg erre érdemes volt világhírű labdarúgóink, és kaptak olykor évi 64 milliós gázsit ( Csank, DVTK ). Ekkora pénzek sokszor még a már profi német Bundesliga 2-ben sincsenek.
    Elgondolkodtató, hogy inkább miért maradt a Hertha-nál a Dárdai a serdülőkkel foglalkozni ahol a fia is rúgja a bört, és vajh miért nem jön haza.
    A magyar élvonalban tevékenykedő edzők még a német regional ligában sem felelnének meg. Sajnos idáig jutott a magyar foci.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Játékosként is hánytam a metódusuktól, de mivel szeretem a játékot elvégeztem több edzői tanfolyamot (saját zsebből finanszírozva) ,majd a diploma megkapása után döntöttem úgy, hogy Mo.-n soha nem vállalok edzői munkát. Elviselhetetlen volt a kurzusok légköre is, a belterjesség és az arrogáns megfellebbezhetetlenség bűzétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Kovács Ferenc nyilatkozta ,hogy orbánt nagyon megviselte a vereség ami nem lenne baj,ha az ország sorsa is ennyire aggasztaná és is a nép sorsa is úgy agasztaná mint a labdarugóké!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Még egy-két ilyen fiaskó aztán már végleg béborul a milliárdokat beletömő cövekesnek.
    Akkor talán mégis megéri a fociba feccölni))))))eltűnik a bánatba, bánatában!
    Ha negyed ennyire érdekelné az ország és a benne élők sorsa, nem itt tartanánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. T. Fórumtársak!
    .
    Na, EZÉRT NEM NÉZEK ÉN MAGYAR FOCIT :-(((((.
    MINEK idegesítsem magam feleslegesen,van nekem MÁS IDEGESKEDNI VALÓM IS :-(((.
    A színvonal, mint olyan NEM IS LÉTEZIK a magyar fociban :-((((((.
    .
    ÉN KÉREK ELNÉZÉST!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos