Ronai and Ronai
AMERIKAI

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő 6:45 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Román-magyar: csak a szégyen

Budapest, Bukarest – „Egy rossz hír estére: a következő időszakban átmeneti kocsihiány léphet fel a békéscsabai honállomású B 20-80 kocsik fordulójában, ugyanis a Romániából ma hazaérkező szurkolói különvonat utasai a szerelvény nagy részét teljesen széttörték. A külső és belső felületeken is rengeteg rongálás történt, ezért a kocsik egy ideig még biztosan nem állhatnak forgalomba. A rongálás 12 B 20-80 és két WRm 88-81 kocsit érintett. A WRm kocsikra télen nincs szükség SZVÖR szerint, ezért javításuk akár hosszabb ideig is elhúzódhat.”

Nem mi írtuk a fenti mondatokat, a MÁV Facebook oldalán olvasható a szöveg. A derék magyar szurkolók, akik elkísérték a labdarúgó (?) válogatottat Bukarestbe, hazafelé jövet elkeseredésükben szétverték az őket szállító szerelvényt. Nincs ebben semmi meglepő, náluk ez a normális üzemmenet, az lett volna a fura, ha károkozás nélkül kibírják.

Nem bírták ki, mert nekik ez a normális. Törni, zúzni, rombolni. Mindig és mindenhol.  Stadionban székeket, vonaton szerelvényt, metrókocsiban, villamoson, amit érnek. A baromarcúak Romániában még egy magyar kulturális fesztivált is szétvertek, talán mert románoknak nézték az ottani magyarokat.

A MÁV meg majd szépen megjavítja a kocsikat, mert szétvert szerelvényekkel nem lehet utasokat szállítani. Itt jeleznénk, hogy a MÁV-nak nincsen saját pénze, tőlünk, utasoktól kapja a lét, vonatjegy formájában. Meg az állam is támogatja, kipótolja a veszteségeit. Csakhogy az állam is tőlünk, adófizetőktől kapja a pénzt, mert neki sincs saját jövedelme, amije van, tőlünk szedi be, adó formájában. Ha lennének jómódú szülei az államnak, vagy mondjuk egy gazdag rokona Amerikában, aki néha küld neki ezt-azt, akkor az nagyon jó lenne. Jó lenne, és maga a csoda.

Csodák pedig, tudjuk, nincsenek. Csak hazug tündérmesék vannak, mellébeszélés és maszatolás.
Lám, Egervári Sándor is milyen szépen megtanulta, hogy miként kell valaminek hazudni a semmit. „Tanítványait” – így szokás mondani, bár egyszer valaki elárulhatná, mit tanított eddig a labdarúgóknak – lemosták a románok. Helyzetünk nem volt, kapura csak egyszer lőttünk. Mindehhez képest a szövetségi kapitány előrelépésről beszélt. Hogy látnunk kell az előrelépést.

Ha muszáj látnunk, akkor persze látjuk. De csak akkor, ha előtte pisztolyt szögeznek a tarkónkhoz. Akkor mi is hajlandók vagyunk hasonló hülyeségeket mondani.

Azt is mondta Egervári, hogy több játékos nem bírta el az atmoszférát. Ami kétségkívül valóban volt a bukaresti stadionban. De hát atmoszféra emberemlékezet óta létezik, a futball mindig is arról szólt, hogy a hazai nézők általában többen vannak, mint a vendégcsapat drukkerei, és azért mennek ki a stadionba, hogy ott az övéiknek szurkoljanak.

Legközelebb tessék az atmoszférát is számításba venni!

Hazafelé, a vonaton nem volt hiány atmoszférában. De már odafelé is volt belőle bőven, amikor a baromarcúak egy másik csoportja, akik nem vonattal, hanem busszal utaztak, megállt kis időre a konyári iskolánál. Ijesztgették az ott tanuló – többnyire roma – diákokat és tanáraikat. Elénekelték a magyar és a székely himnuszt, vizeltek valamennyit a nyílt színen, majd dolguk végeztével továbbmentek.

Nekünk meg maradt a gyalázat. Se foci, se tisztesség. Csak a szégyen, de azt már lassanként megszokjuk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +38 ( 40 szavazatból)
Román-magyar: csak a szégyen, 4.9 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Sajnálatos, hogy a milliárdok többek között ilyenekre mennek:
    http://hvg.hu/sport/20130907_Video_Beindult_a_memgyar_30ra_vegzodott

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. Muszaly a felcsuti parasztot mutatni ?? KOMOLYAN MONDOM HANYOK TOLE , mit rendezett ez a tetu mult heten a kossuth fidesz radioban az VERLAZITO !!!!
    teljesen elment az esze teljesen a gumicsizmas uninteligens elvtelen haramianak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. Ebben viszont nyakig bennevan a magyar balodal is, kemenyen. Ha horn 2/3 feletti kormannyal nem tudta a neonaci egysejtu senkiket vegleg elzarni, megszuntetni, szetzavarni, akkor miert piszkalta volna barki mas kormanyon ezt a temat. Idaig jutottunk. Egy epeszu orszagban:
    a) Mivel ismert aklub, a szervezo es mindenki minden rongalasi kart azonnal behajtatnanak, vagyonelkobzassal, bortonnel, orokos eltiltassal.
    b) Az elso naci szlogennel a meccset lefujnak, es azonnal vinnek a szlogeneloket a parizsi bekeszerzodes ertelmeben birosag ele, nem sport, hanem bunugyi tekintetben eljarva az ugyukben.
    c) Az a klub, aminek a szurkoloi az a/b pontok barmelyiket megsertettek azonnal kizarando lenne a kovetkezo 12 honapban minden bajnoksagrol es termeszetesen a tamogatasokbol is.

    Olyan hamar rendet lehetne vagni ezek kozt a mar boven letezo torvenyek es nemzetkozi egyezmenyek alapjan, hogy az tenyleg max 2 honap lenne. Aztan ezek a kisiskolas-riogato nacik emberkedjenek a Csillagban szepen szetosztva kulon-kulon 6 fos cellakba egyenkent. Utana megneznem az arcukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  4. Egy olyan országban ahol a JÓ a gonosz, és a gonosz a JÓ.
    Ahol az Igazmondó a hazug, és a hazug az Igazmondó.
    Ahol a Becsületes a tolvaj, és a tolvaj a Becsületes
    Ahol a Hit helyett , az erőszakos vallást hírdetik.
    Ahol a Szeretetet megvetik, de a gyűlőletet éltetik.
    Ahol a Béke helyett a háborút éljenzik.

    Egy ilyen ország NE LEGYEN A HAZÁM.
    m.anna

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  5. A “magyar városlakó” elfelejtette, hogy Horn idején még demokratikus “Köztársaságban” éltünk. Volt azóta egy, s más. Többek közt 2006-ban amikor vélhetően, vagy talán ugyanezek felbuzdítva a mai magyar kormány vezetője által szétverték Budapestet, romboltak, tomboltak. Most a vonaton vezették le a felgyűlt energiájukat, mert úgy tűnik a mai magyar kormány ellenük nem lép fel. És nem lép fel a betyársereg, a magyar gárda, a szélsőséges, rasszista megnyilvánulások ellen sem, mert a következő választásnál a tisztességes emberek szavazataira úgysem számíthat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  6. Nem teljesítménybért kapnak, hanem órabért. Azért pedig nyugodtan lehetnek eredménytelenek. Persze a válogatott vezetőinek akkor is jár a magas suska, ha csak kimennek legelni a pályára. A műfű még erre se alkalmas pedig.
    A nyáron közvetített női foci is jobb volt mint a magyar válogatott románok elleni (le)szereplése!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    ORBANINI KEDVENC SPORTJA
    .
    A konyári iskolai intermezzo mindent elmond a magyar fociról és a mindig őt kisérő sötét sleppről.
    A 2006-os utcai zendüés ugyanerről a társaságról szólt – a megbízójával egyetemben…
    .
    Ha affektálva akarnám mondani, úgy nevezném ezt az egészet: s e r t é s e k !
    .
    Az MLSZ ha akarna megszabadulna ettől a kondától, ám az ország legfőbb kondása, vagy hadura ezt nem enedi meg; ez az ő élcsapata, a tartalék haderő.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  8. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .

    Hungarian
    Citizen !
    .

    Igen, létező és hatályban lévő – pl. az 1947-es Párizsi Békeszerződések -nemzetközi egyezmények tiltják bármiféle fasiszta (nemzeti szocialista)egyesülések és pártok létrejöttét és működését. Ezekkel az abszolutnak mondható nemzetközi jogszabályokkal csak élni kellene, s z ó . s z e r i n t . b e é p í t e n i . a magyar jogrendbe.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  9. A konyári iskolánál történtek a cigány gyilkosságok mellett a leggyalázatosabb rasszista cselekedet a rendszerváltás óta. A bűnözők ismertek, amennyiben nem történik arányos hatósági intézkedés, nemzetközi botrányt kell csinálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  10. *
    A stadion építés is csak szenteltvíz gyanánt funkcionál ennek a képen szereplő primitív agyú alaknak a koponyájában. Hisz benne, és kész – oszt annyi…
    *
    A fotón éppen e gondolatok körében láthatjuk Magyarország megváltóját.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    KORDON
    BLUED !
    .
    “…Magyarország – értsd: a magyar foci – megváltója”.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Az orbán lány esküvőjén készült Blikk fotók egyik kép alírásához egy kedves szemtanú megjegyzése:
    .

    [a kép szövege]“A szertartás alatt többször egymásra mosolyogtak az . i f j ú . p á r . t a g j a i.”
    [s a megjegyzés] – Igen, de főleg a . h í m t a g j a .
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Ne nevettessetek! Milyen fociról beszéltek? Mert itt minden van, csak foci nincs!
    Pénzlenyúlás! Az igen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Mintha azt mondta volna orbán a választások előtt egy fradi – meccsen, ahol szintén tomboltak – hogy egyszerűen hazakergetné őket ha ők lennének kormányon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. szégyen! szégyen! szégyen!
    se a csuti menekült, se a válogatott részéről, se egy sportvezető, senki egy büdös szóval nem illette őket, hogy erre mi szükség volt?
    vagyis tetszett nekik, amit az a csürhe müvelt!
    nagyon drukkoltam, hogy a román csendőröktől megkapják rendesen, azt ami ezeknek már rég kijár!
    ezek szerint sikerült, mert hazafele már nem cirkuszoltak, csak egy kicsit tönkretették a magyar vonatot, biztos a románok elleni dühükben!
    és kikérem magamnak a Magyarország pólót, meg azt, hogy ezeket szurkolóknak titulálják!
    tessék őket a nevükön nevezni: pusztulásra érett csürhe!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  16. Közben ugyanebben a témában a sportnapilap online kiadásában a hozzászólók diszkréten zsidóznak, szokás szerint. Olyanok, mint Móricka: mindenről ugyanaz jut eszükbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. A vasúti kocsi rongálással kapcsolatban előállítottak-e valakit, történt-e büntető feljelentés?
    Ha nem, akkor hivatalból elkövette-e valaki a bűnpártolás bűncselekményét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. “a MÁV várhatóan a megrendelőnek, vagyis a hivatalos szurkolói csoportnak fogja kiszámlázni a helyreállítás milliós nagyságrendű költségét, írja az origo.hu.”

    Szóval, a hivatalos szurkolói csoport fog fizetni……..hogy kik ők?

    Ezeket a lelkes drukkereket, pontosabban őrjöngő vandálokat Budapesten a TEK-nek kellett volna várnia és mindet, egytől-egyig válogatás nélkül lecsukni. Tudom, fontosabb dolguk volt, az esküvő és az örömapa védelmének biztosítása lekötötte minden kapacitásukat, de néha nem ártana ott is jelen lenniük, ahol valóban adódna tennivalójuk is. Esetleg az ilyesmire nincsenek kiképezve?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Barátom szerint a foci a BUNKÓ ember sportja.
    Úgy tűnik, igaza van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. Szégyen volt, ki lehet kapni. de nem így. A szurkolók…jól bemutatkoztunk, ismét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. http://www.youtube.com/watch?v=JYkCa0lJE8s
    Hogy legyen egy kis jókedv… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  22. “a MÁV várhatóan a megrendelőnek, vagyis a hivatalos szurkolói csoportnak fogja kiszámlázni a helyreállítás milliós nagyságrendű költségét”
    — Azért megköszönném, ha ezt a számlát a kiállítás után közzétennék. Mert valahogy nem akaródzik elhinni, hogy ez megtörténhet nálunk, ahol a miniszterelnök futballmániás és ahol a “drukkerek” utcai zsaroló potenciállal rendelkeznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. Nem csupan szegyen! Lehet hogy nagyon borulato vagyok, de ezek a szurkolok talan egy tartalekos “aranycsapat”. Gondolok arra a lehetosegre, hogy a valasztast netan elvesziti a fidesz, ezek tuzbeboritjak egesz Pestet! Felelmetes ami otthon tortenik, nagyon szomoru vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. Szanyi szerint “nemzeti focialista” kormány uralkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. “…A bűnözők ismertek, amennyiben nem történik arányos hatósági intézkedés, nemzetközi botrányt kell csinálni…”
    .
    - Van két rossz hírem akkor:
    .
    1, Ügy nem lesz, mert már másnap nyilvános rendőrségi közlemény volt, hogy “nem történt bűncselekmény”. Így ügy sem lesz. Javítson ki valaki, ha nem jól tudom ezt.
    .
    2, Nemzetközi balhé sem lesz: ennél súlyosabb ügyeket sem visz a töketlen, semmirevaló “ellenzék” a nemzetközi fórumokra.
    .
    Így már mindjárt jobb, gondolom… :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Fentebbi bejegyzésem természetesen nem a vonatszétverésre, hanem erre vonatkozik:
    .
    “…A konyári iskolánál történtek a cigány gyilkosságok mellett a leggyalázatosabb rasszista cselekedet a rendszerváltás óta…”
    .
    De a vonatszétverés miatt sem lesz se elkövető, se felelős, ne aggódjatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Es most hol van a magyar rendorseg vagy a tek ? Hol a beigert saller Victor-tol ?
    Sz@rr@ tett orszag sz@r emberi.
    Az ilyen a patkanyok utlevelet bevonjak a fejletteb orszagokban. Pl Kanadaban akinek priusa van az nem utazik kulfoldre egyeltalan. De majd az unortodox bla bla bla….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Visszafelé talán biztosíthatott volna (árkedvezménnyel) a MÁV kézihajtányokat a labdarúgás-párti hazafiak számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Csányi úr is jelen volt a focimeccsen. Neki sincs egy szava sem a történtekről.
    Rendőrségünk meg nem lát, nem hall, nem beszél.Csak nyilatkozik, hazudva, hogy semmi sem történt.
    A sötétség terjed…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Teljesen mindegy, hogy győz a csapat vagy veszít, ha győznek akkor meg örömükben verik szét a berendezést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Az általános sulikban rendőrök vigyáznak a rendre,akár el is vihetik a diákokat! És kötelező a hittan,vagy erkölcstan…..no komment!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Ez is vélemény:
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130907_Uzenet_Erdelybol_es_ennek_mi_koze_van_a_f#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Blamázs Bukarestben, búcsú a VB-től, de tudjuk Unortodoxiában a negatívum is siker lehet, mint a vekkeres 3xbóvlis is sikeres – csak tudni kell beadagolni, ha vannak rá vevők:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=675725

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Az elmúlt héten történt egy nagyon ötletes rablás, ahol egy idősebb nőt trükkös módon fosztottak ki: a pénzfelvevő automatánál egy fiatalember kitépte a nyakából a nyakláncát, aztán segítői akadtak, akik tüsténkedtek mellette, közben ők elvették azt a jelentős összeget, amit éppen akkor vett ki!
    Nem egészen vág ide a téma – de remélem többen elolvassák és elmondják ismerőseiknek, hogy mi mindenre kell figyelni, aki segít, nem biztos, hogy valóban segít is!
    További fosztogatási módokról is szól a cikk, ismerőseinknek szóljunk, hogy mi minden van ebben a két hét alatt rendbe tett országban! Döbbenetes!!!!
    -
    http://nol.hu/belfold/20130910-harommilliot_talaltak_a_szonyeg_alatt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Ezt tették ezek a bunkó maffiózók a hazámmal. És az emberek hallgatnak, mint a birkák. Szabad a pálya a rablók és hazugok előtt.

    Még mindig érvényesek ezek a szavak:

    “mert vétkesek közt cinkos aki néma.”

    Babits: Jónás könyve

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Pénzt gyűjt a román-magyar meccs drukkerek rongálása miatt keletkezett kár megtérítésére a szervező, aki már a vonat bérlésére is kölcsönt vett fel, most a MÁV kárát kellene megtérítenie:
    http://hvg.hu/sport/20130915_Facebookon_kuncsorog_penzert_a_megrongalt#rss
    Akko’ mégis rongáltak?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Még több stadiont!
    A hétvégi meccseken az összesített nézőszám: 14 500….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Kongó lelátók, alacsony színvonal, a melléklet lemaradt…
    http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=220234&database_id=677459&forum_forbidden=0&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Így is lehet drukkolni!
    Tündéri kép: Shakira a gyerekével együtt a lelátón.
    -
    http://www.nlcafe.hu/csalad/20130916/shakira-kisfia-focimeccs-/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. A Fradi vezérigazgatója a rendőröket okolja….
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=679178&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. A legatyásított Fradi kapusa…
    Törtek zúztak a külön buszon a drukkerek – a kárt ki fizeti meg?!
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=679078

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Mit találtam:
    Tarlósból mint focidrukkerből is mém lett:
    http://www.hir24.hu/netturi/2013/09/23/rohog-a-nep-tarloson-memek/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Lázár János aggódik a zsidók miatt 2014. február 26. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos