Ronai and Ronai
AMERIKAI

Matolcsy hazudozott az államadósságról 2012. november 6. kedd 21:23 | AN

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Matolcsy hazudozott az államadósságról

Budapest – Az Orbán-rezsim megint kinyilvánította, hogy a szövetségi rendszerében levő demokratikus kényszereket nem hajlandó elviselni, és ezeknek addig a foglyai, amíg nyugati hitelei vannak. Matolcsy azt mondta, hogy a kormány és a Fidesz-KDNP-frakció mindaddig nem nyugszik, amíg meg nem nyeri az adósság elleni szabadságharcát, mert aki adós, az nem lehet szabad ember, az fogoly, “úgy kell élnie, ahogy a hitelezői diktálják”. Az adósság elleni szabadságharc könnyen megnyerheté: vissza kell fizetni az adósságot. Ezt ígérte az Orbán-rendszer,d e egyelőre csak máshol akar eladósodni, és azoktól a hitelezőktől megszabadulni, akik a működő gazdaság előfeltételeit a jogállami viszonyokban látják és követelik meg. Ezért Orbán olyan hitelekből akar diktatúráknak eladósodni, amelyekből visszafizethetik a nyughati olcsóbb kölcsönöket.

Matolcsy György az államadósságról és annak okairól – a Fidesz kezdeményezésére tartott – politikai vitanapon azt mondta, hogy “ma még Magyarország nyakig el van adósodva, ma még magas kamatokat kényszerítenek ránk, és ma még az állampapírjainkkal is játszanak külföldi befektetőnek tűnő spekulánsok”. Kijelentve ugyanakkor, hogy a kabinet és a Fidesz-KDNP-frakciószövetség addig nem nyugszik, amíg Magyarország minden négyzetméterét és minden becsületes magyar embert ki nem szabadít az eladósodottságból. “Addig nem nyugszunk, amíg az államadósság és az adósság elleni harcunkat, szabadságharcunkat meg nem nyerjük” – közölte. Ehhez azonban baltás gyilkosok szabadlábra helyezésén, keleti diktatúrákkal való barátkozásokon kerestzül véli megtalálni az utat, miután Magyarország minden erejét felhasználva, a nyugdíjakat elrabolva sem tudták csökkenteni az adósságot, a rossz gazdaságpolitika miatt bekövetkezett veszteségeket.

Matolcsy annak az államnak, amelynek akkora adóssága van, mint Magyarországnak, minden polgára szegény. Aki pedig adós, az nem lehet szabad ember, az kiszolgáltatott, megalázott, fogoly, foglya az adósságnak, a bankároknak, “úgy kell élnie, ahogy a hitelezői diktálják” – mondta, hozzátéve, hogy Magyarország minden baja, “ami nem magántermészetű”, elsősorban az eladósodottságból fakad. Ezek az állítások szemenszedett hazugságok, amelyek minden közgazdasági igazságot cáfolnak: önmagában az adósság nem baj, ha van termelés, növekedés és fogyasztás. Nem igaz, hogy egy ország minden polgára szegény, ha az ország eladósodott, és az sem igaz, hogy egy nagy adóssággal rendelkező ország foglya lenne a bankároknak. Bizonyíték minderre az Egyesült Államok, amelynek adóssága szintén kritikus méreteket öltött, de a helyzete nem azonos Magyarország helyzetével.

Matolcsy felidézte, hogy az 1970-es, 1980-as években egyszer már felhalmozódott egy nagy mértékű adósság Magyarországon, a rendszerváltáskor, az ellenzéki kerekasztal idején azonban létrejött egy megállapodás, miszerint többet nem fordulhat elő jóléti célú eladósodás. 2002-ben, az első Orbán-kormány ciklusának végén – folytatta a miniszter – 52 százalékra csökkent a GDP-hez viszonyított államadósság mértéke, 2002 után azonban “váratlan fordulat” történt, a baloldali kormányok ugyanis felrúgták az említett egyezséget, és nyakló nélkül kezdtek el hiteleket felvenni. Ez tette tönkre Magyarországot, a 2008-as válság pedig tovább súlyosbította a helyzetet, s így az államadósság végül 82 százalékra ugrott fel – fejtette ki.


Ez is hazugság, amert az első Orbán-kormány a ciklusa végén felélte és elherdálta a Bokros-csomag jótékony hatásait. A medgyessy-kormány túlköltekezése a Fidesz és az MSZP ígéretháborújának eredménye, amelyben a Fidesz az MSZP-nél sokkal nagyobb osztogatást ígért, és megszavazta mindazokat a béremeléseket és kedvezményeket, amelyek a költségvetést felborították. A Fidesz nem visszafogta az MSZP-s kormány költekezését, hanem még több kedvezményt javasolt.

Matolcsy az eladósodás okát firtatva beszédében úgy fogalmazott: “ezzel az akkori baloldali kormányok szavazatokat vásároltak, népszerűséget vásároltak, lelkeket vásároltak”. Azt nem mondta, hogy ezekért a lelkekért a Fidesz ugyanebben a kampányban még többet ígért. A felvett kölcsönt, azt az “irdatlan mennyiségű hitelt” azonban nem a gazdaság teljesítményének élénkítésére, nem munkahelyteremtésre, családtámogatásra vagy béremelésre fordították a 2002-2010 közötti kabinetek, a pénz ugyanis “a bankok, a pénzügyi befektetők, a pénzpiaci spekulánsok zsebébe került” – mondta Matolcsy György, ez viszont propaganda és hazugság, valamint képtelenség is. Az eladósodást a Medgyessy-kormány Fidesz által is támogatott és túllicitált száznapos programja okozta, amelynek többletkiadásai nem a spekulánsok, hanem a lakosság zsebébe kerültek, fedezet nélküli béremelések címén.

Matolcsy legnagyobb hazugsága ezután következett: szerinte a csőd széléről a második Orbán-kormány rántotta vissza az országot, megfeledkezve arról, hogy a Bajnai-kormány stabilizálta az országot, amely az Orbán-kormány működése folytán azóta sokkal rosszabb helyzetben van. Matolcsy azt hazudta, hogy ha nem történt volna politikai fordulat 2010-ben, Görögország sorsára jutott volna Magyarország. Ezzel szemben a valóság az, hogy a stabilizálódás az Orbán-Matolcsy kettős következtében torpant meg, és táncol az ország az unortodox csőd szélén.

Kijelentette azt is: a jelenlegi kabinet nem hajlandó csökkenteni a nyugdíjakat, a béreket, a családtámogatásokat, ezért viszont “szálka vagyunk” a bankok, a nemzetközi pénzpiac, a pénzügyi spekulánsok és az őket képviselő bürokraták, politikusok szemében, “ezért támadnak bennünket”. Ez is hazugság, mert ezeket – mint az már sok alkalommal kiderült – senki nem követelte. Ezzel szemben a jogállami normák betartását, a jogbiztonságot, a jegybank függetlenségét követelték, amelyeket felszámolt az orbáni diktatúra.

Matolcsy György összegzése Magyarországnak 2002 és 2010 között olyan kormányai voltak, amelyek a bankokat, a nagyvállalatokat képviselték. “Ők adósították el együtt Magyarországot” - mondta. Ez blődség, mivel az eladósodás nem azáért keletkezett, mert a pénzt a bankoknak adták volna, hiszen akkor nem lenne adósság, hanem a lakosságnak osztották szét olyan béremelések és juttatások formájában, amelyekbe a Fidesz ígérgetései hajszolták bele a szocialistákat.

Az MSZP-s Szekeres Imre azt mondta: nem igaz a nemzetgazdasági miniszter állítása, miszerint 53-ról 80 százalékra nőtt az államadósság 2002 és 2010 között. A kormánypárti képviselőkhöz fordulva úgy fogalmazott: nincs ilyen 27 százalékos különbség, mert 4 százalékot “önök nem könyveltek el, mi viszont 4 százalékot ott hagytunk a jegybankban”. Szerinte így eleve csak 19 százalék a különbség, de ebből 4 százalék annak az elhibázott lakástámogatási rendszernek a következménye, amit az első Orbán-kormány vezetett be, 10 százalék pedig a 2008-as gazdasági válság hatása. Kijelentette, 2002 és 2010 között 5 százalékponttal nőtt az államadósság a “szocialista kormányok önálló és szabad döntései következtében”. Mint mondta, ezt az 5 százalékot fordították azokra a fejlesztési programokra, amelyek Magyarország fejlődését megalapozták, ezért tudták 2010-ben relatíve jó állapotban átadni az országot a Fidesz–KDNP-kormánynak.

A parlamenti vitanapon elhangzottakra közleményben reagált a Haza és Haladás Egyesület. Bajnai Gordon egyesületi elnök szerint Rogán Antal a keddi parlamenti vitanapon “leegyszerűsítő módon és lejárató szándékkal” vádolta meg a Bajnai-kormányt az államadósság növelésével. A Fidesz frakcióvezetőjének állításával szemben azonban éppen a válságkezelő kormány állította meg 2010-re az államadósság GDP-arányos növekedését. A közlemény szerint a jelenlegi kormány fenntarthatatlan – és egyszeri bevételt hozó – költségvetési intézkedéseivel úgy öli meg a gazdasági növekedés esélyét, hogy közben semmit sem tesz az államadósság hosszú távú csökkentése érdekében.

A Haza és Haladás Egyesület úgy véli: szemben a Fidesz populista szólamaival Magyarország 2009–2010-ben megállította az eladósodás ütemét. A fájdalmas, de gyors és fenntartható eszközöket használó válságkezelés hatására az ország kijött a válságból, növekedési pályára állt. Szerintük nem jó kormányzás az a gyakorlat, amely az emberek megtakarításainak az elkobzásával csökkenti az államadósságot. “Mivel a Fidesz gyáva ahhoz, hogy ezt őszintén elmondja a magyar polgároknak, és képtelen arra, hogy tisztességes gazdaságpolitikával helyreállítsa az ország – általa szétvert – nemzetközi hitelképességét és megbízhatóságát, folyamatosan politikai ellenfelei lejáratására használja az államadósság problémáját” – áll a közleményben.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint az államadósság növekedésével összefüggésben az első Orbán-kabinetnek, a Medgyessy-kormánynak és az első Gyurcsány-kormánynak kell önvizsgálatot tartania, amiért 1900 milliárd forinttal többet költöttek a költségvetés alappályájához képest. A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta: a 2000-es években valóban jelentősen, 20-21 százalékponttal emelkedett az államadósság mértéke; három kormány – az első Orbán-kabinet, a Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormány – a költségvetési alappályájához képest 1900 milliárd forinttal költött többet. Szerinte a 2000-ben 2001-ben és 2002-ben az elfogadott kétéves költségvetéshez képest az akkori Orbán-kormány 570 milliárd forinttal költött többet, Medgyessy Péter száznapos programjai 820 milliárd forinttal növelték a költségvetés többlethiányát, míg saját első kormánya 510 milliárd forinttal növelte meg az alappályához képest a költségvetést. Szerinte ezért ennek a három kormánynak kell önvizsgálatot tartania.

Úgy vélte: mindhárom kormányt ugyanaz a gazdaságpolitikai tévedés hatotta át, az, hogy a belső fogyasztás növekedésével a magyar gazdaság felpörgethető, és ebből majd a növekvő adósság is finanszírozható lesz. Ez megalapozatlan vágy volt, de ennek tanulságait a szocialisták megértették, a Fidesz azonban nem – értékelte a volt kormányfő. Azt mondta: a mostani kormány 3-4 százalékkal csökkentette az államadósságot, de eközben 10 százalékpontnyi megtakarítást élt fel, ezért Magyarország adóssága ma összességében 6-7 százalékkal nagyobb, mint amikor átvették a kormányzást. Ha valakinek van oka magyarázkodni, akkor azok önök – fordult a jelenlegi kormányoldalhoz Gyurcsány Ferenc, bírálva az elmúlt két és fél év szerinte “lehetetlen, elfogadhatatlan” gazdaságpolitikáját.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 23 szavazatból)
Matolcsy hazudozott az államadósságról, 5.0 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. “Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint az államadósság növekedésével összefüggésben az első Orbán-kabinetnek, a Medgyessy-kormánynak és az első Gyurcsány-kormánynak kell önvizsgálatot tartania, amiért 1900 milliárd forinttal többet költöttek a költségvetés alappályájához képest.
    A Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta: a 2000-res években valóban jelentősen, 20-21 százalékponttal emelkedett az államadósság mértéke; három kormány – az első Orbán-kabinet, a Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormány – a költségvetési alappályájához képest 1900 milliárd forinttal költött többet.
    .
    Szerinte a 2000-ben 2001-ben és 2002-ben az elfogadott kétéves költségvetéshez képest az akkori Orbán-kormány 570 milliárd forinttal költött többet, Medgyessy Péter száznapos programjai 820 milliárd forinttal növelték a költségvetés többlethiányát, míg saját első kormánya 510 milliárd forinttal növelte meg az alappályához képest a költségvetést. Szerinte ezért ennek a három kormánynak kell önvizsgálatot tartania.
    .
    Úgy vélte: mindhárom kormányt ugyanaz a gazdaságpolitikai tévedés hatotta át, az, hogy a belső fogyasztás növekedésével a magyar gazdaság felpörgethető, és ebből majd a növekvő adósság is finanszírozható lesz. Ez megalapozatlan vágy volt, de ennek tanulságait a szocialisták megértették, a Fidesz azonban nem – értékelte a volt kormányfő.
    .
    Azt mondta: a mostani kormány 3-4 százalékkal csökkentette az államadósságot, de eközben 10 százalékpontnyi megtakarítást élt fel, ezért Magyarország adóssága ma összességében 6-7 százalékkal nagyobb, mint amikor átvették a kormányzást. Ha valakinek van oka magyarázkodni, akkor azok önök – fordult a jelenlegi kormányoldalhoz Gyurcsány Ferenc, bírálva az elmúlt két és fél év szerinte “lehetetlen, elfogadhatatlan” gazdaságpolitikáját.
    (MTI/Klubrádió)”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  2. http://www.youtube.com/watch?v=h8FbUulfMX4
    Gyurcsány Ferenc – 2012.11.06. – Sajtótájékoztató – Bírák, Eladósodottság

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. Hogyan sikerülhetett egy teljesen agyhalott kormányt össze gründolnunk?Látható, és hallható, hogy nem normálisak! Ennyi hazugságot, dilettantizmust még kormány nem tett, mint ezek 2,és fél éve csinálnak! Mit kell még tenniük, hogy közös akarattal elzavarjuk őket?
    Ennek a hozzá nem értésnek beláthatatlan következményei lesznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (43 szavazatból)
  4. Ez már orbán alatt jelent meg a MNB jelentésében ami az államadósságról szólt!
    “Az államadósság túlnyomó részét az úgynevezett központi kormányzat adóssága adja, elenyésző részét jelenti a TB-alapok adóssága, illetve egy szintén nem nagy, de dinamikusan növekvő része az önkormányzati adósságállomány – derül ki a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett, negyedéves bontású statisztikából
    Az 1989 negyedik negyedévéig visszamenő adatsor 13. sorában szerepel az euróbevezetési kritériumok között is szereplő, úgynevezett maastrichti adósság, ami az államháztartás, bruttó, névértén számításba vett, konszolidált adóssága.
    Ennek mértéke a kilencvenes évek első felében gyorsan nőtt, 1990 és 1995 között megnégyszereződött. Aztán, nagyrészt a Bokros-csomag hatására, 1995 harmadik negyedévétől 1996 végéig szinte semmit nem változott, majd 1997 második felétől 2000-ig ismét számottevően nőtt, majd 2001 harmadik negyedéve és 2003 eleje között, tehát másfél év alatt egy újabb hullámban, 7000 milliárdról 10 000 milliárd fölé emelkedett az adósság. Az államadósság 2005 végén és 2006 végén is mutatott egy enyhe csökkenést. Újabb megugrása 2008 végén volt, a nemzetközi hitelválság miatt.
    MNB adatai alapján 2010 November”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  5. “Addig nem nyugszunk, amíg az államadósság és az adósság elleni harcunkat, szabadságharcunkat meg nem nyerjük”
    Majd nyugszom én, ha véget ér e kín,
    Ma-ajd ha e testet bársonyokba rejtik.
    Majd nyugszom én a szenvedések múltán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. Hihetetlen, hogy létezik ekkora aljasság, mint amit ezek az orbánpribékek képviselnek, csak a nagy belső üresség és a mindenáron való megfelelni akarás a főnöknek, a megalázkodás és kegy elnyerés, semmilyen morális tartás, csak a főnök bólogatása, mosolya, ezek még az egyedfejlődés első lépcsőfokain állnak, és meghalnak, amire egy csöppnyi fénysugár, egy csöppnyi eszmélés elérhetné őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  7. “Újabb megugrása 2008 végén volt, a nemzetközi hitelválság miatt.
    MNB adatai alapján 2010 November”
    .
    Nem a nemzetközi hitelválság, hanem a magyar hitelfelvétel miatt volt a megugrás. Nem árt tudni, mert ebből az is kiderül, Orbánék miért kekeckednek az IMF-el.
    .
    Ha kapnak hitelt, az elvileg könyvelésre kerül és azonnal megugrik az adósságállomány. Akkor végképp nem lenne mire hivatkozniuk a rendszeres melldöngetés helyett.
    .
    Emiatt az idén IMF hitel – alma. Majd jövőre, amikor a túlzottdeficit-eljárás lezajlik és az idei év számait már nyilvánosságra hozták.
    Akkor jöhet az IMF hitel, addig kerül, amibe kerül a “spekuláns-kamat”, nem számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Kenetteljes MAtolcsi , az unortodoxia kántora.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Szerintem arra játszanak, hogy:
    – egy jó kifogás és egy új pénzforrás megtalálása után (nagyon keresik!)– kilépnek az EU-ból,
    – és egyszerűen beszüntetik az adósságtörlesztést.
    Ezzel a “szabadságharc” megnyerve, dohány lesz dögivel, csak az országot kell elárulni és eladni érte. Az meg nem nagy áldozat nekik, jelenleg az ország felének, a szegényeknek és a betegeknek az Endlösungján dolgoznak, biztató eredménnyel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Tiszta fejével rájöhetne, hogy a belső fogyasztást csak úgy tudja növelni, ha a közel 4 millió állampolgárnak adná a több havi bevételt, akik azonnal elköltenék, mert lyukas a cipőjük, kilóg a fenekük a nadrágból, és nem utolsó sorban állandóan korog a gyomruk. Akkor a megtermelt áruk fogynának, kellene az újra termelés, maradnának a munkahelyek, sőt bővithetők lennének, mert kevesebb lenne az eladnivaló, mint a megtermelt. Szépen beindulna, pörögne a gazdaság.
    Talán nem irtam nagy butaságot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  11. Nem lesz államadósság,ha beledöglünk sem.
    Ez maga a ‘70-es évek Romániája.Ott is arra hajtottak,hogy ne legyen adósság.
    Majd jön még a jegyrendszer!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Ego:
    .
    Orbán számára nincs más pénzforrás… Sehonnan sem! Akinek van (kölcsön)adható pénze, az megnézi hová teszi azt. Előfordul ugyan, hogy politikai haszonért megtámogatnak valakit, de kérdem én: kinek és mi haszna lehet Orbánból?
    .
    Abból az elmebetegből, aki egyetlen szavát sem tartja be, aki bármikor bármilyen játékszabályt megváltoztat – hát ki az az őrült, aki rábízza a pénzét?
    .
    Még a kábítós gengszterek sem bíznák rá a pénzüket, annál több eszük van…
    .
    Vannak persze „beszorult” hitelezők – pl. az amerikai Templeton befektetési alap – akik nem tudják a pénzüket kivonni, mert a dolog gyorsan nem megy, hiszen akkor azonnal összeomlana a forint, így a befektetésük is. Ráadásul nincs kinek eladni a részesedésüket, mert ugye a kereslet zéró. Ők együtt fognak bukni Orbánnal – éppen csak a mai napot kell megvárni.
    .
    Ma ki fog derülni, hogy az EU mit mond a kötelezettségszegési eljárás jövőjéről. A mai parlamenti vita ingerült hangneméből következtetni lehet a kimenetelre – a Fidesz nem csapkodott volna ilyen ingerülten, ha már nem tudnák már az eredményt. Alighanem tudják: ezért élesedett a retorikában a karvalytőke motívum.
    .
    Nagy kérdés, hogyan viseli el az elkövetkező napokat a forint – már a távolban sincs az IMF, az EU pedig bekeményít. Közben a gazdaság romokban, a munkanélküliség magas, az MNB nem tud küzdeni az infláció ellen, a bankok újabb fülesekre várnak, az ipari export stagnál – még a várakozások sem biztatók. És akkor még nem is szóltunk a demokrácia tudatos lerombolásáról.
    .
    Most megint jön a mások hibáztatása, bűnbakok keresése – a racionalizmus (pl. Orbán és Matolcsy eltakarítása) helyett az irracionalizmus. Turul, táltosok, Nyírő, Hoffman, pilisi csakra, ilyesmi.
    .
    Gratula! Hajrá Magyarország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  13. kívülálló 2012. november 7. szerda 07:01
    Nem folytattad a gondolatmenetet, mármint azzal, hogy 1989-ben elfogyott Románia államadóssága. Megérkezett a fellélegzés, nem szorította tovább Romániát a hatalmas teher, lehetett indítani a felvirágoztatást.
    Nem véletlen, hogy Nicolae Ceaușescu hatalmát 1989-ben döntötték meg, és a diktátort kivégezték. Volt egy általános bűnbak, aki elvitte a balhét az előző évtizedek nélkülözései miatt. Persze egy pillanatig nem állítom, hogy Ceaușescu ártatlan lett volna – ő és a kiszolgálói nem olyan szinten éltek, mint az ország népe, arra nagyon vigyáztak, hogy nekik mindenük meglegyen.
    Ha valaki megnézi a Ceaușescu “tárgyalás” felvételeit, akkor látható, hogy a Kárpátok Géniusza is abban a meggyőződésben volt, hogy ő jót tett népének. Vádlói korábbi kiszolgálóiból lettek, a diktátor szemében árulók voltak. Ceaușescu valósan meg volt arról győződve, hogy őt nem ítélheti el egy legitim bíróság – a tárgyalás alatt többször kijelentette, hogy nem is ismeri el a târgoviștei rögtönítélő katonai bíróság legitimitását. Lássuk be komoly párhuzam látható Orbánnal, minden bizonnyal zavart elméje neki is azt hiszi, hogy jót tesz népének, meg természetesen saját magának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. Beszélünk bankról, IMF-ről, gazdasági tervekről és kölcsönökről. Ezek közvetve meghatározzák a jelenünket és a jövőnket, de még az utódaink életét is. Eközben megszűnik a morál, a köz és létbiztonság, egyre rosszabb az élet az országban. Ha megsérül a hajó már helyezkedik mindenki, ha nagy baj lesz az életet jelenti az előre látás. Ez zajlik most! Félnek az emberek, feszültek, nem hallani nevetést, egyre nagyobb a feszültség és a helyezkedés a munkahelyeken, szétesik a tisztességes közélet. Ezt éljük át és ennek nyomait szenvedjük naponta az utcán, a boltban, a közlekedésben és a munkahelyen. A kilátások nem bíztatnak semmi jóval. Egy elmebeteg buta és tudatlan tömegeket ösztönszinten manipulál aki a saját sorsukat rontják. Egyre mélyebbre taszítja az országot. Akik tehetnének ez ellen a saját pecsenyéjüket sütögetik a tűzön amelyben elég az ország. Az összes ellenzéki pártnak és csoportosulásnak fontosabb a helyezkedés és a hatalmi harc mint a demokrácia és a rend helyreállítása.
    Itt most nincs helye a széthúzásnak. Ha az ellenzék összefogna Európa, az IMF és az egész nyugati világ mellé állna de csak a megdöbbentő hatalmi harcot látják ami mellé nem lehet oda állni. Ők nem az …, vagy a … hatalomra kerülését támogatnák hanem európa egyik országának visszabillentését és megtisztulását a szélsőség mocskától. Ez példa lehetne a többi ország számára is akik ha finomabban is de szintén sodródnak a szélsőségek felé. Itt lenne a lehetőség ha csak egy kicsit is az ország a fontos az ellenzéki vezetőknek és nem a hatalmi törekvéseik. Mivel különbek orbánnál ha nem képesek összefogni? Mi lett volna Európával és a világgal ha Hitlert nem tapossák el, mi pedig köteletségszegési eljárásokról, exportról és egyéb kiragadott tünetekről beszélgetünk!
    Egy témánk lehetne ha változtatni akarunk, rászorítani az ellenzéki vezetőket orbán eltaposására és az ország megmentésére!
    Ezt kellene minden ellenzéki fórumon hangoztatni és megérteni a nem gonosz csak tudatlan emberekkel, hogy mi történik.
    Mit gondoltok ha olvassa egy ilyen ember a hozzászólásainkat és vitáinkat úgy érzi, hogy orbán takarodj?!
    Egy dolgot kell követelni és mindent ennek alárendelni, orbánnak mennie kell!
    Mindenki szemét ki kell nyitni!
    Akár itt is petíciókat kell fogalmazni minden hozzászólásban és együtt, biztos, hogy olvassák az ellenzéki vezetők is figyelve, hogy mitől lehetnek népszerűbbek, mit akar a nép, mit kell képviselniük ha nem akarnak süllyesztőbe kerülni!
    Meg kellene jelentetni írásokat pellengérre tűzve az egyéni érdekeiket követelő pártok és személyek viselkedését és ezek után minden hozzászólás egy petíció lenne nem tengernyi bosszankodás és az elkeseredés súlytalan megnyilvánulása!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  15. Az államadósság alakulásáról az Államadósság Kezelő Központ Zrt. honlapján lehet adatokat találni. Kizárólag az ott megtalálható adatok alapján:
    Az első orbán kormány 4 év alatt 3058 milliárd Ft-tal növelte az államadósságot, így nagyságrendileg másfélszeresére nőtt az ország adósságállománya, ezzel átlépve a 9000 milliárt Ft-ot.
    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Antall-Boross kormány idején 2,7-szeresére, a Horn kormány idején pedig 1,6-szorosára nőtt az államadósság mindamellett, hogy egyikük esetében sem érte el a növekmény a 2500 milliárd Ft-ot.
    A Medgyessy-Gyurcsány kormányok idején szintén másfélszeresére nőtt az államadósság a 4707 milliárd Ft növekedéssel.
    A Gyurcsány-Bajnai 4 év alatt, a válság ellenére “csupán” 1,3-szorosára növekedett az ország adóssága, szinte boldogan mondhattuk, hogy csak 4172 milliárddal.
    A jelenlegi kormány igaz csak 1,14-szeresére növelte az államadósságot, de ezt tette 17 hónap alatt. 2011. szeptemberében elérte a növekmény a 2521 milliárd Ft-ot, azóta hullámzik 2214 és 3076 milliárd között (mármint az előző kormányciklus végéhez képest számítva), és 2012. szeptember 30-i adat szerint 2549 milliárd Ft-nál tart. Ha nem lett volna nyugdíjkassza-lenyúlás, reálbércsökkenés, sokadik adónemek bevezetése, stb-stb, akkor már most 5000 milliárddal több lenne az államadósság, mint a 29 hónappal korábbi kormányváltáskor (egyelőre a szeptemberi adat érhető el, azért 29 hónap).
    .
    Összegzésként: Lehet, hogy én vagyok elfogult, de én úgy látom a számok alapján, hogy Orbán első, és második kormánya is az elődeinél több államadósságot halmozott fel. Unortodoxia ide, vagy oda, rosszabbul élünk, és az államadósság is növekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  16. kisember 2012. november 7. szerda 10:02
    Annyira igazad van, és annyira nem. Orbánnak mennie kell, ezt az ország népének kell elérnie. Sajnos ebben Európa, vagy az IMF segítségére nem számíthatunk, az ország belügyeibe olyan szinten nem fognak beavatkozni, hogy ki a miniszterelnök, melyik a kormánypárt. Azt pedig szerintem naivitás képzelni, hogy fórumozással érdemleges eredményeket lehet elérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  17. M ár kiröhögöm magam amikor Matolcsi “föközgazdászt” hallom magyarázkodni.Szerintem ő és a közgazdaságtan olyan messze állnak egymástól,mit Makó Jeruzsálemtől.Ezért van ennyire nagy gazdaságpolitikai tévedés.”Az ország minden polgára szegény”,mondja ő.Jaj,de sajnálom szegényt.Biztosan ő is 27.000 Forintból él.Nagyon sajnálom a több milliot zsebrevágó politikusokat is,mert nem tudják beosztani ezt a temérdek pénzt és ezért szegények ök is.Lassan már azt fogják mondani,hogy a 27.000 Forintbólélök élnek jol. És boldogok a szegények,mert övék a menyek országa.A “szakadék széléről való visszahozásról”beszélni ennek a miniszternek szerintem illetlen.Tudomásul kellene venni-e ,hogy azért nem minden magyar állam polgár hüje,hogy ne látnák tisztán mi folyik napjainkabn ebben a honban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  18. Az előbbi hozzászolásomhoz még annyit,hogy a miniszter azért nem látja jól a dolgokat,mert -ahogyan a képen is látszik-eltakarja a szemét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. Na meg a vegen hozzånk is eler az arab tavasz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. bumburi
    Egy mémben olvastam:
    Rogán, Csányi és Orbán majd megszakadnak a nevetéstől a fotón – alatta az írás:
    Már mindent elvettünk tőlük és még mindig ránk szavaznak!
    Hát nem igazuk van – csak ehhez azer ilyen gerinctelenek is kellenek, mert egy nemzetet aláznak meg!
    Mit kell még tenniük?
    Bármit megtehetnek, mert az agyhalottak megszervezik nekik a látványos békamenetet. És ez is valahol az emberek megalázása, nem tudom, hogy a jobboldaliaknak ez miért nem fáj?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Két idősügyi szervezet fordult az IMF magyarországi képviselőjéhez, mondaná el az igazságot a nyugdíjasoknak, mert nagy a bizonytalanság az IMF elvárásairól.
    Irina Ivascsenkó válaszolni fog, ha kell tájékoztatót is tart az IMF elvárásairól. Remélem, hogy a Parlamentben felolvassák a válaszát!
    Az idősügyi szervezet egyik képviselője elmondta, hogy az idős emberek nem maguk miatt aggódnak, hanem a gyerekeiket és unokáikat érintő hírek miatt, az újságok hírdetéseit látva bizonytalanok.
    Sohasemhazudtam és a jobbkeze +a többiek/ről,-ról,-tól,- től (válogass!).
    Hazugságaik, komcsizásaik, a hívők szerint ez így most OK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Ego
    2012. november 7. szerda
    00:24
    Nekem az jutott eszembe: ha nem kapjuk meg a kohéziós pénzeket, akkor válaszul lesz az amit írtál, azaz:
    “kilépnek az EU-ból,
    – és egyszerűen beszüntetik az adósságtörlesztést.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Na jó jó de mi lenne a legnagyobb hazugság ?
    -Hát az , ha valaki aszondaná : Matolcsy ma nem hazudott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Ha kilképtetnék ömhatalmúlag a nemzetet az EU ból , másnap már nem lennének hatalmon.
    Erre mindenki mérget vehet.
    ( Lehet hogy csak egy héttel később , de mindenképpen elszabadulna itt a pokol akkor. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Geyza
    “másnap már nem lennének hatalmon.”
    Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Ezt a kormányt reményeim szerin 2014-ben leváltja egy kormányzásra alkalmas erő/ párt/. Amennyiben ez az álom megvalósul, és az érintettek addig az országot nem hagyják el, Orbánt, Kövért, Kósát, Rogánt, Szijjártót, Lázárt, és azokat akik tevékenyen részt vettek a nép nyomorba döntésében egyéni indítványaíkkal, másnap börtönben zárják. A fidesz alkotmányt “tákolmányt” a parlamet előtt nyilvánosan elégetik. A felcsuti fútbal akadémiát az Orbán preztisberuházásait a földel kell egyenlővé tenni. Orsós “orbán” Viktor Mihályra emlékeztető minden törvényt rendeletet hatályon kívül helyezni. helyezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Geyza
    2012. november 7. szerda
    16:56
    Na jó jó de mi lenne a legnagyobb hazugság ?
    -Hát az , ha valaki aszondaná : Matolcsy ma nem hazudott…
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
    .
    Hazudott vagy nem hazudott?
    Nézd meg a képen!
    Ahogy a tenyere mögül kikandikál bal szemével!!!…mindent elárul.
    Mert az elsősorban nem szemüveg igazítás ám…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Bekormányozták magukat a hazugság labirintusába évekkel ezelőtt és azóta ,se tudnak onnan kitörni.A többi csak részletkérdés , majd ha egyszer igazat mondanak akkora már késő lesz nekik is meg nekünk is sajnos…………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. A kép +az aláírás – mémnek sem rossz!!!!!!!!!!!
    Így néznek ők szembe mindennel, a számok, a tények, őket nem zavarják, amit ők kijelentenek, beadnak, azer még békemenetet is szerveznek nekik a balfékek – miért is ne lennének eltelve maguktól?
    Kiderül, hogy hazudtak az IMF-el kapcsolatban, hát tavasszal egy vasuti eligazításon elmondta egy illetékes elvtársúr, hogy őszig várnak a vasutvonalak bezárásával, oszt akkor jön az IMF és mindent ráfognak!!!!!!!!
    Ilyen ez a fideszes Magyarország.
    És nem sül le a bőr képükről.
    Nincs az az országimázs-javító Kft, amely ezt a rombolást helyre tudja hozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. Matolcsi hazudik,de ez nem újság.
    Most a főgonosz helyett volt ott és még csak parancsot sem kapott,hogy hazudjon.Magától,belső lényéből fakadóan hazudott !!!
    Még mindíg van lejjebb ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. H.Sandor
    Hogy egészen pontos légy – mert igazad van – az adós-függőség elvét és ennek alapján a gazdasági szabadságharc szükségességét Matolcsy etette meg Orbánnal is. Ebben ő a főludas. Valamikor 2005 körül írt egy tanulmányt valakivel közösen, amely rohadt hosszú és handabandás, de akkor is ez volt a lényege. Ez vagy a hite (tévhite, mert bizonyára inkább ismeri Széll Kálmánt, mint Széchenyit), vagy csak feltűnést akart ezzel elérni. (Én is dühödten olvastam.) Emellett perzse rakásra hazudott.!
    Üdv!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. csakén Nem tudod,hogy miért tűrik a jobboldaliak a megalázást?
    Hát mert az az Orbán szent kezétől jött.Ezek szekta szerűen hisznek Orbánban, és e szerint Orbánt csak, és kizárólagosan a jótéteményei vezérlik.
    Ne keress ebben logikát, mert az nincs benne.Orbán évekig fanatizálta a híveit, és ez lett az eredmény.Orbán = Cipolla…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. girbegurba:
    Hát azért mert a hülye vérmagyarok nehezen tolerálnák a hirtelen bekövetkező 1200 Forintos benzinárat pláne jegyre , a bekövetkező második szuper-inflációt és a totális munkanélküliséget.
    Éshát persze a népesség másik kétharmada sem tolerálná ezt.
    Éhséglázadás lenne itten kérem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Geyza

    Szerintem az EU nem engedné nem is engedhetné(!!!!!) ,hogy orsosmihály önhatalmulag kiléptesse hazánkat az unióból. Egyoldalúan valamilyen “felfüggesztés” lenne a részükről
    és abba a horda azonnal belebukna . Tuti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Matolcsy nem hazudik, csak az igazság amit éppen hirdet, percenként módosul [lásd a költség(el)vetést], az éppen aktuális irány követése érdekében. Olyan erkölcsi normát, szaktudást kértek számon rajta, amit hírből sem ismer – sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Geyza, Barry1,
    Ti most tényleg komolyan gondoljátok, hogy ez a törpediktátor belebukna abba, ha kizárják az országot az EU-ból? (az egyoldalúan kezdeményezett kilépéshez is államközi szerződések szükségesek)
    Melyik diktátor kezdte úgy hatalmát, hogy marha jó volt a népnek? Beígérték, hogy 10-20-30 évig követik, akkor majd addigra jó lesz. Hányan köszöntötték karlendítéssel, mosolygó arccal, üvöltve, zászlót lengetve Hitlert, miközben értelmetlen háborúba vitte az országot? Ceaușescu mekkora rendszerpárti szimpátia tüntetést szervezett még 1989. december 21-én is? De maradjunk itthon! Hánytan vonultak fel az állami-, és pártvezetők dísztribünje előtt a Rákosi és Kádár rendszer idején? Mik voltak azok, ha nem rendszerpárti szimpátia tüntetések? Pont ugyanolyan szimpátia tüntetések voltak annak idején az MDP, és az MSZMP mellett, mint most a fidesz mellett – központilag szervezett, központilag finanszírozott.
    Ha mi magyarok valóban olyan tökös legények lennénk, hogy nem toleráljuk az állampárt disznóságait, nem tűrjük a megaláztatást, és kisemmizést, akkor már a magánnyugdíj megtakarítások államosításakor elzavartuk volna ezt a bandát.
    Lesz itt még szimpátia tüntetés az EU elszakadásért, az 1200 Ft-os benzinért, a jegyrendszerért – ha arra lesz szüksége Orbánnak. Persze totális munkanélküliség se lesz, mert mindent magunknak kell majd megtermelni. Jönnek a csodás jelmondatok: 100 ezer munkahely az almatermesztésben. Aki magyar, mangalicát nevel. Minden család tartson legalább egy sertést! A magyar acél a legjobb acél, éljen Miskolc az acél városa!
    Gondolkozzatok már kicsit! Itt írogatunk okosakat, és az utcák csendesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Korrekció, van egy felesleges t betű:
    Hányan vonultak fel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Geyza,
    Az éhséglázadás nem valószínű. Nem azonnal rohad le az ország, hanem szép lassan. Közben vannak, akik jól járnak, és vannak, akik helyezkednek. Ha mégis bekövetkezne a spontán lázadás, hát leverik, oszt’ jónapot.
    Elzavarni csak tudatos stratégiával és elszántsággal lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. http://www.hir24.hu/kulfold/2012/11/08/bocsanatot-ker-derulato-igereteiert-a-japan-kormanypart/
    Hát ez az amire a fidesztől nem számíthatunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Antallék 20 milliárdos államadósságot vettek át.
    hozzá egy még egy müködö ipart, meg létező mezőgazdaságot.
    aztán sorban minden kormány résztvett a kótyavetyében, és az a hülye államadósság nem csökkent, hanem nőtt!
    mert nálunk igy müködik minden, nem a természet megszokott örök törvényei szerint, hanem minden forditotva.
    viszont betartották az igéretüket:
    nem vettek fel jóléti hitelt (a társadalom 90 %-ának!), mert a jólét a 10 %-nyi kiváltságosok jussa.
    hogy költsék gyógyszerre!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Nem tudom, hogy honnan a 20 milliárdos államadósságról szóló adat. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. honlapján 1990. december 31-től találhatóak adatok, amiből az derül ki, hogy az Antall kormány 1990-et 1386,1 milliárd Ft adóssággal zárta (ebből merek arra következtetni, hogy a kormányváltáskor is már jóval magasabb volt az államadósság, mint 20 milliárd Ft).
    Természetesen amúgy teljesen igaz, hogy mindegyik kormány hivatali ideje alatt nőtt az adósság, így 2012. szeptember 30-án már 20653,9 milliárd Ft-nál tart.
    Mindent összevetve mégis úgy érzem, hogy az elmúlt 22 évből az elmúlt 2 és fél év jelentősen rontott a helyzetünkön. Lehet, hogy egoista vagyok, de én azt látom, hogy én rosszabbul élek, mint 3 éve, vagy mint 22 éve, sőt mint 30 éve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Tibor

    Éppen az ellenkezőjét irtam. Nem, hogy kizárnának bennünket hanem azt sem fogadnák el,hogy a nemzet ápoltja csak úgy kiléptessen minket. (pl: hiteles
    népszavazás nélkül.) Akkor jönne az unió részéről a részleges felfüggesztése a tagságunknak vagy egyéb korlátozások,büntetések.(Ebben az esetben az európai
    néppárt végképp kihátrálna mögölük)Már nem finomkodva,virágnyelven mondanák el a véleményüket erről a csürhéről,hanem nagyon is nyiltan
    és brutálisan. Két nap alatt min.500 ft-os euro,1000 ft-os benzin, totál csőd
    és konyec filma!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Barry1,
    Egyrészt közel állunk ahhoz, hogy kizárjanak az EU-ból, sajnos erről már jelentek is meg cikkek a külföldi sajtóban, hogy Magyarország lehet az első negatív példa arra, hogy egy tagállamot kizárnak az Unióból. Természetesen lehet ennek enyhébb formája, pl a szavazati jog megvonása. Abban azért biztosak lehetünk, hogy valamely tagállam kizárása után sem évülnek el egyik percről a másikra az adósságai – be fogják hajtani kamatostul.
    Ha az Európai Néppárt megszakítja kapcsolatát a fidesszel, attól még nem omlik össze az ország két nap alatt. Naivitás ezt feltételezni. És ha már benzin árról esett szó: a MOL Nyrt. részvényeinek 24,6%-át vásárolta meg a Magyar Állam az OMV osztrák (uniós tagállambeli) olajipari cégtől, miközben 60,1%-a a részvényegnek továbbra is külföldi kézben maradt. Akár a Crescent Petroleum, akár a Dana Gas PJSC részére adja el az állami részvénycsomagot miviktorunk, az Egyesült Arab Emirátusok fog rendelkezni a MOL Nyrt. 30,6%-os részesedésével, és magyar kézben marad 15,2% (ebből 5,4% az OTP Banké). Szóval ha akarják, akkor még a benzin árát is megfoghatják, csak el kell adni magunkat az araboknak.
    Nehéz elfogadni, de Orbán hosszútávra szeretne berendezkedni, és sajnos tűrjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. “Antallék 20 milliárdos államadósságot vettek át.
    hozzá egy még egy müködö ipart, meg létező mezőgazdaságot.
    aztán sorban minden kormány résztvett a kótyavetyében, és az a hülye államadósság nem csökkent, hanem nőtt!”
    …többek között azért mert jött egy “igen diplomatikus” fiatalember a “Ruszkik haza” jelszavával és kizavarta az országból a bevétel 40%-át, munkahelyek millióit, acélgyártást, járműgyártást, élelmiszeripart, feldolgozóipart, ruha és szövőgyárakat, TSZ-eket, állami gazdaságokat kellett felszámolni az orosz piac elvesztésével, a képzetlen emberek ekkor indultak el a lecsúszás útján, a cigányság elvesztette a munkáját, hisz az idősebbek emlékeznek mi volt a “Fekete Vonat”.
    Aki nem tudná cigányok tömegei indultak haza péntek este ezzel a munkásvonattal és indultak vissza vasárnap este vagy hétfőn hajnalban dolgozni.
    Orbán Viktor a neve annak aki ezt tette!
    Ha egy kicsit visszafogja magát, a katonákat hazaküldi az ország de megtartja a kereskedelmi kapcsolatokat ma nem itt tartanánk!
    Ez az ember mérhetetlen károkat okozott az országnak és okoz ma is! Ha holnap lemondana akkor is évtizedekig nyoma lenne a működésének és nem csak gazdaságilag, a megromlott emberi kapcsolatok, a közrend megromlása, szegénység, jogtalanság, a politikai árkok, a nácik előretörése neki köszönhető!
    Nem dicsekszik vele, hogy a mezőgazdaság és a nagy üzemek tönkretétele óta nincs a cigányoknak munkahelyük, 90%-uk vesztette el a munkáját a visszaesést követően!
    A demokráciára és a liberalizmusra fogta a bűneit.
    A sok buta ember azt sem tudja, hogy a legnagyobb magyarok, Kossuthtól Széchenyiig liberálisok voltak! A liberalizmus az egyén és az ország szabadságágát jelenti, ezért harcoltak 1848-ban. Orbán a liberalizmussal és a demokráciával élt vissza, ezúton jutott hatalomra! Amikor bennünket politikai okból hajkurászott a kommunista rendőrség ő KISZ titkár volt és börtönbe zárta volna az akkori ellenzéket most pedig ő ordít a kommunista elnyomás és a kommunisták bűnei ellen!?
    A sok tudatlan és buta ember pedig őt követve a liberalizmus ellen kiabál és nem is tudja, hogy a nehezen kiharcolt szabadságát veszti el, a jogai eltörlését követeli aztán csodálkozik amikor megkapja. Megköszönheti a vezérének, hogy indoklás nélkül kirúghatják, elvehetik a nyugdíjpénzét, a magánvagyonát, választójogát vagy bármit amit elértek a demokraták és a liberálisok az emberek javára!
    Ráth-Végh István írt egy könyvet az emberi butaságról sok példáját említve de orbán követői mindenen túltesznek!
    Ennyire hülyének lenni már bűn!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Most nem tudom mi az igaz a mai hírből:

    http://www.portfolio.hu/gazdasag/magyar_allamcsod_lehetosegere_figyelmeztetett_az_egyik_hitelminosito.175462.html

    Ha ez igaz, már megint felviszi a a vércukromat Matolcsy és Orbán !!!!!
    Hogy rohadjanak meg ott ahol vannak !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. sedona
    Részlet:
    “Amennyiben a magyar állam egyoldalúan bejelenti, hogy hitelei egy részét nem fizeti vissza az átvett önkormányzati adósság kapcsán, azaz arra kényszeríti a bankokat, hogy az átvett adósságcsomagon valamekkora veszteséget szenvedjenek el, az jogilag csődeseménynek minősülne, azaz részleges államcsőd állna be – az origo több forrásból származó, hivatalosan nem megerősített információja szerint ezt üzente az egyik nagy nemzetközi hitelminősítő a kormánynak.”
    .
    Várható volt, hogy Orbánék a bankokkal az átvállalt önkormányzati hitelekről megint erőből akarnak tárgyalni. A bankoknak az újabb veszteség már túl sok, a betéteseik és betéteik biztonsága érdekében kénytelenek lépni.
    Most jön újra képbe a minél rosszabb, annál jobb elmélet.
    Kérdés: kinek melyik jut?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Tisztelt proaktiv!
    Tudod, mindig nagy dilemmában vagyok, hogy most igaz-e vagy sem ez a hír!
    Mert már torkig vagyok, hogy minden évben felröppen ilyen “csőd” keltette hír, már fogalmam sincs , hogy mitévő legyek!
    Ellemzőket és befektetőket, közgazdászokat szoktam kérdezni ezügyben, de a kérdésemre síri csend honol!
    Pedig tényleg jó volna tudni, hogy hányadán is állunk, mert nincs sok kedvem földönfutóvá válni, ezek miatt a barmok miatt!
    Ugye elzavarni és elkergetni nem tudja a NÉP, az ellenzék tehetetlen, valamint az EU vezetői közül sem tudják a megoldást!
    E forumon is feltettem e kérdést, olyankor elvitték a pénzüket Szlovákiába vagy Ausztriába!
    MÉg mindig amondó vagyok, hogy ugyanez a hatás lesz, ha OV hozzányúl a MNB devizatartalékához!
    CSak valahogy ez a hír, most friss, nem lehet tudni mi igaz ebből!
    Ez a bizonytalanság fog engem kiakasztani, de jó volna még idő előtt lépni, mert a devizahitelesek még többet veszíthetnek ezen az egészen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Én inkább csak a Fidesz munkáját mutatnám be a hazudozás helyett:

    http://receptek.sokoldal.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Matolcsy hazudik ejjel(felesegenek) hazudik nappal( nepnek), erre vette fel Orban aki droton rangatja ezt a felkegyelmu isten barmat . Amennyiben tenyleg elhiszi ezeket amiket mond akkor meg azonnal be kene utaltatni oda ahova Orban is jar ! Szerintem kijonne az orszag a katyubol ha ezek ketten elmegyogyintezetben toltenek hatralevo eveiket.Notorius hazug populista emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos