Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az AB és Rogán összedolgoznak 2011. október 31. hétfő 9:25 | AN Forrás: penzcentrum.hu

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az AB és Rogán összedolgoznak

Budapest – Szociális hozzájárulási adóvá alakulna át 2012-től a munkáltatók által jelenleg fizetett 27 százalékos társadalombiztosítási járulék, ha megszavazzák Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezető-helyettesének az adótörvényekhez benyújtott módosító indítványát. Az adó megfizetéséhez nem társul semmilyen államháztartási forrásból folyósított támogatás igénybevételéhez való jog. Ezzel megkapják a kegyelemdöfést a magánnyugdíj-pénztárban maradt emberek.

Ez év augusztusában felröppent a hír, hogy elkészült végre a döntéssel az alkotmánybíróság a magánnyugdíj-pénztári visszalépés ügyében. Az [origo] által megszellőztetett alkotmánybírósági határozattervezet szerint az AB megsemmisítette volna a törvénynek azt a pontját, amely megvonja az állami nyugdíjjogosultságot a magánnyugdíj-pénztárban maradóktól.

Az Alkotmánybíróság augusztus 29-én és 30-án is tárgyalt a határozattervezetről, de nem hozott döntést. Sereg András szóvivő akkor úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy azért nem határozott az Alkotmánybíróság, mert “új szakmai szempontok merültek fel az ügyben”. A kérdés azóta nem szerepelt a taláros testület napirendjén.

Úgy tűnik, most a kormány Rogán Antal közreműködésével olyan szabályozást kíván keresztülvinni a parlamenten, amely egyértelműen kizárja az állami nyugdíjellátásból a magánnyugdíj-pénztári tagokat – összegezte a benyújtott törvénymódosítási javaslat lényegét a pénzcentrum.hu érdeklődésére Angyal József okleveles adószakértő. Rogán indítványa szerint ugyanis 2012-től jelenleg a munkáltatók által fizetendő, összességében 27 százalékos társadalombiztosítási járulék helyett ugyanekkora mértékű szociális hozzájárulási adót kellene fizetni. Látszólag úgy tűnik, mintha ez csak a közteher szimpla átnevezése lenne, ennél azonban sokkal többről van szó.

Jelenleg a 27 százalékos tb-járulékból a 24 százaléknyi nyugdíjhozzájárulás a nyugdíjbiztosítási alapba folyik be, így aligha lenne vitatható, hogy keletkeztet-e ellátásra jogosultságot. Rogán módosító javaslata azonban kimondatná, hogy a szociális hozzájárulási „adó megfizetése az államháztartási forrásból fedezett ellátásra (ideértve különösen a társadalombiztosítási ellátást, illetve a munkanélküli ellátást), vagy az államháztartási forrásból folyósított támogatás igénybevételére való jogot nem keletkeztet, valamint az adó alapja és összege az ilyen ellátás, illetőleg támogatás összegét nem befolyásolja”.

Ezzel a kormány végérvényesen megteremtené a jogalapot arra, hogy a magánnyugdíj-pénztárakban maradt mintegy 100 ezer tagot ténylegesen kizárja az állami nyugdíjellátásból, és számukra az utolsó mentőövet, a lehetséges kedvező alkotmánybírósági határozatot is megtorpedózza.

Rogán még azt is javasolja, hogy a kifizető által foglalkoztatottak esetében a munkabér legyen a 27 százalékos adó alapja, az egyéni vállalkozók pedig saját maguk után a minimálbér 112,5 százaléka után fizessék meg a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót;  továbbá, hogy az adóalap és annak befizetett összege a majdani „ellátás, illetőleg támogatás összegét nem befolyásolja”.  A javaslathoz fűzött indokolás szerint a szociális hozzájárulási adóból származó bevételt az arra jogosult pénzügyi alapok között a mindenkori költségvetési törvényben meghatározott arányban kell szétosztani.

Rogán módosító javaslata összességében tovább növeli a járulékfizetési terhet. A kormány az eddig közöltek szerint a jövő évre havi bruttó 92 ezer forintos minimálbért és 108 ezer forintos garantált bér alkalmazását írná elő.  A benyújtott eredeti törvénymódosítási csomagban még az szerepel, hogy az egészségbiztosítási járulékot (3 %) a minimálbér 150 százaléka után kellene megfizetni, a nyugdíj-hozzájárulás esetén továbbra is maradna a minimálbér utáni (24 %-os) fizetési kötelezettség.

A havi 108 ezer forintos garantált bérből kiindulva az eredeti törvényjavaslat szerint a 24 százalékos nyugdíj-hozzájárulást 108 ezer forint után, a 3 százalékos egészségbiztosítási járulékot pedig annak másfélszerese, 162 ezer forint után kellett volna megfizetni. Ez esetben összességében 30 780 forint lenne a közteher. Ha viszont a Rogán által javasolt teljes 27 százalékos szociális hozzájárulási adót a 108 ezer forint garantált bér 112,5 százaléka után kell leróni, akkor az havonta 32 805 forint kiadást jelent.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
Az AB és Rogán összedolgoznak, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Ez a lépés az orbán-fasiszta banda legújabb disznósága. A polgárnak nevezett alattvalót az öngondoskodásról való lemondásra kényszeríti. Az üzenet, amit közvetít, egyértelmű: Magyarok! Legyetek a mindenható állam, és bölcs vezetőitek alázatos rabszolgái.i. Ne gondoskodjatok jövőtökről, majd Isten és mi gondoskodunk rólatok. Ez nem a polgári demokrácia, hanem a despotikus fasisztoid rendszer filozófiája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  2. Az AB bevárta Rogánt?
    Be.
    Most mit kell csodálkozni?
    Ezt akarják a Magyar Zemberek, mert nem teccik nekik a rendszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  3. Azt hittem már semmitől sem lepődök meg orbánisztánban de Rogán kibillentett az egyensúlyomból!
    Erre nem lehet mit mondani de meghallgatnám a válaszát arra a kérdésre, hogy ő ezt elfogadta volna egy demokrata kormánytól?!
    Arra a kérdésre adott választ is szívesen meghallgatnám a fidesz vezető politikusaitól egyenként, hogy a hatalomra kerülésük óta hozott törvényeiket elfogadták volna egy demokrata kormánytól?!
    Nagyon komolyan gondolom a kérdéseimet – mivel a fidesznek és politikusaiknak az életben többé nincs erkölcsi joga bármi ellen is tiltakozni vagy bármit vitatni ha más kerül hatalomra! Abszurd szinten tisztességtelenek és hazugok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  4. A képviselői inditvány önmagában inkorrekt módszer. A fityesz még saját parlamentjét is szivatja. NINCS VITA ÉS ELLENTMONDÁS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  5. Itt a Demokratikus erőknek a feladat !! Mindenki , (fidesz-jobbikk )kivéve megteheti “tétjeit” , magyarul azonnali összefogásra van szükség, csak egyetlen céllal , ezt a két bandát törvénynek nevezett förmedvényeikkel kiradírozni a köztudatból ,! A vezetőiket pedig a felvett fizetésekből kiindulva ,az a fölötti rész teljes elkobzására ítélni, a pénzt pedig az adósságcsökkentő alapba , valamint a kisemmizetteknek adni ! Minden általuk 2014 utánig kinevezettet szintén elküldeni az új alkotmánybírókkal együtt ! Egész nap itt írhatnám sorba a bűneiket , amikért felelősségre vonhatók , de sajnos arra időm nincs és az agymosottakat kivéve úgyis mindenki tudja ezeket !!
    Ébresztő mert itt a nyakunkon a bárd és a tákolmányuk !!- és nem megfeledkezni a jövő évi koronázásról sem !! ALJAS EGY SÖPREDÉK EZ AZ ÖSSZES élükön a VEZÍRREL !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  6. bolygó
    A kiradírozásnem hangzik valami szépen. Adolf Hitler ausradieren-je után…
    És hogyan képzeled el azt a sok szépet és jót, amit leírtál. Jogállamban és demokratikus úton?
    Indulataidat tökéletesen megértem, de ez nem elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  7. Bár borzasztóan zavar, hogy ENNYIRE hasonlít arra, amit a jobboldal hajtogatott 2006-2010 között, (most már jobban megérthető a frusztráltságuk és a tehetetlen dühük amiatt, hogy szerintük indokolatlanul rontották az életkörülményeiket) de nem tehetünk mást, mint kimondjuk:
    1. Ez a kormány illegitim, mert alkotmányos puccsot hajtott végre, amely ellen a jelenlegi Alkotmány és az ő tákolmányuk is biztosítja az ellenállás jogát (sőt a történelmi alkotmány részét képező Aranybulla is)
    2. az Alkotmány sőt tákolmány szövege alapján is ez ellen KÖTELESSÉGÜNK fellépni.
    3. Akik ebben a gyalázatban részt vettek EL KELL számoltatni – erkölcsileg és anyagilag is, és nem lehet megspórolni a személyes felelősségre vonást..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  8. Tisztelt Győző! Amit írt azzal én is tisztában vagyok ! -De ha ez a mocskos banda hideg fejjel ezt teheti egy országgal akkor nem csoda ha néha az indulatok előjönnek !! De amit írtam abban valahogy ez van benne , mármint hogy az összes általuk hozott törvényt , rendeletet megsemmisíteni és a katonáikat félretenni !! A DEMOKRÁCIÁT CSAK ÍGY LEHET HELYREÁLLÍTANI ! Demokrácia csak akkor lesz újra ha ezek még látogatóként sem mehetnek a Parlamentbe !! Még egyszer a “radírozás” az a szerzett címeikre vonatkozik -nálam !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. NINCS EREJE AZ ORSZÁGNAK EZEKET LEVÁLTANI. NA ÉS NINCS KIRE. AZ MSZP EGY RAKÁS CSÜRHE, GYURCSÁNYNAK MEG MÉG TOLL VAN A HÁTÁN. IDŐ KELL NEKIK AMÍG FELFEJLŐDNEK. PEDIG EZT AZ ORSZÁGOT MOMENTÁN CSAK FERI MENTHETNÉ MEG ORBÁNTÓL ..DRUKKOLJUNK NEKI , KÜLÖNBEN GAME OVER..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  10. Sokszor látogatom ezt az oldalt .Szeretem elolvasni a véleményeket mert “mindenevő” vagyok aztán magamban a saját értékrendem és gondolkodásom szerint alkotok vélemény,(talán tarthatom ,magam demokrácia elkötelezettjének) esetleg le is írom a véleményemet vállalva egy esetleges anyázást.(De nem itt)

    Midig találok un: “gyöngyszemeket ” ebben a “kiberpokolban”.

    Már zúg a fejem a sok csúsztatástól,propagandától (pl az elmútnyóccév,kommunista diktatúra,cigánybünözés,ingyenélő rendvédelmisek,magas pártnyuggerek stb stb).

    De alapvetően a társadalomban élők nagy többsége nem hallot bizonyos dolgokról: pl: kiemelt adózók osztálya,mi is az a felosztó/kirovó rendszer

    http://www.legyennyugdijam.com/tenyek/feloszto-kirovo-rendszer/

    http://www.apeh.hu/regiok/kiemeltadozok/ugyfelszolgalatok
    (Ugye kik is tartoznak ide?Képviselők,rendvédelmisek,külföldi állampolgárok akik itt adóznak,köztisztségviselők,közalkalmazottak stb stb.
    2011 január 1-től csökkentem az adót 16 %-ra
    De a 2010 évi szem jöv adót 2011 május 20 ig be kell vallani,majd befizetni!
    Hová lett a lóvé??)

    Tudomásul kell venni munka nélkül nincsen kenyér! Oké.
    De hogyan oldható meg?
    A működő rendszereket nem szétverni,totálisan átalakítani kellene,hanem egyeztetéssel találni olyan megoldásokat,hogy a “műtét/átalakítás” során ne az legyen” a műtét sikeres volt,de a páciens sajnos nem élte túl”!
    Keressünk bünbakokat ezt megeszi a nép!
    Ha kell adókat kivetni számolni,kellene mit miért,és mi lessz a következménye a társadalomra!
    Rengeteg példát lehetne felhozni de mostanság nem ez a cél!
    Midenáron csökkentsük az államadósságot ! Ja hogy ebbe a társadalom nagy része “belehal”(direkt nem írtam durvábban mert esetlek a 3 betüsök hozzám is eljutnak(TEK,NAV,titokszolgák… stb stb)!
    Eme kedves képviselő mint V.kerületi polgármestert “lehet a jó cél vezérli” a beadványok benyújtásánál.(de jó lenne ha kevesebb egyéni indítványt nyomnának be az uccsó pillanatban)!
    “- a kifizető által foglalkoztatottak esetében a munkabér legyen a 27 százalékos adó alapja, az egyéni vállalkozók pedig saját maguk után a minimálbér 112,5 százaléka után fizessék meg a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót; továbbá, hogy az adóalap és annak befizetett összege a majdani „ellátás, illetőleg támogatás összegét nem befolyásolja”. /pont pont vesszőcske készen van a törvényke/

    Tehát nem kötelező az álllampolgárnak viszont lesznek kötelezettségei a tákolmányban mindenre utalnak,az Állam meg majd igyekszik !Mire ?? Hova ?? A buszhoz,villamoshoz? Hja lassan előkerülnek a pobedák,puposvolgák aztán ha a nyakadon nem lessz egy nyakörv amibe kötelező dobálhatod a tizeseket mert nem kapsz levegőt,akkor tesznek rád egy matyóhímzéseset érezd mennyire megbecsülnek!
    Már nem gondolok rosszabbra csak nagyon rosszra!
    Így halottak napján és karácsony előtt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. Nyilván az összes kinevezettet el kell távolítani. Sőt, az indoklás nélkül elbocsátottak helyére felvetteket is el kell távolítani, és ha még lehet, visszavenni az eredeti személyeket.
    Ha a mai hatalom ötletgazdag és automata szavazó képviselői életben maradnak, akkor őket életfogytiglan el kell tiltani a közélettől.
    Ez néhány száz embert érinthet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. girbegurba -a puccsban tevékenyen részt vevő parlamenti képviselőket mindenképpen. És akkor meg is érkezünk a nagy kérdéshez (éppen úgy, mint 45-ben): mi legyen a “kisnyilasokkal” a párttagokkal és az önkormányzati képviselőkkel? Akkor a háborús emberveszteség talán indokolhatta a szemethunyást – de most? (kivéve persze, ha áldásos tevékenységük eredményeképpen háborús mértékű emberveszteséget okoznak az országnak – már sajna folyamatban van!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. bruckenbacker kapitány

    Sajnos-mert nem rajongok érte- de jelenleg Gyurcsány Ferenc tűnik egyetlen lehetséges alternatívának.
    Viszont ha demokrácia vcan és a most regnálók számára egyszer(mikor?) bekövetkezik a felelősségrevonás, akkor azok a demokrácia szabályai szerint védekezhetnek.
    Autokrata diktatórikus módon nem lehet ellenük fellépni.

    A kör bezárul és cinikusan mosolyoghatnak.

    Tud erre valaki megoldást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. bruckenbacker kapitány
    már az is röhejes volt, amikor a kissé túlhízott, és thaiföldi nagykövetként a cunami alatt juszt is itthon telelő Balogh mögé akarták, hogy Gyurcsány beálljon, erre most előhúzzák a baloldal üdvöskéjeként Schmuckot? Aki majd az Szocdemek ernyője alá összegyűjthet minden baloldalit? Nooormálisak?
    Szóval a jövőben kezdhetjük gyakorolni a puchschmuck tengely kimondását?
    Köpködés nélkül nem fog sikerülni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. kekec
    Az azért nem minősíti az illető szellemi képességeit, hogy elhízott (“túlhízott” sic!), ugyi? Nem kellene körkörösen gyűlölködni. Nem egészséges. As for me.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Siralmas ránk nézve, hogy az ország második legmagasabb adótartozással rendelkező önkormányzatának vezetője áll ki rendszeresen új és újabb pénzügyi az ötlettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. bocs „az” nem kell

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Nem értem a kormány kommunikációját 2011.10.31.-én –
    Mert olvashatok híreker “korrekt forrásból”

    Mert “Ő” betolta ezt a törvényjavaslatot !

    Korkedvezményes nyugdíj
    “Korkedvezményes nyugdíjra volt jogosult az a személy, aki a szervezet fokozott igénybevételével járó, vagy az egészségre különösen ártalmas munkakörben, meghatározott időn át dolgozott.

    A Kormány a 1356/2011. (X. 21.) Korm. határozatában arról rendelkezett, hogy ki kell dolgozni a a korkedvezményes nyugdíjat kiváltó ellátásokat és intézkedéseket. Ezek az új intézkedések 2013. január 1-jétől lépnek majd hatályba, azaz ettől az időponttól megszűnik a korkedvezményes nyugdíj eddigi szabályozása.

    Az új rendszer kidolgozásáért a nemzetgazdasági miniszter a felelős, a határidő: 2012. június 30.

    Eddig a korkedvezményre is jogosult nyugdíjigénylők az előrehozott, illetve a csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjat együttesen is igénybe vehették.”

    http://nyugdij.adohirek.hu/cimlap/39-nyugdij-2012/80-korkedvezmenyes-nyugdij-megszunik-a-korkedvezmenyes-nyugdij-2012-ben.html

    Mennyi lesz a nyugdíjam? – Nyugdíj 2012 – Öregségi nyugdíj kalkulátor

    Nyugdíjemelés – Nyugdíjfolyósító tájékoztató – Öregségi nyugdíj emelés

    http://nyugdij.adohirek.hu/cimlap.html

    “a pénztártagok egyéni számláján felhalmozódó összeg a pénztártag tulajdona. Az összegre a tagon kívül senki más, semmilyen jogcímen nem formálhat jogot (pl. nem képezheti biztosíték tárgyát, nem vonható végrehajtás alá);
    a hozam, amelyet valós befektetési folyamat eredményeként a befizetett tagdíj termel, és amelyet jóváírunk a tag egyéni számláján, tovább növeli minden pénztártag megtakarítását, ezáltal nem függ a mindenkori költségvetés helyzetétől”
    http://www.mkbnyp.hu/magan_agazat/uj_belepoknek/index.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Jó a buli !!!
    ( Mármint a Magyarország-KFT. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. “Ő” Rásegített!!

    2011. október 17. hétfő, 06:19

    Nyugdíjtörvény 2012 – Nyugdíj változások. Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelynek értelmében megszűnik januártól a korhatár előtti öregségi nyugdíj. A javaslat szerint a már megállapított ellátásokat más jogcímen, járandóságként vagy szociális ellátásként folyósítják majd.

    A következő jogcímeken folyósított ellátásokat szünteti meg a kormány 2012-től: korkedvezményes nyugdíj, előrehozott öregségi nyugdíj, korengedményes nyugdíj és szolgálati nyugdíj, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, bányásznyugdíj, művésznyugdíj, polgármesterek korhatár előtti öregségi nyugdíja, országgyűlési és európai parlamenti képviselők korhatár előtti öregségi nyugdíja.

    Megnyugtató hír, hogy a nők 40 év elismert szolgálati idővel igénybe vehető nyugdíjkedvezményét nem érinti a törvényi változtatás.

    http://nyugdij.adohirek.hu/cimlap/39-nyugdij-2012/77-nyugdijtoerveny-2012-megsznik-a-korhatar-alatti-nyugdij-meddig-marad-az-elrehozott-oeregsegi-nyugdij.html

    2012-től megváltozik az öregségi nyugdíjak emelésének gyakorlata. A nyugdíjemelést csak az infláció mértékével korrigálják, tehát a nyugdíjak megőrzik reálértéküket, de reálértelemben a jövőben az ellátások nem emelkednek.

    Talán nem csuknak be érte:(3 betüsök)

    http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/dozsa.htm

    Dózsa György unokája

    Dózsa György unokája vagyok én,
    Népért síró, bús, bocskoros nemes.
    Hé, nagyurak, jó lesz tán szóba állni
    Kaszás népemmel, mert a Nyár heves.

    A Nyár heves s a kasza egyenes.
    Hé, nagyurak: sok rossz, fehér ököl,
    Mi lesz, hogyha Dózsa György kósza népe
    Rettenetes, nagy dühvel özönöl?

    Ha jön a nép, hé, nagyurak, mi lesz?
    Rablóváraitokból merre fut
    Hitvány hadatok? Ha majd csörömpöléssel
    Lecsukjuk a kaput?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. különvélemény

    Pont olyan hülyeség volt így létrehozni is a magánypénztárakat. Ráadásul a belépésről meg nem kérdezett meg senki semmit.
    .
    Először is a nyugdíj vagy legyen magán (és akkor államnak semmi köze, nem döntheti el, hogy hova kell raknod), vagy legyen állami. (Elvileg lehet a kettő is, de akkor sincs köze az államnak a saját részedhez.)
    .
    De miután ki voltak jelölve azok a pénztárak, akik kedvükre játszhatták el a pénzünket, mi értelme volt? Az állam esetén legalább nem lesz negatív (azaz) tartozás a nyugdíjad. (Bár már ebben sem vagyok biztos. Majd megoldják. :D)
    .
    Csak az a baj, hogy sehova nem tudja tenni az ember a többségiben (nem meglévő) megtakarításait. Ha pénzintézetbe rakod, akkor lenyúlják a pénzintézmények vezetői, ha vállalkozásba rakod, akkor az állam buktat bele. Ha papírokba rakod, akkor a FUD buktat bele.
    .
    Persze örülhetsz, ha az “adóparadicsom”, meg a rezsi után még van mit valahová is tenni. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (13 szavazatból)
  22. Fíírgek hogy a jó ….(öncenzúra)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. A jelenlegi helyzetnek nincs nyerő kimenetele. Orbán „gazdaságpolitikája” befuccsolt: növekedés nincs, a belső piac egyenesen csökken, az export a legjobb esetben is stagnál. A jövő év fiskális helyzete teljesen bizonytalan és könnyen lehet, hogy 2011 is bukovári lesz.
    A jelek nagyon fenyegetők, ráadásul Európa sem fog segíteni Magyarországnak. A görögök is csak azért kaptak segítséget, mert az Euro-övezetben vannak: Európa nem a görögöket, hanem az Euro-t védte meg. Hazánk – Európa szempontjából – érdektelen periféria, arrogáns politikusokkal.
    Közben itthon a politikai hangulat romlik – már senki sem nyerne választásokat! – , a gazdaság romlása miatt az ország radikalizálódik (sajnos: a Jobbik vezetésével). Ezen felül abszolút morális válság van az országban, aminek a legmarkánsabb megnyilvánulása a mindennapos arcátlan hazudozás.
    Alkotmányosan Orbán szinte elmozdíthatatlan. Saját magától pedig akkor sem fog lemondani, ha már csak egyedül marad az országban. A legjobb megoldás egy szakértői kormány lenne, de a változatlan összetételű Országgyűlés mellett ennek nincs értelme. Schmitt az életben nem fog új választásokat kiírni addig, míg a Fidesz biztosítva nem látja a saját jövőjét. A Fideszben pedig – amíg Orbán hatalmon van – nem lesz változás. Ráadásul nincsenek „makulátlan” arcok Orbán mögött – hiába húzódik vissza nagyon taktikusan Kósa és főként Varga Mihály. A Fidesz-fan-ok kizárólag Orbánra „buknak”: sem egy Navracsics, sem egy Lázár nem igazi alternatíva nekik.
    A várható kimenetel? Lassú agónia, fokozatosan romló gazdasági és morális helyzet. A csőd tologatása az ország jövője előtt. És 15 felelőtlen alkotmánybíró – akiknek fontosabb a saját fizetése, mint az ország legkisebb problémája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  24. Én annak örülök, hogy a bányászok korengedményes nyugdíját is megvonják. No nem azért, mert kárörvendő vagyok, vagy sajnálom tőlük. Az a helyzet, hogy ők nem esküdtem fel a közrend fenntartására, mint a rendvédelmi dolgozók, ezért ha náluk telik be a pohár, akkor nem gitározgatni fognak a Sándor Palota előtt, meg nem 2 órás demonstrációt tartanak a Kossuth téren. A bányászok tüntetése mellé már igazán érdemes lesz társulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Gyozo
    nem a pocakja miatt nem csípem (Buddhának pl nagyobb van)- hanem az önelégült nyilatkozatai miatt.
    Tibor
    “bányászjárás”? Kemény fickók, csak kissé már kiöregedtek. Külön-külön semmire sem mennek, fel kell pörgetni a Szolidaritást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. “megszűnik januártól a korhatár előtti öregségi nyugdíj. A javaslat szerint a már megállapított ellátásokat más jogcímen, járandóságként vagy szociális ellátásként folyósítják majd.” Vagy nem.

    4 éve az akkor érvényes törvények szerint mentem nyegdíjba, csuda sem gondolta volna,hogy ennyit tart . ( pedig ugye a visszamenőleges törvénymódosítások enyhén szólva is bűzlenek, legyen szó akár végkielégítésről vagy nyegdíjról , de hát a zemberek jakarattya…. Azt sem tudom ezek után eldönteni, h elég a 62 év,vagy már a 65 év érvényes.).

    Ha a soványka “ellátásom” kiegészítése miatt munkát vállalnék pölö a helyi boltba-ha bírnék órák hosszat
    ácsorgoni- vagy kiállnék a sarokra “klienst” fogni (:)))) ),simán vissza kellene fizetni az “ellátást” . Hajrá,Magyarország….

    “A Fideszben pedig – amíg Orbán hatalmon van – nem lesz változás. ”

    Hát ott nem , ráépült az egész miskulancia. Azon igencsak ámultam,hogy ekkora többséggel győzött, töketlen volt az előző kormány,de azért nem ennyire.
    Mindenesetre nem kis performansz, hogy annyi bukta után is Jézusként volt képes az övéi élére állni.

    Nem Schmukk Andor ötletéből kiindulva nem tartom elképzelhetetlennek az előrehozott választásokat,ez az egyetlen esélyük, hogy meghosszabbítsák hatalmukat.Palya bával nem lesz gond, hacsak valami újabb “hatalmom” körüli ötlet föl nem merül. Semmi nem lepne meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Különvélemény!!!nTedd a párnádba, oszt majd a Szóvosó Petike kiguberálja a
    Vezérrel együtt. No Akkor fogsz sírni!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. Amúgy rohadtul kiváncsi vagyok arra, hogy az Orbán kormány tagjait milyen
    genetológus javasolta a pozicióba?! Mert ennyi hazug embert összehozni egy ilyen mocsok társaságba, nem semmi! A Vezér mit dolgozhatott érte?
    No és mibe került ez nekünk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. sanyóbácsi
    2011. október 31. hétfő
    19:21
    És mibe fog még kerülni? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Gets! Elmesélek dióhélyban egy történetet.
    Ott voltam, láttam, halottam!
    Az első Orbán kormány tagjai mentek külön vonattal a nagyrákosi völgy
    hidat avatni, Boba állomáson fordult a szerelvény.Vonat megáll, csürhe leszáll.No nem a peron,hanem az elvállasztó kerítés felöl.í Miért ne ott, hisz Ők valakik.
    Élen járt -az érettségiző zakójában- ez a törvényjavasló dalia.Az ott szolgálatot
    teljesítő vasutas, rákiabált, hogy vissza a vonatra.Erre Ő azt szólta vissza, hogy neki senki ne magyarázzon, mert Ő Országgyülési képviselő.Erre a vasutas a
    következőket mondta:(próbálkozom finoman)Itt a …………… dat sem érdekli,ki
    vagy,úgy fel b@szlak a vonatra, hogy össze sz@rod magad,kis f@szmadár
    itt én dirigálok.Úgy röpültek fel a vonatra mint a kisangyalok.
    Pár perc múlva derült ki, hogy a Vezért csak akkor hozták a településre helikopterrel, anélkül pedig tanácstalanok voltak.
    Azt viszont látni kelett volna,mikor a Vezér kiszáll a kocsiból, ment a vonathoz,
    összekapták magukat,lélegzet visszafog, légy zümmögést megghall már
    csak a kézcsók hiányzott.No de kivonult az ovoda, hogy lássa a Miniszterelnök
    bácsit.Kiváncsi lennék,közölük melyikük büszke az akkori eseményre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  31. sanyóbácsi
    2011. október 31. hétfő
    21:52
    Király!!!! :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Rogánnak.
    A családfád bunkó, te is az maradtál. Téged Orbán magához faragott. Így lettél bunkócska.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Rogan-(Csipkejozsika)-felebredt,…….most vaztan kaptok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Rogán a BKV-val visszafizettetné a támogatást 2012. február 6. hétfő | AN

Főpolgármester úr: Isten hozta a Fidesz valóságában! 2012. február 4. szombat | Rákócza Richárd

Tarlós lehazugozta Rogánt 2012. január 31. kedd | RR

Tarlós kislisszolt a büntetőadó mögül 2012. január 30. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos