Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alabamában gyermekeikről „végrendelkeznek” az illegális bevándorlók 2011. október 10. hétfő 9:17 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alabamában gyermekeikről „végrendelkeznek” az illegális bevándorlók

Birmingham – Az új, szigorú alabamai bevándorlási törvények életbe lépése után számos határsértő arra kéri barátját, rokonát, ismerősét vagy munkatársát, hogy legyen gondja a vele lévő, az országban szintén illegálisan tartózkodó gyermekére, arra az esetre, ha őt magát visszatoloncolnák Mexikóba.

Számos illegális bevándorló írásban is meghagyta, kinek a gondviseletére hagyja gyerekét. Shelby megyében egy munkaadóval azt ígértette meg egy házaspár, hogy amennyiben ők börtönbe kerülnének, három gyereküket visszajuttatja Mexikóba.

Scott Benson szenátor, az illegálisokkal szembeni törvénykezés vezéralakja kételkedik abban, hogy ezek a történetek valódiak, szerinte a szívfacsaró sztorikat vagy azok nagy részét csak azért találták ki, hogy a törvényhozókat lelki nyomás alatt tartsák, a közvélemény szimpátiáját pedig az illegális bevándorlók mellé állítsák.

Az államok közül eddig az alabamai republikánus törvényhozás hozta meg a legsúlyosabb intézkedéseket az illegálisokkal szemben; a törvényt idén írta alá Robert Bentley kormányzó. A jogszabály egyes szakaszait egy szövetségi bíró nem engedte hatályba lépni – ezek közé tartozik az is, hogy a rendőrség óvadék kilátásba helyezése nélkül fogva tarthatja azt, akiről feltételezi, hogy illegális bevándorló. A szövetségi igazságügyi minisztérium a múlt pénteken egy szövetségi fellebbviteli bíróságtól ugyanezt kérte a teljes jogszabály viszonylatában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. HÁt valahogy kezelni kell már a sok bevándórlót. Az európaiaknak semmi esélyük mert már a repülőtéren visszafordítják őket, ezek meg csak átsétálnak.
    Abban meg senki ne bízzon hogy munkavállalási engedély sponzor által, nagy kamu, meg amnesztia sem lesz.Én 10 évet csináltam a munka vízumomat egy ügyvéddel aki jól átvágott, beszedte a pénzt de semmit nem csinált rendesen.10 év alatt semmit nem kaptam csak egy ügy számot. (moderálva)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  2. Anno még G.W.Bush azt akarta hogy amikor beérik a földeken a termés, a hatóság ne figyeljen oda, mert nincs aki leszedné és főleg nem olyan olcsón.
    (valahol érthető)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Most vagy kell az olcsó munkaerő vagy megcsinálják a jenki “bennszülöttek” azt, amit a mexikóiakra hárítanak eddig? A problémát különben is az anyaországban kéne orvosolni, mert a visszatoloncolástól egészen az áram alá helyezett kerítéseken át akár a lelövetésig semmi más nem fogja ezt kezelni. Semmi se állíthatja meg a munkanélküli, reményvesztett tömegeket, csak ha otthonukba sikerül tartani őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Animebj
    .

    Hiszed vagy sem a “jenkik” boldogan megcsinálnák azt a munkát amit az illegálisok csinálnak. Eddig is megcsinálták volna és már korábban is tiltakoztak.
    Eleinte a latinok csak a déli államokban dolgoztak “fü alatt”.
    Az esetek döntö hányadában a már legális spanyolajkúak dolgoztatták öket. Vagy, hogy pontos legyek kizsákmányolták öket de nagyon.
    Hogy példát is mondjak. Legális latint elmegy kukásnak a szemetes kocsira. Jön az illegális és ö megy el a kocsi hátuján és üriti a kukákat. Közben a legális felvállal egy másik munkát, amit hamarosan újra kiad “albérletbe” egy második illegálisnak. És igy tovább. Az illegálisok természetesen a munkadij harmadáért dolgoznak. A “gazda” meg otthon pihen és felveszi a pénzt több helyen is.
    Sok illegális dolgozik a déli államok farmjain, föleg állattenyésztésben bagóért. A farm tulajdonosai természetesen nem “jenkik”, mert a latinok egy büdös szót nem beszélnek angolul és panaszra sem tudnak menni sehova. A déli államokban az alantas munkát adó cégek tulajdonosai latin gyökerüek. Sokszor kölcsönbe adják a “rabszolgáikat” más cégeknek. A nyomorult illegális ha megszólitják angolul azonnal elökapja a telefonját és felhivja a tolmácsot és átadja a telefont neked. Igy tudsz vele a tolmácson keresztül értekezni. Természetesen minden tolmácsolásért a gazda számláz neki, mert a tolmácsolás nincs ingyen. Késöbb a szerencsétlenek beszivárogtak az épitöiparba (bagóért) és kiszoritották, csödbe kergették a kis épitkezési vállalkozkat. Nem azért nem dolgoznak a legálisok, mert útálnak dolgozni, hanem, mert ki lettek szoritva a harmadáért dolgozó illegális által. Ismerek ácsokat, festöket, akik nem kapnak munkát az illegálisok miatt. Ezért követelk az illegálisok eltávolitását. Nekik ugyanis ha dolgoznak adózni kell és helyben kell eltartani a családjukat még alatinok gyerekei nem mennek iskolába, ök nem fizetnek social securityt, adót, semmit.
    Feszültség alakult ki sok középvállalat között is. Amelyek illegálisokkat dolgoztatnak messze versenyképesebbek. A becsületes vállalatok (speciel pont a “jenkik”) képtelenek a versenyt felvenni velük. Hiszen ök adóznak a dolgozóik után, mig a latin tulajdonú cégek nem.
    Szóval óvatosan ezzel a “jenkizéssel”, meg azzal, hogy az amerikaiaknak büdös a munka. A büdös jenkije nem ötvenvalahány évesen megy nyugdijba, hanem 67 évesen. És nem büdös neki szombaton vagy vasárnap dolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  5. Táno
    .
    Azt hiszem én leszek az utolsó aki Busht (W) védelmébe veszi. De. Ha már hivatkozol Bushra akkor tedd pontosan. Idénymunkásokat akart legálisan. Vállalhattak volna munkát adott idöre (30 nap vagy fene dudja) ellenörzött és adózott bért kaptak volna. Nem Bushon múlt, hogy nem jött össze. A dolog “svarcban” kifizetödöbb volt a farmereknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Én azt hiszem nincs másik olyan ország, ahova olyan könnyü lenne bevándorolni, mint az USA-ba. Tehát lehet ezt legálisan is csinálni és nem kell sunnyugni, ügyeskedni. Természetesen a papirmunkát meg kell hozzá csinálni és fizetni kell az adót is. Aki nem a legális utat akarja járni és az amerikai adófizetök nyakán akar élösködni, azt ki kell rúgni az országból függetlenül attól, hogy mennyi ideje élösködik az országban.
    -
    ION Generátor
    -
    Én nem kértem meg senkit, ügyvédet pláne nem. Igy aztán, ügyszámom sohasem volt de állampolgár lettem családostul. Csináld magad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. colombus, megházasodtál, nagy kaland.
    De vannak akiket cég hívott ki usába és nem tudnak papírt intézni nekik 5-10 évig, a magyar munkájukat meg feladták emiatt. Ha házason jöttek ki akkor meg az is kilőve hogy elveszel egy amerikait. Sokan vannak így. Lényegtelen, ez egy óriási probléma lett usában az illegális munkavállalás, és a nem adózás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. colombus.
    Példázatszerűen irod le a”konfliktust”.De ugye nem mondod hogy oly annyira nélkülözhetelen és értékes volt és van munkád,hogy Téged direkte hivtak-mert akkor irigyellek.Avagy netalán Te is gazdasági kényszeremigráns vagy-mint jelentéktelenségem.-és sok más magyar és egyébb nációjú”import nyomorult”.
    Kissé taszitóan cinikus vagy.Benne vagy avagy lettél az ujhonpolgárságban,és lám,már amerikaibb vagy a magyarnál is.Neofita buzgóságodban,Te mint”gyütment”már is ráéreztél arra,amit szeretett óhazánkban is művelhettél.Magadnak jogot követeltél és kaptál-és im,mástól tagadnád.Nem kivánom hogy az IRS”mérjen”le Téged.Méreted Te magad a szavaiddal…És ne hivatkozz családodra se a gyerekeidre.
    Bár még annyit.Aki magyarnak hitvány,amerikainak is az-ergo embernek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  9. Solamente,
    Személyeskedéseken kivül tudsz konkrétumokat is irni?
    Pontosabban melyik álitásommal nem értesz egyet.
    Hogy milyen “ember” vagyok azt pedig ne TE akartd eldönteni magyaros észjárással.
    Szóval mely mondatommal nem értesz egyet?
    Egyébként direkbe hivtak 3 évre. Családommal jöttem. Ez a 3 év idö elegendö volt, hogy J1-röl H1-re váltsak. Van egy levelem a Magyar Nagykövetségröl amit a J1 -> H1 cserénél kaptam, miszerint a magyar állam nem tart igényt rám és a felszedett tudásomra sem. A magyar állam lemondott a kormányközi szerzödés szerint járó hazamenetelemöl. A francnak sem kellettem otthon. Irásba kaptam. És van egy másik levelem is, miszertint a zöldkártyát amerikai nemzeti érdek alapján adják. Ezek után ne kezdj papolni nekem arról, hogy ki a hitvány magyar. Nem ismersz és nem tudod, hogy miért jöttem el. Még mindég több hasznot hajtok Magyaroszágnak naponta, mint sok “nemhitvány” magyar egy év alatt a Kárpát-medencében. Egyébként meg, 2006 otóbere óta nem tartom magam magyarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  10. “állitásommal”.. természetesen és” irásban”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Valaki
    -
    Ne hidd, hogy nem ismerem a rögös utat. Családostól jöttem. Minden feladtam otthon. Az elsö nap az egyetem közölte velem, hogy semmiben nem tudnak tevölegesen segiteni. Adott eseben támogatást adnak (adták is) de mindent nekem kell intézni, ha maradni akarunk. Az egyetlen segitség amit kaptam, hogy a kezembe nyomtak egy brossúrát arról, hogy hogyan lehet hosszabitani , vizumot váltani, zöldkártyát kérni, stb. Ez nagy segitség volt, mert 1990-ben még nem volt internet, email. Mindent magam intéztem. Ügyvédre egy centet sem költöttem. Akik ügyvéddel próbálkoztak, azokból csak a panasz dölt…. meg a zsebükböl a pénz kifele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Lazitásnak egy kis ebéd utáni mese kalandjaimról azoknak, akik otthonról nem tudják, hogy milyen az amerikába dolgozó vagy bevándorló magyarok sorsa és egymással való kapcsolata. 1996-ban kaptam az elsö “research grant”-omat, és hogy segitsem a magyar kutatást postdoc-nak magyar kutatót (van neki neve is: Dr. Kokas Tibor) radiológust hivtam ki egy évre Peströl. Eszméletlen papirmunka elözte meg de legyen magyar gondoltam. Tibor fél évig dolgozott nálam, amikor egy bolti lopáson lebukott. A doktor úr egy 25 $-os computer programot lopott amit a sapkája alatt akart kivinni a boltból. Az eladók egyikének feltünk, hogy a doktor úrnak szokatlan módon kocka alakú a feje. Az egyetem azonnal megszüntette az állását és vele a J-1-es vizumát. A doktor úr 2200 $-os villany, gáz és telefon számlát hagyott hátra nekem amit a magam zsebéböl rendeztem és amit azóta is ki akar fizetni nekem.
    1998-ban Sóos doktor úr Debrecenböl érkezett hozzám postdoc-ak családostól. A doktor úr szerette az italt ami meglehetösen veszélyes, ha a munkahelyen iszogatnak. Általában is de különösen biohazard környezetben. Ö ezzel nem törödve nézett a pohár fenekére és attól úgy felbátorodott, hogy elég rendesen megpróbálta leszedni a laborköpenyt az egyik -tagadhatatlanul csinos- technikus hölgyröl. A hölgy panaszt tett. A tárgyalás elött a doktor úr eljött hozzám és kért, hogy igazoljak neki alibit. Nem vállaltam. Voltam én olyan szar magyar, hogy annak a rendje. Késöbb a felesége otthon keresett meg engem és könyörgött, hogy segitsek. Már majdnem belementem de valami azt súgta, hogy maradjak ki belöle. Mázlim volt. A nevezetes esemény az állatház felé vezetö folyosón történt, ami be van kamerázva az állatvédök miatt. Sóos doktor repült Ferihegyig. Ha hamis tanuzással vagy alibi szolgáltatással lebukom, ugrik a zöldkártyám egy életre.
    2003-2004 körül két kollégát hivtam ki postdoc állásra. Eszméletlen papirmunka ismét. Az egyik 6 hónap után közölte, hogy honvágya van és pillanatok alatt elrepült. A társa elárulta nekem, hogy neki csak arra volt szüksége egy otthoni állás betöltéséhez, hogy legyen valamilyen “külföldi kutatási gyakorlata”. Én viszont százezreket vesztettem és egy csomó kisérletet újra kellett inditani. A másik kolléga munkájáról késöbb derült ki, hogy egyszerüen meghamisitotta a jegyzökönyveket és olyan állatokon is elvégezte a kisérleteket, amelyeket sohasem léteztek.
    Több magyart nem hivtam, viszont nagyon elégedett voltam egy fiatal cseh kollégával. A nyáron 3 ir diákkal dolgoztam remekül , éjfélekig dogoztak velem és a jövö nyáron is szeretnének itt dolgozni.
    Az utolsó magyar élményem 2005-ben volt. Campus police kérte a segitségemet, mert valaki (mint kiderült magyar) az intenziven feküdt és nagyon rosszul beszélt angolul. Mentem. Az ágyon egy véres húshegy, aki valami drog deelerkedésbe keveredett és a konkurencia fasirtot csinált belöle.
    Köszönöm, a továbbiakban én maradok rossz magyar. Nem érdekelnek a honfitársaim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Kedves cOLOMBUS!
    .
    Megértelek. Én tettem egy plusz jelet a kommentedre.
    Mi, magyarok, arcoskodunk, nagyképűsködünk, lekezelünk más nemzeteket, aztán csodálkozunk,. Csodálkozunk a reakciókon.
    Azt szokták mondani a külföldiek (mérnök vagyok, tudományos fokozattal), hogy ha van egy fejlesztő/kutató csoportod, tegyél be oda egy magyart. Fel fogja pörgetni.
    De arra vigyázz, hogy kettő ne legyen egy csoportban, mert akkor egymást szedik szét.
    Nos, ilyen a hírünk a nagyvilágban.
    Látom, Ausztriában és Magyarországon dolgozom. Látom a reakciókat, a különbségeket.
    .
    További sok sikert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Köszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Tisztelt cOLOMBUS!

    Csak néhány észrevétel.Miszerint az illegálisok nem fizetnek adót HAMIS.
    Mivel minden vásárláskor megteszik ezt ők is.Ott a számlán hogy TAX,ez elég
    1értelmü.Másrészt pedig,ismerek olyan illegálisokat akik perfektek Angolból!
    Csak annyi a bünük,hogy illegálisnak tartják őket.Vagy hogy úgymondjam:fél órával később jöttek ide.Amikor már nem volt lehetőség.És biztosíthatlak arról,hogy amilyen munkát végeznek,azt amerikai nem csinálná.Tehát nem
    veszik el a munkát,senki elől.Amiket hangoztatsz,a republikánusok találták ki,
    és hintették el a sajtóban,hogy illegálisellenessé tegyék a közvéleményt.
    Aminek a jelek szerint te is áldozatul estél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. “cOLOMBUS
    2011. október 12. szerda
    20:11 ”
    Kifogtál négyet! Kicsi volt a valószínűsége, mint x@r. De, így esett!
    A másik hat már nem erősített volna meg , hogy ráfázol!
    Örűlj neki, hogy rendeződött az életetek, de talán nem kellene általánosítanod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon 2012. június 25. hétfő | AN

Rubio: „Én is beszöknék az Államokba” 2012. június 19. kedd | AN

Több az ázsiai bevándorló, mint a hispán 2012. június 19. kedd | AN

Obama feladta Romneynak a bevándorlási leckét 2012. június 18. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos