Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az RTL Klub “bosszújától” tart a Fidesz 2013. május 27. hétfő 21:11 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az RTL Klub "bosszújától" tart a Fidesz

Budapest – Nem vonul ki az RTL Klub a magyar piacról, amint az első felháborodásban kilátásba helyezte. A Fidesz azonban joggal retteghet a sikeresebb kereskedelmi adótól. Míg a  TV2 már jó ideje úgy dorombol, ahogyan azt gazdái – értsd: a Fidesz – elvárják, az RTL Klubot még nem sikerült betörni.

A reklámadóról még nincs konkrét döntés, “ez egy lehetséges variáció” – így reagált a tiltakozásokra hétfői sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője. Korábban  a két legnagyobb kereskedelmi tévé, az RTL Klub és a TV2 is tiltakozott a reklámadó tervezett bevezetése ellen.

Ezzel kapcsolatban a kormánypárt szóvivője hangsúlyozta: nincs még konkrét törvényjavaslat a reklámadóról, így annak mértékéről sem lehet vitázni.
Megjegyezte ugyanakkor: korábban több bank is előállt azzal a fenyegetéssel, hogy a bankadó bevezetése esetén kivonulnak Magyarországról, “aztán végül is maradtak”.

“Reményemet fejezem ki, hogy az RTL Klubra és a TV2-re a jövőben is számíthatunk, és nagy figyelemmel fogjuk követni a híradóikat” – mondta Selmeczi Gabriella, hozzátéve, hogy a kormánypárti képviselők között is téma a reklámadó.

Megismételte korábbi nyilatkozatát, amely szerint az Európai Unió követel újabb bevételeket Magyarországtól, az unió kérésére vette tervbe a kormány a reklámadó esetleges bevezetését.

A sajtóban megjelentek szerint a magyar RTL Csoport megdöbbenéssel értesült az Európában példa nélküli új adófajta, a reklámadó tervéről. A kereskedelmi televízió szerint az adó egy teljes iparágat tesz tönkre, amely az elmúlt öt évben már így is bevételei felét elvesztette. A TV2 szerint a reklámadó bevezetésével több száz ember munkahelye kerülne veszélybe, alapvető, a nézőket 15 éve szórakoztató és tájékoztató műsorok szűnhetnek meg, emellett nem lenne pénz tömegtájékoztatásra, közszolgálati feladatok teljesítésére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium múlt pénteken tette közzé a reklámadó bevezetéséről szóló törvényjavaslat tervezetét. E szerint az adó alanya a reklám közzétevője, alapja pedig az ebből származó nettó árbevétel lenne. Az adó mértéke sávosan emelkedne: 1 milliárd forint alatt nem kellene fizetni, majd 1 százalékot, az 5 és 10 milliárd forint közötti részre 10, az ezt meghaladó részre pedig 20 százalékot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 21 szavazatból)
Az RTL Klub "bosszújától" tart a Fidesz, 3.8 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. “Reményemet fejezem ki, hogy az RTL Klubra és a TV2-re a jövőben is számíthatunk, és nagy figyelemmel fogjuk követni a híradóikat”
    Akkor vagy igazodnak,vagy zsarolással,és más egyéb módszerrel távozásra kényszerítik őket.
    Ha így áll a helyzet,jobban járnak ha azonnal mennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (30 szavazatból)
  2. Színjáték.
    Úgy a TV2 mint az RTL vezetői immár húsz éve bizonyítják, a gerincük gumiból van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  3. Minden este vetítse az …….Orwell 1984………című filmet.
    .
    Ez karakán válasz lenne!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (39 szavazatból)
  4. Ja, pont Orwellt. :))) Azok akik a Jézus utolsó megkísértését is levették az előre beharangozott műsorról egy nem létező párt kívánságára?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  5. anonyme
    Megegyeztünk, azt is levetíthetik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  6. anonyme

    most nem vagy igazságos. Meg kell védenem az RTL Klubot. Ég és föld a kettő.
    Főleg a hiradók. ( Néha sokkal kritikusabb mint az ATV hiradó!!!!!) De például a Házon kivül A XXI század nagyon szinvonalas, bátor és jó műsor.
    A kormánnyal nagyon kritikus Heti Hetes is az RTL-2 műsora.
    A TV 2 egy szervilis benyalós szar. Tvrtko Naplója egy nézhetetlen PR műsor. ( tegnap a napos csibék hirhedt gyilkosával( hegedüs zsuzsa) boltolt
    A Hiradójuk néha rosszabb ,mint a Hir Tv. ( Pindroch Ferenc a tanácsadójuk!!!!)Kárász, Azurák. A bepasizása óta teljesen megvadult Demcsák . ( Nyilvános adásban nevetett azon ,hogy két szamár megölt egy embert,de egyébként is meg van bolondulva).. Szebeni (felvételről!!!!) leadott vétke hol van ettől..??. Soroljam még????
    Kedves Anonyme ,ezzel a pár példával ,remélem sikerült egy kicsit hatnom rád, és belátod ,hogy a két adó azért nem ugyanaz.Én régebben a TV2 hiradóját néztem ,de nem birtam tovább ,nem akarom védeni az RTL-t, de a körülményekhez képest egész korrektek!!! Ezt ki kell mondani,mert igy igaz!!! Győzödj meg róla. Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (44 szavazatból)
  7. Barry1

    Lehet, igazad van. Én már régen nem nézem egyiket sem. El kell mondjam, nem elsősorban a politikai műsoraik miatt utálom őket.
    Seggnyalók? Mi mást tehetnének? Saját csapdájukba estek bele, több okból kifolyólag, jogilag egy hét alatt be lehetne tiltani mindkettőt.
    Ami engem felháborít az az ízlésrombolás, a zemberek butítása, a kulturális igénytelenség.
    A másik ami felbőszít, még a frontembereik sem tudnak helyesen magyarul beszélni, fogalmazni. (néha én sem, de én nem abból élek)
    A magyar nyelv az egyik legszínesebb a világon, ezt alázzák meg! Olyan “médiamunkások” mint Mikszáth vagy Ady forognak a sírjukban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  8. anonyme

    Elég sokat jártam (dolgoztam ) külföldön. Nehogy azt hidd ,hogy ott szinvonalasabbak a kereskedelmi tévék.
    Az RTL klubnak számos olyan műsora van amelyet akkor se néznék ,ha fizetnének érte. Ha az emberek Shakespeare-t szeretnének nézni ,akkor azt adnának ,de hát nem akarják az istennek se. Nagyon nem értek egyet a két adó összemosásával. Ha mi sem vesszük észre és nem “értékeljük az
    (igenis) nagy különbséget és hozzáálást , akkor mit várjunk el a nálunk százszor tájékozatlanabb zemberektől?? Láttad már Azurákot orbánt interjúvolni??? No comment. Budakeszin a Tv2 első embere nejének az üzletében lehetett leadni a fidesznek szánt kopogtató cédulákat.
    Lehet ,hogy az RTL többet is tehetne( remélem ezek után fog is) ,de főleg a mai inséges időben becsüljük meg a még oly kicsi pozitivumot is . Azt irod “lehet,igazad van.” Már ezért megérte. Fogadd meg a tanácsomat, nézz bele a műsorokba ,és gondolkozz el azon ,hogy a legtöbb zember RTL-t néz!!! Néha a hiradójuknál ,meregetem a szemem,hogy: ezt is merik!!!??? nem semmi!!!
    Közszolgálati hiradót (Rosszabb mint az echo,esküszöm!!) már egyáltalán nem nézek , a múltkor azt hittem falhoz vágom a tévét:. ( két Bajnaizás között volt egy hajdúbétezés, tiz percen keresztül, az volt az érzésem ,ha közben kitört volna a III. világháború ,azt se mondták volna be, bajnaiztak volna tovább rendületlenül!! S okszor elnézem a bemondókat és az jár a fejemben,hogy mi jár a fejükben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  9. “nincs még konkrét törvényjavaslat a reklámadóról, így annak mértékéről sem lehet vitázni.”
    — Nem is kéne, pontosabban nem a sajtóban, hanem a Parlamentben kéne, a tisztességesen beterjesztett törvényjavaslata tisztességes (értsd: érveken alapuló) megvitatása után. Ahogy egy demokráciában szokás.
    De itt minden törvényjavaslatot derült égből villámként egyéni képviselői indítvány formájában nyújtanak be, vita kizárva, javaslat mamelukok által megszavazva, oszt jónapot.
    Szóval akkor mikor is kéne vitázni?
    Álszent gazemberek,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  10. “nagy figyelemmel fogjuk követni a híradóikat”
    — Ez nyílt és brutális fenyegetés. Mert ha nem tetszik nekik a híradó, akkor mi lesz? Átváltanak a gőzszolgálatira?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  11. Osszes media tele gatyaval puhanyan dorombol a keresztapat jatszo Orbannak! Nincs ellenzeki media, nincs igazi oknyomozas , egy ORIASI NAGY NULLA, NYALAS CSIGA A MAGYAR MEDIA AMBLOKK RTL IS :(:(:!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  12. Hungarian citizen

    Azt hiszem en lehetek az utolso, aki tanacsot ad az RTL-nek, de ami teny, az teny: rengeteg kulfoldon bejegyzett leanyceguk van, szinte mind europai.
    Ki mondja, hogy nem egy kulfoldi ceggel kell reklamszerzodest kottetni az RTL-re, es a leany exkluziv ertekesitessel adja at azt az RTL-nek, teszemazt 15 Ft/ora aron.
    Az melyik sav lenne negyedevente orbannak? 900 ft egy negyedevre?
    Esakkor lenne butanezes? Lenne. Es ezt nekem kell mondani? Ugye nem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  13. Hungarian citizen

    Barry1: es azt hallottad, hogy Gaál Noémi is kapott ajandekba egy trafikot? Mert kapott, es sajnos ez nem vicc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  14. Hungarian Citizen: Nekem is van ötletem. A reklámok díjának egy részét a reklámozásért kapják, a másik részét meg támogatásként, mondjuk szponzorálják valamelyik környezetvédelmi műsorukat. A cég meg azt is elszámolja a környezetvédelmi költségek között és ez is jó nekik. A háttérben én más terveket gyanítok. Elengedik a reklámidőt, felemelik mondjuk harminc százalékra és azt hiszik, hogy akkor mindenki jól jár. A nézők persze elpártolnak, mert nem bírják nézni a zeataxot, ez meg jó lesz a közszolgálatinak. Vagy ne felfeltételezzek ennyi furfangot a nemzet nagyjaitól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  15. Még véletlenül sem akarom a kereskedelmi tv-ket védeni, de ez nem kettős adóztatás?
    Ugyanis, a bevételük után, tudomásom szerint adóznak, és ez az összes bevételre vonatkozik, amibe a reklámozás által befolyt összeg is bele tartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  16. hamond
    2013. május 28. kedd 08:11
    Ez különadó, mint a bankoknál, és van még egy ami miatt kötelezettségszegési eljárás van folyamatban irányunkban a telekommunikációs adó. Lehet hogy több is van, most nem ugrik be.
    A tranzakciós adó is a leadózott és megmaradt jövedelmedre jön rá, amiből fizeted az áfát, ami a vásárlásaidra van kivetve………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  17. Szenzor
    2013. május 28. kedd
    08:20
    Ez pontosan így van, tisztában vagyok ezzel, azért kérdeztem,- (nem vagyok közgazdász, sem jogi szakértő)- hogy ez nem a kettős adóztatás ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  18. hamond
    2013. május 28. kedd 08:39
    De az. Viszont nem tilos az adózott összegre még rátenni adót.
    Na és ha tilos lenne? Tesznek rá, mint mindenre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  19. Azért a német közszolgálati tévé, a ZDF szombat esti HEUTE SHOW című műsorában rendesen bemosott orbánnak ismét. Az eddig általam fizetett kábelcsomagban megtalálható ez a csatorna is, de van rá egy fogadásom, hogy hamarosan kiveszi az Antenna Hungária, és a Telekom a kínálatból. A 21. perc után látható a Magyarországgal foglalkozó rész, ebben konkrétan lefasisztázzák a magyarokat, de különösen orbánt.

    http://www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag/video/1907808/heute-show-vom-24-Mai-2013

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  20. Nekem se tetszik akereskedelmi TV-k műsora. Talán az egyetlen ATV a viszonylagos kivétel. Nézettséget, így reklámbevételt azonban nevelési és oktatási, valamint nívós műsorok adásával lehet elérni. Amilyen a magyar néző, olyan a magyar kereskedelmi TV-k műsora. A sok szűkagyu hülye ezt élvezi. A teleregényeket, meg az idétlen tehetségtelen kutatő műsorokat. Nézzétek meg a celebeinket! Havalamelyik egy kissé kulturáltab, kénytelen alászállni a szellemi nihilbe, mert a Magyar Nemzet ezt igényli. A sötétség országában ebből dől a suska. Nem korsajátosság. Ilyen volt mingíg, és ilyen is marad.
    Tudhassátok:
    “De ha a piszkos, gatyás, bamba
    Társakra s a csordára nézett,
    Eltemette rögtön a nótát:
    Káromkodott vagy fütyörészett.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  21. Bocsi! Helyesen: Nézettséget, így reklámbevételt azonban nevelési és oktatási, valamint nívós műsorok adásával NEM lehet elérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  22. Nagyon briliáns! Becsalogatni a zsákmányt a területre, hagyni hogy egy kicsit szaporodjon, hízzon, bújóhelyet építsen magának és lenyilazni.
    Előbb utóbb számítani kell erre ,hogy megváltozik a gazdaság szerkezete. A magyar üzletemberek zsebébe pénz került/raktak és már nem olyan komikus a helyzet , mint a 90-es években, hogy kockás zakóba, kölcsönautóval várták a német vagy amerikai befektetőket. Vannak magyar oligarchák aki már nem esnek fenékre egy amg mercitől, mert van nekik 10 a garázsban. Számítani kell erre, hogy egy kivonuló multit valamelyik magyar zsebből kifizet. Ha van pénz és úgy tűnik lesz pénz akkor ezek a folyamatok megállíthatatlanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  23. Reménykedhetünk, hogy egyre nyilvánvalóbb, miért szövetkeztek a kollégiumi társak. A hatalom kizárólag saját gondtalan (tőkét szerezni erőfeszítés és verejték nélkül) meggazdagodásukhoz kellett nekik. Ennek legegyszerűbb módja: elrabolni a másét. Akik ellenállnának, azokat földönfutóvá kell tenni, megfélemlíteni őket, hogy mukkanni se merjenek. Mikor ezzel a módszerrel ellenállás nélkül válik általánossá a rablás, előbb-utóbb észbekapnak, akiknek van még mit elveszíteni, hát azok vagy hanyatthomlok menekülnek (természetesen hátrahagyva vagyonukat), vagy vizeletért-ürülékért elkótyavetyélik, hátha menthető belőle valami, ami, ugye, mégis több a semminél…
    A rablás végrehajtóinak magasabb életszínvonalat kell biztosítani ugyan, s ez persze pénzbe kerül, no de a rablott holmiból telik alamizsnára is…
    Hát, kérem, ehhez a folyamathoz asszisztál az EU is, akiknek csak fűződhet valami érdekük a történésekhez, mert nagyon úgy tesznek, mintha nem helyeselnék ugyan, de bizony úgy néz ki, hogy az ő esetükben is érvényes a “ne arra figyelj, amit mondok, hanem amit teszek…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  24. Stumpf István résztulajdonos az RTL-ben……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  25. “az RTL Klubot még nem sikerült betörni” ??????????
    mikor szinte nap mint nap interjúvolnak meg JOBBIKOSOKAT?????
    a médiakarantén pont azt jelentené, hogy ezeket a fasiszta vadbarmokat a kamera közelébe se szabadna engedni!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  26. Egyébként pedig nincs abban semmi különös, hogy marad majd az RTL. Jól megemelik műsoraiknak tévékészülékekre eljutó megtekinthetési árát (a kábelkanálisok kivetik lakásonként) oszt jónapot.
    Később esetleg Orbán meghirdeti a kábeltévédíj csökkenési világháborúját (a megemelt összegből elengedtet négy-öt forintot) nem kell tehát tartani attól, hogy nem láthatjuk a jövőben Baudigusztit kulcslikon keresztül, nem maradunk le semmilyen jó pénzért bevállalt prütykölésről sem, mert hiszen nincs annál nagyobb öröm, mint azt hinni, hogy olyasmit látunk, ami mások legintimabb titka, nem is gondolva rá, hogy jól megtervezett akció, hadd vonja el értelmesebb dolgoktól a látvány a figyelmet…
    Az egyetlen változás az lesz, hogy többen kerülnek majd orgazmusközeli állapotba, mert elalélnak Viktor gondoskodás okán, aki nem engedi, hogy a gaz imperialisták elvegyék a zemberek egyetlen szórakozását, a gagyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  27. Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy egy költségvetést nem csak a bevételek növelésével lehet egyensúlyban tartani, hanem a kiadások csökkentésével is. (Ugye kiflicsücsök kisasszon?) Javasolnám a közbeszerzési pályázatok során a törvény betartását, a pályázat elnyerése utáni “pótpénzek” visszavonását, illetve az ilyen ügyletekkivizsgálását büntetőügyek keretében, a fölösleges stadionépítések azonnali leállítását, és nem utolsó sorban a közpénzek lenyúlásának befejezését. Ha ezeket az intézkedéseket megtennék, akkor a költségvetési egyensúly helyreállna, és nem kellene a több, mint harmincféle, a FIDESZ kormány által bevezetett új adó mellé még újabbakon spekulálni!
    Hol van már az a “híres” önmérséklet: “Ne mi nyerjük a legtöbbet”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  28. Kedves Öreg pg, a költségvetési egyensúly helyreállításából csak komplikáltan lehetne jövedelmen felüli pénzt szerezni…
    Az élet rövid, addig kell nagyon meggazdagodni, amíg lehetőség van rá. Ehhez találták ki a közbeszerzésnek ama változatát, hogy a legdrágábbat válasszák ki. A legolcsóbb kevesebb közpénzt vinne el, de nem jutna belőle azoknak a zsebébe, akik arra kaptak felhatalmazást, hogy az adóbefizetéseket Csáki szalmájaként kezeljék.
    A legdrágábból úgy cirka húsz százalékot egyéb csatornákon (erre a célra rendszeresített paraszolvenciás kütyük – kezdetben vala a nokiás doboz, később kifejlesztették a talicskát, de már sorozatgyártott lett a Simicskatréler)
    visszaadnak a pályázók a megrendelőnek, cserében biztosítva van a legtrágyább kivitelezésű hablaty átvétele is, és eleve lemondanak a garanciális kötelezettség behajtásáról, tehát bármennyi anyag szabadon kilopható mindenből, s így mindenki jól jár. A megrendelő leginkább.
    Legszerencsésebb megoldás pedig az, ha annyira sz@rnak bizonyul az egész hóbelevanc, ismét kiírható a közbeszerzési pályázat. Csak igyekezni kell, hogy még ugyanabban a hatalmi helyzetben kerüljön sorra, mert ha időközben elitcsere esete forog fenn, másé lesz a húsz százalék.
    Lásd be, a te kétségkívül tisztességes javaslatod még csak a figyelembe veendő elképzelések között sem szerepelhet manapság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  29. A kerekedelmi TV-nek nevezett két reklámcég kormány iránti elfogultsága valóban nem összehasonlítható, azonban mindkettőnek nagy felelőssége van abban, hogy a magyar emberek többsége nem tudja felelősen értelmezni a körülötte zajló társadalmi, gazdasági és politikai történéseket és könnyűszerrel manipulálható.
    A hírben számomra Selmeczi nyílt fenyegetése (“..nagy figyelemmel fogjuk követni a híradóikat”) a lényeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  30. Csatt!
    Egyetértünk, és mivel magam a mai napig is besegítek közbeszerzési pályázatok összeállításában, tisztába vagyok a hátsó csatornákkal, és a mozgató rugókkal is. Pontosan ezért mertem leírni ezeket a “képtelen” dolgokat. Talán kettőnkön kívűl többeknek is leesik a tantusz.
    Amint látod, a bérmínuszolók már megérkeztek, de az értelmesek még nem éenek rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos