Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kivonulhat az RTL Klub Magyarországról 2013. május 26. vasárnap 6:47 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kivonulhat az RTL Klub Magyarországról

Budapest – A kormány által tervezett reklámadó nem egyformán sújtja a sajtó szereplőit. Az ügyben érdekeltek szerint Orbánék elsősorban a Fideszhez nem igazodó médiumokat kívánják ellehetetleníteni. Az RTL Klub számára elviselhetetlen terhet jelentene az újabb sarc, ezért azt sem zárják ki, hogy kivonulnak Magyarországról.

Az MSZP szerint a kormány a választási bukás előtt még kaszálna egy nagyot. Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője fogalmazott így, újságíróknak nyilatkozva a miniszterelnök által kilátásba helyezett reklámadóról szólva. A politikus szerint egy ilyen új teher bevezetése “hazavágná” az iparágat, és több médium is biztosan csődbe menne.

A szóvivő a kabinet elhibázott gazdaságpolitikáját tette felelőssé, amiért az Orbán-kormány eddigi harminc hónapos működése alatt harminc új adót vezetett be. Ez összességében 1000 milliárd forintos megszorítást jelentett a lakosságnak, hiszen az “európai rekordnak számító” 27 százalékos áfát, valamint a sárgacsekk-, a telefon-, vagy a biztosítási adót, illetve a még csak ötletként felmerült reklámadót is közvetve az embereknek kell megfizetniük.

Török Zsolt szerint, ha az új adókhoz hozzáadjuk a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások “eltapsolását”, akkor jól látszik, hogy míg a kabinet az emberektől elvesz, addig “saját haverjainak osztogatja a pénzt”.

Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, és az indokolatlan költekezések leállítására szólította fel a kormányt, azzal összefüggésben, hogy – mint közölte – a Miniszterelnökség 700 millió forint elköltésére készül titkos célokra, “Kövér László kedves barátja”, Szász Jenő pedig 1,3 milliárd forint közpénzt kap “fantomintézetére”.

A magyar RTL Csoport megdöbbenéssel értesült az Európában példa nélküli új adófajta tervéről – közölte az M-RTL Zrt. – A közzétett tervezet a legnagyobb bevétellel rendelkező RTL Klubot érinti. A magyar RTL Csoport szoros figyelemmel követi a törvényjavaslat alakulását és minden opciót mérlegel a további magyarországi működésével kapcsolatban – írták közleményükben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 17 szavazatból)
Kivonulhat az RTL Klub Magyarországról, 4.0 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Szerintem nem fog kivonulni,hanem lenyeli a békát. A kis haszon is haszon elv alapján. Az sem lehetetlen,hogy megtalálják a leggyengébb láncszemet,hogy maradásra bírják akár kedvezménnyel,akár zsarolással.Nincsenek híjával ezeknek a módszereknek,mint tudjuk.
    Simicska meg Nyerges következik,a sajátos módszereikkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (23 szavazatból)
  2. Az RTL-ért és gagyi műsorpolitikájukért önmagában nem ejtenék könnyeket.Itt a módszer megint a lényeg:” A magyar RTL Csoport szoros figyelemmel követi a törvényjavaslat alakulását “. Ez azt jelenti, hogy ők is majd a sajtóból tudják meg, mennyit kell fizetniük.Az,hogy leülnének velük tárgyalni,az nem,miként sem a bankokkal,sem a szolgáltatókkal nem tárgyaltak.Bebizonyosodott, hogy a pécsi vízmű annektálása az egy próba volt.Azóta finomodtak a módszerek, már nem örző-védők bevetésével hajtják el őket, hanem adókkal.Egyébként Pécsen azóta jelentősen romlott a vízszolgáltatás színvonala,az árak nem hogy csökkentek volna, de jelentősen emelkednek.Ennek egyik oka az elmaradt beruházások miatti nagy hálózati vízveszteségek.Ezt természetesen a lakosság fizeti.Hab a tortán az elvesztett per,amit a szerződés bontásért és elmaradt haszon miatt kell fizetni.Ez legalább 3 milliárdot jelent.Ilyen az, amikor nagyon-nagyon szakértők politizálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (43 szavazatból)
  3. Attól tartok, hogy az RTL nyilatkozata üres fenyegetés. A fidesztánból való kivonulás túl nagy anyagi veszteség lenne. A magyar reklámpiacról való kilépés azt jelentené, hogy a keletkező űrt más szereplők töltenék, be,ezért az RTL későbbi visszatérése igen nehéz és költséges lenne. Az RTL logikus reakciója az lenne erre a fosztogató gengszterizmusra, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a fideSS rablólovagok bukását. Egy kormányváltás után kialakuló demokratikus gazdaságpolitikának ugyanis legfontosabb feladata az lenne, hogy helyreállítsa a szabad piacgazdaság működését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (38 szavazatból)
  4. Esetleg több cégre bontják a reklámpiacukat, mint gondolom, a Simicskáék tették,
    különben nekik is bele kellene esniük a legnagyobb adósávba.
    Ha jól olvastam bevételfüggő az adó. Meg fogják oldani.
    De ezzel együtt, ismét egy durva üzenet a nagybefektetők fele, és az UNIO fele. Ki is mondták, nem mi akartuk, az UNIO kényszerített rá minket.
    .
    Bármit tehetnek, patyolatfehéren jönnek ki belőle, miközben maguk körül mindent és mindenki besároznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (31 szavazatból)
  5. Vagy kivonul, vagy nem ez majd eldől. Ebben a megközelítésben teljesen érdektelen az, hogy milyen műsorokat gyártanak a ker. televíziók. Ellenben azt ne felejtsük el, hogy ezek a csatornák piaci alapon megvásárolták a sugárzás jogát, és komoly koncessziós díjat fizettek a magyar államnak. Mondhatnám úgy is, hogy nem kis pénzt öltek az üzletbe, és folyamatosan fizetnek mindenért most is. Illik azt is tudni, hogy a tévék koncessziós szerződéseiben szigorúan szabályozva van a sugározható reklámsávok időtartama, tehát ebben nincs lehetőségük továbblépni, és a jelenlegi árakat sem tudják a verseny, és piac jelentős szűkülése miatt emelni. A valóban jelentős reklámozók, akik a reklámsávok legnagyobb részét elfoglalják, azok a multik, akiket már eddig is jócskán lekaszáltak orbánék az ágazati különadókkal, kezdve a chips adótól a palackokra kivetett termékdíjig.
    Nota bene ezzel az adóval ismét úgy nyúlnak bele a rendszerbe, mint az üzletláncokat sújtó válságadóval, a bankadóval, vagy a telekommunikációs cégeke különadójával. A cégeknek évekre előre mutató üzleti terveik vannak, -nem olyan “kreatívak”, mint a trafikpályázatoknál-, amibe beleszámolható sok – sok pozitív, és negatív piaci tényező. A kényre – kegyre, mondhatnám pofára történő adóemelés normális országban nem tartozik ezek közé.
    Ha tovább gondoljuk ezt az intézkedést, akkor ez esetben ismét egy ördögien zseniális fidesz húzásról beszélhetünk, mert akár két , vagy három legyet is ütnek egycsapásra. Elsőként begyűjtenek egy kis újra elosztható pénzt maguknak, majd a jobbik felé is tesznek egy gesztust, hiszen a náci párt alakulása óta azzal kampányol, hogy a ker. televíziókat ki kell zavarni az országból, és a helyüket be kell hinteni sóval. A választási törvényben is megszorongatott tévékről pedig még egy bőrt lenyúznak, ahogy a cikk is említi, ettől akár el is mehet a kedvük a magyarországi jelenlétől. A simicskák, és a nyergesek pedig már ott állnak a startvonalon, készülhetnek az ingyen állami pénzekből finanszírozott felvásárlásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (31 szavazatból)
  6. Itt az ideje pár feltáró riportnak, nefogják vissza magukat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Több ember nézi az rtl-t mint amennyien fideSSre szavaztak, egy hét alatt megfordúlna a világ, agymosó szappanoperák helyett valódi “valóság show”, ez hozná a nézetséget !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    De lehet hogy kivonulni könnyebb :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (33 szavazatból)
  7. Ha adó sújtja a reklámokat, drágább lesz a reklám. Ha drágább lesz a reklám, drágább lesz az áru. Ez csak egy újabb fogyasztási adófajta. Egy ún. nemmegszorítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (32 szavazatból)
  8. Eddig a Fideszt segítették, a háromszáz forintos szavazást támogatták (olyan is a színvonaluk, olyan 1€-ós), a híreket manipulálták, elhallgatták, a cenzúra törvény ellen nem tiltakoztak, Ha rájöttek, a nyelvüket a segg helyett satuba dugták, most már ne sírjanak.
    Húzzanak a francba az Antall-Horn paktum médiái! Ennek az országnak úgy politikailag, mint kulturálisan visszavonhatatlan kárt okoztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (23 szavazatból)
  9. Idén tavaszra, talán áprilisra tervezték az EuroNews magyar adásainak indítását. Hova lettek közben, ha még el sem kezdték a próbaüzemet?
    Egy pártfüggetlen, külöldi-belföldi hireket korrekten sugárzó adó valós hiánycikk a magyar médiában, különösen a tv-adók piacán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  10. Jól teszi ha kivonul.Ennek a sötét középkorban elő népnek minek?Úgyse ért ez semmit aki meg igen az meg már nem kíváncsi rájuk.A méregpoharat ahogy mondani szokták fenékig űrítjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  11. Irén 2013. május 26. vasárnap
    Kedves Irén,
    azért nem pont ezek a tévék hozzák el a nép számára a felvilágosodást. Legfeljebb ha ablakot nyitnak a körömgomba elleni szerek termékfejlesztéseinek legújabb vívmányaira. Bár ha jobban belegondolok, a mi fél-ázsiai országunkban már ez sem kis erény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  12. commandante
    2013. május 26. vasárnap
    08:24
    Arról nem is beszélve, hogy az analóg sugárzás díját is be kellett nyelni nekik, ill. a reklámokból fedezték,azt is és a 19/9 , digitális átállás stb…
    Semmi baj ha kivonulnak, majd vissza térünk, az igazmondó M1 adásaihoz, több gyerek születik, mer majd hétfőn nem lesz adás, és majd halhatjuk a szabócsaládot,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  13. Kivonúlhat? Jó hír ez a kurmánynak mega Hírtv-nek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  14. Legyünk tárgyilagosak amit az RTL illetve a TV2 „színvonalként” adott a nézőknek hát finoman szólva is szörnyűség. A probléma az, hogy ha kivonulnak a média piacról a Fidesz egy újabb űrt fog elfoglalni nyilván saját adójával és annak minden következményével. Ez viszont nagyobb tragédia lenne, mint a két kereskedelmi adó valóban primitív népbutító műsorai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  15. Nem mondom, az a csatorna is csak kanális (az utóbbi időben ők is szélsőjobbos szemléletű “történelmi műsorokat” tűztek műsorra, eleve tendenciózus felvezetőszövegekkel) de hogy ne legyen elég fityiszes? Hisz csak egy új rovatot kellene bevezetniük, amelyben a világ minden táját úgy mutatják be, mintha azon csak magyarok élnének (királyi tévék+dunák) és máris virágzik az irredentabiznisz! Nem kell menekülniük, ha egy picit komolyabban veszik! Akkor még az adóemelést is megússzák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  16. először beharangozzák az adót, ezzel leverik az árat, majd tesznek egy visszautasíthatatlan ajánlatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  17. Philip Marlowe
    “Az RTL-ért és gagyi műsorpolitikájukért önmagában nem ejtenék könnyeket.” A baj csak az, hogy a zemberek ezeket a műsorokat nézik. Egyébként a véleményeddel tökéletesen egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  18. Józsi bácsi elmegy a zaciba, hogy beadja a TV-t. Útközben találkozik az Orbán Vityával. Mondja neki az Orbán:
    - Józsi bácsi hát ne adja be a TV-t a zaciba, mert jövõ héttõl nagyon jó mûsorok lesznek benne!
    - Tényleg?! – kérdezi az öreg – és milyen mûsorok fiam? – Hétfõn én leszek, Kedden a feleségem, Szerdán a családom, … Csütörtökön a pártom! Péntek-Szombat-Vasárnap pedig az emberek!
    Na az öreg hazamegy, az asszony meg kérdezi tõle, hogy miért nem adta be a TV-t a zaciba?
    Mire Józsi bácsi – Találkoztam az Orbánnal, és azt mondta, hogy jó mûsorok lesznek, ezért inkább visszahoztam!
    - És milyen mûsorok lesznek?
    - Hétfõn: A Félkegyelmû, Kedden: A makrancos Hölgy, Szerdán: A rém rendes család, Csütörtökön: Ali Baba és a 40 rabló, Péntek-szombat-vasárnap: A Nyomorultak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  19. Amit az RTL a Tv2-vel művel karöltve az nyílt elbutítása a lakosságnak és a kultúra vad rombolása. (valóságshowk, bulvárhíradók, reklámok, szappanoperák stb.) Nem, hiszem, hogy ez bárkinek is hiányzik majd…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  20. A cirkusz és a kenyér kell a népnek. Minél kevesebb a kenyér, annál több cirkusz kell.
    És ha választhatok, inkább ez, mint közvetítés az istentiszteletről, nemzeti híradó, közvetítés a felcsuti stadionból, híradó, közvetítés a nemzeti szaporodási ismerkedési estről, híradó majd közvetítés barackos népdalfesztiválról sarokérintéssel………………..

    És lesznek felvidéki és alvidéki szappanoperák, nagyon drágán előállítva, mert nagymagyar zsebbe lopni nem szégyen, mint ahogy külföldi zsebben turkálni sem szégyen. Azután majd jön a magyar zsebek kiürítése. Először a szemüvegesek, majd a vörös hajúak, stb.
    Ötletben nem szenvednek hiányt.
    .
    És amiről nem szoktunk beszélni, ha jönnek az UNIO-s pénzek, a felhasználáshoz bizonyos százalékú magyar hozzájárulás kell.
    Tehát a sanyargatás nem áll meg ezzel, csak átalakul az indoka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  21. Várjuk már nagyon, hogy ahogy megszerzi a maffia a TV2-t is, fizetőssé teszik, hisz még nem loptak eleget. Jöjjön a TV díj újból és legyen rá egy olyan TV-mutyi törvény amely pont ugy jon ki hogy a bevétel nagy része a TV2-é lesz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. *
    Kedves RTL Klub, ha lehetséges, még mielőtt elhúznák a csíkot…, tegyenek egy szívességet; a Heti Hetest – bár igaz, hogy már eléggé kiherélték – mégis helyezzék már át egy normális műsoridőbe, úgy 8 óra tájékára…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  23. Ujjab tamadas a külföldi kezben levö media ellen, mert rajuk nem mindenben vonatkozik a media törveny. Ha nem hodolnak be a csuti zsebdiktatornak, tönkreteszik öket adoval. Nemet erdekeltsegeket, multikat probalnak elüzni az orszagbol. Merkel kancelerin es partja pedig vedi EU elsö fasiszta allamat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  24. Akiknek az RTL Klub a kedvencük,nem emésztenék meg,ha kivonulnának,de nem hiszem,hogy elmenne a társulat… Mindenesetre a Fidesz annyira magabiztos,hogy már a birka szavazóinak véleménye sem érdekli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  25. Lehet tücsköt-békát mondani az RTL-re és a TV 2-re, hiszen tényleg vannak nézhetetlen műsoraik, de van olyan is ami jó. Mindenki maga dönti el mit néz, vagy mit nem.
    Demokráciában ne felülről mondjuk meg, hogy ki mit nézzen, vagy mit csináljon a szabadidejébe.
    DE!!! Itt nem ez a fontos, hanem, hogy mi lehet a kulisszák mögött, és mi lehet a valódi cél?
    Vajon tényleg csak tiszta pénzszerzés a saját klientúrának, vagy újabb médium birtoklása?
    Ha az RTL is elmegy, akkor vajon ki veszi meg? Ez is a Nyerges Zsolt és holdudvara kezébe kerül?
    És ha igen, akkor már tényleg a csapból is a király imádata és a haza szeretete fog folyni. Minden nemzeti lesz, nem csak a dohánybolt, de még a levegővétel is.
    Nekünk meg marad az internet, de ki tudja meddig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. Lehetne úgy is, hogy az
    1. RTL Klub nem vonul ki, hanem nyiltan Orbán ellenzékévé lesz.
    2. A NER áldozat cégek elsősorban náluk hírdetnek az 1. Pontot támogatandó.
    3. Adó ellenére a bevétel nő.
    4. A növekvő bevételből tartalmas 1. pontot támogató műsorok is készülhetnek.
    5. Ha már a Barátok közt is elmagyarázza az embereknek, mit is “köszönhetnek” a NER-nek, akkor ha meg egészen nem is értik, de talán elmennek szavazni.
    6. Mi pedig jól járunk.
    7. Ha nem jön be, akkor még mindig választhatják a kivonulás. Tiszta lelkiismerettel, megpróbálták, de a magyarok menthetetlenek.
    8. Reggel van felébrettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  27. Ha az RTL nem az öncenzúrát választotta volna, akkor most nem kéne a kivonulást fontolgatnia. De ez újabb jó ürügy nekik a fizetéscsökkentésre, meg a sz.r olcsó műsorok gyártására.
    Idea, a hetes pontban van az igazság, sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  28. Látom sokan nem értik az Antal-Horn paktumot. Pont olyan volt mint amikor a kereskedelmi rádió frekvenciákat (a bíróság szerint is) elcsalta a Fidesz-MSZP páros.
    Röviden itt a történet:
    Sokan úgy vélik, az ORTT 1997 nyarán játszotta el a becsületét a két országos földi sugárzású televíziófrekvencia odaítélésekor. A Magyar Televízió 2-es csatornája által használt, illetve az egykor itt állomásozó szovjet hadseregnek fenntartott frekvencia kereskedelmi célú hasznosítására szóló pályázaton hárman indultak. Az egyik pályázó, a Baló György nevével fémjelzett, mindkét csatornára jelentkező, az egykori budapesti amerikai nagykövethez, Mark Palmerhez köthető, többek között a Central European Media Enterprises (CME) tulajdonában álló Írisz TV (leánykori nevén: Első Magyar Kereskedelmi Televízió Rt.) volt. A Magyar Televízió egyik frekvenciájára a Pintér Dezső- és Tolvaly Ferenc-féle, az MTV-nek korábban rengeteg vetélkedőt és egyéb műsort szállító MTM Kommunikációs Rt., a német Tele München és az amerikai többségi tulajdonú Scandinavian Broadcasting System (SBS) alkotta konzorcium jelentkezett. A másik frekvenciára az Írisz TV mellett a CLT-Ufa, a Pearson-csoport, a Raiffeisen Unicbank, valamint a Matáv által létrehozott Magyar RTL Rt. adott be pályázatot.

    Sokan biztosra vették Balóék befutását, hiszen a csatornákért versenytársaiknál 40-50 százalékkal többet, 12, illetve 12,5 milliárd forintot kínáltak. Az ORTT jegyzőkönyveinek tanúsága szerint 1997. május 22-én a kereskedelmi 1-es csatornára az MTM 109, az Írisz 108, a kereskedelmi 2-es csatornára az Írisz 106, az MRTL pedig 104 pontot kapott. Bő egy hónappal később azonban már nem ez volt a sorrend: a kereskedelmi 1-esen az MTM megverte az Íriszt, a másik csatornánál pedig a Magyar RTL 1 ponttal beelőzte Balóékat, így övék lett a frekvencia.

    A botrány azonnal kitört, hiszen az ORTT-jegyzőkönyvek emlékeztetőiből kiderült, hogy a beérkező pályázatok közül az RTL-é meglehetősen hiányos volt. “Azt gondolom, a testület nagyon nagy jogi kockázatot vállal, ha ennek ellenére gyakorlatilag saját kiírását megkérdőjelezve vállalná azt, hogy elfogadja a pályázatot. (…) Azt gondolom, itt az alaki érvénytelenségnek legpregnánsabb esete áll fenn” – fogalmazott április 10-én az ORTT egyik tanácsadója, név szerint Bajnai Gordon.

    “Mintha szívatnának bennünket – pesti szlenggel szólva -, mert el nem tudom képzelni, hogy világhírű cégek ne tudjanak beadni egy pályázatot megfelelően formailag, ugyanis ezt egy egyszerű vidéki, lebecsült magyar vállalkozó is be szokta tudni adni” – mondta Zelnik József ORTT-tag a testület öt nappal későbbi ülésén. Körmendy-Ékes Judit Fidesz-delegált a következőket fűzte hozzá: “Gyakorlatilag néhány nyilatkozat és 12 darab üres dosszié beadásával lehetett volna pályázni”. Ennek ellenére a TV2 és az RTL Klub indulását megalapozó döntés 1997. június 30-án Körmendy-Ékes Judit, Kardos Lajos, Zelnik József, Nahlik Gábor és Debreczeni József igen, Tímár János nem és Wéber János tartózkodó szavazatával dőlt el. Az RTL Klub 8, a TV2 9 milliárdért kapta meg a frekvenciát – amit azért érdemes összevetni a rádiós adók árával.

    Érdekes ugye?
    Azt köztudott volt, Horn meglehetős ellenszenvet érzett Mark Palmerrel szemben, (annak aki akkor is figyelte a politikai eseményeket nem nehéz rájönnie miért)Az is érdekes, a most a demokráciáért oly hangosan kiálló Debreczeni is részt vett a csalásban.Az már csak hab a tortán a két nyertes ker. TV máig nem fizette be a konszenziós díj utáni ÁFA-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  29. anonyme
    2013. május 27. hétfő
    19:35
    Az utolsó mondatod enyhén szólva necces, remélem a többi kevésbé. :(
    A koncessziós dij ÁFA tartalma tán inkább visszaigénylés tárgya, vagy nem???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  30. gets
    Itt áruról volt szó. A 8 ill. 9 milliárd. nettó volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  31. Akinek még kétségei lennének, mikor kezdődött az alig kialakult jogállam lebontása annak még egy adalék. A sztori kísértetiesen hasonló a két ker. rádió sugárzási jogának eltulajdonításához:
    A per évekig húzódott, és lényeges változást nem hozott. A Legfelsőbb Bíróság (LB) 1999. február 22-én kimondta ugyan, hogy az ORTT 1997-ben jogsértően járt el, amikor alaki érvénytelenség miatt nem zárta ki a Magyar RTL Rt. pályázatát, majd eltért a kiírt értékelési módtól. A bíróság a televízió és a testület közötti szerződés azonnali hatályú felmondására szólított fel – amiből persze semmi nem lett, hanem e helyett a bíróság ítéletének értelmezése és magyarázgatása folyt. Lomnici Zoltán, az LB akkori főtitkára a HVG-nek úgy nyilatkozott, hogy a döntés végrehajtása nem fakultatív, azt a felettes szerv – az ORTT esetében az Országgyűlés – akár ki is kényszerítheti. Nem kényszerítette ki: a szerződés maradt, a pereskedő vesztesek cégét pedig nem sokkal később maguk az ellenérdekelt felek vásárolták fel, így hamarosan okafogyottá vált az ügyben a bíróság további vegzálása.

    Érdemes figyelni az ügyben kulcsszerepet játszók neveire. Én nem felejtek, kutyából nem lesz szalonna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos