Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kétgólos magyar győzelem Moldovában 2011. szeptember 6. kedd 23:27 | AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kétgólos magyar győzelem Moldovában

Chisinau – A magyar labdarúgó-válogatott Vanczák Vilmos és Rudolf Gergely góljaival 2-0-ra nyert Moldovában Európa-bajnoki selejtezőn, így még mindig versenyben van a pótselejtezőt érő második hely megszerzését illetően.

A kiegyenlített, jó iramú első félidő moldovai helyzettel indult, gólt viszont a vendégek szereztek rögtön az ellentámadásból, amikor is egy szabadrúgást követően Juhász Roland hozta kihagyhatatlan helyzetbe Vanczákot. A gól után a mieink kissé visszavettek, ezalatt a ritmust váltó hazaiak átvették a kezdeményezést, magabiztosan járatták a labdát a tizenhatosunknál, de igazán nagy veszélyt így sem jelentettek Király Gábor kapujára.

Aztán a második etapra már lendületesebb játékkal érkező magyar válogatott ismét a kapuba talált, de a szabályos Rudolf-gólt lesállás miatt érvénytelenítette a játékvezető (Szabics Imre valóban lesen volt, de nem avatkozott játékba). A folytatásban egyre inkább állandósult a hazaiak mezőnyfölénye, de a továbbra is biztos lábakon álló magyar védelem hatástalanította az ellenfél próbálkozásait.

A végjátékhoz közeledve mindkét csapat elfáradt, ennek egyik jele volt, hogy a középpálya könnyedén átjátszhatóvá vált. Egy ilyen szituációt kihasználva született meg a második magyar gól: a jobb oldalon felfutó Varga József beadását a végig agilisen futballozó Rudolf igazítás nélkül továbbította a hálóba, bebiztosítva ezzel a három pontot – 0-2.

[youtube Q9P43o6GeIc]

Az inkább küzdelmes, mintsem látványos moldovai találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a bírónak rendzavarás miatt kétszer is közbe kellett avatkoznia. A második játékrész derekán egy pirotechnikai eszköz repült a pályára (mialatt a hazai drukkerek a “Szar Magyarország” feliratú transzparens mellé a “Gyűlölünk titeket” feliratút is kifeszítették), a hajrában pedig egy pályára rohanó szurkolót kellett hatástalanítaniuk a biztonságiaknak.

“Elsősorban a fegyelmezett játékunknak köszönhetjük a sikert”, értékelt röviden Egervári Sándor szövetségi kapitány. “Sokat kivett a játékosokból a Svédország elleni összecsapás, de összességében nem érdemtelenül nyertünk”.

A vendégsikerrel biztossá vált, hogy Egervári együttese a harmadiknál rosszabb helyen már nem végezhet csoportjában. Ami pedig a magyarok legnagyobb csoportriválisát, Svédországot illeti: a skandinávok általános megdöbbenésre csak szenvedtek a pofozógép San Marino vendégeként, majd miután az 53. percben emberelőnybe kerültek, egy ötössel érvényesítették a papírformát.

Eb-selejtező, E csoport:

Moldova-Magyarország 0-2 (0-1)
Chisinau, 12 ezer néző, v.: Bebek (horvát)
gólszerző: Vanczák (7.), Rudolf (83.)
sárga lap: Alexeev (42.), illetve Laczkó (75.), Juhász (78.)

Magyarország:
Király Gábor – Varga József, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt (Laczkó Zsolt, 69.), Vanczák Vilmos – Koman Vladimir, Elek Ákos, Pintér Ádám (Sándor György, 64.), Hajnal Tamás – Rudolf Gergely, Szabics Imre (Vadócz Krisztián, 82.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Szeptikus vagyok, de gratulálok.

    Az viszont érdekes, hogy megy a dolog az agyonsztárolt Gera és Dzsudzsák nélkül is.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Jó mérkőzés volt, meg számunkra eredményes is.
    Ami fájt, az a transzparens volt: “GYŰLÖLÜNK BENNETEKET”.
    Bántottuk mi valaha a moldávokat (moldvaiakat)?
    Netán a románok csinálták?
    Minden esetre levontam a konzekvenciát: állat csürhe ott is van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Gratula a fiuknak.
    1, Szerencsére nem baj ha van kit sztárolnunk, és még nélkülük is jól megy.
    2, Az is jó hogy nem ugrottunk rá a provokáló transzparensekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Az azonban megnyugtató, hogy ott is szeretnek minket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos