Ronai and Ronai
AMERIKAI

Volt zsinagógában találkozik híveivel a Jobbik 2014. február 4. kedd 10:07 Forrás: AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Volt zsinagógában találkozik híveivel a Jobbik

Budapest, Esztergom – A Jobbik Komárom-Esztergom Megyei Szervezete február 14- én lakossági fórumot szeretne tartani Esztergomban, a jelenleg kultúrházként üzemelő volt zsinagógában. Sokan tiltakoznak, Tétényi Éva, Esztergom polgármestere levelet írt a párt elnökének.

Tisztelt Elnök Úr!

Tudomásomra jutott, hogy a Jobbik Komárom-Esztergom Megyei Szervezete február 14- én lakossági fórumot szeretne tartani Esztergomban, a jelenleg kultúrházként üzemelő volt zsinagógában. Bár az épületben évtizedek óta közösségi rendezvények zajlanak, és annak mindenkori vezetője jogosult bármilyen eseményre a helyszínt bérbe adni, azonban sok polgár érzékenységét mégis sérti a helyszín megválasztása.

A Holokauszt 70. évfordulójának emlékévében mindannyiunk közös felelőssége, hogy az üldözés és népirtás ne ismétlődhessen meg soha többé. Nemzeti ügynek kell tekinteni a tragédiára való emlékezést. A megbékélés, a kollektív gyász, az áldozatokkal való együttérzés színhelyéhez méltón kell viselkednünk mindenkor. A nemzeti ügyek társadalmi elfogadottságához elengedhetetlen, hogy magas erkölcsiséggel, hitelességgel és elkötelezettséggel, a vallási értékek és kegyelet tiszteletben tartásával, a legteljesebb nyitottsággal működjünk együtt. Miután intézkedési jogköröm nincs, ezért ezúton kérem, hogy embertársaink érzéseit tartsák tiszteletben.

Mint Esztergom első embere, kérem Elnök Urat, hogy a tisztességes, emberi, európai normáknak megfelelő, mások érzékenységét nem sértő kampány lefolytatása érdekében módosítsanak rendezvényük helyszínén.

Esztergom, 2014. február 3.

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 34 szavazatból)
Volt zsinagógában találkozik híveivel a Jobbik, 4.6 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Udvarias ez a levél.
    Pedig nem kéne udvariasnak lennie!
    Gondolom Esztergom történetében is voltak események, amik a nyilas rémuralom idején a zsinagógához kötődtek.
    Ezekből kellett volna szemelvényeket tűzni a levélhez, megfejelve a jobbik kommunikációjával, amiben a zsidó gyűlölet nagy szerepet játszik,hogy érzékeltesse a jobbik abszurd elképzelését a zsinagógának felhasználása végett egy fórum helyszíneként.
    Ha egyáltalán ez elvárható egy jobbikkal jó kapcsolatot ápoló polgármestertől.
    Elismerve ezzel együtt Tétényi Éva eddigi teljesítményét a Meggyessel fertőzött Esztergomban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  2. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙

    Az esztergomi zsinagóga a hatvanas években – az esztergomben teljesen kiirtott hívek okán – tökéletesen kifosztva, ablakaitól és bútoraitól is teljesen megfosztva, szomorú mementóként meredezett a város “polgárai” és az arra tévedő elképedt túristák előtt. Ma már ugyanaz a kornás címeres zászló ékesíti a homlokzatát, amely alatt 1944-ben ezeket a híveket kivitték az állomásra és a Magyar Államvasutak [MÁV] marhavagonjaiban már vitték is őket föl az északi gázkamrák felé. Már csak ez a nyilaspárti gyűlés hiányzott belőle, hogy az árpádsávnak is helye legyen a keleti miliőben. Felháborító skandallum.
    ˙
    Tétényi Éva, mivel ezt megengedte [mivel önkormányzati épületről van szó], akkor ássa el magát… Még szerencse, hogy a demokratikus ellenzék nem állította miniszterelnök jelöltjének. Fujjjjjjjjj !!!!!!!!!!!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (24 szavazatból)
  3. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    ˙

    Magyarul: TILTANI, NEM KÉRNI !!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  4. ‘A nemzeti ügyek társadalmi elfogadottságához elengedhetetlen, hogy magas erkölcsiséggel, hitelességgel és elkötelezettséggel, a vallási értékek és kegyelet tiszteletben tartásával, a legteljesebb nyitottsággal működjünk együtt. ‘

    Ilyen még nem volt Magyarországon. Oszt mér éppeg most lenne? Pont a jobbiktól várnánk ezt el?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  5. Egy naív ember udvarias levele egy újnáci provokátorhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  6. Ha azt írja, hogy nácik nem tarthatnak ott rendezvényt, a Jobbik beperli, mert lenácizta őket. Ha tényleg nincs jogköre, és mégis megtiltja, akkor azért. Tulajdonképpen azzal, hogy megkérte őket, hogy ne menjenek oda, szintén lenácizta őket, különben nem kérné, hogy ne menjenek oda. Közben egyre több helyen azt olvasom, hogy ő állítólag jóban van velük. Ha kikérik maguknak és odamennek, azzal elismerik, hogy értik a célzást, és perelnek, ha nem mennek oda, beismerik, hogy nácik, jogos a kérés, és nem perelnek. Szép. Már-már tetszene, ha nem lett volna Holocaust. De volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  7. Ez a «naiv ember» nem hatarolodott el egyértelmüen a jobbiktol. Nem emlékszem szenvedélyes beszédekre, amikben a jobbik jelenség veszélyeit taglalna.
    .
    Ez lenne a pragmatika?
    .
    Most nem megy gyalog a parlamentbe? Ugy latszik a pragmatikus esztergomiakat ez annyira nem izgatja…
    .
    Hajdan azt irtak rola, hogy ö az a politikus, «aki a partokon felülemelkedni képes»… Na ez is olyan fabol vaskarika , mint az LMP elnevezés. A politika nem, nem lehet mas és nem lehet azon felülemelkedni, ha a politikaval foglalkozunk… 
    .
    Tétényinek fehéren – feketén el kellett volna hatarolodnia a jobbiktol még az elején. Ma mit ér egy ilyen levél? Ezt irhatta volna Szegedi Csanad is , nem hangzana öszintébben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  8. Bravó, Tétényi Éva. Egyébként valóban lehetett volna sarkosabb a tiltakozása. Ha ez így megy tovább, – az Arany Hajnal, a Jobbik, stb. mocsokszervezet legközelebb Auschwitzban, vagy Birkenauban fog kongresszust tartani. Ezért az ilyen kezdeményezéseket csírájában kell megfojtani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  9. NYÍLT LEVÉL TÉTÉNYI ÉVÁNAK
    .
    Kedves Tétényi Éva!
    .
    Én pedig Önt szeretném tisztelettel megkérni arra, hogy a Holokauszt 70. emlékéve alkalmából szíveskedjék tartózkodni minden olyan álságos megnyilvánulástól, amely Önnek a Jobbikkal szimpatizáló nézeteit elpalástolni hivatott. Kérem, vegye tudomásul, hogy aki nácikkal bármiben is hajlandó szimpatizálni, bármiféle együttműködést velük kialakítani, az az Ön által is alapvetőnek nevezett “magas erkölcsiség és hitelesség” követelményének nem felel meg. Ezen a mércén, legnagyobb sajnálatomra, Ön is elbukik. Ezért kérem, hogy szíveskedjék abbahagyni ezt az álságos, álszent és roppant átlátszó szerecsenmosdatást, amellyel teljesen nyilvánvalóan nem az érzékeny emberek, hanem a Jobbik érdekeit kívánja védenie, hiszen az Ön szavai őket igyekeznek óvni attól, hogy esetleg sérülhetne az Ön szerint egyébként makulátlan “magas erkölcsiség és hitelesség”-ük. Ha eddig nem vette volna még észre, kedves Tétényi Éva, a Jobbik “magas erkölcsisége és hitelessége” eddig sem létezett, sőt éppen ellenkezőleg, az emberiség legaljasabb bűneinek palástolói és bűnpártolói szerepét vállalták magukra. Ezek után kissé túlzottnak tűnik az Ön udvariaskodó levele, ahelyett, hogy azt közölte volna velük, hogy TAKARODJANAK Esztergomnak még a közeléből is.
    Egyet mindenesetre helyeslek a levelében, hogy sorait nem a “Tisztelettel” kifejezéssel zárta. Pusztán ezért
    Tisztelettel,
    Európa, 2014.02.04.
    .
    Öreg Titán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (27 szavazatból)
  10. Horváth Béláné

    Azért jusson az is az eszünkbe, hogy a jobbik támogatásával került oda Tétényi É. ahová került!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  11. 2011: Az esztergomi képviselő-testület rendkívüli ülésén Tétényi Éva független polgármester Stámusz Andreát (Jobbik) jelölte alpolgármesternek. A javaslatot titkos szavazáson elutasították.

    2013: Egy jobbikos képviselőre bízná helyettesítésének feladatait Tétényi Éva, Esztergom polgármestere. “Stámusz Andrea ki van erre jelölve, csak önök ezt nem tudják”- mondta egy ezt firtató kérdésre minap a polgármester. Az MSZP elfogadhatatlannak tartja a döntést, és annak megváltoztatását kéri Tétényitől.

    Tétényi jobbikos kötődéséről korábban is röppentek fel hirek, az AN-en is volt ez már tėma: http://nepszava.com/2011/07/magyarorszag/tetenyi-eva-tolerans-a-jobbikkal-is.html

    A “Tétényi Évát minszterelnöknek!” hivei ezeket nem olvasták…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  12. A jobbik impertinens, provokatív viselkedése teljesen analóg a regnáló párt bármelyik politikusának, de különösen az elnök megnyilvánulásaival. Mintha már láttunl volna vagy látnánk naponta hasonlóakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  13. A világ bármely kultúrországában egy ilyen helyzetben (a polgármester hablatyolásától teljesen függetlenül) a civil lakosság fizikailag akadályozna meg egy ilyen gusztustalan náci provokációt.
    .
    Kiváncsian várom, mit tesznek, vagy nem tesznek a honfitársaim. Én ott leszek február 14-én Esztergomban (bár nem ott lakom)! Ha elég sokan leszünk, megakadályozhatjuk a gyalázatot. Nem kell nekünk Tétényi Éva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  14. Hopp, ezt ma találtam a facebookon megosztva. Hát ez tovább árnyalja a leányzó fekvését, meg a levél túlzott udvariasságát. De még így sem értem, hogy az AN pl. miért nem kommentálta sehogy ezt a levelet, csak szimplán közreadta. Lehet, ők sem tudják hova tenni?

    “Tisztelt Vásárhelyi Mária!

    Mivel még nem vagyunk ismerősök (remélek egy visszaigazolást) nem tudok kommentet írni. Ezért megírom a gondolataimat így üzenetben. Tétényi Éva évek óta sumákol ebben az ügyben. Egyszerűen nem hajlandó egyértelmű pozíciót elfoglalni a Jobbikkal szemben. Mi pedig, akik közelről látjuk, pontosan tudjuk mi a helyzet, és ezt nagyon sokszor fel is vetettük. A média felénk eső része azonban mindannyiszor mellé állt, vagy hallgatott. Ezért nincs igaza Tamás Ervinnek. Nem mi hordoztuk a tenyerünkön, hanem éppen a bal- liberális média jó része. Azt senki meg nem kérdezte tőle, hogy miért Jobbikos képviselőt bízott meg a helyettesítésével szabadsága alatt. Mint ahogy azt sem, miért minden alkalommal a Jobbik léptette be a parlamentbe. Miért ült minden alkalommal a Jobbik páholyában, és miért Vona Gáboron keresztül juttatta el az esztergomiak tiltakozó aláírásait a miniszterelnöknek? Most pedig a helyett, hogy karakánul fellépett volna, élve polgármesteri jogaival és legitimációjával, kedélyes levelezgetésbe kezd a postban már nagyon jól kiemelt borzalmas mondatok felhasználásával. Ez nem tiltakozás, nem elhatárolódás, nem karakán kiállás, hanem árulkodó pótcselekvés. Tétényi Évát tisztelem. Ám ez az eset is jól példázza vezetői – és bocsánatot kérek- de emberi tulajdonságait. Mint ahogy az a mondata is, amelyet akkor mondott a helyi MSZP elnökének, amikor az éppen Jobbikos hozzáállását firtatta. Azt válaszolta, hogy neki még senki nem bizonyította be, hogy a Jobbik szélsőséges.

    Hát így…

    Üdvözli: Lukács Zoltán

    Amennyiben úgy gondolja, kérem üzenetemet a kommentek között jelenítse meg. Talán tovább árnyalja a képet…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Ja,hogy neki még senki nem bizonyította be, hogy a Jobbik szélsőséges…
    .
    Hat ez nagyon érdkes, de ez viszont azt bizonyitja, amit eddig is tudtunk Tétényiröl…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙
    Tegnap meg is tartották a “lakossági náci fórumot” a zsinagógában, közölte a Kanadai Magyar Hírlap.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. A megalkuvó Klubrádióban egy árva szó sincs az Esztergomi Zsinagóga körülötti antifasiszta megmozdulásról.
    Garai Édler Eszter szervezésében kétszázan megpróbálták megakadályozni a Jobbik gyalázatos tettét , hogy a volt zsinagóga épületében tartsák meg az aktuális gyűlölet-kampányukat.
    Majdnem verekedéssé fajult a dolog.
    Állítólag ott volt a ” Betyársereg ” elnevezésű hazai Klu Klux Klan-szerű szerveződés egynehány bűnözője is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Talán mégis érdemes lenne megengedni az angyalkás-birodalmi sasos emlékmű megépítését. Lenne hova kihordani a használt cipőket. A tanárok tüntetésén pl egy egész konténerre valót gyűjtöttek össze. De akármennyi jönne össze, még messze maradna a 400ezer-től, pedig egész szép kis piramis lenne már pár ezer is. Jó kis antináci találkozóhely lehetne…
    A Duna-part eléggé kiesik, a Kossuth tér meg mégiscsak központi helyen van.
    A Duna parti cipők ugyanis nem “csak” az ott lelőtt zsidóknak állítanak emlékművet (azokat cipőben is le lehetett volna lőni) hanem a mélymagyar emberi söpredéknek, aki azokat onnan összeszedte. Gyengébbek kedvéért nem ártana az emlékművet kiegészíteni egy táblával Teleki utolsó szavaival “Hullarablók leszünk. A legpocsékabb nemzet”
    És a disznólábas meggyalázás is engem inkább azokra a disznókra emlékeztetett, akik a markecolt cipőkbe aztán bedugták a lábukat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙

    Kedves jobbikos és fidSS, keresztény és keresztyén hölgyek és urak !
    A kegyeletet és a halottak iránti kultuszt nemcsak a halottak napján illik gyakorolni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

Jön föl a Jobbik, mint a talajvíz 2014. február 12. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos