Ronai and Ronai
AMERIKAI

Párthatározattal eldöntjük az árfolyamot 2011. szeptember 14. szerda 19:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Párthatározattal eldöntjük az árfolyamot

Budapest – A közgazdasági és pénzügyi képtelenség netovábbja, az akarnokság és a dilettantizmus diadala, amikor valaki az árfolyamot párthatározattal megváltoztatja. Mindennek súlyos következményei lesznek Magyarországra, de az nem számít, mert Kósa Lajos (aki egyszer már bedöntötte a forintot) és csókos fideszes társaik, valamint a Fidesz kedvencei, a gazdagok, kevesebbet fizetnek majd a hitelükért, mint a szegények. A kárt is a szegényekkel fizettetik majd meg. Róna Péter közgazdász szerint nagy bajt hoz Magyarországra a végtörlesztés.

Róna Péter szerint a devizaadósok végtörlesztési lehetőségéből nagyon nagy baj lesz, Magyarország kockázati felára nagy mértékben emelkedni fog, megdrágul az adósság finanszírozása.

Az MNB felügyelőbizottságának tagja a TV2 Mokka című műsorában szerdán reggel úgy fogalmazott: “ezzel falnak viszik az országot”. Jogilag komolyan aggályos a megoldás, pénzügyileg destruktív és méltánytalan, mert csak azoknak biztosít lehetőséget, akiknek megvan a pénzük a törlesztésre – mondta Róna Péter. Kifogásolta azt is, hogy az állam a most javasolt megoldásban nem vállal szerepet, csak az adósok és a bankok. Hangsúlyozta, hogy az osztrákok meg fogják támadni a megoldást az EU-nál, és szerinte sikerrel.

A közgazdász saját javaslata a probléma megoldására az lenne, hogy az OTP és az FHB vásárolja fel a devizahitel-állományt a bankoktól 20 százalékos diszkont áron, amelyért saját kibocsátású kötvénnyel fizetne, és a devizahiteleket konvertálnák forinthitelre. A diszkontveszteség felét vállalják a bankok, a másik felét az állam, például úgy, hogy beszámítja azt a bankadóba.

Javasolta azt is, hogy az államadósság gyorsított törlesztése helyett az erre fordítandó devizát adja el a bankoknak, hogy vissza tudják fizetni a devizahitelek forrását. Alternatív megoldás lehetne szerinte erre az is, ha az MNB swap ügylet keretében svájci frankot vásárolna magyar államkötvényekért a svájci jegybanktól, ahogyan azt korábban a lengyelek is megtették.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 16 szavazatból)
Párthatározattal eldöntjük az árfolyamot, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. A nagy Szovjetunióban is megállapították, hogy 1 rubel 1 amerikai dollárral egyenértékű, Ezt csupán a USA, és az egész világ nem ismerte el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. A magyar kormány,és a fideSSkdnp. folytatja száguldást a globális világgazdaság autópályáján, szemben a forgalommal. A baj csak az, hogy ebben a forgalommal szemben száguldó járműben mindannyian benne ülünk. A fülkeforradalom óta ebben ajárműben a hülyeség az irányító.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. Mondják hogy Ausztriában a felháborodás már az egeket csapkodja.
    Naná ! Ez a fajta ” államosítás ” elmegy Magyarországon , ( magánnyögdíjpénztárak lenyúlása ) de nemhiszem hogy retorziók nélkül marad a sógoroknál. Ugyanis igen jelentős az osztrák banktőke Magyarországon. Mosttehát az ő pénzüket tervezik kissé el ” szocializálni “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. A Fidesz ilyen egyszerűen működik, ..elveszi más pénzét.Én nem tudom ezt másképp értelmezni..és lehet itt beszélni gazdasági kockázatokról és következményekről de én fel vagyok háborodva..erkölcsileg…Orbán Viktor nagyon erkölcsös, ha uborka lopásról van szó…de simán, gátlástalanul helyénvalónak tartja, hogy ha pénzre van szüksége, akkor elveszik azoktól akiknek van…főleg, ha külföldiek. Hogy ezt a gengsztert nem rúgják ki az Európai Néppártból, azt sem értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Biztosan sok sci-fit néztek. Az egyikben az időutazó egy gyorsuló szerkezettel rohant a falnak – ha valami nem sikerült, akkor felkenődött, ha sikerült,ott egy féregjárat nyílt az időben (talán Van Damme film?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. gm: egyébként Orbán nyakig vitte a szoaréba az országot – csakhogy tudja, hogy neki nemhogy 3 nap alatt (mint Gyurcsánynak) de három év alatt sem adnának kölcsönt – ezért így próbálja pl az osztrák kisbefektetők pénzét nem az osztrák államtól felvenni – hanem az osztrák bankokon keresztül elvenni.
    Ha közben sikerül az OTP 75 %-os külföldi tulajdonából valamennyit megszerezni (mert azok most áron alul pánikszerűen adják el) akkor az külön öröm! NEKI(k). Mert mindenki más szívni fog, mint egy első osztályú porszívó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. KELL-E EZ NEKÜNK?????????????????
    SZERINTEM NEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Ez az zember tényleg “gyűrött”. Szerintem kora szülött. Vissza mehetne a hiányzó időre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. A vezér tudatában van hogy ezze az intézkedéssel kárt okoz az országnak,ömaga mondta hogy az EU.elfogja marasztalni az országot, igaz hogy ez pár év mulva fog bekövetkezni .A büntetés meglehetősen magas lessz.A szándékos károkozás bűncselekmény .Kérem a “független” ügyészséget intézkedjen.A Gyurcsány ügy ehez képest semmi!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. A diliházból szabadultak garázdálkodnak! Vezérük a fő dilis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. “A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani.
    Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus megszületéséhez vezet.” Karl Marx, 1867

    Na akkor félig megvolnánk!!!

    A történelem ismétli önmagát !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

De mi lesz szegény Schmitt Pállal? 2011. szeptember 23. péntek

Szegény embert még az Orbán is húzza 2011. szeptember 19. hétfő

Orbán megvédi az országot, kezeket zsebbe 2011. szeptember 13. kedd | AN

Gyurcsány Ferenc parlamenti vádbeszéde 2011. szeptember 13. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos