Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán megvédi az országot, kezeket zsebbe 2011. szeptember 13. kedd 5:13 | AN

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán megvédi az országot, kezeket zsebbe

Budapest – Orbán Viktor napirend előtt ismertette a Parlamentben a Magyarország védelme érdekében kifundált legújabb tervét, a hatpontos „országvédelmi akciótervet”. Eszerint bevezetik a fix árfolyamos végtörlesztési lehetőséget a gazdagoknak, a szegények dögöljenek meg, nem lehet 30 százalékos THM felett hitelt adni, hatósági ára lesz a különböző kommunális szolgáltatásoknak, bevezetnék a luxustermékek adóját. Tervezik az IMF-hitel visszafizetését, méghozzá újabb hitel felvétele nélkül. Az ötletek részben már ismertek voltak, részben eredendően megvalósíthatatlanok és általában piacgazdaság-ellenesek. Hát ennyire tellett.

1. Hajtóvadászat az uzsorások ellen, akár a Büntető törvénykönyv módosításával és a 30 százalékos THM-plafon bevezetése.

A teljes hiteldíjmutató (THM) rögzítése 30 százalékon jelentősen visszavetheti a személyi- és az áruhitelezést, és komoly veszteséget okozhat a területen meghatározó pénzügyi vállalkozásoknak. A Providentnél 64,5 százalékos a legmagasabb THM, a többi pénzügyi cégnél is legalább 40 százalék körüli. A bankok többsége a személyi kölcsönöket és áruhiteleket 30–35 százalék feletti THM-mel kínálja, a hitelkártyák THM-je is jellemzően 40 százalék feletti.

Az ötlet nem teljesen új, mert 2010 júniusában a Bajnai-kormány vezette be, hogy ugyanannak a személynek a második hitelt a szolgáltató már csak 65 százalékos THM-plafonnal adhatja.

2. A gáz és az áram után a szemét-, a csatorna- és vízdíjakra is hatósági ár bevezetése. Probléma lesz, hogy az elképzelés olyan közműveket regulázna, amelyek sok esetben önkormányzati tulajdonban vannak és piaci alapon működnek.

3. Kétharmados törvények megalkotása az egészségügyi, a nyugdíj- és az adórendszer megváltoztatására, vagy inkább – a miniszterelnök szándéka szerint – megváltoztathatatlanságára. A terv nem új, a kormány ezeket eleve sarkalatos törvényként tervezte elfogadtatni 2011 őszén.

4. Folytatódik az Otthonvédelmi Akcióterv, és változnak a hitelezés szabályai. A kormány áldását adja arra, hogy a devizahitelesek 180 forintos svájci frank, 250 forintos euró, és 2 forintos japán jen árfolyamon végtörleszthessenek. Az eredeti, múlt pénteki bejelentés annyit finomodott, hogy a bankok maguk dönthetik majd el, adnak-e forinthitelt arra, hogy az adós visszafizesse devizahitelét. Az viszont maradt, hogy a rögzített árfolyam feletti veszteséget a bankoknak kell állniuk.

A nyomott árfolyamon történő végtörlesztéssel egyes adósok nagyon jól járhatnak: azoknak például, akik 2009 elején 200 forint közeli árfolyamon vettek fel svájcifrank-hitelt, akár árfolyamnyereségük is lehet. Mindenekelőtt azok szabadulhatnak meg devizahitelüktől, akiknek elegendő megtakarításuk van. Az új szabályozás jelentősen ronthatja a bankok eredményét, felemésztheti egyes bankok tőkéjét, ami a hitelezési aktivitás további szűkítésével járhat. A végtörlesztés emellett csökkenti a háztartások megtakarításait és a háztartások rendelkezésére álló jövedelmét, így a fogyasztást is. A legnegatívabb következmény a gazdasági stabilitás és megbízhatóság újabb romlása lehet. További negatív következmény a hazai bankszektor leminősítése, és így forrásainak megdrágulása lehet. A változtatás viszont kedvezhet az OTP-nek, az FHB-nak és a takarékszövetkezeteknek, mert nekik több forintforrás áll rendelkezésükre a végtörlesztéshez szükséges forinthitel kínálatára, mint a külföldi bankok leánybankjainak.

5. Pénzügyi védelmi terv keretében terv egyrészt a lejáró IMF- és EU-hitelrészlet visszafizetése újabb hitel felvétele nélkül. Az ország pénzügyi függésének mérséklése, az államadósság emelkedésének megakadályozása, például azzal, hogy 3 százalék alatt tartja a kormány a hiányt 2012-ben is. Bár a miniszterelnöknek ezt a bejelentését ma maga Matolcsy György cáfolta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága előtt, amikor a meghallgatása során azt mondta: az első félévben dollárban és euróban 4 milliárd eurónyi hitelt vettek fel, hogy visszafizessék az idén lejáró 4 milliárd euró tartozásunkat.

A pénzügyi védelmi terv keretében a fordított áfa bevezetése a mezőgazdasági termékeknél, amelytől általában az áfacsalások jelentős visszaszorulását várják. Lényege, hogy csak a végső eladó számlázza ki az áfát, amit aztán az államkasszába kell befizetnie. Eddig az értékesítési láncban mindenki fizetésköteles volt.

A pénzügyi védelmi terv keretében 35 százalékos luxusáfát vetne ki a kormány. Matolcsy György már múlt héten bejelentette, hogy kezdeményezte az Európai Unió adóügyi biztosánál egy luxuscikkekre vonatkozó 35 százalékos áfakulcs bevezetését. Uniós szabály azonban, hogy nem lehet 15 százaléknál alacsonyabb, és nem lehet általános a 35 százalékos általános kulcs meghatározott termékekre. A változtatást a többi 26 tagállammal is el kellene fogadtatni.

6. Közmunkaprogram: ha valaki nem fogadja el a közmunkát, nem kap segélyt. A pénzbelitől pedig a természetbeni segélyezés irányába tolják el a rendszert. Az intézkedés nem új, a hónapok óta készülő, január elsején induló közmunkaprogramnak ez a lényege.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 9 szavazatból)
Orbán megvédi az országot, kezeket zsebbe , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Most, hogy már az egész országot “védi”, elkezdtem rettegni. Mármint a védelemtől, mert ugyebár nem mindegy, hogy ki és mi ellen véd meg. Végtelenül szomorú vagyok. Így vén fejjel még mindig képes vagyok megdöbbenni azon, hogy azok az emberek, akik a nép érdekeit kellene hogy képviseljék, KIZÁRÓLAG a saját zsebük védelmében hoznak törvényt, kotmányt. Pedig muszáj elhinnem, hiszen annyira átlátszó, már szinte nem is leplezik. Ady verse kattog a fejemben tegnap este óta.
    „Mért fáj neked az égő élet?
    Nincs benne részed soha.
    Ne sírj, grófodnak lesz azért
    Leánya, pénze, bora.”

    „Ne félj, a tél meg fog gyötörni,
    Mint máskor, hogyha akar.
    Élethez, szemhez nincs közöd,
    Grófi föld ez és magyar.”

    S mégis, amikor jön a reggel
    S pernyét fújnak a szelek,
    A grófi szérün ott zokog
    Egy egész koldus-sereg.

    Siratják a semmit, a másét,
    - A gróf tán épp agarász -
    Érzik titkon, hogy az övék
    E bús élet s a kalász.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  2. fijug a térről

    “EZEK” ahányszor megvédenek valakit, vagy valamit, ott mindig büdösödik a fekália. Manyup, családok, stb.
    Lassan kezdek csomagolni – amíg még van mit.
    Vagy esetleg én maradok, de akkor EZEKNEK MENNIÜK KELL!
    D-DAY!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Figyu!!!!!!!!!!!

    Hát nem megmondtam?
    Most meg az országot akarják megvédeni.
    Akkor most mi lesz velünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  4. Kérdésem:

    2007-ben 19 évre vettem fel CHF alpú hitelt, közel 100.000.- CHF nagyságban, és 48 hónapig csak kamatot fizettem.

    Ha most kifizetem a teljes tartozást, akkor a kamatból kapok vissza?

    Nem 19 évig használtam az OTP pénzét, csak 4 évig!!

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Magyarországot a csuti büntibe rakja! Előreveti árnyékát az államcsőd. A komány megkezdte ásni az ország sírját. Szerintem a kényszerátváltás nem fog átmenni az Európai Bíróságon. Ez pedig az eredeti állapot visszaállításának kényszerét, és óriási büntetést von maga után. Katasztrófát jelent az is, hogy megrendül a pénzvilágban a magyarországi bankok iránti bizalom. A külföldi tulajdonú bankok anyabankjai nem pótolják az elszenvedett veszteséget, így megnehezedik a hitelfelvétel. A banki tevékenységet korlátozni fogja a maximált THM is. A gazdaság tőkehiányossá válik. A bankok ellen indított orbáni szabadságharc csúfos kudarcra van itélve. Sajnos evvel Magyarország is. Van még eg kis megtakarított pénzem. Gyorsan viszem külföldre. Megrendült az én bizalmam is. Ez a tetű banda még azt is lenyúlja. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  6. Egy kicsit átlátszó az egész. Egyrészt azok akik nem tudják fizetni a részleteket azoknak még semmi köze az egészhez. Viszont ha jól összeveszünk a külföldi bankokkal akkor azok jól megsértödnek és itt hagyák a piacot, ami megmarad a két kedvezménnyezett banknak (FHB OTP) Majd indulhat a forint alapú kölcsön amivel kilehet válltani a hiteleket. Igaz, hogy nem lessz olcsóbb de legalább csokósok zsebében van a haszon. Kérdés az hogy ki fog beruházni, munkahelyet teremteni, Csányi? Gyuris? Széles? Demján? Nem túl kicsi ehhez ez az ország, már megint mi akarjuk irányitani a világot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Nagyon egyszerű, és átlátszó ez az őrült terv… Ha az ország népe nem hiszi, hogy megválasztása után máshogy kelt fel a nap, ha nem hisszük hogy itt fülkeforradalom volt, ha nem tiszteljük a nenyit,és az általuk készített alkotmányt, akkor Orbán tesz róla, hogyha ezekért nem is, de a következőkért bekerüljön a történelembe!
    Padlóra küldi az országot,hogy legyen honnan felemelnie.Tegnap nem győzte hangsúlyozni,hogy milyen bajban vagyunk.Tudja hogy nem meggyőző amit mond, tudja, hogy neves közgazdászok nem értenek egyet a gazdaságpolitikájával,és éppen ezért más magyarázat nincs a tetteire!
    Azt hiszi hogy ezt megengedik neki a magyarok???Csúnya vége lesz ennek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Fidesz értelmező szótár:

    megvéd = kirabol, kifoszt, kizsebel, megkopaszít, lelejmol

    Közben pedig nyomja azt a hallatlanul pimasz és cinikus populista dumáját.

    Na , de ettöl vagyunk oly büszke Magyar Zemberek, mert nékünk pontosan ez kell. Oszt, ha valaki meg tükröt tart elénk, eltapossuk.

    Ria, Ria Hun Gária!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  9. Ötletelésből jeles! – tisztelt kormány!
    Baj mindössze az, hogy egy-egy kormány intézkedést tanulmányoknak kellene megelőzni, igazi szakemberi konzultációkkal egyetemben.
    A döntések pontosan olyan dilettánsak, mint az előkészületek.
    Lásd Orbán cetlijének fotóját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  10. mosolygó
    Ez a kormány nem tisztelt.
    Pardon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  11. Úgy látom körkörös védelemre rendezkedünk be.Ez az orbáni politika támadunk-védünk, támadunk-védünk,közben nem vesszük észre hogy nincs ellenség.orbán a nép élni akar, nem harcolni. EZ A HARC LESSZ A VÉGSŐ CSAK ÖSSZEFOGNI HÁT!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  12. Milyen hülye ötlet lett volna olyan megoldást keresni, ami nem csak azoknak jó, akik ki tudják fizetni a kölcsönt, nem? Lehetett volna korlátozni a kezelési kölcsönt, sőt akár a kamatot is, de nem, ha már ló, akkor irány a másik oldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. 43-e új munkahely van tavaly óta !, mondták, hogy melyik országba ?, az audi
    bővít 2013-tól 2-e-el a mercsó gyár- már ,ha lesz, mert kinek kell ! ott is p-e.!, egyébként csak tönkre – melós el !!! A zemberek meg nem költenek , joguk van takarékoskodni !!! Lázár J 20 milka felett vett fel költségtértit ő vezeti a listát ,miről is beszélünk???!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. Ceausescu ugyan így csinálta , hova jutott !?
    Ássák a saját sírjukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  15. Háború van?Igen meg kell védeni az Országot ez ellen a mocskos banda ellen!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  16. B@meg, ezért kár volt ennyit tanácskozni. Pláne, hogy a fele már kész tény volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  17. Miért?…… Tanácskozott az MSzP is két napig…nemtudom, hol és kérem eredményre jutottak! Sajtótájékoztatón Mesterházi bejelentette: ezntúl keményebbek lesznek ! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  18. Orbán András Lajos

    Kösz. EBBŐL NEM KÉRÜNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Megvédi….

    Nem értitek.
    Lefordítom: védelmi pénzt szed.
    Érthető már?

    És még mindig sok híve van!
    Még mindig csendben tűrünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. A csuti is vissza él hatalmával. Intézkedéseinek következménye, hogy a magyar kockázati felár az egekben. 400 bázispont felett. Ezek tények és könnyen forintosítható (több száz milliárd, hetente).
    LMP-s politikusok. Lehet feljelentést tenni, vagy kiesnétek a pikszisből?
    Remélem, hogy bukásuk után kormányostul frakció szövetségestül mennek a kóterba, a jól megérdemelt “pihenésükre”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  21. “A pénzügyi védelmi terv keretében a fordított áfa bevezetése a mezőgazdasági termékeknél, amelytől általában az áfacsalások jelentős visszaszorulását várják. Lényege, hogy csak a végső eladó számlázza ki az áfát, amit aztán az államkasszába kell befizetnie. Eddig az értékesítési láncban mindenki fizetésköteles volt.”
    .
    Nem lesz az eladás során ÁFA, vagyis nem lesz befizetés,
    viszont az ÁFA visszaigénylés összege meg fog növekedni.
    .
    Ezzel jelentős ÁFA bevételtől esik el az állam! Mivel fogják pótolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Én abban kivételesen egyet értek abban, hogy a kiadható hitelek kamatai ne verjék az eget!
    Mindenki előtt világos az, hogy a hitelek és azoknak a “kamatproblémái” vezettek a világ és ennél fogva az ország fő problémái egyikéhez!
    Én bevallom nem érdekell az ,hogy az OTP negyedéves mérlege 1-2 száz millió forinttal vagy éppen ennél többel is kevesebb tiszta bevételt mutat!

    Na persze a többi tervezet már más kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. A bankbetétek, megtakarítások lenyúlásának első lépése.
    http://www.vilaggazdasag.hu/penzugy/befektetes/allampapirokba-terelne-a-lakossagi-megtakaritasokat-a-kormany-357664
    KIVENNI A PÉNZEKET ÉS AZONNAL KÜLFÖLDRE VINNI !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Na ennek a hazugnak a védelméből nem kérek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Annakidején 2002-ben az a hír járta, hogy a Fidesz pártkasszája hiánnyal küzd. 2006-os évben már 2milliárd hiányról beszéltek, ha az emlékezetem nem csal. Kíváncsi lennék most menyire sikerült megtölteni a trezort. Kezeimet próbálom a zsebemben tartani, ilyen fidesznyikek ne turkáljanak benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Ez a védelmi pénz sokba kerül az országnak. A maffiózók mindig védelmi pénzt szedtek, hogy megvédjék maguktól az áldozatukat.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Annyi tisztességes, aranyos ember van ebben az országban. ( Hofi után szabadon) Mivel érdemeltük ki Orbán Vikit? Nem lehetne elajándékozni? (Gyurcsány után) Ő(k) nem hagyhatnák el az országot? DE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  28. Védett férfiak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. fülke-antiforradalmár

    Csak annyit mondjon meg valaki, hogy akkor most ebből mennyit kell figyelembe venni, és melyik része a hazugság?

    Bár szerintem, amikor levegőt vesz, már az sem igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Ez az Orbán miért, csak a Hofmann Meséit olvassa? Ekkora hülyét! Kossuth már 163 évvel ezelőtt felhívta a fogyatékosok figyelmét, hogy: “Ne védjük azt ami nincs megtámadva”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. Gonoszka
    szerintem is a következő “védelmi” lépés a banki megtakarítások “Nemzeti Együttműködés” nevű állampapírokba való átvétele lesz.És akkor, mondja majd Orbán Viktor, megvédik az embereket az uzsora ellen és nem fogják a bankok eltőzsdézni a pénzünket., Mint a magán nyugdijakat, ugyanúgy fogják megvédeni. Mert jövőre lesz a nagy szar, még több pénzre lesz szükség.”Minden hatalmat a szovjeteknek”..ez már meg van. Most a “Minden pénzt a Szovjeteknek” project jön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Nekem a 180 forintos végtörlesztés hatalmasat segitene!
    a hitel felvétele óta a duplájára nőtt a törlesztésem….alig várom h megszabaduljak tőle!
    viszont a bejelentés napján zuhant minden (Otp..stb)….valakik megint sok pénzt nyertek ezzel…szóval nem hiszem el,hogy ezt meg fogják csinálni,nekem inkább játéknak tűnik,de ha meglépik akkor a köv. 4 évben is kormányon lesznek!Ügyesek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Magyarországról való kivonulásra bíztatja a bankokat egy bécsi közgazdászprofesszor, egy kommentáríró pedig úgy véli, senki nem fog itt befektetni, hiszen bármikor kisajátíthatják a vagyonát.
    “Azt ajánlom a bankoknak, vonuljanak ki Magyarországról, ha tudnak” – nyilatkozta a WirtschaftsBlatt című osztrák gazdasági lapnak Stefan Pichler, a bécsi egyetem közgazdászprofesszora, aki szerint a rögzített árfolyamú devizahitel-törlesztés olyan sokba kerülne, hogy nem éri meg maradni. A bankügyekben szakértőnek számító Pichler szerint a magyar terv “fasiszta,” és nem EU-konform, hiszen lényegében kisajátításról van szó.
    “Miért nem állítja meg senki a Puszta-Putyint?” – írta például már a címben a Kleine Zeitung, amely szerint a magyar miniszterelnök megsértette egész Európát (a “Puszta-Putyin” nevet a német Die Welt című lap ragasztotta Orbánra tavaly év végén

    Hűha, micsoda megfogalmazások és kemény szavak!
    Ezt érdemeljük , ez a sorsunk, mert hagytuk hogy így legyen!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Szerintem Orbán ki akarja űzni az országból a külföldi bankokat, kereskedelmi láncokat. Csak a nagy beruházásokat pl. Audi, Mercedes, hagyja, támogatja, akikkel sohasem leszünk versenyképesek. A bankokkal, kereskedelmi láncokkal sem kíván, nem tud versenyezni, de rosszabb minőségben átvehetik a magyarok a helyüket. Hazárdírozik, abban bízik, hogy megússza, ugyanúgy mint az eddigieket.Hát meglátjuk, mert ez nem média törvény, itt pénzről van szó.Nem úgy van, hogy kiraboljuk őket, aztán elkotródnak, csendben.Felrúgni a szabályokat, kirabolni, kiüldözni,ez a szabadságharc lényege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Az a nagyobb baj, hogy Ovi ki akarja rúgatni hazánkat az EU-ból!
    Nemcsak a bankok fognak kivonulni!
    A népszavazás 80% feletti eredménye az EU-ba lépést illetően veszélybe került!
    .
    Egy minden porcikájában gonosz “ember” rángatja hazánkat és a benne élőket!
    Nincs kegyelem senki ellentmondónak. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Szerintem az országot önmagától meg a csúszó-mászó pökhendi bandájától kellene megvédeni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Mucus, előbb megszabadítani kéne tőlük az országot, aztán megvédeni, hogy többé sose térhessenek vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Ez megint egy újabb elvetemült gazemberség a tisztelt fővezértől. Mivel a FIDESZ-s képviselők,és a FIDESZ-s önkormányzatok tökig el vannak adósodva svájci frankban, így mindenkép meg kell, hogy mentse őket.Egyébként a legkisebb mértékig sem érdekli úgy általában a tényleg szegények adósága, ez az egész intézkedés, ami egyébként egy rémálom, nem róluk szól, mivel ők úgysem tudnák kifizetni, lévén, hogy nincs semmi megtakarításuk. Ez oltári balhét fog még okozni az ország gazdasági életében, de a társadalmi életében is, mivel megint csak a gazdagoknak kedvez. Attól a félelemtől pedig nem tudok szabadulni, hogy a végén financiálisan is az ország össz lakossága fogja ennek a baromságnak az árát is megfizetni.Napról napra csak azt várom, hogy mikor fog ez az őrült ámokfutás befejeződni és főleg mi lesz a következménye az elkövetőket illetően? Nem tudom ki hogy van vele, de nekem már szinte elviselhetetlen ebben az országban élni.Mivel az emberek nagy többsége a munkahelye miatt meg van félemlítve, ellenállni, fellázadni nem mer, s addig amíg ez nem történik meg külföld sem fog tudni segíteni nekünk. Egy teljes patthelyzet
    Valamennyire ugyan megvígasztaltak Gyurcsány szavai, miszerint Őt Orbán bebörtönzi megerősödve fog onnan kikerülni, s akkor majd visszaállítjuk a demokráciát amiben neki is lesz szerepe. Könyörgöm, de mikor lesz még az?
    Egyébként örültem, hogy végre eldöntötte, nem indul az MSZP színeiben a választáson. ,Sokunknak véleménye az, hogy teljesen új párot kell alapítani és a Bajnait, Oszkót meg kell nyerni az ügynek. Annak a pártnak Gyurcsány már nyugodt szívvel lehetne a vezetője.Eljön az az idő, remélem hamarost, mikor, még a legádázabb Orbán hívőnek is be kell látni, hogy nincs tovább, elfogyott az út alóluk. Én csak azért imádkozom, hogy aránylag a legkevesebb veszteséggel érjük ezt meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. “Barátom” (egyébként barátod a radai rosszseb) NEKED hány százalékban a tied a vagyonod? Mert a zemberek többségének kisebb hányadban (nincs még kifizetve sem a lakás, sem az autó) Sokan összetennék a kezeiket az ország 1/2-es arányáért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Animam te tényleg nem érted: menet közben mindenki csak NETTÓ, áfá-t nem tartalmazó számlát bocsáthat ki, ezért SENKI sem igényelhet vissza. A legvégén a végfelhasználó fizeti meg az EGÉSZ áfát, tehát a mások által hozzáadott érték után is. Ezt a technikát azért találták ki (az unióban, mi csak koppintottuk) mert ezzel meg lehet akadályozni, hogy az (áfáért) menet közben érdemes legyen számlákat “venni” A társasági adó alsó 10 %-os kulcsa miatt pedig társasági adó miatt sem érdemes, mivel ennyit a számlakibocsátó is el “szokott” kérni.
    Elméletileg.
    Mert gyakorlatilag a nálunk “szokásos” 50 % feletti adókoncentráció miatt mégiscsak megéri. Mert az áfán és a Ta-n kívül van még szja, TB, Eü.hj. stb.
    Pont erre szolgálnának a szakmai viták és hatástanulmányok: a már ISMERT és korábban hasonló intézkedésekre bekövetkezett reakciók alapján jól becsülhetők egyes intézkedések pozitív és negatív hatásainak eredménye. Már normális országokban. Mert Orbánisztáni viktatúra alatt a szakértelem “bolsevista trükk”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. A védelmi pénzt pedig fizessük mi. Ugye, don Corleone…
    .
    Más ! ! !
    Ami az uzsorásokat illeti, a BÁV a FIDESZ egyik legnagyobb pénzzszivattyúja, a maga 80 zálogházával együtt, melynek é s > együtt b ő v e n eleget tesz az uzsorakamat fogalmának – feltéve, ha valaki ezt egyáltalán vizsgálná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Technikai hiba miatt kimaradt:
    kamata és THM együttvéve.
    *
    Most ehhez hozzá teszem, hogy az uzsora fogalmát * é p p e n * e z é r t határolták be, határozták meg 30%-ban, m e r t * a FIDESZ B Á V – nál(!) ez éppen ennyit tesz ki, ha beteszed zálogba a nagypapád aranyóráját 3 hónapra…
    Gondold meg 100ezer kölcsönre 30ezer. Nem magas egy kissé?
    Tehát, Ők a szegényemberek uzsorásai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos