Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését 2011. szeptember 21. szerda 16:48 | Amerikai Népszava

  • Hozzászólások(77)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését

Budapest – Magyarország újabb lépést tett visszafelé a felvilágosodástól a sötét középkor felé vezető úton. Az antiszemita hecckampány, a keresztény-nemzeti boszorkányüldözés hivatalos formát öltött azzal, hogy megvonták Kertész Ákos díszpolgári címét. Az írót erkölcsi értelemben nagy veszteség nem érte: egy olyan városnak, amelynek ilyen sötét, ostoba vezetése van, nem nagyon érdemes a díszpolgárának lenni.

Az Amerikai Népszava szerkesztősége primitív és a középkort idéző döntésnek tartja Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonását, amely méltatlan Budapest múltjához, sokszínű és gazdag kulturális életéhez, világvárosi jellegéhez és a főváros lakóihoz. Ez Budapest egyik legszégyenletesebb döntéseként vonul majd be a történelembe, és vélhetően nem váltja ki a világ demokratikus országaiban a többi főváros csodálatát. A döntés Magyarország történelmének legsötétebb korszakait idézi. Civilizált országokban ehhez hasonló lépés egy íróval szemben elképzelhetetlen. A döntés utólag igazolja Kertész Ákos minden szavát.

Meggyőződésünk, hogy ezt a határozatot elsősorban az író zsidó származása váltotta ki. Egy nyíltan fajgyűlölő párt indítványát egy burkoltan antiszemita párt polgármestere karolta fel, és többsége szavazta meg. Ez a döntés nem más, mint antiszemita, rasszista, fajgyűlölő uszítás. Mindamellett, hogy a döntéshozók intelligenciája a cigányverő bőrfejűek és a tehetségtelen, sikertelen, frusztrált, nyilas házmesterek értelmi színvonalát tükrözi.

Meggyőződésünk, hogy Magyarország ordas eszmék foglya, ez az ország nem nézett szembe a második világháborúban és a népirtásban játszott szerepével. Kertész Ákossal együtt valljuk, hogy Magyarország emiatt átok alatt van, nem nyert feloldozást, és nem szabadul az átoktól, a kudarcoktól, a reménytelenségtől, a gyűlölettől, a populista és demagóg uszításra épülő nacionalizmustól, a fenyegető diktatúrától és annak következményeitől, amíg ezt a mulasztását nem pótolja. Álláspontunk szerint ez az oka annak, hogy – amint azt a nyugati sajtó megfogalmazta – “Budapest az antiszemitizmus európai fővárosa”. Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonása ezt a nem túl hízelgő rangot erősítette meg. Epedve várjuk a pillanatot, amikor Budapest méltó lesz arra, hogy az “Európa antiszemita fővárosa” címet visszavonják tőle.

A vérlázító döntés alkalmat nyújt arra, hogy öntudatos magyar testvéreinket újra szembesítsük Kertész Ákos szavaival, és megfontolásra ajánljuk sorait:

“… a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeretfurdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van, legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

Mivel mindez a magyar jobboldal hitvallása, ideológiája, éthosza, csak a baloldal szelleme lenne képes változtatni rajta, csak a progresszív, haladó, demokrata baloldal volna képes megváltoztatni, és ezzel megváltani a magyart, méltóvá tenni arra, hogy az európai közösségnek (kis áttétellel: a szabad világ közösségének) egyenrangú tagja lehessen. A nyolcvanas évek közepétől, Gorbacsov föllépésétől kezdve nem lehet a szovjet-bolsevista elnyomásra hivatkozni. Azóta a baloldal már önmaga felelős önmagáért, a magyarságért, az országért. Önmaga felelős azért, mert elherdálta minden pozitív szellemi vagyonát, teljes történelmi örökségét Dózsa Györgytől Petőfin és Adyn át Károlyi Mihályig, Bibó Istvánig, Nyers Rezsőig, a keletnémet turisták előtt a határt megnyitó Horn Gyuláig, az örökölt médiahálózatával és infrastruktúrájával együtt, hogy teljes tudatzavarban, szervezetileg lerobbanva, kifosztva, védtelenül áll a diktatúra támadásával szemben. De közben az egész baloldali elit és tisztikar beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját.

Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 87 szavazatból)
Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését, 4.3 out of 5 based on 46 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(77)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

77 Reader’s Comments

  1. Valaha jó volt magyarnak lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (35 szavazatból)
  2. Amen! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  3. yes.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  4. Teljes mértékben egyetértek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (31 szavazatból)
  5. Szégyen.
    A véleményéért 2011-ben meg lehet hurcolni, meg lehet alázni és meg lehet szégyeníteni bárkit Magyarországon. Olyan véleményért, amellyel nem szegett meg törvényeket.
    Mindennek tetejében egy nagy tiszteletű személyt hurcolnak meg, akire az országnak büszkének kellene lennie, és e meghurcoltatás során végig hangsúlyozzák zsidó származását. Mert ugye a valódi ok ez…
    2011-et írunk és állítólag Európa közepén vagyunk.
    Meddig tűri még a baloldal, hogy napról napra, újra és újra a sárba tapossák becsületét? Meddig óhajtja még a pofozógép szerepét elviselni? Bármit megtehetnek Orbánék a baloldallal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (59 szavazatból)
  6. várjuk tisztelettel Kertész Ákos újabb írásait

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (55 szavazatból)
  7. Kertész Ákosnak üzenem, hogy öntse ezután is a nyakunkba a kritikáját, mert az kell ahhoz, hogy néhányan (ha nem is sokan) észhez térjenek.
    Ezek a megfelelni akarók igazolják minden sorát.
    Én erőt, egészséget, és kitartást kívánok,ezekkel a zemberekkel szemben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (58 szavazatból)
  8. Teljesen igaza van az aljasok meg tovább munkálkodnak.Az elnöknek is viszket már a ragadós mancsa, mikor vonhatja már vissza a Kossut díjat is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (41 szavazatból)
  9. vérlázító, de ezektől ennyi telik. Egyetértünk ezzel a városvezetéssel sem szellemileg sem erkölcsileg nem lehet azonosulni. Milyen jó hogy létezik sajtó gond és véleménynnyilvánítás szabadsága, persze nem ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (38 szavazatból)
  10. Éljen sokáig Kertész Ákos. Köszönjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (51 szavazatból)
  11. Voltaképpen az lett volna / lenne az igazi, ha önként adta volna / adná vissza a magyar díjakat, ha nem lenne anyagi vonzata a dolognak. Ilyen ország díjait birtokolni csak szégyen lehet. Sőt ilyen országban élni is. De a Kossuth díjjal tudtommal jelentős mennyiségű pénzt is adtak / adnak, és nem kérdés, hogy az illegitim szélsőjobbos fidesz kormány, a létezésével hatályos magyar törvényt sértő (1947-es párizsi béke) náci jobbikkal karöltve visszafizettetné a díjjal járó összeget. Nem tudom, hogy a bp. díszpolgári cím jár-e pénzjutalommal, mert még képesek ezek a törvénysértő, szemét fidesz-jobbik hányadékok visszakövetleni.
    .
    És bocsánat, most szaladok: hánynom kell. Nem kicsit. Nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (43 szavazatból)
  12. Na, ez az amivel ismételten nem értek egyet Bartus úrral. Nevezetesen, ahogy nincsenek “a magyarok”, ugyanúgy nincs “a baloldal”. Szerintem Gyurcsány és az ő baloldali tábora nem olyan, mint amilyennek Bartus úr “a baloldal”-t jellemzi. Molnár Csaba felszólításából inkább arra következtetek, hogy ez a tábor nem kicsi, megengedheti magának ez a tábor az ilyen akciót. Persze ettől még “a baloldal” egészében kicsi, de az erkölcsi általánosítást nem osztom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  13. Szégyellem magam helyettük. Gyáva, ostoba banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (29 szavazatból)
  14. http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/09/21/Vadaszjenetek_Mucsan/

    Peter Fleischmann műve, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban jár az eszemben (ld. még az Alföldi rendezte darabot a Nemzetiben).

    Iszonyatos film; iszonyatos, hogy mennyire illik a demokratikus köztársaságból mucsaivá züllesztett-züllött Magyarországra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (29 szavazatból)
  15. SZÉGYEN!!!! A Kertész Ákos elleni akciójával a Tarlós féle budapesti Jobbik-fidSS klerikálfasiszta, nyilas-tengely végleg lerántotta a leplet saját romlott lelkületéről, aljas mivoltáról! Trágyadombra való szemét, patkány banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (33 szavazatból)
  16. nemjomagyarnaklenni

    Kertész Ákos bűne: kimondta, hogy a király meztelen.
    Ez a lépés a magyar politikai “elittől” igazolja, hogy az amit Kertész Ákos leírt igaz!
    Ez az orwelli ország egyre elviselhetetlenebb a mindennapokban is. A hazug és rabló kormány Mekkmesterei nem értenek a gazdaság és az ország irányításához, csak azt nézik kitől (a szegényektől) tudnak elvenni, hogy gazdagjaiknak adják.
    Pedig 8 éven át ellenzékben azt szajkózták, van itt pénz, csak rosszul osztják el és ellopják. Ezek szerint akkor is hazudtak, megtévesztettek. És sajnos sokan bevették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (25 szavazatból)
  17. Én most már nem is reklámoznám, hogy magyar vagyok. Szégyen ami itt folyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (34 szavazatból)
  18. @gm. Bár egyelőre nem találom a fonalat, hogy hogy jön ehhez a cikkhez Gyurcsány és az ő bal oldala, de Gyurcsány nem baloldali. Ő inkább liberális.
    És hát sajnos, az illegitim szélsőjobbos fidesz-kormány és a létével hatályos magyar törvényt sértő náci jobbik legnagyobb örömére, Magyarországon egyáltalán nincs is baloldal. Az a max. 10-20 ember nem nevezhető annak. De akár még 1-2000 se. Ha lenne ugyanis, akkor nem száguldhatna az ország szélsebesen egy fasiszta berendezkedés, és egy lehetséges náci uralom felé.
    .
    Mert valaminek vagy valakinek a létezését nem az elméleti definíciók, kinyilatkoztatások bizonyítják, hanem hogy a környezetével milyen kölcsönhatásban van. Van-e egyáltalán valamilyen kézzelfogható hatása, ami bizonyíthatná a létezését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  19. A dühödt támadások bizonyítják csak igazán Kertész Ákos igazát. Biztos vagyok abban, hogy akik támadják, talán el sem olvasták az írását, érteni pedig biztosan nem értették.
    Akadt viszont egy ürügy arra, hogy az eddigieknél is nyíltabban zsidózhassanak a “fajmagyarok”, a cseppet sem tisztelt fővárosi önkormányzat pedig készségesen kiszolgálta a Jobbikos hecckampányt.
    Szégyen !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (36 szavazatból)
  20. Bayer az orgoványozásért Madách-díjat kapott, Kertész Ákostól meg elveszik a díszpolgári címet ezek a senkiháziak azért, mert leírta az igazat.
    Evvel is bizonyították, hogy rengeteg a szar magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (32 szavazatból)
  21. Ki meri azt mondani, hogy a magyar nem alattvalónak született? Tessék megkérdezni Orbán Viktort, hogy mit tenne, ha valaki – az államgépezetben, az ügyészségen és a bíróságokon, valamint a választópolgárok között – nem vállalná az alattvalóságot, hanem önálló egyéniségként lépne fel vele szemben! Azok születtek leginkább alattvalónak, akiket ez a gondolat legjobban “felháborított”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  22. A magam nevében, köszönöm az AN ezen kiállását is Kertész Ákos mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (29 szavazatból)
  23. e-Vita,
    olvasd el az utolsó sorokat…úgy jön ide.A díszpolgárság visszavonásáról a véleményem a másik helyen már kifejtettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Nem tudom,Ady Endre kapott-e ilyet.Ha kapott,Tarlós bácsi tőle is elveszi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  25. Berry: :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  26. Működik a Nemzeti Idiotizmus szelleme. Az őshüllő rárontott a prófétára, aki tükröt állított elé,, ostorozta hitványságáért, mint elődei, a legnagyobb magyar költők, Petőfi, Ady, és József Attila is tették. Pillanatnyilag Kertész Ákos a legnagyobb magyar! Az őt támadó fajmagyarok igazi lovasnéphez méltóan, átugrottak (nem estek, mert szándékos volt) a ló másik oldalára. Jó magyarszokás szerint a támadásuk kiindulási oka az antiszemitizmus, Kertész Ákos zsidó származása.volt. Erre hivatkoznak azok akik hitler születésnapját ünneplik, akikne szellemi alaptétele az antiszemitiozmus mellett a rasszizmus. A náci jobbik és a fasiszta fideSS. Ez az erkölcsi nulla banda, akik a kajak-kenu VB-n győztes német sportolók tiszteletére szándékosan a Deutschland Deutschland űber alles kezdetű náci nimnuszt játszották le. Ez a banda gazdasági és politikai tobzódásával kivezeti az országot Európából és a pocsolyában dagonyázó, moslékot faló magyarnép tudatlanságával és alattvalói magatartásával rá is szolgál erre.
    Idézet a HVG.hu mai oldaláról:
    Visszautasítja Orbán Viktor Európai Unióról adott legutóbbi „elemzését” a hvg.hu-nak adott interjúban Martin Schulz német szociáldemokrata politikus, aki hamarosan minden bizonnyal az Európai Parlament új elnöke lesz. Schulz szerint a magyar kormányfőnek hamarosan el kell döntenie, hogy Magyarországot Európa fő vonalához vagy Oroszországhoz és Kínához akarja közelíteni. A kettő együtt nem fog menni – véli Martin Schulz.
    Magyarország jövője az únióban van. Minden szál hozzá fűz. És ha a kínaiak , vagy az oroszok gyarmata leszünk, ne reménykedjetek hogy jobb lessz. Legfeljebb orbánnak, mert az ottani diktátorok megtisztelik avval, hogy kipucolhatja a csizmájukat. Irány Ázsia! Hajrá Magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  27. Ennek a Budapestnek most szégyen díszpolgárának lenni.
    Kíváncsi vagyok, ki adja vissza elsőnek önként:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  28. Meglátjuk e-Vita, van-e az országban még 1-2 baloldali és liberális, aki önként mond le a most már kevésbé kitüntető címéről. Mert a bal és liberális nem mond ellent egymásnak. Lehet, hogy a 30-as években igen, ma már nem, véleményem szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  29. SUNYI ÉS IRIGY A MAGYAR
    Ha a szerző nem volna annyi hívének, hódolójának szemében megfellebbezhetetlen tekintély – sajnálatos módon nemcsak íróként, hanem politikai gondolkodóként is -, szót sem vesztegetnénk rá. Így azonban föl kell idéznünk Németh László 1956. december 2-án, az Irodalmi Ujságban megjelent cikkét, az Emelkedő nemzetet, ahol is a szerző a Rákosi-rendszert nemcsak a benne ücsörgő „külföldi ügynökök” tevékenységével, hanem (jobb szó híján ezt mondom) nemzetkarakterológiailag is jellemezni próbálta. A félreállításokról, tisztogatásokról, üldözésekről azt találta mondani, hogy „a magyar természet nem nagy ellenkezéssel, sőt sokszor igazán könnyű szívvel viselte, hogy legjobbjait kiemeljék a fészekből”. Egyszóval: némileg a szívesen pszichologizáló Bibó modorában ha nem is „magyar alkatról”, de „magyar természetről” írt, abszolúte negatív kontextusban, amibe, hogy egészen őszinték legyünk, személyes sértettsége is belejátszott. (Gyakorlatilag senki nem emelt szót érte és mellette, bár azért 1952-ben zseniális orosz fordításaiért kapott egy József Attila-díjat.) De ami rosszabb: egy mondattal később kitért arra, hogy noha a sztálinista típusú diktatúrában valamennyi kelet-európai nép osztozott, (az, hogy minálunk is így történt) „annak a magyar sunyítás és irigység majdnem olyan mérten volt oka, mint a külföldi ügynökök szolgalelkűsége”. Megint csak egyszóval: Németh nemzeti jellemvonásaink között vélte fölfedezni a sunyítást és az irigységet. (Előbbit alighanem József Attilától, utóbbit Máraitól kölcsönözte. Márainak a tehetségtelen magyar középosztálybeli úriember rablóvágyáról készített látlelete meg Kertész Ákosnál köszön vissza.) Ezek után akár megfontolásra is ajánlhatnám az írófejedelem (egyébként 1957-ben odaítélt) Kossuth-díjának posztumusz visszavételét, annál is inkább, mert Németh az idézett cikkben – laudációja mellékén – a magyar forradalmat ellenforradalommá fajulástól, a szabadságharcot meg az 1920-as kurzus feltámadásától féltette, abrakot szolgáltatva a Kádár-féle Fehér könyvek „ellenforradalmi” és „Horthy-restaurációs” propagandájához. (aczél endre)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  30. Talán eddigi legnagyobb kitüntetését adta át a Fidesz Kertész Ákosnak. Ha eddig nem becsültük volna eléggé most ezután már nem esünk ilyen hibába. Nagy érték lesz meg egyszer a történelemben a Fidesz ilyen “kitüntetettjeihez” tartozni. Többen már irigykednek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  31. Sarkos, Ditte, lám, vagyunk páran, akiknek hasonló rugóra jár az agyuk.
    Ha lennének igazi baloldali, demokrata közéletiek, véleményformálók, már hosszú tömött sorokban ott állnának a szélsőjobbos illegitim fidesz hatalom és a létével hatályos magyar törvényt sértő nácik által vezényelt hivatalok előtt, hogy visszaadják a díjaikat. Olyasféle indoklással, hogy egy ilyen ország díjait megtartani szégyen.
    .
    Lelki szememeim előtt az elsők között megjelenik pl. Ungvári Tamás, aki olyannyira elkötelezett demokrata, hogy számára a demokrácia ügye bármiféle szépen csengő díjnál és érméknél fontosabb :-)
    .
    Bár tévednék! Akkor kénytelen lennék felülvizsgálni eddigi meggyőződésemet, mely szerint Magyarországon demokraták márpedig nincsenek (és nem is voltak) – csak látvány-, verbál- és megélhetési demokraták – , hát róluk többé szó se essék. (Az az 5-10 mezítlábas létező demokrata meg mit se számít – csak a saját lelkiismeretével van legalább rendben.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  32. Maximálisan egyetértek veletek. Nézzétek el, hogy nem nyomom a pluszokat mert már ínhüvelygyulladást kaptam. Gondolatban mindenkinek egy óriási plusz. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  33. Akiben van gerinc, az most mind visszaadja, szolidaritása jeléül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  34. Itt is látszik, hogy a fasiszta FideSS és a nyilas-náci Jobbik egy akólból való.
    Mikor kezdi ez a nyilas-fasiszta csürhe Kertész Åkos írásait máglyára dobni?
    Mert ez lenne a õ “logikus” lépésük. Mint ahogy szellemi elõdeik tették a 30-as
    években Németországban.
    Ezeknek nincs az EU-ban helyük! Nem is európaiak.

    Nyul György – igazad van: “Legfeljebb orbánnak, mert az ottani diktátorok megtisztelik avval, hogy kipucolhatja a csizmájukat. Irány Ázsia! Hajrá Magyarok!” egy kivétellel: nem “kipucolhatja a csizmájukat” – ehez ezek túl hülyék – inkább: “kinyalhatja a s..güket”, erre õk alkalmasabbak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  35. Magyarnak a Rendszerváltás előtti röpke időszakban volt jónak lenni.
    A Horn Gyula-féle határnyitást követően.
    Akkoriban kezdtem el Nyugatra járkálni ( mint sokan mások ) és hihetetlen barátsággal és szimpátiával fogadtak mindenfelé. Olaszországban , Németországban , Angliában , mindenhol.
    Aztán ez szép lassan kezdett leépülni.
    Gondolom mostmár legszívesebben köpnének egyet.
    Dehát a jómodor…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  36. Sajnos az igazság az hogy ha valaki ilyen környezetben nőtt fel, ahol a zsidók, cigányok, és mások szidalmazása mindennapos volt, annak nagyon nehéz ettől megszabadulnia, hacsak nem valami nagyon kivételes alkat az illető.
    De ettől még mindent meg kéne tennie hogy jobbá váljon, ha nagykorában rájön hogy ez valami szörnyű dolog, egy egész embercsoportot gyűlölni.
    Magyarországon mindig divat volt a zsidókat okolni mindenért. Pl. a szüleim pár éve otthon voltak, -amúgy már húsz éve élünk Amerikában- Tél volt, és a busz elakadt a hóban. Két NŐ felállt és hangosan szidni kezdték a zsidókat a buszon, hogy a zsidók elszabotáltál a hókotrókat! Senki sem szólt rájuk, sőt többen megértően bólogattak is. Akkor mit lehet csinálni? Ez egy pszichózis, és nem tudom hogyan lehetne valaha meggyógyítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  37. Bocs, ” elszabotálták” volt a helyes szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Ebben az országban mindent és mindennek az ellenkezőjét szabad. Az ún. jobboldal azt tesz, amit akar. Lassan teljesen kiszolgáltatott jobbágyakká válunk, akiknek sorsa a Nemzetvezető Testvér kezébe tétetett le. Mi meg bégetünk hozzá.
    Mit képzelnek ezek a gátlástalan gazemberek magukról? Miért és mire kaptak felhatalmazást a választóktól? A kétharmad tán feljogosítja őket erre az ámokfutásra is, amit itt szégyentelen módon előadnak mindannyionk szeme láttára? Persze mi meg kussolunk, befogjuk a pofánkat és arra várunk, hogy majd valaki helyettünl elkergeti ezt a gyalázatos bandát Schallerostól, Kötelestől, debereceni zsenistől, Szíjjártó Pubistól együtt. Megsúgom, erre várhatunk….. De úgy kell nekünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. Csurka jövőbe látó volt, jósolt. Idézett tőle:”A kultúrbugrisnak nincs hite, nincs eszménye, nincs felelősségérzete, következésképp teljesen közömbös működésének pusztító hatása iránt is. Egy célja van: érvényesülni a kváziban. Karriert csinálni.” Nem rossz. Ez ismerte a “keze alatt” kialakuló hazai jobboldalt. Tarlósnak és közgyűlésének is figyelmébe ajánlanám, “vegye magára”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  40. e-Vita írta (2011. szeptember 21. szerda 19:56):
    “… Magyarországon demokraták márpedig nincsenek (és nem is voltak) – csak látvány-, verbál- és megélhetési demokraták …”
    Ez szép volt, velős és precíz, és főként igaz.
    Egyáltalán: a bevett kategorizálás — demokrata? polgári? szocialista? — már annyira nem jelent semmit, hogy egyszerűen ellehetetleníti a helyes gondolkodást, mivel valójában egyik sem az, aminek mondja magát.
    Talán mindent újra el kéne nevezni annak, ami valójában:
    Fidesz Földesúri Népnyomorító Hazug Fasiszta Párt, LMP Se Hús Se Hal Mindig Gyanús Párt, MSzP Baloldali Máz Alatta Semmi Párt, Jobbik Náci Párt.
    És így tovább: méltóságnevek, inzétmények, intézkedések.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  41. Engedélyt kértem és kaptam egy kedves barátomtól, hogy a NolBlogon megjelent írását belinkeljem:

    http://kalimpa.nolblog.hu/archives/2011/09/22/Kertesz_Akosnak/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  42. Már az is jellemző, hogy Kertész Ákos és a kommentek az Amerikai Népszavában jelennek meg. Mert szégyen, de bizony már sokan és egyre többen és egyre jobban félünk a mai Magyarországon. Külön örülők Kertész Ákos baloldali kritikájának. Bizony a 1994-98 között a Horn-Kunce kormány, 2/3-addal bátran megtehette volna mindazt, amiről Kertész Ákos joggal kér számon. Szerintem a baloldalnak még jóval nagyobb is a felelőssége. Azt a szót, hogy fasiszta máig ki se ejtették baloldalon. És bizony az is tény, hogy a mai MSZP elitje a még az MSZMP-ben és később a poszt MSZMP-ben a mai MSZP-ben szocializálódott és ma már csak vegetál, de azért még jól megél a pártból, és gyakorlatilag asszisztál a mai fasizálódó országépítéshez. Bizony mielőbb szükség van egy teljesen új,hiteles, baloldali, balliberális pártra a mai MSZP helyett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. A magyar nyelv arra jó nekik hogy az igazi gondolataikat álságos szavak mőgé rejtsék.
    Megvilágosodásom van , e pillanatban !
    Azért nem működhet Magyarországon a demokrácia , mert a magyar nyelv túlságosan is kifejező. Túl sok szó van ugyanarra a fogalomra.
    Ígyaztán könnyű jukat beszélni a gyanútlan és kissé tanulatlan ember hasába.
    Egy angolszászt nem lehet megdumálni arra amit nem akar , mert lényegesen egyszerűbb , célratörőbb a beszélt nyelv. Ami fehér az fehér , ami szürke az szürke és ami fekete az fekete. Nem pedig ” Fekete által szürkésre árnyalt fehér.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  44. botsénat….Lyukat beszélni … :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  45. Bérmínuszolók…Ez már a 30-as évek hi-tech változata….
    Először jön az ellenzéki értelmiség ellehetetlenítése, utána börtönbe zárása, jogfosztása, illetve deportálása…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. A szólásszabadság fideszes értelmezése

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Minden tiszteletem Kertész Ákosé. Sokan állunk mellette…
    Magyarország jelen állapotáról pedig az alábbi, rendszerváltáskori vers szól a legpontosabban:

    Petri György: Sziszifosz visszalép

    Rettenthetetlen hülyék kora jő.
    Pojácák vagy gazemberek? Is-is.
    Egyszerre félem és röhögöm általlátni:
    a szikla óhatatlan visszafelé görög.
    (1989)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  48. A szólásszabadság fideszes értelmezése? Aki nem lép egyszerre, kokit kap a fejére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. ettől még nem fogják elolvasni K.Á írásait. Talán azt sem, hogy legfeljebb nem székes fővárosunk temeti el. Üzenem, hogy 120 évig (azaz bishundertundzwanzig) még van idő, no meg, persze vagyunk, akik szeretünk! Addig még sok minden változik. Egyre inkább érzem, hogy o.v. nem tölti ki az idejét. és pontosan azért, mert írástudatlan, buta pecsoviccsal veszi magát körbe. A “kapd, el hozd vissza” utasításra képesek, de a “fogd meg, építsd fel”-félére képtelenek.
    Azért írom le, mert optimizmusra ad okot, hogy megbuki, még, ha nem is örülök, hogy idő előtt. de ez az egyetlen módja, hogy abszolút és visszafordíthatatlanul elássa magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  50. Ha jól emlékszem a Jobbik kezdeményezte Kertész Ákos kitüntetéseinek visszavonását A Fidesz ,pedig rábolíntott .. Mi várható akkor ha, a választások idején ez a két párt egybeolvad? NYÍLVÁNOS LENNE A DÍKTATURA , nem lenne ilyen rejtőzködő, de fogait megmutató, mint most…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Érzelmileg felkavaró volt a Radnóti Menet 2011. november 12. szombat | AN

Csatlakozzon a Radnóti Menethez! 2011. november 8. kedd

Kertész Ákos a Radnóti Meneten beszélhet 2011. október 31. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos