Ronai and Ronai
AMERIKAI

Botrány a “Cipők” emlékhelyi megemlékezés körül 2011. október 31. hétfő 20:03 | AN

  • Hozzászólások(149)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Botrány a "Cipők" emlékhelyi megemlékezés körül

Budapest – A “Cipők a Dunánál” emlékhelynél tartandó megemlékezés szervezői nevében a Magyar Nők Szövetsége közleményt adott ki, amelyben vendégként szívesen látják Kertész Ákos írót, de verset nem mondhat, mert – mint írják – “Kertész Ákos egy nagy nyilvánosságot kapott legutóbbi megfogalmazása számunkra csakúgy, mint sokak számára, félreérthető kitételeket is tartalmaz”.

Kertész Ákos, akit gyerekként majdnem a Dunába lőttek zsidó voltáért, nem mondhat verset a “Cipőknél”, mert írt valamit, ami a Magyar Nők Szövetsége szerint félreérthető. Mindezt azok után, hogy előtte felkérték a versmondásra. Vajon mit szól ehhez a Mazsihisz, mint a rendezvény támogatója? Egyetért ezzel vagy talán ők a tiltás kezdeményezői? A nyilasterror áldozataira való megemlékezés szervezői – minden jel szerint – meg akarnak felelni az Orbán-kormánynak. Vajon az állami támogatás fontosabb-e, mint az egymásért való kiállás? – ezek a kérdések fogalmazódnak meg a történtek kapcsán.

A “Cipők a Dunánál” emlékhelynél tartandó megemlékezés szervezői az alábbi nyilatkozatot tették:

“A Magyar Nők Szövetsége a 2011. november 9-én, (szerda) 18.00 órakor megtartandó rendezvény főszervezőjeként a “Dunasirató” megemlékezésre mindenkit vár, aki jelenlétével akar főt hajtani azon zsidó honfitársaink emléke előtt, akiket a magyar történelem egyik legsötétebb korszakában a Duna partján gyilkoltak meg.
A nyilvános megemlékezésre vendégként várjuk mások között, Kertész Ákos Kossuth-díjas írót is, akinek alkotói munkássága a magyar kultúra értékes része.
Végtelenül sajnálatosnak tartjuk, hogy Kertész Ákos egy nagy nyilvánosságot kapott legutóbbi megfogalmazása számunkra csakúgy, mint sokak számára, félreérthető kitételeket is tartalmaz.
Az író iránti tisztelet ismételt kinyilvánítása mellett fontosnak tartjuk e tisztázó álláspontunk közzétételét.
Magyar Nők Szövetsége”

Az ügy előzménye, hogy ugyanez a Magyar Nők Szövetsége korábban felkérte Kertész Ákost versmondásra, és küldtek neki már egy meghívót is, amelyben mint versmondó szerepel. Ezután elhangzott Orbán Viktor válasza a Parlamentben, amelyet Pörzse Sándornak, az antiszemita Jobbik párt képviselőjének kérdésére adott. Ebben rasszistának nevezte Kertész Ákost, de nem nevezte rasszistának Csurka Istvánt, és megerősítette, hogy hoznak egy olyan törvényt, amely lehetővé teszi Kertész Ákos Kossuth-díjának visszavonását. Ezt követően másnap hívta fel Alföldi Andrea Kertész Ákost, hogy egy “túlszervezés” miatt mégsem mondhat verset a megemlékezésen. Erről Kertész Ákos beszámolt az Amerikai Népszavában.

A történtek miatt az Amerikai Népszava köré szerveződő Kohányi Társaság, mint az ugyanazon a napon sorra kerülő Radnóti Menet szervezője, szolidaritásból törölte útvonalából a “Cipők a Dunánál” emlékhelyi megemlékezést, és felkérte Kertész Ákost versmondásra a Radnóti Menethez. Kertész Ákos a felkérést elfogadta. Ezután adta ki nyilatkozatát a Magyar Nők Szövetsége, miszerint mégsem keresztbe való szervezés történt, hanem letiltás: annak ellenére, hogy ők kérték fel, Orbán Viktor parlamenti felszólalása után úgy döntöttek, hogy Kertész Ákos részt vehet a megemlékezésen, de nem mondhat verset a “félreérthető kitétele” miatt. Kertész Ákos a történtek után és a sértés miatt nem vesz részt a megemlékezésen.

A Facebookon közzétett nyilatkozatra Andrassew Iván így reagált:

“Ez a sajtóközlemény nem tisztáz semmit. Ha Kertész Ákos egy olyan emlékrendezvényen, amelyiket egy zsidó szervezet is fémjelez, vendégként ugyan részt vehet, de verset nem mondhat, akkor ez égbekiáltó. Arról a Kertész Ákosról van szó, aki csak a véletlennek köszönheti, hogy érte nem kell most imádkoznunk, gyertyát gyújtanunk, mert szerencséje volt és nem lőtték a Dunába. Nem lehet olyan politikai vagy bármilyen érdek, ami miatt ezt meg lehet tenni egy olyan emberrel, aki fölött tort ül a főváros, a parlament, nyilas követelésre, aki gúny és kirekesztés tárgya, bármikor akár agyon is verhetik, mert igazat mondott, akkor is ha kicsit hülye szavakat és képeket használt. Ilyet nem lehet tenni akkor, amikor náci hordák lepik el az országot. Ez azt jelenti, hogy megint föltettük a kezünket, megint hátráltunk egyet a Duna felé.”

Bartus László, az Amerikai Népszava tulajdonosa szerint “ez felháborító. Meggyalázza a Dunába lőttek emlékét is. Szeretném tudni, mit gondol erről a Mazsihisz, egyetért-e ezzel? Kérem, kedves Andrea, legyen kedves ismertetni velünk a Mazsihisz álláspontját erről.” Alföldi Andrea erre azt a választ adta, hogy a kérdést továbbította a Magyar Nők Szövetsége elnöksége felé.

A vitában megszólalt Nagy Dénes Lajos, a Kohányi Társaság egyik titkára is, és egyebek között a következőket írta Alföldi Andreának: “megalkudtál és elárultad Kertész Ákost. És abban a helyzetben árultad el, amikor Orbán Viktor meghirdette a Lex Kertész benyújtását a Kossuth-díj visszavételéről. Vagyis akár akartad, akár nem, egy olyan döntés előkészítéséhez asszisztáltál, amelyhez fogható talán csak a Rákosi-érában volt, amikor politikai alapon akadémikusokat fosztottak meg címüktől. És amely – bár örök szégyenfoltunk marad – a történelem szemétdombjára fog kerülni. Mindazokkal együtt, akik annak részese voltak, vagy ahhoz csak asszisztáltak. És lenne még egy tiszteletteljes kérdésem. Az, hogy a Magyar Nők Szövetsége meghoz egy döntést, az ő dolguk. De az, hogy ehhez a másik fő támogatónak, a MAZSIHISZ-nek egyetlen szava sincs, az már több mint elgondolkoztató. Ha a MAZSIHISZ nem emeli fel a szavát egy olyan otrombaság ellen, hogy valaki, akit gyerekként zsidó voltáért majdnem a Dunába lőttek, nem mondhat verset a Cipőknél, mert a Magyar Nők Szövetsége meggondolta magát, akkor kénytelen vagyok arra gondolni, hogy a hallgatás mögött egyetértés van. Sőt akár több is, mint egyetértés, hiszen a Magyar Nők Szövetségének súlya és anyagi lehetőségei nem foghatók a MAZSIHISZ-éhez. (…) Vagy lehet, hogy ez a történet mégsem egészen a Magyar Nők Szövetségéről szól? Lehet, hogy a hang Jákobé, de a kéz Ézsaué?”

Nagy Dénes Lajos a nyilvános vitában arra tett célzást, hogy a rendezést vállaló mindkét szervezet – a Magyar Nők Szövetsége és a Civilek a Szélsőjobb Ellen – Alföldi Andrea egyszemélyes szervezete. Támogató pedig a Mazsihisz. Ha így van, akkor ez még felháborítóbb, mert egy ember nem dönthet egy ilyen fajsúlyú kérdésben. A Mazsihisznek meg kell szólalnia, különben úgy tűnhet, hogy ők állnak Kertész Ákos letiltása mögött.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (57 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +82 ( 88 szavazatból)
Botrány a "Cipők" emlékhelyi megemlékezés körül, 4.9 out of 5 based on 57 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(149)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

149 Reader’s Comments

  1. Tiszta őrület!
    Mintha Orwel 1984-ét olvasnám!
    Meddig mehet ez így?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  2. “a fő azt, hogy végleg felébredjenek.”
    Akkor rájönnek arra, hogy minden ajtó zárva van körülöttük.
    KÉSŐŐŐ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Véleményem szrint igazságtalan,hogy Kertész Ákos szereplését vissza vonták.Lehet,hogy Orbán inspirációja alapján Kertész jövő hónapban már kenyeret sem vásárolhat?Itt tartunk és itt élunk .Sajna!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. A Mazsihisz viselkedése aggasztóan hasonlít elődjének a náci korszak alatti gyáva és meghunyászkodó viselkedéséhez.
    Ha ma hoznák létre a zsidó gettót, a Mazsihisz a mostani viselkedése alapján talán közre is működne, persze kizárólag a zsidók érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  5. asher alexander

    Eva-Benay-Benko!!
    mirol beszel On kerem?,Ott volt-e On a Ghettoban?
    mit tett volna On Kasztner Ur es Samu bacsi helyeben Eichmann orokos fenyegetesei mellett!!!!??mert hogy jottek szinte minden nap valamilyen ujabb-es-ujabb uruggyel,es fenyegetoztek is!!Sot,voltak a Ghetto utcain nyilvanos agyonlovesek is!!-(a nyomatek kedveert,mint mondtak)-
    Egyszeru igy kozel 70 ev utan palcat torni ugye??no meg kenyelmes is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  6. Palek kommentársunk emlitette itt korábban a V for Vendetta c. filmet, amit soha jobbkor nem tűzhetett műsorára a -teljesen mindegy, melyik- csatorna.
    A fasizmus -és a mai Magyarország – természetrajzának hű tükörképe. Vajh’ a mi törpehitlerünk magára ismert benne?
    Származástól függetlenül, az elveink védelme érdekében ott a helyünk a Radnóti menetben! A MAZSIHIZ pedig a némberrel együtt csak emékezzen az általuk elárult és lejáratott Cipőknél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. Úgy érzem, már megint elvettek tőlem valamit. A cipőkkel együtt. Soha többé nem lesz kedvem arra menni, emlékezni, mert bepiszkítottak mindent, amit az ember érezhet ott állva, elvették a megtisztulás lehetőségét. Mindezt tették a halottak napján. Gyalázatos. Fiatal koromban mindig elsétáltam március 15-én a múzeum falába rejtett kis emléktáblához, és letettem egy kis csokor ibolyát. Nem féltem. A cipők pár év ilyen kis emléktáblává válnak, ahová az ember majd suttyomban, de bátran elmehet, ha a MAZSIHISZ így viselkedik. Persze az is lehet, hogy “területrendezés” lesz. és eltávolítják onnan. Ki tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. gagyimami!
    Elvettek megint valamit?
    Akkor elérték a céljukat! Mert hagytad és hagyod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. A MAZSIHISZ főnökei fülük botját sem mozdítják. Kíváncsi lennék,miért? Kertész Ákos írásán pedig nem háborogni kellene,hanem mélyen elgondolkodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  10. Tegnap elsétáltam a temetőbe.
    Az út olyan hogy egymás után jön az 56-os sortűz halottjainak emlékműve, a második világháború halottjainak emlékműve, a régi zsidótemető, a holokauszt -emlékmű majd a köztemető.
    - Az 56-os emlékművet elborították a hivatalos megemlékezések koszorúi.
    A világháborús emlékműnél égett két tucat mécses és egyvalaki tett le egy maga szedte csokrot.

    Holokausztemlékmű: egy koszorú, egy romániai hitközségtől. Más semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Érdeklődés esetére: az eddigi, három Radnóti Menet története dióhéjban, magánjellegű háttérinformációkkal, mondhatni kulisszatitkokkal megspékelve:
    http://evitae.wordpress.com/2011/11/02/radnoti-menet-2011/
    Akik netán tervezik csatlakozásukat a mostani Menethez, azok számár némi praktikus infókat is szolgáltat. Talán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Khm. Kiegészítés az előbbi kommentemhez: pontosabban a 3. Radnóti Menettel kapcsolatban még csak az előzményekről tartalmaz némi “csemegét”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. “Hiryu2,0″!
    a zsido emlekmunel valoszinuleg voltak kis kovecskek ugye?!
    mi ,ugyanis 3 kovecsket teszunk oda,ami Tobbet jelent minden viragnal!!
    a 3 kovecske jelentese,;
    elso,;= Nem felejtettelek el!
    Masodik,;=Eljottem hozzad hogy megemlekezzek rolad!
    Harmadik,;=Visszajovok maskor is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Kérem szépen, ha egy író elragadtatja magát, azt mondom, nem kellett volna. De ahogy mi magyarok mindig valakinek a hátsóját nyaljuk, hát az engem is felháborít.
    Erre én is gondolom, amit Kertész Ákos le is írt.
    Most nincsenek Németek sőt az a Németország van, akik szembenéztek a múltjukkal, a kint élő zsidóknak nem kell félni hazájuktól. Nem hiába él Kertész Imre is ha jól tudom Németországban.
    De itthon párhuzamot lehet vonni a harmincas, negyvenes évekkel, ahogy teszik ezt itt nálunk diktatórikus megoldásokkal, divattá lett visszamenőleges törvényekkel visszamenőleg büntetni. Visszaélni a törvény betűjével a törvényi gyakorlattal.
    Ugyanakkor zsidózni a futballpályákon, az utcán, és természetesen a parlamentben.
    Visszamenőleg 1944-ben elvették a zsidóktól a vagyonukat, a létüket, a becsületüket, és a Zsidóság azóta sem kapta vissza. Ha visszakapta volna, azt gondolom tönkremenne vele az ország, akkora vagyonokat vettek el visszamenőleg a zsidóktól.
    Persze a többség erőszaka – olyan érzete van a dolgoknak – hogy nem mernek azok a vezetők tiltakozni, akik az Új életben azt hirdetik, merjük vállalni azt amik vagyunk, a zsidóságunkat. Persze erőt bátorságot nem adnak hozzá, mert az nekik sincs.
    Befejezésül a kormánynak jobb egy bűnbakot, egy zsidót találni akin kiélhetik magukat, mint megmagyarázni, hogy miért 310 az Euró?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  15. NYUGDÍJAS NAPJAIM GONDOLATA.
    …………………… Mi az abszolút zsidó vicc?

    ……. Engedjétek meg nekem, hogy szokásomtól eltérően ma egy kicsit zsidózzak!
    …… Egy zsidó ünnepen, egy zsidó művész nem mondhatja el egy zsidó költő versét..
    ……Na ezt olyan zsidósnak érzem, Rabelében. Fiam, igazuk van!
    ……Na de , Rabelében! Neked is igazad van fiam.
    Rabelében, nekik is, neki is igaza van, az nem lehet!
    NEKED IS IGAZAD VAN FIAM.
    ……Na ilyen dolog az igazság.
    ……
    …Bocsánat, ha sértőnek találjátok, admin egy szóra leveszi, én nem haragszom meg.
    ….D ezen csak mosolyogni lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Gonoszka, a műfaj az nemzetiesch sírva-vígadás, vagy abszurd tragikomédia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Ne haragudj, de , de ezen az abszurditáson mi t is lehet ?
    Nem tudom. Ilyen talán a világon nincs. Hacsak a Lipóton nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. “elso,;= Nem felejtettelek el!
    Masodik,;=Eljottem hozzad hogy megemlekezzek rolad!
    Harmadik,;=Visszajovok maskor is!”
    Köszi!
    Nem értettem a köveket!
    Miért kövek?
    Puszta miatt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. rupcsi!
    a Midrashim c mu minden kerdesedre valaszt ad!!de a Talmud Babli is!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. A MAZSIHISZ senkivel nem képviseltette magát az 1941-es deportálás áldozatainak megemlékezésein. Egyiken sem. Én írtam és kérdeztem Zoltai Gusztávtól, hogy ugyan már miért nem? Válasz soha nem érkezett, kussolt, mint a sz…r a fűben. És igen, én is úgy gondolom, hogy ilyen alakok miatt lett sokkal több áldozata a vészkorszaknak. És egyébként is: minden eddig működő, de most Orbánék által kitaszított egyházat (pl. Iványi Gáborét) cserben hagytak azok a zsidó szervezetek (hárman vannak) amelyek osztoznak a kormány által dobott koncon. Ők vajon tanultak a történelemből? Ők majd biztosan első osztályon fognak utazni az elkövetkező időszak koncentrációs táborába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  21. Lényeg, hogy legyen pénzük, utazhassanak, jól éljenek! MAZSIHISZ. Szegény Apám, milyen rég volt már akkor ki volt ezen akadva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Ne haragudjatok, csak úgy megemlítem, bal f*>zok vagytok.
    Nem tudtok felfogadni 100 cigányt, akik a hegedűjük hátát ütve vonulna bazseválás nélkül? Szóval ekkora baromság a világon nincs.
    Azonkívül, csak mint egyszerű versmondogató, momdom.
    Ki akadályozza meg az embereket abban hogy a hülye ünnepicsa szavába vágva, kórusban ne olvassanak hangosan verset?
    Van propagandista, szervező?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Nem is tudom ,hogy fejezem ki és írjam le érzéseimet. Én csak édesapámtól hallottam a Duna parton történteket és a holokauszt borzalmait, de azt is elég volt számomra. Elképesztő, hogy adott gazdasági, politikai megszorítások mellett időt és területet engedünk a szélső jobbos megnyilvánulásoknak.
    Sokan akik ezek ellen felléphetnének agyagi, erkölcsi és a fene tudja még mi meggondolásból sunyítanak, hallgatnak és az is lehet,hogy még igenlően bólogatnak is.
    Na ez a gyalázatos, undorító és nem az ha valaki véleményét leírja még ha Ő
    Kossuth díjas is. Persze lehetett volna másként is fogalmazni, de legalább nem sunnyogot és kiállt írása mellett.
    A Mazsihisz meg remélem kiáll a zsidóság elveiért és halottaiért .
    Kertész Ákos kérem,sokakkal együtt mondjunk verset és nem kérünk a beleegyezést holmi haszonlesőktől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  24. “Kertész Ákos kérem,sokakkal együtt mondjunk verset és nem kérünk a beleegyezést holmi haszonlesőktől.”
    ezen a véleményen vagyok én is. Nehogy a versmondáshoz engedélyt kelljen kérni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Versmondás közben, hogy ne csak a szánk járjon, a kezeink is. :)
    http://www.youtube.com/watch?gl=DE&v=-sN0amrRTsA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  26. Gonoszka
    Minden érzésedet, indulatodat megértve szeretnélek szeliden figyelmeztetni arra, hogy nem szabad átlépni a törvényesség határát. Ha túlzásba esel, könnyen bajba sodorhatod magadat és ezt a fórumot is. Erre nincs szükség, nem kell a géppisztolyt reklámozni. Főleg versmondásra hivatkozva. Nem is izléses.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Ejnye látod, hogy a Youtube mennyire agresszív! Gondoltam rá én is! :)))
    Viszont nem pornográf. A politikai seggnyalást nem reklámozza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. Igaza van Győzőnek. A mai világban már a szólásszabadságnak is vannak határai. Akár mint zsidó, vagy baloldali humanista, nem tehetjük, amit ők, értem alatta az erőszakot nem reklámozhatjuk, mert akkor mi sem leszünk különbek náluk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Nincs igaza Győzőnek.
    Aki odatartja a seggét, abba bele kell rúgni.
    De legyen ez a ti véleményetek, nekem más.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  30. Hányinger ez az egész! És hol van az EMIH? Most ők is egy követ fújnak a MAZSIHISZ-szel? Nagy szégyen . Mi marad a számunkra? A reformzsidóság? De mintha ők sem szólalnának meg!
    Attól félnek, hogy oda az egyházi támogatás, ha nem fújnak egy követ Orbánékkal? Még inkább undorító.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Én eddig MAZSIHISZ szimpatizáns voltam. Elmúlt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Ez a géppityú szét és összeszerelés a régi szép időket juttatja eszembe amikor normaidőre kellett megcsinálni. :)
    “ercsitercsi”
    A MAZSIHISZ vezetősége az örökös és leválthatatlan elnökével az élen mindig is megalkuvó volt. A Köves Slomo pedig nyíltan Orbán hívő. Majd ők esnek a legjobban pofára ha már a dakotavezírnek nem lesz szükség zsidó támogatásra esetleg utjában is fognak állni (lásd Jobbik összeborulás), ők lesznek az elsők között akiket felrakat a XXI. századi Auswitch-i vonatra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Gonoszka
    Látom, szeretsz gonoszkodni és polgárt pukkasztani. Szíved joga.
    És ezzel mire jutsz?
    Ami a seggeti, meg a seggberugást illeti, illenék civilizáltabbnak lennünk azoknál, akik mocskolnak bennünket. Nicht wahr?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Gyozo, engedj meg egy iciri-piciri kérdést, aztán megyek a nyugdíjas pihenésemre és írom magamnak a novellámat.
    Szóval a kérdés:
    Tudjátok ti, hogy kikkel álltok szemben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. Muszaj ezt most Chaverim!!??
    az Egtre kerem NE hergeljek magukat!!!
    mire jo az?kinek hasznanak vele?CSAK az Ellenfeleinknek!!
    Inkabb azt irja meg Valaki,; MIKOR is lenne az az Unnepseg pontosan,hogy idoben itthon Gyertyat gyujthassak,az ottani zsidotemetokben nyugvo es a Ghettoban elpusztitott szeretteim,barataim Emlekere!!!
    Koszonettel es Tiszteleben valolag,; Asher Alexander.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Szomorúan elővenni a történelem jegyzeteket, belenézni a zsidókat képviselő szervezetek tevékanységébe, az etalonnak tekintett 1944 -es évben, és meglátni a varázsgömbben mi is történik itt ma velünk, talán nem csak az ostoba agy beteges képzettársítása.

    Más.
    Nem emlékszem, hogy a MAZSIHISZ bármit szólt volna a kirekesztő egyházügyi törvény ellen, amelynek egyelőre kedvezményezettje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. a.a. Csak kérdem ez a süvét ülés így késői formában is érvényes?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Olvasom Kertész Ákos regényeit. Írásaiból nem lehet kideríteni zsidó származását. Rólunk, hétköznapi, paraszt, illetve munkás származású alulról jövő tehetséges emberekről ír. Magam egész életemben nyugdíjba kerülésemig,néha most is kevesebb időben munkások között élek, dolgozom. Olvasáskor beleéltem magam, mintha én is ott dolgoznék közöttük. Sajnos úgy vélem, akiknek szól az író regénye, azok közül kevesen olvassák, illetve a mai világban mással vannak elfoglalva.
    Mi megfogadtuk Szüleinknek, hogy felnőttként harcolunk a szélsőségek ellen, egy zsidó embert ha zsidók közé megy otthon kellene, hogy érezze magát közöttünk. Szégyenlem, hogy közénk is befurakodik a megosztás, a félelem, mihelyt olyan körülmények teremtődnek, mint azokban az időkben, amikor Radnóti, József Attila versei íródtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Gonoszka
    Biztos nem vagyok elég éleslátó és nem tudom, kivel állok szemben. Szégyellem is magamat. Viszont szerencsére itt vagy közöttünk és ha hangulatod is van hozzá, majd felvilágosítasz engem, oly ostobát.
    Fenntartom rövidlátó véleményemet. Tudnunk illik – főleg a mi életkorunkban, azaz megfelelő élettapasztalat és főleg ismeret birtokában – a politikai érdekérvényesítéshez milyen legális eszközök állnak rendelkezésre. Aki pedig törvényellenes módszerek alkalmazására szólít fel – arra akár csak utal – vagy felelőtlen hazárdőr, vagy pedig provokátor. Ezzel ugyanis tálcán kínálja a casus bellit a regnáló hatalom számára a másként gondolkozók elleni fellépésre. Erre pedig – bár fingom sincs, kivel állok szemben – a fityesz igencsak hajlamos.
    Nagyon kellene vigyázni az önbizalom egészséges mértékű dozírozására. Még akkor is, ha novellákat fabrikál a zember kedvenc asztalfiókja számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Csak jelezném a tegnapi szociális munkás esetét, amiért biztatta a kukásokat kukázásra. LÁZÍTÁS címén elítélték. Szerintem ilyen ítélet még a szocializmusban volt utoljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Igen, abban a teleb…szott szocializmusban úgy el voltatok nyomva, hogy csak na. Bárhova néztél, egy árva hajléktalant sem láttál, akibe jól belerúghattál volna, egyetlen egy zsidót nem pofoztál fel fényes nappal az utcán, mert zsidó, nem volt azért munkanélküli cigány és nincstelen, mert nem volt munkahely. Túlságosan nagy is volt az önbizalmad és a pofád emiatt. Olyan kultúrális elnyomás volt, hogy Csurkát József A. díjjal alázták, pedig akkor is zsidózott részegen. Radnóti Miklós évfordulókon mindenki verset mondott tőle, érte. Rejtő Jenőt mindenki imádta, kivülről fújta. Megölt az unalom a létbiztonság tudatától. Semmi rebellió. Annyira nagy volt az elnyomás, hogy a fasiszta, náci megnyilvánulásokat jogi és rendőri terrorral folytották el. Borzasztó volt. Mocskos komenista időszak, brrrr! Ma bezzeg sokkal jobb, sokkal különb, szabadság elvtársak! Ez a mai világ erkölcsileg, jogilag, közéletben,hétköznapi életben, társadalmi szolidaritásban, humánumban, mindenben toronymagasan az “ánti világ” felett van. Nem ezt bizonyítják minden nap a ma hősei?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. Gyozo, igazad van. Hogy én erre nem gondoltam. Be is fejezem. Mea culpa, mea culpa mea mea, meg a mea.
    Na folytassátok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  43. A kormánypárt szerint nem értjük mi ezt a mai világot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Gonoszka – ha valamit viccnek minősítve adsz elő, ami inkább siralmas, akkor csak jogos a kérdés a műfaj tekintetében. Ez az egész ország egyébként egy abszurd tragikomédia.De te ha megfeszülsz sem tudod überelni Kerényit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Kekec, semmi bajom nem volt a kérdéseddel. Én megértettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  46. Mindazok lelkiismeretének figyelmébe, akik a cipők által felidézett embertelen cselekedeteket bagatelizálják, kisajátítják, az áldozatokat nem tisztelik, a történelemből tanulni nem hajlandók ajánlom Radnóti Miklós sorait, emlékeztetve mindenkit embertelen halálára:
    “Mellézuhantam, átfordult a teste
    s feszes volt már, mint húr, ha pattan.
    Tarkólövés. – Így végzed hát te is, –
    súgtam magamnak, – csak feküdj nyugodtan.
    Halált virágzik most a türelem. –
    Der springt noch auf, – hangzott fölöttem.
    Sárral kevert vér száradt fülemen.
    (Szentkirályszabadja, 1944. október 31.) “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  47. Miert NEM LEHET megirni nekem,azt hogy ez a Megemlekezes Pontosan MIKOR LENNE????
    IDOPONTOT TESSENEK ADNI!!!!!!!!
    Pontosan mikor??!!! Hany orakkor??
    itt nalam idoben Kell a gyertyakat meg gyujtanom egy oraval elotte!!!
    Toiszteletben Valolag,; Asher Alexander.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Mi van?! Egymást Marcanlgoljáátok, Bravóó Így kell eztet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Mondjuk, abba van valami, hogy ha mi kikérjük magunknak, hogy ne ugassanak be, akkor korrekt módon mi se tegyük meg ezt, mert pontosan arra a szintre süllyedünk, ahova a nácik kerültek! Inkább más műsorszámot kellett volna felhozni, amibe nem lehet belekötni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Kezdet és vég 2014. május 19. hétfő | AN

Gyarmati Fanni emlékére 2014. február 16. vasárnap | AN

Újra meghamisította az ATV Kertész Ákost 2013. november 18. hétfő | AN

Iványi Gábornál jártunk 2013. november 16. szombat | Kohányi Társaság

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos