Ronai and Ronai
AMERIKAI

Adóemelés nem, csak áfaemelés lesz 2011. szeptember 17. szombat 11:20 | AN Forrás: Index, Klubrádió, MTI

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Adóemelés nem, csak áfaemelés lesz

Budapest – Matolcsy György gazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón a 2012. évi Országvédelmi Költségvetés tervszámait jelentette be: a költségvetés 1,5 %-os GDP növekedésre épül, 2,5 % államháztartási hiánycél mellett. Bevételi oldalon a kormány 450 milliárd forintos plusz forrással számol jövőre. Jön a baleseti különadó, valamint 40 %-kal emelkedik a cégautó után fizetendő adó. Növekszik az egészségügyi járulék. Megszűnik az adójóváírás. 25-ről 27 %-ra emelkedik az áfa. A bejelentés azért is érdekes, mert az Európai Unióban a legmagasabb áfakulcs 25 % lehet.

A gazdasági miniszter szerint ezt rosszul tudják az Unióban, mert egy 2006-os uniós direktívára hivatkozva azt állította, nincs meghatározva az áfakulcs felső határa, csak az alsó, ami nem lehet alacsonyabb 15 %-nál.

Miközben a kormány továbbra is azt hangoztatja, hogy nem lesznek megszorítások, “adózási kiskapuk zárásáról” beszélt a tájékoztatón a miniszter; járulékalap-szélesítést javasol, melynek értelmében a társas vállalkozások esetében a minimálbér másfélszereséig kell majd egészségügyi biztosítási járulékot fizetni, továbbá 1 %-kal emelik a munkavállalói egészségügyi biztosítási járulékot. Baleseti adót vetnek ki a sok balesetet okozó autósokra.

A 2012. évi Országvédelmi Költségvetés 1,5 %-os GDP-növekedésre épül, 2,5 %-os államháztartási hiánycél mellett – mondta Matolcsy György. A 25 %-os áfát 27 %-ra emeli a kormány. A tervezett infláció 4,2 %.

Az államháztartás egyenlege 750 milliárd forinttal javul a 2012. évi Országvédelmi Költségvetésben, amelynek keretében összesen 300 milliárd forintos tartalékot képez a kormány – közölte a miniszter. Ebből 150 milliárd forint kerül az Országvédelmi Alapba, amelyet a 25 %-os áfakulcs 27 %-ra való emelésével teremtenek elő – tette hozzá. Matolcsy György elmondta: jövőre a kormány egyszerre kivezeti a félszuperbruttósítást és az adójóváírást az szja-rendszerből – így 16 %-os arányos szja-rendszer alakul ki.

Vegyesen ítélték meg a Matolcsy György által ma bejelentett 2012. évi költségvetési terv számait az MTI-nek nyilatkozó elemzők, egyesek szerint jó az irány, mások szerint csalódást keltő, többen megjegyezték, hogy az áfaemelés visszafogja majd a fogyasztást.

Barcza György, a K and H Bank vezető elemzője szerint csalódást keltő, hogy a költségvetés bevételtúlsúlyos, fontos szerephez jutnak az adóemelések. Jobb lett volna a kiadáscsökkentésben nagyobbat lépni, és megkerülni az áfaemelést. Utóbbiról szólva megjegyezte, kétséges, hogy a lépés az uniós joggal összeegyeztethető-e.

A makroprognózis összességében reálisnak tűnik, bár az inflációt lehetett volna magasabbra tervezni. Az elemző kockázatokat lát a túl optimista növekedési prognózisban is, mint mondta azért, mert bár a piacok a fejlett országok növekedését a 0 és 1 % közé teszik, azért 30–40 % esély van a recesszióra.

Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője azt mondta, a növekedési előrejelzést feltehetően lefelé kell majd módosítani. Úgy vélekedett, jó hír, hogy a kormány tudomásul vette és elfogadta, hogy nem lesz elegendő a korábban tervezett kiigazítás. Szerinte a kiigazítási szükségletnek csupán a háromnegyedét fedi le a kormány, annak legalább ezer milliárd forintnyinak kellett volna lennie. Az elemző a gazdaság visszaesésére számít jövőre, nem pedig kismértékű növekedésére.

A bevételi oldalról szólva azt emelte ki, hogy az áfa és az egészségügyi járulékemelések kedvezőtlen hatásai ellenére a költségvetés szempontjából jó intézkedések, mert könnyen beszedhetők, jól ellenőrizhető pénzforrások. Az szja-intézkedésekről azonban azt mondta, az adójóváírás és a szuperbruttó kivezetése foglalkoztatási szempontból negatív lépés. Szerinte a jövő év megadja a választ arra, hogy sikeres-e a kormány személyi jövedelemadó-politikája, vagy sem.

Józsa István, az MSZP szakpolitikusa a gazdasági miniszter bejelentésére így reagált: Matolcsy Györgynek ehelyett a költségvetés helyett inkább a lemondását kellett volna benyújtania. Elhibázott, nem támogatható a Matolcsy-féle hibás gazdaságpolitika folytatása. Az MSZP szerint a növekvő árak és a szegénység költségvetése lesz a jövő évi büdzsé. A tervezett 2 %-os áfaemelés a kis fizetésűeket fogja érzékenyen érinteni, ugyanis növekvő árakat és csökkenő keresetet eredményez – hangsúlyozta Józsa István.

Az 1,5 %-os gazdasági növekedés optimista becslésnek bizonyulhat, ugyanis a kormány nem teremti meg a növekedés feltételeit. Kétséges, hogy a bevételi tervek teljesülnek-e, hogy sikerül-e az államháztartási egyenleget 750 milliárd forinttal javítani, és összejön-e a tervezett 150 milliárd forintos tartalék – tette hozzá a szocialista politikus.

Józsa István hibás lépésnek tartja, hogy az Orbán-kormány a gazdaságélénkítéshez szükséges járulékcsökkentés helyett  a munkaadói egészségügyi járulék növelésével akar többletbevételekhez jutni. A személyijövedelemadó-változásokkal, így az adójóváírás megszüntetésével is tovább csökkenti az átlagos és az alacsony keresetűek jövedelmét, miközben az infláció a korábban vártnál nagyobb mértékben emelkedik – húzta alá.

Nem megszorítás:

  • A korábban bejelentett 2 % helyett 1,5 %-os GDP-növekedésre épül a jövő évi költségvetés.
  • 25 %-ról 27 %-ra nő az általános áfakulcs.
  • Az infláció a korábban vártnál magasabb, 4,2 %-os lesz.
  • A szuperbruttót egy lépésben kivezetik.
  • Megszűnik az adójóváírás.
  • A fő állású vagy társasvállalkozások béralapjánál a minimálbér 1,5-szerese után kell egészségügyi járulékot fizetni.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 10 szavazatból)
Adóemelés nem, csak áfaemelés lesz, 2.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

66 Reader’s Comments

  1. Mégis, mi a francból lenne itt növekedés? Közmunkából? Attól nem lesz, hogy minden forintot kilopnak az emberek zsebéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  2. Hülye vezetés hülye döntéseiért miért mindig a tömegek szívnak?
    Nem megy nekik az országirányítás, hát takarodjanak!
    Igen jó lenne, ha abbahagynák ezeket a háborúsdis gyermeteg játékaikat és nép ijesztgetéseiket, sokkal többre menne az ország munkával és tisztességgel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  3. szutyok banda

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  4. Ez a BAROM mit beszél? Ennél az elmebaj már előrehaladott állapotban van. Ez csak a hülye jobbosokat tudja félrevezetni.
    A pénzelvonás az emberektől bár milyen formában MEGSZORÍTÁS. Neki mindegy, ha azt mondom, hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki? Ilyen jellemtelen “baromfikat”, mint ebben a kormányban vannak Európából nem lehetne összeválogatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  5. “Adóemelés nem, csak áfaemelés lesz “.
    Az Oszkár c. filmben mondta a bősz atya:”..de tudtam, csak nem sejtettem!”
    Ez nem hazudozás, csak mellébeszélés, lódítás, az igazságtól eltérő állítás, hamukázás, becsapás, porhintés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  6. Tudomásom szerit az ÁFA forgalmi adó, és emelése = adóemelés
    Egyébként minden tervezett negatív életszínvonal-változtatás = megszorítás, kivétel, ha mindezt a fidesz végzi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  7. Orbán András Lajos

    Eltolcsy ,a vudu közgazdász, nem hazudik csak ha kinyitja a lepcses pofáját, hogy gyógyulna be neki…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  8. “Januártól mindenkinek 20 százalékkal csökkenne a nyugdíja, de a kisebb összeg mellé 20 ezer forintos alapnyugdíj járna – ez a kormány legújabb terve. Simonovits András közgazdász szerint az elképzeléssel azok, akiknek a nyugdíja az átlag alatt van jól járnának, akiknek viszont 100 ezer forint fölötti az ellátása, csökkenne a pénze.” Népszava Online

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  9. Erről miért nem ugatott a Vezér Jobbkeze?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  10. Amikor a TV -hiradóban halottam hogy matolcsi miután elomondta miilyen
    adóemelések és új adók lesznek kijelentette nem lesz megszorítás,mert
    az adóemelés csak az adócsalókat súlytja.Azóta töröm a fejem hogyan fog ez
    megvalósulni?Adócsaló legjobb tudomásom szerint nem- vagy kevesebb adót
    fizet azért adócsaló.Nem tudok rájönni melyik adócsaló fogja kifizetni helyettem
    a +2% Áfa-t.Gondolják ilyen idiótákra jellemző szöveggel elhitetik az emberekkel
    hogy ez nem érinti őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  11. De a plusz 2 % .-nyi ÁFA bevételt nem költik ám el : Az megy egyből az Országvédelmi Alapba !
    Bizony !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  12. Itt lenne az ideje, hogy valaki kivezesse őket a Mátrixból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  13. Esetleg törvénybe kéne iktatni, hogy az ÁFA az nem adó. Természetesen visszamenőleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  14. A legújabb hír a Népszava nol-on, 20%-os nyugdíj csökkentés
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=472034

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. http://www.youtube.com/watch?v=aX8-IpOH-RU&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Matolcsi tetűkém!
    Nem lesz adóemelés???!!
    ÁFA = általános forgalmi ADÓ.
    ADÓÓ! ADÓÓÓ!! ADÓÓÓÓÓÓÓ!!!!
    Érted te degenerált aljas kancsal seggfej!!????
    Ennyire nem nézheted hülyének az embereket!!
    Akkor én erre csak azt mondom: ne b…d meg a mamácskádat Ne ám,
    csak,szexuálisan érintkezzél vele.
    Ez ugyanaz,mintha azt mondanám,hogy nem lesz adóemelés,csak ÁFA emelés!!!!
    Pusztuljatok népnyomorító golyófogók!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  17. “akiknek a nyugdíja az átlag alatt van jól járnának, ”
    Mint az előző regnálásuk alatt.
    Kb 1 millát szedtek ki a zsebemből.
    A nyögdíj, tőke fedezet és nem szociális juttatás.!
    Nekem 16 eFt-ot húznak ki ismét a zsebemből. 45 éve dolgozom!!!
    Anno + 600 Ft-al léptem túl a limitet. Mit számított, hogy 2 kiskorú gyermeket tartottam el . Gimibe jártak.
    20%-ot levonnak, és adnak hozzá, mindenkinek 20 eFt-ot.
    Alapnyögdíj jár majd mindenkinek. Aki az elmúlt 15-20 évben nem tudott hivatalosan ill. egyáltalán dolgozni, az éljen meg 20 eFt-ból?
    Ők meg dagonyáznak lopnak rogyásig. Nem így kell biztosítani a minimális megélhetési lehetőséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  18. gyenge libapásztor

    kérdés

    magyarosíthatjuk-e Schmitt Pál nevét Segg Pálra ?
    Az Áfa miért nem 36% ? 1936-ban is rendeztek olimpiát .
    http://www.youtube.com/watch?v=o6kZizaVLe4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. http://www.youtube.com/watch?v=S5GCzSxZiXo&NR=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. Nem értitek?
    Ez most a mi jóindulatú, szükséges adóemelésünk,
    ami nem azonos az ő népnyúzó hazug adóamelésűkkel.
    Ez más, ez azért van mer kell.
    Azok azért csinálták, hogy bennetekett szívassanak.
    Monduk már neked akkor is.
    Nagyarányú, azonnali adó…izé kell. (csökkentés-növelés, mindegy)
    Ezzel a nemzetet védjűk, te barom. Neked. (nekem)
    Hányszor mondjam, ne azt nézd amit mondok, hanem amit teszek.
    Na látod ugye. Jót teszünk veled, majd meglátod, vakesz.
    Maargit te meg már megint a ké szemednek hiszel és nem nekem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  21. helyesen a szöveg:
    Nem értitek?
    Ez most a mi jóindulatú, szükséges adóemelésünk,
    ami nem azonos az ő népnyúzó hazug adóamelésűkkel.
    Ez más, ez azért van mer kell.
    Azok azért csinálták, hogy bennetekett szívassanak.
    Mondtuk már neked akkor is.
    Nagyarányú, azonnali adó…izé kell. (csökkentés-növelés, mindegy)
    Ezzel a nemzetet védjűk, te barom. Neked. (nekem)
    Hányszor mondjam, ne azt nézd amit mondok, hanem amit teszek.
    Na látod ugye. Jót teszünk veled, majd meglátod, vakesz.
    Maargit te már megint a két szemednek hiszel és nem nekem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Ó, hogy a medve inna rád, meg a főnöködre is vizet, te ország jobb keze. Ilyeneket állítani, nem lesz adó emelés. Meg, ha balesetet okozok külön adót vetnek ki rám, akkor minek a kötelező biztosítás az autóra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  23. Le kéne már állítani ezt a bandát!!! Ébredj magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. Ide is bemásolom:
    *
    - miután már alig akad olyan társadalmi réteg, akibe bele nem rúgtak volna, így most a nyugdíjasokon a sor. Egyébként is, ők azok, akik a “jövőt felélik” – orbán szavai szerint.
    Lehet, hogy hülye ötlet, de pl. a nyugdíjasok sokat tehetnének azzal, hogy (csak úgy viccesen) olyan bevásárló szatyrokkal közlekednének a városban, amit
    országmentő viktorunk azon fényképe díszít, amin a KÉZCSÓKOS ÖREG MÁMIKA kifejezi háláját neki! Felirat: KÖSZÖNJÜK a 14. HAVI NYUGDÍJAT!
    *
    De lehetne más ötlet is: devizahiteleseknek ugyan ez, rajta Demján-orbán (alkoholista kinézetű) italozó fényképével. Felirat: MEGÁRTOTT????
    *
    A pestiek szeretik a viccet, hát tessék humorosra venni a dolgot! Millió ötlet lenne, a fotók nem betiltottak, csak élni kell vele! Legalább is azok, akik úgy érzik, hogy ennyit tehetnének a lerombolt demokráciáért, ez egy kis dolog, de hatásos!
    Akár 30-50 forintért lehetne árulni, tuti, hogy lenne vevő rá!
    *
    A kisbetű nem véletlen!
    Várjuk az újabb megvalósítható, szellemes ötleteket!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  25. “Az Unióban ezt is rosszul tudják…”
    Milyen szerencse, hogy nekünk van egy Orbánunk, és egy Matolcsynk, akik mindig -mindent-mindenkinél jobban tudnak.
    Meg is látszik az ország állapotán, hogy ilyen “okos” emberek vezetik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  26. Fülkeforradalmárok! Ezt akartátok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  27. Kedves kezo! Te is hallgattad Matolcsyt? (Nagy élmény!) Vagy csak ráéreztél?
    Szó szerint ezt mondta (a Kossuthon szombat reggel hétkor hallottam, a hangtárban bárki meghallgathatja):
    “Ennek semmi köze a megszorításhoz. A megszorítás az, amikor valami a helyén van, de még húzunk rajta egy nadrágszíjat. Itt nincs a helyén semmi.”
    Majd így folytatja:
    “Mindannyian tudjuk, hogy itt eltitkolt, fekete jövedelmekről van szó, amelyek után nem adóznak.”
    Világos, ugye? A mocskos kommenisták merő élvezetből szorongattak – az megszorítás. Mi meg a zemberek érdekében országmentünk – és senki nem jár rosszul. Annyira nem, hogy hamarosan tömegek tartanának hálaadó körmeneteket, de mi szerények vagyunk, nem kell ez a nagy ünneplés, úgyhogy meg is tiltjuk….
    Nos igen, a szokásos fideszes szómágia ismét. Mintha az halottnak nem lenne édesmindegy, hogy ő most gyilkosság vagy emberülés áldozata e.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  28. Az utolsó mondat helyesen:
    Mintha a halottnak nem lenne édesmindegy, hogy ő most gyilkosság vagy emberölés áldozata e.
    (Úgy látszik, kezdek egyre idegesebb lenni én is…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. gyenge libapásztor (sz.23.05)!
    Megnéztem a videódat a ‘36-os olimpiáról:
    - Egy alapvető hibát fedeztem föl benne. Észrevettem, hogy az indítóbíró rosszul tartotta a pisztolyát. Ha akkor a dísztribün középső ülése felé céloz, ma sok minden másképp van ezen a világon…
    - Kihagyták, amikor a Vezér lejattol az aranyérmes sportolókkal, kivéve az amerikai négerrel. Ez is bizonyítja, hogy ezt a pofátlanságot nem Sólyom László követte el először a világon, volt már hozzáméltó elődje…
    - Érdekes volt a Hitler és Goebbels propaganda miniszter személyes viszonyát tükröző néhány képkocka is: a hűbérúr és vazallusa. Felismertem, hogy egy az egyben, ezt a címet adhatnánk például Orbán és Polt főügyész közös megjelenéseinek is, de a Videoton díszpáholy hármasa se volt kutya…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  30. rupcsi
    2011. szeptember 17. szombat
    19:51

    Orbán már másodszor lopja meg a nyugdíjasokat, most talán még örülhetek is annak, hogy 1999-ben nem emelkedett olyan mértékben a nyugdíjam, mint amit akkor előírt a törvény. Most kevesebb lesz a veszteségem, mivel akkor sokkal kisebb emelést kaptam.
    De jó !
    Pár hónapja Orbánnak volt egy olyan kijelentése, hogy a nyugdíjasok felajánlják 1 havi nyugdíjukat ……….. nos, ha nem, akkor elveszik, relatíve sokkal többet.
    Nyugdíjcsökkentés, áfaemelés ……….. de majd eltartanak a gyerekeid. Igaz, hogy nekik a saját gyerekeik felnevelése, taníttatása az elsőrendű feladatuk – ha van miből.
    Ezekkel az intézkedésikkel talán sikerül minél gyorsabban ritkítani a nyugdíjasok létszámát, az öregekért nem kár, de a fiatalabbakért sem.
    Idézhetném Lázár János szavait, ki,mennyit ér a szemükben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  31. általános fogyasztási ADÓEMELÉS! oszt jónapot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  32. A lényeg hogy mindenki a helyére kerüljön , úgy mint Eltolcsi is ! Ha jól tévedek valahol olvastam , hogy volt cége éves mérlege úgy nézett ki :190 milliós veszteség !!! Na akkor legyen miniszter, ez jó ajánlólevél lehetett !! Most már értem hogy a ” magánnyugdíjpénztári ” tagságát is miért a felesége intézte helyette !! Nem kéne inkább Őt a bársonyszékbe ültetni ?? Lehet hogy jobban ért ehhez is ?!?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  33. Lehet hogy Matolcsy nem tudja minek a rövidítése az “Áfa”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  34. hatamarcsi.
    Abból készítik a koporsót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  35. (Miaszösz szmbati videó bevágásához)
    Aki hazudik, az makog is. A fideszesek minden időben makogtak…
    .
    ui.: Kivéve, amikor hadartak – legalább is Orbán Viktor a kezdetekben – bár
    . azzal együtt is makogott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  36. “A gazdasági miniszter szerint ezt rosszul tudják az Unióban, mert egy 2006-os uniós direktívára hivatkozva azt állította, nincs meghatározva az áfakulcs felső határa, csak az alsó, ami nem lehet alacsonyabb 15 %-nál.”
    .
    Ez sem igaz. Ausztriában a nyilvános közlekedés áfája a közelebb van a nulla százalékhoz, mint az öthöz, Németországban az élelmiszerek áfája 7% körüli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  37. Az iménti hozzászólás ezzel együtt mehet a levesbe, küldöm újra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. “A gazdasági miniszter szerint ezt rosszul tudják az Unióban, mert egy 2006-os uniós direktívára hivatkozva azt állította, nincs meghatározva az áfakulcs felső határa, csak az alsó, ami nem lehet alacsonyabb 15 %-nál.”
    .
    Ez sem igaz. Ausztriában a nyilvános közlekedés áfája a közelebb van a nulla százalékhoz, mint az öthöz.
    Németországban az élelmiszerek áfája 7% körüli.
    A maximális áfa az Európai Unióban 25%, afölötti áfa az uniós szabályok értelmében nem lehetséges. A módosításhoz valamennyi uniós tagországnak hozzá kellene járulnia, aminek a megváltoztatása gyakorlatilag kizárt.
    Nemcsak Orbán, hanem Matolcsy is hazudik. Vagy Matolcsy nem ismeri az uníós pénzügyi rendelkezéseket. Egyik rosszabb, mint a másik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  39. Hjééééé! Innen kell és most megtudnom, hogy miket agyaltak még ki? Még, hogy felajánlanám a nyögdíjamat, az 1 hónapit?
    Ezek nem normálisak?!
    S, miből fizetném a jelzálogot, a gyógyszereimet, s miből venném meg a mindennapi krumplimat, s a hetenkénti 3x-i kenyeremet… Beosztással élek, s mindazok akik körülöttem, vagy családban, vagy baráti körben.
    No, most jól rám ijesztettetek!
    *
    A másik! Áh, nem lesz áremelés!
    Áh nem!
    De mi, akik nem vagyunk vállalkozók, nem tudjuk visszaigényelni az áfát. Sem akkor, ha mosóport veszünk, sem akkor, ha a vasboltban megvásároljuk a szárítót, ami kinyitható, s bocs’ de a több éves használat után szétesett… De a kerítésünk sodronyát is kifizetjük a felemelt áfával, visszatérítést állam bácsi benyeli…
    Mire?
    Az újabb hülyeségeikre. Azokra telik! Arról bezzeg nem kérdeznek meg minket.
    *
    Vizsgálódnak, vizsgálódnak, buknak is le különféle dolgok miatt, bizonyos emberek. Csak az a gond, hogy AZOK már úgy megszedték magukat, hogy meg tudják fizetni a legjobb ügyvédeket, akik “szűzre” mossák őket…
    A másik, nem tudom, mégis meg vagyok győződve, hogy függöny előtt ócsárolják egymást – a múlt és a jelen politikusai, – de bezzeg a függöny takarása mögött folyik az egyezkedés. Ma én, holnap te, holnap után pedig őt hagyjuk lopni…
    *
    Tudom, nagy hibám, hogy elkezdek egy beírást, s több téma itt viszket az ujjaimban… Bocsánat!
    De mit tegyek, ha annyi, de annyi mondandóm van?!
    *
    S, a tények?
    Felháborító, bicskanyitogató tények, s ezek a bicskák ott lapulnak a szoknyánk “korcaiban” – ahogyan régen mondták volna, meg a férfi nadrágok zsebeiben.
    Kérdés, meddig lapulnak azok csukva, azok a bicskák?
    *
    Hiába tüntetnek, hiába kiabálnak, hiába nyűszítenek az emberek, az égig hallhatóak a panaszok, de semmi nem történik. A világon semmi.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  40. Azt mondja a közmondás:”a jó pap is holtig tanul” és ez igy igaz öreg fejjel kell
    megtanulnom ha azért lopják el a pénzemet mert szüksége van rá annak aki ellopja az nem lopás./Emelik az adókat az nem megszorítás mert most szükség van rá,a Gyurcsány kormány meg a mi bosszantásunkra tette./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  41. Szó szerint: még a szeme sem áll jól!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  42. Ez a pali kit akar meggyőzni? Magát, vagy bennünket?
    Jobbkéz! Bennünket nem tudsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Mert nem tudtok jól olvasni és központozni.
    Mert ez igenis egy őszinte beszéd, csak olvasni kell tudni:
    ADÓEMELÉS : NEM CSAK ÁFAEMELÉS LESZ! hanem nyugdíjjárulék emelés is, ami közvetlen csökkenti a nettó fizút)
    Ugye, hogy mingyá’ más!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Ha a baromarcú elvesz a nyugdíjamból,akkor kevesebbet fogok fogyasztásra költeni és kevesebbet tudok adni a gyerekeimnek és unokáimnak,valamint a kis házacskámat is sokkal rosszabb állapotban fogom utódaimra hagyni.
    Mostantól elátkoztam ezt az egész tetves rohadt bandát Orbánostól,Matolcsistól és fidaszestől együtt.Soha ne legyen nyugalmuk még a “nemzeti” anyaföldben se !!! Hazug nyelvüket penészes fekélyek rohasszák ki a szájukból,összelopott vagyonuk csak nyomorúságot hozzon rájuk !!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. T.sarkos!
    ” Hülye vezetés hülye döntéseiért miért mindig a tömegek szívnak?”
    Mert a hulye tomegek szavaztak meg oket”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Tanulságos táblázat a nettó jövedelmek változásáról
    http://www.tmcfirst.hu/wp-content/uploads/2011/09/jovedelem.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. “Ennek semmi köze a megszorításhoz. A megszorítás az, amikor valami a helyén van, de még húzunk rajta egy nadrágszíjat. Itt nincs a helyén semmi.”
    (Matolcsy)

    “A megszorítás az, amikor valami a helyén van, de még húzunk rajta egy nadrágszíjat.” Kertész Ákos utan szabadon: Ilyen mondat nincs.
    Részletesebben: Ennyire zagyva mondatnak nincs értelme. A hatalom birtokoklásának negatív mellékhatásaként a félnótás pasik azonnal elfelejtenek magyarul? Vagy sose tudtak magyarul fogalmazni? Kik és miért adtak ezeknek diplomát? Lejáratják magukat is, a diplomákat és a diplomásokat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. A mai Vasárnapi Hìrek címlapján “Milliókat taszítanak szegénységbe” címmel egy hatalmas grafikonon mutatják be, milyen jövedelem esetén mennyit vesz el az újabb megszorító csomag. (Akárrmi is a neve.)
    Nagyon tanulságos a kormány pénzosztó-dotáló tedenciája. A milliós jövedelmek fölöttieknél kirívóan magas a plusz összeg, alacsonyabb kereset esetén viszont az adózás jócskán mínuszolja a jövedelmeket.
    Az Orbán-kormány eddigi szociális érzéketlensége átcsapott a szociális büntetés kategóriába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. “Baleseti adót vetnek ki a sok balesetet okozó autósokra.”
    Kik? A biztosítók? Mi köze ahhoz egy kormánynak? A káresetek rendezése a biztosítók feladata, akik a balesetek anyagi kárát megtérítik. Ehhez a kormányoknak piacgazdaságban semmi közük. Matolcsyék nem tudják, kapitalizmusban mi a kormány szerepe és feladata, és mi a piacgazdaság egyéb szereplőinek a feladata?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy államtitkot sértett 2014. március 14. péntek

Matolcsy, az őrült Néró 2014. február 4. kedd

Aranyvasárnap, gyér forgalom 2013. december 23. hétfő

Mennek a bankok, jönnek a tankok 2013. december 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos