Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mennek a bankok, jönnek a tankok 2013. december 22. vasárnap 9:47 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(88)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mennek a bankok, jönnek a tankok

Budapest – Még bizonyára sokan emlékeznek a rendszerváltozás idejének szállóigévé nemesedett mondatára: Mennek a tankok, jönnek a bankok.

Akkor ennek szinte minden magyar örült, mert azt jelentette, hogy a szovjet katonák helyett a gazdasági élet lesz jelen Magyarországon. Most fordulni látszik az ügymenet, s bár a szovjet katonák visszatérése a közeli jövőben nem várható, Matolcsy György jegybankelnök szerint négy külföldi tulajdonú nagybank vonulhat ki Magyarországról a következő másfél évben.

Matolcsy György szerint ezek a bankok nem hiteleznek, nem segítik a magyar gazdaságot. A jegybank elnöke úgy véli: a megoldást részben a magyar tulajdonú kis- és középbankok szerepének erősítése jelenti, de az is elképzelhető, hogy új magyar bankok jönnek létre vagy veszik át a kivonuló nagybankok portfólióját. Az MNB elnöke azt sem zárja ki, hogy a következő időszakban a keleti nyitás keretében új keleti, ázsiai bankok jönnek Magyarországra és lépnek a kivonuló külföldi bankok helyébe.

“Nyolc nagybank működik Magyarországon, a külföldi tulajdonú bankrendszer aránya hazánkban 58 százalék, 42 százalék van hazai kézben, ez nagyon magas külföldi arányt jelent. A nyolc nagybank közül, amely nagybankok a teljes hitelállomány 70 százalékával rendelkeznek, négy elhagyja az országot. Korábban olyan hírek terjedtek el, hogy 3-4 év alatt vonulnak ki a nyolc nagybankból négyen, tehát a fele a nagybanki rendszernek, most azonban nagyon úgy tűnik, hogy 6 és 18 hónap közötti idősávban kivonulnak” — közölte Matolcsy György.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 25 szavazatból)
Mennek a bankok, jönnek a tankok, 5.0 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(88)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

88 Reader’s Comments

  1. Csacsicska Tamás

    Vikmeki:
    .
    A rendkívüli állapot bevezetése tagállami jogkör, az Unió csóválhatja a buksiját, de sokat nem tehet ellene.
    .
    Hogy kell-e, lesz-e ehhez Orbánnak indoka? Majd kitalál valamit, például azt, hogy a külföldi bankok menekülnek. Hogy az utcán húsznál többen tömörültek. Orbánnak ehhez még hihető indokra sincs szüksége. Az első utcai felfordulásra intézkedhet. Azt pedig elintézi neki a kézben tartott Fradi B-Közép, csak egy kicsit szívóskodni kell velük a szurkoló-regisztráció érdekében. (Mintha emiatt találták volna ki…)
    .
    A lényeg, hogy a választások bizonytalan időre elnapolódjanak. Az sem lenne ellenére, ha az Uniós választások (május 25) idején is ilyen rendkívüli állapot maradna fenn. Egyfelől jól betarthatna az Uniónak – Magyarország voksai nélkül az európai választások értékelhetetlenek lennének – másfelől számtalan „rendkívüli” intézkedést hozhatna (ahogy Kövér szaki említette: rendeletileg kormányozná Magyarországot).
    .
    Úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között limitálni lehetne a bankbetétekhez való hozzáférést, a készpénzes kifizetéseket, a rendkívüli állapotot kihirdető állam elleni pereket fel lehetne függeszteni, a jogvédő szervezeteket lefagyasztani, stb. Be lehetne fagyasztani a béreket, kiszélesíteni a lehallgatásokat – és így tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. MATOLCSY EGY FELKEGYELMU GAZEMBER OLYAN MINT A MEKK ELEK SOROZATOKBAN A KECSKE AKI MINDENHEZ ERT DE MINDIG MINDENT ELRONT TONKRETESZ! MATOLCSY EGY MEKK ELEK AZT HOGY EZT MEGENGEDIK NEKI AZT ORBAN MAFFIA FONOKNEK KOSZONHETI UGYANIS NAGY RESZBEN ORBAN UTASITASAIT KOVETI ! MOST EPPEN AZERT CSOKKENTI A KAMATOKAT NERT AZT GONDOLJA MAJD ELOVESZIK AZ EMBEREK A PENZEIKET ES ELKEZDENEK BEFEKTETNI MERT NEM ERDEMES BENT TARTANI A BANKBA A PENZT . ORIASI HIBAJA ENEK A LOGIKANAK HOGY NINCS BIZALOM MIATTUK ES EGY IDIOTA AKI BEFEKTET MAGYARORSZAGON AADASUL SEMMI NEM EGY KOSZONHETO A KISZAMITHATATLAN NEM LETEZO GAZDALKODASNAK ES KOSZONHETO A FELCSUTI GENGSZTER AMOKFUTASAINAK ! ORBAN EGY ORIASI METELY AZ ORSZAG ES A JOBBOLDALNAK EGYARANT ! KONZERVATIV JOBBOLDALI POLITIKARA SZUKSEG LENNE DE OLYAN NINCS NEKIK VAN VALAMI EGESZEN ERDEKES OROSZOS PUTYINOS BUKEJA ANNAK AMIT CSINALNAK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. @neveletlen

    “Mire készül ov?”

    .
    A korábbiakban mondottakat csak azzal tudom kiegészíteni, hogy amennyiben megítélésem és -e m b e r is m e r e t e m – nem csal, Orbán elég erősnek érzi magát, hogy zsarolni kezdje az EU-t. Ennek egyik eszköze a hadászat.
    .
    Mint írtam, biztosra veszem, hogy érzékeny és bizalmas NATO adatokat szolgáltat ki, magyarul árulással keresi hatalmát és kenyerét.
    .
    Ennek három mozgató rugóját feltételezem.
    .
    Bosszú, ha nem úgy ugrál az EU ahogy ő dirigál és nem az övé Barroso széke akkor ne legyen EU. vagy olyan EU lesz amit ő mond vagy nem lesz..
    .
    Az EU beengedte az idegent a házba és most az idegen az éjszaka leple alatt lelopódzik kitárja az ajtót és beenged még több idegent.
    .
    Orbán gazdasági birodalma Simicskán nyugszik de a gazdasági birodalom oly hatalmasra nőtt, hogy Orbán nemhogy képtelen uralni és a hatalmi ág alá rendelni, de már arra és képtelen, hogy legalább szakmailag megértse mi folyik.
    A szabvány eddig bevált despotikus, nagypofájú, fals karizmájával már nem tudja uralni a sokcsápú polipot, ezért nyílt erőszakra van szüksége, fegyverekre hadseregre, akik évente lerohanják a fejőstehenet, elviszik a dézsmát és hagynak annyit, hogy tovább tejeljen, a jó részét pedig leadják Orbánnak, és garantálják személyes védelmét. Ez addig megy amíg kezében az ország, de valószínűleg a felfejlődő gazdasági hatalom előbb ütőbb beleköp a levesébe.
    .
    A hatalmi ág is terjeszkedik és növeszti polip csápjait és Orbán túl buta ahhoz, hogy átlássa, ő kevés lesz ahhoz, hogy a növekvő behemótot uralja és irányítsa, ős is irányítás alá kerül és ennek a vége csak selyemzsinór lehet.
    Azt hiszem a felesége éjjel titokban az ágy alá bújva imádkozik, hogy 2O14 be ne válasszák meg.
    .
    Én személy szerint Orbánnak életben maradási esélyre most 7O % ot adok amely évente szerintem jó 1O-2O% al csökken.
    .
    Amennyibe Orbán ellen fegyveres vagy méreg által történő merényletet kiséelnek meg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Folyatás hamar ment el:

    Abban az esetben Orbánt a TEK nem lesz képes védeni. Orbán nem védhető. Egyenlőre nem célpont, de ha a hadászat, fegyverkereskedelem, NATO stratégiai mezőre belép, akkor valóságos aknamezőn találja magát. Az EU politikusok el vannak foglalva magukkal, de ha a fent említett hatalmi és stratégiai eszközökhöz folyamodik akkor kemény közbelépésre számíthat és az ellenfél áthozza a labdát Orbán térfelére.
    .
    Nem tudom ez a szörnyeteg meddig és milyen messzire lesz képes elmenni de minél messzebb annál pusztítóbb lesz a a égeredmény mind számára, mind Magyarország számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Matolcsy pont olyan örült mint Orbán,csak öt még nem kezelik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Már többször leírtam,orbán nem nyerni akar,hanem forradalmat,mert a választás megnyerése után sem tudna mit kezdeni az országgal,ezért amit lehet addig meg akarnak szerezni.A bukását úgy tudja elkerülni,ha kirobbantanak egy forradalmat és akkor hivatkozhat arra,hogy ő már mindent nagyon jól megoldott,de a baloldal megint rárontott a nemzetre, ilyen módon a bosszúvágya is kielégülne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Csacsicska Tamás

    Tagállami hatáskör?? Na ,neeee. Kevés ő ehhez.
    Nem is mondok semmit. Olvasd el a legújabb Magyar Narancsban a
    Debreczeni Józseffel készült interjút. Abban benne van az én válaszom is ,amit már 2 éve mondok egyfolytában.. Ha hozzá tudsz jutni Kaliforniában. Merry Christmas and Happy New Year!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. vikmeki
    Arra a pár sorra gondolsz Debrecenivel, vagy a rendes interjúra?
    Mert semmi biztató nincs abban a pár sorban.
    Nem is értem, hogy ennek tudatában miért nem rázzák fel az ellenzéki oldalt?
    Miért nem csinálnak egymás felé felhívást, hogy kiderüljön ki, mire játszik!
    Miért nem zavarják már fel ezt a rohadt állóvizet, amiben múlatják az időt?
    Miért nem teszik egyértelművé, kimondva, hogy ki a kerékkötője az összefogásnak, és az esetleges bojkottnak?
    Kész öngyilkosság ugyanis így belemenni a választásba!!!
    Hát nem látják át, hogy a hezitálásuk mibe fog kerülni az országnak???
    Hazug, szemforgató módon hergelik a híveiket a választásra, és akkora bukta lesz, amit soha nem fognak tudni megemészteni, ezzel együtt Orbánnak, és bandájának szabad utat adva a választás demokratikus (kifelé) voltának legitimálásával!
    .
    Ami a leg tragikusabb, hogy választás után Orbánnál el fog szabadulni a pokol. Meg fog táltosodni a lehetőségtől, amit az ellenzék tálcán nyújtott át neki!
    Már a látszat féke sem fog működni,és annak mindannyian meg fogjuk inni a levét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. vikmeki
    Figyelmedbe ajánlom a Magyar Bálinttal készült riportot.
    http://nepszava.hu/cikk/1006369-szabadulni-akarunk-e-a-maffiaallamtol
    Érdemes elolvasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. bumburi

    Olvasd el a teljes interjút. Egyedül Debreczeni mondta meg 2009-ben PONTOSAN , hogy mi következik 2010 után. Most is mond valamit a közeljövre vonatkozólag.
    Szerintem megint igaza lesz Ez az egész egy piramisjáték ,értékelhető gazdasági teljesitmény nélkül, ez a rezsim (pontosan ezért) képtelen még egy ciklust kihúzni..
    Mindenkinek joga azt gondolni ,jósolni amit jónak lát illetve amit akar. De én ÓRIÁSI HIBÁNAK tartom az orbáni mitosz (akaratlan) erösitését :képzeljétek el ,amikor a nálatok sokkal tájékozatlanabb,bocs,tudatlanabb emberek azt látják ,hogy még ezen az oldalon is ” el vagyunk ájulva” ( ez nyilván túlzás) a kárpátok legújjabb géniuszától. Tagállami jogokról ,meg EU eszköznélküliségről szönokolunk. Megnyugtatok mindenkit ,hogy ez csak ELHATÁROZÁS és nem eszköz kérdése. Ha egyszer úgy döntenek ,seperc alatt jégre teszik az egész bagázst. DE ha nektek lenne igazatok ,ezt akkor sem hangoztatnám. Hogy miért? Mert nem …. csak….. Ilyet akkor se mondanék ,ha úgy lenne,de nincs is úgy.Arra a pár év szivatásra meg igenis RÁSZOLGÁLTUNK!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  11. vikmeki
    Igazad van. Debreczeninek is.Csak én szeretném elkerülni a szívatást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  12. bumburi, az első köszöntő koktél elérné a célját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Gonoszka
    Nincs egy legény sem talpon a vidéken…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Eagle
    Az ég szerelmére,!! ez fantázia,össze esküvés elmélet kitaláció,ez Szaniszló Ferenc asztala — .Hadászat — magyarországon ? ,erről beszélni,nevetséges,
    Hiszen –2 -A64 -Apache néhány óra alatt szétverné meg semmisíitené a jelenlegi
    magyar haderőt..
    Orbán és a NÁTÓ -titok ?? ,ez röhely,gondolod, hogy az Alcsuti hurka töltő,több titok birtokosa,mint bárki mást aki a világhálon olvasgat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Csacsicska Tamás

    Vikmeki:
    .
    Amit most Debreczeni mond, azt pontosan megírtam itt, az AN-ben, hónapokkal ezelőtt. Orbánt kizárólag egy népfelkelés tudja és fogja elkergetni. Ami ugye közel sem egy klasszikusan demokratikus mozzanat, de ennyire unorthodox a nép is lehet egyszer.
    .
    Azt is megírtam többször – visszhangtalanul – hogy a helyzet azért borús, mert mindenki csak odáig lát, hogy Orbán és közvetlen környezete eltűnik (esetleg közvilágítási tartozékok lesznek, ami ugye egy felkeléssel járó balesetnek tekinthető). Ám senki, még a profi politikusok sem foglalkoznak azzal, mi is lesz másnap. Orbán kegyeltjei jelentik a legkisebb akadályt – őket még „legális” eszközökkel is el lehet mozdítani. (Csak azért nem írom le a módszert, mert még felkészülhetnének az elhárítására.) Az igazi gond – és erről Debreczeni sem szól – hogy van egy hatályos jogrend, amit szinte gyökerestől át kell alakítani. A gyökér ugye az Alkotmány, majd az erre épülő törvények, jogszabályok. És az átalakítást úgy kell megoldani, hogy közben ne roskadjon össze a gazdaság, amelyik közel sincs olyan jó állapotban, mint azt a Fidesz reklámozza.
    .
    Ma nincs Magyarországon egy olyan társadalmi vízió, amire ezeket az alapokat építeni lehetne, ami elképzeléshez megnyerhető lenne a társadalom jelentős része. Ott tartunk, hogy akiknek még valamiféle eszköz van a kezében (konkrétan az MSZP mozgósítható eszközeire gondolok), azok még azt sem tudják, hogyan küzdik le Orbánt. Az „Orbán utáni időkben” – ahogy azt tőlük megszoktuk – pozíciókban gondolkodnak. Már tudjuk, ki lehetne a miniszterelnök, melyik potentát lesz EU képviselő, sőt majdnem biztos vagyok benne, hogy az MSZP-ben már kész a leendő kormány-lista, államtitkár-helyettesig kirészletezve.
    .
    De hogy mit tegyenek azon a bizonyos másnapon – ki foglalkozik ezzel??? Mindenki azt hiszi: ez még korai kérdés, én pedig biztos vagyok abban, hogy máris késésben vagyunk.
    .
    Az a „másnap” bármelyik pillanatban eljöhet – akár holnap, akár mondjuk 2016-ban – és az összes ellenzéki párt ott fog állni a felújított Kossuth téren, mint Bálám szamara. Olyan hülyén, amilyen hülye ma. Következik a káosz – ezért az átmenet jelentős visszaeséssel jár majd. És a mai szintről visszaesni, ezt ugye sejtjük, mit is jelent.
    .
    Kérdés: hogyan állítsuk talpra Magyarországot a lehető legkisebb veszteségek árán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Erről írtam én is. Bátorkodtam észrevenni, hogy a jelenlegi elittel nem fog menni és a “népfelkelés” szükségszerűen a “szociális irányba” fog fordulni. Azaz, egy “szocialista forradalom”következik. Na de szocialisták nélkül? DDD
    Az ideológiai alapok hiányoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Most kaptam Izsak-Bacs Jeremiastól. Tovább adom mindenkinek.
    Ezzel kívánva Áldott,és Békés ünnepeket az AN minden munkatársának, olvasóinak, és kommentelő társaimnak.
    http://www.youtube.com/watch?v=rGtUS4As4xg&feature=youtu.be

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Csacsicska
    Tamás
    A probléma ott kezdődik hogy az ellenzéki pártok kormányváltásban (pozíciókban) gondolkodnak, pedig rendszerváltásra kellene felkészülni, mint ahogy írtad nagyon helyesen, az alkotmányos rendre visszatérni!
    Sajnos ezt nem mondják ki,vagy fel sem érik ésszel, amit nem akarok feltételezni róluk. Ha mégis így lenne, akkor az első kérdésem az, hogy mit keresnek ezek ott az élvonalban?
    .
    Gyurcsány volt egyedül az, aki utalt halványan rá egy beszédében, hogy akkor a rendfenntartó erők vajon ki oldalára állnának?!Itt utalt az alkotmány azonnali visszaállítására és rengeteg törvény “felülvizsgálatára”.
    Ami nagyon kevés!!! Már készen kéne lenni a “forgatókönyvnek”,de vagy jól titkolják, vagy tényleg csak kormányváltást akarnak a jó pozíciókért.
    .
    Ezt kifogásolva hangoztatom (írom) mindenhova a véleményem, de süket fülekre találok, és enyhén szólva hülyének néznek.. Pedig ezek lennének most a kardinális kérdések. Szerintem…
    Innentől kellene őket színvallásra kényszeríteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. bumburi

    .Gyurcsány azt mondta ,hogy megvannak a módszerek és eljárások a törvényesség visszaállitására ,de erről most nem kiván beszélni . És teljesen igaza van. Még csak azt kéne . Két perc alatt lereagálná a banda. Hogyisne Ezek kardinális kérdések. De nem most..
    Apropó ,nem tudsz valami üzemi portás helyettes állást Celldömölk környékén?.
    Tudod , Attillának kellene………. Itt és most ő( és a képességei) a legnagyobb akadály

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Kedves Csacsicska TamásI Itt nem társadalmi vizió lesz , hanem NEM LESZ MIT ZABÁLNI ( Debreczeni ezt mondja). Alapok és megnyerhető társadalom…
    Bár csak az lenne a probléma. Sokkal prózaibb lesz. A gazdaság nem ,hogy rosszabb állapotban lenne , mint amit ezek mondanak, hanem ez nulla ,ez semmi, főleg a fenntarthatóságot és a jövőt illetően. Ez bizony klasszikus piramisjáték. Azt se lehet akármeddig elhúzni,azt se lehet kizárólag retorikai hókuszpókusszal megoldani. Ezt pont neked magyarázzam.???
    Ami ,és ahogy most történik az sem véletlen, hiszen a társadalmunk álomvilágban él, el van varázsolva és bizony egy jó nagy sokk kell az észheztéréshez. Hogy jó sokan rámennek? Sajnos ,igen ,de ezt nem lehet megúszni. Te el tudod képzelni ,hogy a német autók többsége olyan matricákkal furikázzon ,amin Gdansk , Strasbourg, vagy Wroclaw német lenn?. Ez itt a baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. pecor
    2013. december 23. hétfő
    21:27

    Csak várjál türelmesen.
    .
    Orbánnál nem az számít minek van értelme és mi vezet győzelemre, hanem, hogy mit tesz az őrült.
    .
    Magyarország mint EU tagállam, nem a mérete és ereje számít, hanem, hogy kiket enged be és állomásoztat és kikkel szűri össze a levet. Emlékezz Ceaușescu Arafatnak biztosított terrorista kiképzőbázist és Arafat rendszeres vendég volt nála, testi lelki jó barátok voltak. És akkor még Ceaușescuról sem tudunk mindent, hogy milyen mocsok dolgok történtek amit nem ő hajtott végre személyesen hanem viszontszívességet kért.
    .
    Orbán abból él, hogy egyenlőre túl sokan is azzal a mércével mérnek amivel te is mérsz és így a pasas veszélytelen játéknak tűnik.
    .
    Csak nem képzeled, hogy ez a paranoiás őrült beéri a magyarok lehallgatásával, minden magyar állampolgár utáni kémkedéssel? Reszket, félti az életét, ő tudni akarja mit gondol róla és mit tehet ellene Putyin, Merkel, Cameron, vagy bárki más. Ő tudja, hogy újat húzott a nemzetközi közösséggel, tudja, hogy szándékosan bomlasztja az Európai Uniót, ő fél.
    .
    Csak nem gondolod, hogy nem terjeszkedik és próbálkozik nemzetközi szintű kémkedéssel, ha nem is magyar titkosszolgálat segítségével de adatokat vásárol? Nem érted mire kell a sok pénz?? Adatokat vásárol, ügynökségeket bíz meg kémkedéssel adatszolgáltatással, megveszteget és nyerészkedik az adatokat továbbadja
    .
    Ne legyél már naiv, talán eddig nem voltak árulók a NATO, ban a PENTAGON ban, az EU an???? Már megszűntek a kémek, már minden rendben??
    Hogy lehet valaki ennyire naiv mint te, hogyan becsülhet le másokat ennyire, hogyan nem gondolsz sok más lehetséges kimenetelre.??
    .
    Te is és sokan lenézik ezt az őrültet és ő ezt tudja és ezért bosszút akar állni.
    Nem szabad túlbecsülni az eszét, de nem is szabad alábecsülni a a veszélyességi fokát. Ő sok kimondhatatlan aljasságot megtesz, mert senki nem feltételezi róla annyira lenézik, alábecsülik, mint te is és sokan mások. Amíg fel nem nyílik az emberek szeme, amíg klisékben gondolkoznak addig az ő aljassága rejtve marad és szabadon rombolhat.
    .
    Mondtam ezerszer nem a saját vagy az intelligens de naiv emberek mércéjével kell őt mérni, hanem a sajátjával.
    .
    Hiba, óriási hiba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Mostmár kezdenek mutatkozni a szocialista tervgazdálkodás külső jegyei :
    Alkatrészhiány mutatkozik a kerteskedők körében !
    Ami van , az folyamatosan drágul.
    Lassan ot tartunk mint a nyolcvanas évek elején :
    nem lehet szabadon tervezni mert triviális elektronikus alkatrészek nem kaphatók kis mennyiségben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Egy találós kérdés a karácsonyi ajándékom a kedvenc vitaklubom tagjainak.
    MIÉRT SZERETI JOBBAN ORBÁN VIKTOR AZ ÁZSIAI BANKOKAT A NYUGATIAKNÁL?
    A legjobb válaszok beküldői között öt jegyet sorsolunk ki a Felcsút-Barcelona BL kupadöntőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Kovács Szilveszter

    Vontollának válasz : Mert a magyarok nem tudnak angolul, meg scájci frankul, így könnyen becsaphatók. A kínaiak tisztességes szándéka pedig megkérdőjelezhetetlen. :))))))))))))
    Drága Emberek ! Vigyük magunkkal az egész családot. A Romániában élő szavazó magyarok száma napról napra nő: most 40-50 ezer fő . Az északi sarki pingvinek is magyarul tanulnak már !!!
    Isten legyen irgalmas hozzánk – egyszer az életben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. “Gyurcsány volt egyedül az, aki utalt halványan rá egy beszédében, hogy akkor a rendfenntartó erők vajon ki oldalára állnának?!Itt utalt az alkotmány azonnali visszaállítására és rengeteg törvény “felülvizsgálatára”.
    Ami nagyon kevés!!”
    bumburi,
    ezt nem Gyurcsány találta ki! Hónapokkal ezelőtt, (több mint egy éve) írtam Bajnaival kapcsolatban, hogy program kell, a Szájer féle alaptörvényt azonnal hatályon kívül helyezni, a 2010 áprilisától a Fidesz által hozott ÖSSZES törvény érvénytelenségét kimondani és visszaállítani az ezen idő előtti állapotokat. Hogy ez rengeteg munka?
    Ki nem szarja le? Majd dolgozni fognak az elvtársak, vért hugyozva. Hogy vagyonok, egzisztenciák dőlnek össze? Kit érdekel? Kit érdekelt azoknak az embereknek a sorsa, akik fedél, étel és család nélül maradtak? Akik reménytelenségükben öngyilkosok lettek? Kit érdekelt az ország rombadöntése, rothasztása? Vihar kell ide, áradat, amely ezt az Augiász istállóját kitakarítja !
    Erre B-től M-ig mind alkalmatlan, Gy. is. Őket is elsodorja az ár. Tudják is, ezért nem akarják a változást. Pedig előbb, vagy utóbb (?) be fog következni! Isten ne legyen irgalmas ezekhez a férgekhez! Itt senki nem fog az őrület függönye mögé rejtőzködni ! Bűnhődni fognak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. A próféta szóljon belőled sőt talán most az szólt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. Kedves vikmeki
    2013. december 23. hétfő 00:35
    A 3 % alatti hiány úgy teljesül, hogy a többlet elbújtatva. Előző kormányzásuk alatt is így működtek, volt is meglepetés miatta. (csak csendben maradtak Medgyessyék, nem is értettem akkoriban)
    .

    A magyar bank ha bedőlne, akkor az államnak kellene a mi pénzünkből feltőkésítenie. Erre ezek a nagyokosok, most azt tervezik ami az UNIO bankmentési programja, csak megmagyarítva.
    Megnézem én hogyan fognak a nagyobb bankbetétek eltűnni a magyarrá váló bankokból. Ha már eddig nem tűntek el.
    .
    Talán a magyar állampolgárságot szerzett és választani akaró kedves honfitársaink tarthatnák itt a pénzüket hálájuk és magyarságuk jeléül.
    Vagy csak kapni jó??
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Eagle
    Az írásodban sok mindennel egyet értek, de még mindig az a véleményem, hogy túl becsülöd Orbánt, ezt a kis mitugrászt!
    Igaz, hogy veszélyes, bolond és őrült, de ez első sorban miránk, a saját nemzetünkre veszélyes.Persze ezt sem szabad alá becsülni!Európai és nemzetközi porondon egy jelentéktelen figura és ,hogy felfigyeljenek rá ezért tesz olyan politikailag őrült meggondolatlan lépéseket.
    Bizonyára ismered azokat a vonásokat, mikor valaki kisebbségi érzésben szenved , minden cselekedete ezen alapszik.
    Az Európai és nemzetközi porondon a jelenléte egyenlő a nullával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. @pecor

    El kell ismernem lehet, hogy a véleményembe belekavar némi előérzet. Általában életem során tapasztaltam, hogy az előérzeteim szépen be is jöttek. Mindamellett nem csak a Orbán személyes jelenléte számít hanem sajnos az úgymond áttételes is.
    Ő sajnos nagyon sokat kever, lázít bomlaszt a háttérben másokat is belerángat, vagy úgymond uszít az unió ellen. Nincs mindenütt személyesen jelen ahol a mocska fertőz.
    .
    De hadd mondjak valós példát miért veszélyes ez és szerintem én miért nem becsülöm túl a veszélyt.
    .
    Voltak kísérletek még a szoci időkben, hogy deviáns gyerekeket egyet-egyet betettek egy menő jó osztályba, hogy a közösség ereje felemeli. Fordítva történt, az év végére lezüllesztette az az egy gyerek az egész osztályt. Ez sokszor sok iskolában megtörtént végül felhagytak vele.
    .
    Arra volt az a mondás: ” ha van egy hordó szennyvized és egy hordó nemes borod, és egy csepp nemes bort adsz a hordó szennyvízhez, semmi nem fog történni. A szennyvíz marad ami volt, szennyvíz. De ha egy csepp szennyvizet adsz a hordó nemes borhoz, másnap reggelre az egész szennyvíz lesz.” Nos ez a mocsok, a tisztátlanság ereje.
    .
    Ennek a fele sem tréfa. Orbán az az egy csepp szennyvíz. Ne becsüljük alá a veszélyt.
    ez valós veszély és igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Gonoszka
    Én az ellenzékről írtam, azok között Gyurcsány volt egyedül aki említette.
    Az AN-án meg B.L már nagyon rég.
    Természetesen Te is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. gonoszka 16,19 !
    Azért talán nem is kevesen emlékeznek még a hosszú-bájtok éjszakájára, meg Simicska éktelen átkozódására a kormányváltáskor irányába gyakorolt leleplező megnyilvánulásokra.Ám lehet, hogy azok akik még emlékeznek igen gyönge potenciállal bírnak egy mammuttal szemben… És akkor így igazad lehet. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. .
    A 2002-es kormányváltásra gondoltam., de ha már itt vagyok, annyit még megjegyeznék, hogy ide vezet az elvtelenségnek az a válfaja amelyet a Simicska-Puck páros neve fémjelez.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. a Gazdasag mukodesenek egyik hajtomotorja a kihelyezett BANKI HITELEK(beruhazasok,munkahelyteremtesek,befektetesek)

    a legostobabb es buta dolog uldozni tulzott adokkal sujtani a Bankokat akiknek imigy romlik a hitelkihelyezesi hatekonysaga ami vegso soron vesztesegkent a mikoro makrogazdasagi szinteken ut vissza okoz kart es az emberek elszegenyednek lassul a gazdasag romlik a hatekonysag veszteseg hiany es szegenyseg generalodik

    Matolcsy a kuszaszemu zene bohoc es Orban unortodox politikja maganak a magyar gazdasagnk okoz iszonyu karokota es a magyar embereknek bankellnes buta unortodox politikajukkal!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. KORDON BLUED
    2013. december 24. kedd
    19:27
    *
    A leggyakoribb a hosszú farkak éjszakája, aztán hosszú kések, hosszú bájtok, de el szoktak jönni a hosszú kötelek és hosszú géppisztoly sorozatok éjszakái is.
    Egyenlőre csak a feszültség növekszik a kazánban. Az elvezető szelep egyre szűkebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Drága Kommenttársaim !
    *
    Az itt eddig lezajlott polémia, egy igazi, szellemdús vita, amely csak erre a közegre, az AN olvasó körére jellemző. Meggyőződésem, hogy ez hatással van a Hazai politikai környezetre is és így nem csupán egy öncélú, a saját farkába harapó kígyó tragédiája lesz a munkánk eredménye.
    *
    Éppen ezért, e z e n .a . n a p o n . engedjétek meg, hogy a soron következő esztendőre kívánjak elsősorban az Amerikai Népszava főszerkesztőjének Bartus Lászlónak minden szempontból sikeres – a számításait is megtalálva (!) – az ország életére is kiható szellemi munkát, amint nektek is további korrekt és hatékony vitákat eme igazán hazafias, szellemi műhelyben…
    *
    Ebben támogasson mindannyiunkat a Világegyetem Nagy Építő Szelleme !!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Izsak-Bacs Jeremias

    Kedves mindenki’

    Karácsony van, és küldtem egyik ismerősnek egy Karácsonyi dicséretet, (himnuszt), bocsánat mindenkitől, IGAZ, nem néztem utána azt hogy ki tette fel a YouTube-ra, ezert kérlek benneteket hogy ne vegyetek rossz neven és BOCSÁNAT mindenkitől! Utólag is Boldog és Áldott Karácsonyt és meg Boldogabb Újévet. (Köszönöm az észrevételt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Ez az arc mindent,elárul. Ugyan az van kivül mint belül..Ekkora seggfejet még életemben nem láttam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. KULFOLDI BANKOK HOZTAK A TOKET! MIERT? MERT NEM VOLT MAGYARORSZAGON! AZTAN OK IS MEG SOKAN BELOLUK PENZT KERESTEK ! EZ MENT ADDIG AMIG AZ ARFOLYAM EL NEM SZALLT , ILLETVE A VALSAG A MAGYAR VALSAG RANK NEM TORT!!!!!!menet kozben COSA NOSTRA RETTENETESEN MEGTOLLASODOTT! ES LASS CSODAT VAN VALAHOL valakiknel HATALMAS TOKE! NEM KELL MAR A KULFOLDI MERT VAN NEMZETI! JA HOGY BUNCSELEKMENYBOL SZARMAZIK? ES? KI FOGJA KIDERITENI A MAFFIA KUTYAI ? POLT ES A TOBBI ALVEZER VAGY NEVEZZUK VEGREHAJTOKNAK? MEGLESZ A BANK MAR PENZTMOSNI IS HAZON BELUL FOGNAK MEG NAGYOBB KAROKAT OKOZVA A NEMZETGAZDASAGNAK!AMIG A MAFFIA LETEZIK NEM LESZ JO SENKINEK!
    ORBAN A MAFFIA FONOK EZT MINDEN ISMEROSNEK ISMERETLENNEK EL KELL MONDANI , KULFOLDON IS !!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Simon Gábor csütörtököt mondott 2014. február 5. szerda

Matolcsy, az őrült Néró 2014. február 4. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos