Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kormány kukázása a költségvetési lyuk betömésére 2011. szeptember 7. szerda 16:07 | AN

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kormány kukázása a költségvetési lyuk betömésére

Budapest – A dohány, az alkohol és a gázolaj jövedéki adójának emelésével és szigorúbb áfabehajtással, az államigazgatási beszerzések leállításával foltozná be a kormány a gazdaság lelassulása miatt keletkezett 100 milliárdnyi idei költségvetési lyukat, jelentette be Orbán Viktor és Matolcsy György a kétnapos kormányülés után. A miniszterelnök jelezte, hogy folytatják az államadósság csökkentését is.

A gazdaságpolitikai első számú célja továbbra is az államadósság elleni háború megnyerése – mondta Orbán Viktor a kedd délután véget ért kétnapos, Lovasberénybe kihelyezett kormányülés után. Az ülésen az államadósság további négy százalékpontos csökkentéséről határoztak, továbbá négy döntést hoztak annak érdekében, hogy a gazdasági lassulás okozta 100 milliárdos költségvetési lyukat sikerüljön betömni és a 2011-es hiányt 3 százalék alatt tartani.

A GDP-arányos államadósság 77 százalékról 73 százalékra fog csökkenni, miután a kormány két nagyobb összegű, októberben és novemberben lejáró hitelt, összesen 4 milliárd euró értékben visszafizet – jelentette be Orbán Viktor. Ebből 3 milliárd euró forrása az ország Magyar Nemzeti Bankban lévő valutatartaléka – közölte a részleteket Matolcsy György –, a fennmaradó egymilliárd eurót pedig a magánnyugdíjpénztári vagyon egyes elemeinek értékesítése fedezi. A miniszter elmondása szerint a kormány az államhoz került külföldi papírokat fogja piacra dobni.

Hogy az idei költségvetési deficitcél teljesüljön, a kormány négy döntést hozott, amely összesen 100 milliárd forinttal javítja az egyenleget. Elsőként az adók és vámok beszedésének hatékonyabbá tételét jelölte meg a gazdasági miniszter, ebből a kormány számításai szerint 40 milliárd forint többletbevétele lesz az államnak.

További 40 milliárd forintos többlettel számol a kormány azáltal, hogy beszerzési stopot rendel el az államigazgatásban. Ezt Matolcsy szerint eredendően 2012-re tervezték, de a hirtelen lelassult világgazdasági folyamatok kedvezőtlen magyarországi hatására válaszul az intézkedést előrébb hozták.

A jövedéki adóemelésekből 10 milliárd forint pluszbevételre számít a kormány. November 1-jétől eelkedik a játékadó, a dohánytermékek, az alkoholtermékek, az aromázott szeszesitalok, a gázolaj jövedéki adója.

További tízmilliárd pluszbevételt hoz a költségvetésnek, hogy a magyar állam a hozzá került külföldi részvények után osztalékot fog kapni.

Matolcsy György elmondta, hogy idén és jövőre 2 százalékos növekedéssel számol a kormány, a költségvetést is így számolják. Ennek ellenére – az [origo] tudomása szerint – a Nemzetgazdasági Minisztérium a növekedési pályára vonatkozóan olyan tervet készített és vitt be a kormányülésre, ami idén 1,8, jövőre 1,7 százalékos GDP-növekedéssel számolt. Áprilisban a tárca még 3,6 százalékos jövő évi növekedést sem tartott elképzelhetetlennek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Piti emberek piti gondolatai.
    Tipikus buta ember gondolkodása.
    Csak azért sem változtatom meg a véleményemet (egy kulcsos adó)!
    Inkább dögöljön meg a nép, mintsem a gazdagokat illetve a jól keresőket adóztatom.
    Ennyire fél a feleségétől, ha kevesebb pénzt vinne haza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  2. Azt kívánom nekik, hogy a következő választások után számoltassa el őket egy igazságos bíróság! Számoljanak el a meggazdagodásukkal, a befizetett adójukkal, és a rájuk bízott javak kezelésével!
    Utána teljes (és a családra is kiterjedő, mert nem a saját nevükön van!) vagyon elkobzás, és valóban kukázzanak évekig!
    Azt érdemlik, amit százezrek (ha nem milliók) kaptak tőlük.
    De gyanítom, hogy irgalmasok lesznek velük. Annak persze az lesz a következménye, hogy a rengeteg lopott pénzből újra feléled majd a politikai ambíciójuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. De hát most is hazudtak!
    Bokros Lajos, és Oszkó Péter szerint nem 100,hanem több 100 milliárdos a betömendő lyuk,akkor most miért hazudnak ennyire átlátszóan?
    Ha figyelembe vesszük azt a hírt (valószínű hogy igaz) hogy Matolcsy úgy ment az ülésre, hogy számok nem is voltak a tervezetében, akkor ex hasra jelentették ki az 1,8,-1,7-es irányszámot is.
    Blöffölnek, de azt is nagystílűen teszik.
    Az övéik meg elhiszik,nem számít a hazugságuk! Bolond világ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Ki borotválta meg a középsőt? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Vagy a tömött frigid.
    Vagy a tömő impotens.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Nem voltak a tervezetben számok, mert örülhetünk, ha idén 0,5-1% között
    lesz a GDP.
    .
    Jövőre pedig szerintem egy szép nagy zéró lesz!
    .
    Ezekből az intézkedésekből sajnos más eredmény nem lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  7. Az elso pillantas a kepre igen abszurd, hirtelen azt hittem mar a “szoszekuk” is kereszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. A középsőt dr. Kotász borotválhatná!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. “az államadósság elleni háború”
    Az első lépés legyen az hogy ezt a hármat lehetőség szerint forgassák szurokba és tollba aztán b@sszák bele a Dunába és mutogassák világszerte hogy így járnak a diktátorok és a hű talpnyalóik!!!!!
    Aztán a zsét vegyék vissza és közmunkára minden féreg párt katonával.

    Gondolom van még ehhez mit hozzá tenni de indulásnak nem rossz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. Matolcsyt ki sem merik írni, ha írták akkor csupa kisbetűvel van!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Báthory Ödönke

    Vajon mit akar jelenteni, hogy egyikükön sincs nyakkendő? Így úgy néznek ki, mint 3 téeszelnök a ‘60-as évekből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  12. A jövedéki adó emeléséhez nem kell semmilyen diploma, pláne közgazdászi nem.
    Bizony tesze-tosza ez a kormány, mert amilyen intézkedéseket most hoztak a 100 milliárdos hiány pótlására, azt ma Magyarországon minden olvasni tudó 16 év fölötti állampolgár meg tudta volna tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. feleljenek teljes vagyonukkal a kialakult helyzetert es takarodjanak ki ezek a bugris parasztok a fovarosbol, mert szennyezik a budai levegot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  14. Most látom, a képen a magyarázat arra miért is ragaszkodik az OVis a Matolcsyhoz. Nem tud másik minisztert leakasztani széles e hazában, aki ugyanúgy kisebb nála!
    Más! Szokás szerint nagyot hazudott megint az OVis, hogy a 4 milliárdnyi euró kifizetéséhez nem veszünk fel hitelt. helyes az lett volna, ha azt mondja: nem veszünk fel újabb hitelt. Idén több akcióban bocsátottunk ki államkötvényeket = kb. 4 milliárd euró összértéken (lásd hvg cikk). Ennek célja a most emlegetett lejárt adósság kifizetése volt. Ez az összeg a kibocsátás után az MNB valutatartalékába került , oda, ahonnan most kifizetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. Matolcsy most már elmondhatja hazudtunk éjjel – nappal, miért van az, hogy a politika szereplői másolják elődeiket?

    Szíj Ártó 2011.07.27-én azt mondta szoci műfaj a gázolaj jövedéki adójának emelése, ők csak csökkenteni fogják, most már csak azt nem tudom a 13 Ft/l adóemelés mióta csökkentés. Tudják e matematikus közgazdász “vezetőink”, hogy a gázolaj emelkedés MINDEN termék árában áremelkedést generál???

    Miért nézik hülyének az embereket? Miért kell egy magyar szót kitörölni az emberek memóriájából, miért kell azt mondani ez nem megszorítás, hisz mindenki érzi ha drágább a kenyér a tej, mert a gázolaj kell az elkészítéshez, a szállításhoz, igen ez MEGSZORíTÁS, fizessen mindenki, de még mindig nem a gazdagok, mert ők még meg tudják venni a kenyeret de sokan már azt sem !!!

    Teljes a káosz a költségvetésben és Matolcsy fejében is, meddig mehet ez még így?? Ki állítja meg ezeket az őrülteket? Meddig tűrik még a Zemberek, hogy hülyének nézzék őket?

    Hazudnak éjjel ,hazudnak nappal, de meddig????
    http://dawmar.blog.hu/2011/09/07/nem_lesznek_megszoritasok_2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  16. Husz János Puszita

    20 éve ez megy. Pénz kell, adót emelünk, a gazdaság lassul. Valódi reformok nélkül mindig lesz lyuk a költségvetésen, amit be kell tömni. A hiány a struktúrában van. Öt év múlva mit szorítanak majd meg? 1000 Ft lesz egy liter gázolaj? Engem addig ne hívjon senki tüntetni, amíg nem a strukturális reformokat követeli a demonstráló tömeg. Ja lennénk kb. hatan a tüntetésen, Bokrossal együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Husz János Puszita

    A GDP arányos hiány attól is nő, ha csökken a GDP.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. “A gázolajat terhelő jövedéki adót is növelni fogja a kormány – fejtette ki Szijjártó Péter. Ennek kapcsán kiemelte: a gázolaj jövedéki adójának emelése a továbbgyűrűző hatása miatt a rendkívül drámai, hiszen a fuvarozók költségei növekedni fognak, ami azt jelenti, hogy a termékek szállítási költségei is emelkedni fognak, és ez a termékárakban meg fog jelenni. Ezért, amint a kormány benyújtja a javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni, amelyben kezdeményezni fogják a gázolaj jövedéki adójának a jelenlegi szinten való tartását.”

    Ezt gondolhatnánk, ha arra figyelnénk, amit mondanak, vagy legalábbis mondtak 2009-ben. Legkésőbb tegnap óta viszont magától Orbán Viktortól tudjuk, hogy arra kell figyelni, amit tesznek. Az pedig nem más, mint a gázolaj jövedéki adójának 97 forintról 110 forintra növelése.

    De tényleg beszéljen inkább Szijjártó Péter:

    “Kiderült, hogy ugyanaz a játék zajlott, mint eddig bármikor – jelentette ki Szijjártó Péter a tegnap nyilvánosságra került kormányzati adóelképzelésekkel kapcsolatban. Ugyanis eddig, amikor olyan csomagokról volt szó, melyről a kormány azt mondta, hogy lesz benne adócsökkentés, meg lesz benne adóemelés, akkor a végére az adócsökkentést mindig elfelejtették, és maradt az adóemelés.”

    Az írás eredetiben az INDEX Képviselő Funky blogján olvasható:

    http://kepviselofunky.blog.hu/2011/09/07/szijjarto_dramai_a_gazolaj_jovedeki_adojanak_emelese

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Orbán András Lajos

    A ,,kukamacik,, ,,áldásos,, működését mellőznénk, és még esetleg túl is élnénk a gazdasági válságot, de így nem sok esélyünk van rá………….S@rgyártó most pofázik az ÁTV. hogy ők megoldották hogy NE GYŰRŰZZÖN TOVÁBB AZ ÜZEMANYAG ÁREMELÉSEK HATÁSA!!!!!!!!!!!!!!!Na erre befizetek!!!!!!!!!!!!!!!!Egyszer csak számon tudjuk kérni a sok,sok hazugságát!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Orbán András Lajos: TÉNYLEG megemelték a fuvarozók VISSZAigényelhető jövedéki adóját 6.50-ről 19.50-re,. Akkor viszont ebből csak az úrvezetők dízeleit számolva nem fog bejönni az az összeg, amit szeretnének. Ráadásul, ha visszaigényléssel együtt is olcsóbb lesz külföldön tankolni, akkor még többen fognak ott – azaz még akár csökkenhet is a bevétel. Ezért szoktak az ilyen intézkedések előtt HATÁSTANULMÁNYT és szakmai egyeztetést végezni (már normális országokban, és nem Abszurdisztánban)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Most “volt szerencsém hallani sz@gyártót. Azt mondta, hogy olyan adót emelnek, ami NEM ÉRINTI a zembereket…
    Tudja ez a fazon, hogy mit mondott????

    Szerintetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. Husz János Puszita

    Egyszer valaki képen törli ezt a Szógyártót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. Körhiány folytonosság mentes kötéllel a nyakon ami a közvilágításban résztvevő fémfelépítményre van erősítve egy méterre a földtől himbálózva nem megszorítás a nyakon csak átstrukturálás egy másik életbe.

    Próbálja ki mindegyik fíreg ha ez nem megszorítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Kekec, ne haragudj, de egy olyan kormány, amelyik mindig tévedhetetlen, csak nem fog közpénzt kidobálni hatástanulmányokra, mikor azon a pénzen autót is vehet – tagjainak, és azok fel- és össze-visszamenőinek – a nagy spórolás közepette. A szakmai egyeztetés meg olcsó bolsevita trükk. (Már szerintük.)
    De majd alakul bizottság – mivel annak valamennyi tagja pluszjövedelemhez jut, elnöktől tagig bezárólag -, ami ugyan semmit nem derít ki, de azt a semmit legalább 6 hónapig nem deríti ki. 16 %-os szja-val terhelten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Javítok: bolsevista trükk. Bocsánat a kimaradt betűért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. nekem elso ranezesre ugy tunt, valami fejfa-felenel allnak…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Neveletlen – nem haragszom, sőt egyetértek. Egyébként meg azért nem érinti az embereket a megszorítás – merthogy MEXORÍTÁS. Az mingyá’ más!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Hogy hogy nincs zászlóerdő a három briganti mögött?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Három (erkölcsi és politikai) hulla, amint éppen kimásztak a sírgödörből és saját fejfájuk mögött azon elmélkednek, mit lehet még beadni a hülye népnek… Ja, és a Matolcsyné férjének már felirata sincs! Lehet, hogy nem gyártottak neki táblát, mondván, minek arra a kis időre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. A TESCO azzal válaszol a mindenkori megszorításokra hogy lényegesen alacsonyabb áron tartja az alapvető élelmiszerek árát.
    Nemtudom meddig lehet ezt csinálni…Egyszer csak ők sem bírják tovább…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Kecskeméti Károly

    Ki ez a három pasas a három fejfa mögött?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Kecskeméti Károly

    Jobban megnézve sem ismerem fel őket.
    Mintha három szomorú, gondoktól súlyosan megterhelt, életunt ember búcsúzkodna.
    Megrendítő!
    Béke poraikra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. _Ugyan nem vagyok közgazdász, sőt a makrogazdasághoz sem konyítok, de amikor azt olvastam, hogy “3 milliárd euró forrása az ország Magyar Nemzeti Bankban lévő valutatartaléka”, kissé meglepődtem. Valami mintha rémlene, hogy ezzel az amúgy is bizonytalan lábakon álló forintot kiteszik a spekulációnak, nem? Ugyebár a Mol részvényekért is a tartalékkal fizettek. Ha a tartalékokat ilyen populista látszatmegoldásokra használják fel, akkor rendesen sz@ar lesz a palacsintában. Arról nem is beszélve, hogy az államadósság még nőtt is az elmúlt egy évben. A hiányt miből finanszírozzák? Oké, hogy most csökken, de mi lesz két év múlva, mikor már a levegőt is megadóztatják, hogy lehessen új terepjárója a miniszterelnökné asszonynak? Akkorra ugye vissza is kell fizetni egy kisebb összeget, elvileg a bankadó és társai is kisebb bevételt hoznak, a külföldi befektetőknek is kéne egy kis mézesmadzag, hogy ide jöjjenek, gazdaságélénkítés, stb. Neeem tetszik ez nekem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. Történelem könyv ,2025-ben. 4 oldal. Képaláírás: orbán és bűntársai, a 2015-ben Lovasberényben megtartott,szabadtéri nyilvános tárgyaláson,saját védőbeszédeik elmondása közben. (Az őrszemélyzet tagjai ,nem voltak hajlandóak, egy képen szerepelni a főbűnösökkel,ezért kérésüket akceptálva, retusáltuk őket,a felvételről.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. Ezt a közgazdaságinak sem mondható tohoma bohut, amit tegnap ezek az emberek ott a pulpitusok előtt előadtak, épeszű ember már meg sem kell, hogy hallja.
    Amit viszont meg kellett volna elég sok mindenkinek hallania, az az, amit Orbán válaszolt arra az ujságírói kérdésre, hogy hazudott az elnök úr mikor a külföldi érdeklődőknek azt mondta, ,hogy ne azt figyeljék amit mond, hanem amit tesz. Ez a tegnapi kijelentése Orbánnak sok mindenrte választ ad. Tudniilli, ez véletlenül igaz. Miközben nekünk össze-vissza ígérget mindenféle jót és hiteget minket egy jobb léttel, miközben azt kiabálja, hogy neki ugyan külföld nem dirigál, aközben stréber iskolás gyyermek módjára, ponról, pontra azt hajtja végre gazdaságilag amit a nemzetközi politika tőle elvár. Teszi ezt úgy, hogy cseppet sem érdekli, hogy ebbe Magyarország minimum fel bele döglik. Ennyit erről, hogy mit beszél és mit tesz. Nagyobb baj az, hogyí akármilyen rosszat tesz a magyarok úgy látszik teljesen immunisak rá, mert semmiféle ellenállást nem tanusítanak, magyarul kussol mindenki. Maximum dünnyög az orra alatt, zárt ajtók mögött szentségel, elvégre van már egy fő gonosz Gyurcsány személyében ez bőven elég.Ne gondoljuk már, hogy majd beismeri a társadalom azon része, akik Orbánra szavaztak, vagy el sem mentek szavazni, hogy ők vétkesek, hogy megbocsáthatatlan bűnük ennek az adminisztrációnak a hatalomra juttatása. Na azt soha, inkább beledöglik.Pedig tegnap Orbán tényleg adott egy kulcsot a megfejtéshez, de mint tudjuk az emberi ostobaságnak nincs határa.Magyarország szemet huny, de a fülét azért még nem dugta be.Ezért van az, hogy szívesen hallgatja a köpcös szirén hangjait, miközben nem akarja látni és főleg meglátni, hogy mit tesz!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. Ez meg a magyar Népszava – a jövedéki adóemelést védő EGYETLEN jobbos kommentje )eddig 1:28 az arány a tajtékzók javára)
    [apoka888] [2011.szept.08. 02:07]
    Mire játszik a népszava? Teljesen esélytelen és értelmetlen a partizánkodás. A Fidesznek nincs ellenfele. Az szdsz kimúlt. Az mszp szétesőben, börtönben, politikai esélye nulla, gazdasági pozíciói teljes erózióban. Az elvtársak menekítik ki a lopott vagyonukat az országból. Az lmp esélytelen. Néhány mamlasz próbálja bezsebelni az alternatíva nélkül maradt genetikailag liberálisok szavazatait. 5%. A jobbik handabandáira, kb a választók 10-15%-a fogékony. A Fidesz nem győzhető le. Ha lenne egy csöpp esze a népszavának, mestergázinak, meg a maradék mszpnek, akkor nem a szarfröcsköléssel foglalkoznának, hanem elmennének gyereket csinálni. Kihalt országban lopni sem tudtok! Szóval, csináljatok gyereket! ”
    A vicc az, hogy nagyjából egyet is lehet ezzel érteni, bár a magyar kocsmákban ezt rövidebben fogalmazzák meg: b….tok meg!
    JA! és büszkén vállalom a “genetikailag liberális” jelzőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Bocs, volt másik jobbos vélemény is – és egy jó kis cáfolat – tanulságos:
    [Citizen] [2011.szept.07. 22:11]
    [CafkaMargit] [2011.szept.07. 21:54]
    “Nagy kár, hogy ebből az írásból ugyanúgy kimaradt mint az ATV idézett műsorából az intézkedés egy lényeges eleme: a gázolaj jövedéki adó emelés mértékével megegyező, fuvarozóknak járó kedvezmény mértéke… ”

    Az is nagy kár, kedves “Cafka”, hogy miközben csúsztatással vádol, Ön is csúsztat egy jó nagyot.
    Mert, kérem, gondolkodjon kicsit! Sok olyan vállalkozás van (sokkal több, mint ahány fuvarozó), akinek a tevékenységéhez szállítás is társul Pl. a pék megsüti a kenyeret, és a saját furgonjával teriti az áruját stb. Ők nem fuvarozók, tehát nem kapnak semmiféle kompenzációt – ergo be kell építeniük ezt a költséget is a saját termékeik árába.

    Az is nagy kár, hogy kompenzáció nélkül a sok-sok vállalkozás mellett tulajdonképpen egy lakossági adóemelés történik – mindenki, akinek diesel-autója van szív egy nagyon nagyot. (És eközben Debrecenben stadion épül, a frankhitelesek maroknyi csoportja számára aranyáron építene néhány házat, reformok hiányában a MÁV, a BKV stb. számolatlanul nyeli a pénzt, fizetjük Szijjártó és Kósa tavaszi ostobaságának árát, Matolcsyné férjének alkalmatlanságát stb.) És bizony az is nagyon nagy kár, hogy van egy gerinctelen, betegesen hazudozó miniszterelnökünk, és “seggreforgó” csapata.

    Szóval van itt kár bőven, amit a fidesz hozott össze röpke egy év alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. És némi pontosítás (azaz csak a fuvarozó oligarchák számíthatnak visszaigénylésre)
    [marimama] [2011.szept.07. 22:21]

    [Citizen] [2011.szept.07. 22:11]

    Még a fuvarozók se mind kapnak kompenzációt, csak a nagy teherautók, személyszállító buszok esetében.

    “Kérelmet nyújthat be a jövedéki adó visszaigénylésére azon személy (például fuvarozó vagy busztársaság), aki közúti árufuvarozásra szolgáló, legalább 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművel, nyerges vontatóval közúti árufuvarozást, vagy autóbusszal személyszállítást végez és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyilvántartásba vette.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=468586
    ViktorLeaks című szösszenet (KETTŐ jó viccel is!)
    “Állítólag megbolondult egy MTI-s újságíró a miniszterelnök sajtótájékoztatóján. Nem tudta feldolgozni Orbán Viktor azon szavait, hogy “ne a szavaira figyeljenek…”. Miután azt kérte, hogy ehelyett inkább a “tetteire figyeljenek”, így az újságíró az alábbi tudósítást küldte: “Vakarózik, ásít, mutogat, figyel, feláll, kimegy.”)
    Mennyivel plasztikusabban beszélnek a Gyalog galoppban Arthur királyék… “Ó Uram, add áldásodat a te kézigránátodra, mellyel ellenségeidet ficnikké tépheted nagy kegyelmedben.” És szólt az Úr, mondván: “Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig… Midőn a hármashoz érsz, eldobandod te az Antiochiai Szent Kézigránátot a te ellened felé, ki – mivel nem kedves nekem – megdöglend.”
    Oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Ugye a gázolaj nem üzemanyag? Két éve azt harsogták (ellenzékből), hogy a kormány csökkentse az üzemanyagok jövedéki adóját.
    Mivel a gázolaj jövedéki adóját oly módon növelik, hogy a fuvarozókra nem vonatkozik az emelés, és a MÁV továbbra is mentesül a jövedéki adó megfizetése alól, ezért ez az emelés a közutakon autózó személygépkocsi tulajdonosokat érinti.
    Az meg hogy az MNB valuta tartalékából fizetik ki az államadósság egy részét nonszesz! Persze mi emberek sem csinálunk mást – feléljük utolsó tartalékainkat, és reménykedünk, hogy lehet még jobb is. Példa: Fizeted az életbiztosításodat, mert úgy gondolod egy jó befektetési forma. Húzni kell a nadrágszíjon, akkor már nem fizeted, de még a biztosítónál csücsül a pénzed, és kamatozik. Tovább kell húzni a szíjon, akkor felmondod a biztosítást, és elkültöd a nyugdíjas évekre, vagy a gyerekednek szánt megtakarítást. Ez a kör itt bezárul, nincs tovább tartalék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Tibor, ez kivételesen nem nonszensz. Mivel lejár 3,5 mrd eurós törlesztés, ezt nem ÚJ államkölcsön felvételével, hanem a tartalék csökkentésével rendezik.
    Az mégiscsak snassz lenne, ha a manyupok lenyúlása ELLENÉRE tovább nőne az államadósság, nemde?
    A nonszensz az, hogy ezt az egyébként racionális lépést akkor teszik, amikor jön a hullámvasúton a nagy lejtő, és elbontották alulról a biztosító hálót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. A legnagyobb baj az, hogy mindezt a miniduce egojának fényezésére teszik, mert képtelen az önkorrekcióra – és soha a büdös életben nem fog egy “őszödi beszédet” tartani arról, hogy elqurta – nem kicsit: nagyon – és most már istenigazából belefog az érdemi kormányzásba, és visszatér a Bajnai féle normális és ésszerű irányvonalra. Pedig ettől azonnal javulna az ország megítélése, erősödne a forint és csökkenne az országkockázat.
    De erre “genetikailag” vagy agybajilag képtelen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Ide tartunk: http://www.youtube.com/watch?v=BxIzZHD_89I
    Lesznek itt még csodálatos tervek. Taps, éljenzés, boldogság….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. > Tibor, (7:50)

    Pontosan így van, ahogy leírtad. Hiába gondoskodik az ember előre,
    a körülmények annyira megváltoztak negatív irányba, hogy sokszor csak
    veszteséggel zárul az ügy.
    .
    Az csak egy álom, hogy legyen megtakarításod a váratlan kiadásokra és tartós fogyasztási cikkek “cseréjére, lakásfelújításra, hogy legyen biztosításod/befektetésed a nyugdíjas időkre, hogy gondoskodj a gyermeked életkezdésére.
    S ne feledkezzünk meg a továbbképzésről, illetve annak költségéről sem.
    .
    Nálunk valahogy nem működik az, ami Nyugat-Európában hosszú évtizedek óta.
    Ez a 21 év sem volt elegendő ahhoz, hogy egy kicsit is felzárkózhatnánk.
    Hiába tanulsz, dolgozol, 40 év felett – ha „rosszul döntöttél” a munkahelyválasztáskor – lehet, kikerüls a munka világából, és onnan kezdve vége a szakmai karrierednek, örülsz, ha sikerül elhelyezkedned.
    A jövedelmek sem emelkednek az évek alatt, ahogy azt elképzelnénk, s ha kényszerűen „választasz” munkát, akkor a jövedelmed bizony drasztikusan lecsökken.
    .
    Az addig felépített élet, tervek már csak a múlté.
    .
    Ez vár a gyermekeinkre is?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. mosolygó hozzászólását osztom.
    Innen kukázza össze. A Nemzet meg csak tűri

    http://htfsz.hu/downloads/2_b_napirend_korai_nyugdijak_Kormany_07_13.doc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. kekec. Az a nagy büdös helyzet hogy amit adnak a fuvarozóknak, azt a 13ft. azt azok lenyelik, mert így is már ár alatt fuvaroznak, egyébként meg nem is mindenki tudja ezt a ,,kedvezményt,, igénybe venni………Nagyon sok vállalkozás használ kis teher gépkocsit, de nem ,, fuvarozó,, azoknak viszont többe kerül az üzemanyag, aztán majd drágább lesz a kenyér a zöldségféle, Sz@rgyártó meg megint csak hazudott……… Meg a gömböc is, meg Eltolcsy is……………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Viszont EGY valamiben tagadhatatlanul profik! Tőzsde-bedöntésben és shortolgatásban. Na meg orbánc kitalálta, hogyan tömje be a jövő évi 1000 mrd-os lukat a költségvetésen: nem lesz mexorítás! Majd bedönti a bankrendszert ezzel az összeggel. (Bár ez még mindig jobb, mintha Chavezt copyzná, és einstandolná a magán bankszámlákat. Vagy sem.
    Nem semmi, hogy a 25 ezres MOL részvény már 15 ezer körül jár. (mínusz 42 %) Hogy is volt az a hablaty a manyup pénzek eltőzsdézéséről?
    A haverok most összeszedtek a shorton egy kis zsozsót a megvételéhez, és még majd ők lesznek a haza hazaffyas megmentői!
    Kevesebbet bukott volna az ország, ha Lézerjani befogja azt a lepcses száját – inkább kapott volna még néhány Audi8-ast. Azt 1 mrd alatt megúsztuk volna!
    http://varanus.blog.hu/2011/09/09/orban_elkurom_ugyis_ugyis#comments

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos