Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Gojostol visszavonatná a kittüntetéseket 2011. szeptember 14. szerda 19:24 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Gojostol visszavonatná a kittüntetéseket

Budapest – A magyar nyelv megújítójának feltelefonáltak a Sándor-palotába, hogy emelje már fel végre a seggét, és indítványozzon egy olyan törvényt, amelynek alapján vissza lehet vonni a kitüntetéseket. Smit Pall haptákba vágta magát, ő is üdvözölte a miniszterelnök urat, majd bekapcsolódott a Kertész Ákos elleni antiszemita hecckampányba. Javaslata szerint egy kitüntetettnek a későbbiek során is alkalmasnak kell maradnia megtiszteltetésre. Például nem lehet olyan ember, aki – Orbán szavait idézve – genetikai alapon ráront a nemzetére. Azt majd ők döntik el, hogy ki maradt méltó és ki nem.

Schmitt Pál köztársasági elnök szerdán levelet írt (ez túlzás, elpostázta a készen kapott levelet – a Szerk.) Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben “felkérte”, hogy úgy alkossák meg a kitüntetésekről szóló sarkalatos törvényt, hogy a díjak visszavonhatók legyenek. Schmitt nem tér ki konkrét esetre, de minden bizonnyal Kertész Ákos Kossuth-díjas írónak az Amerikai Népszavában megjelent cikke, valamint az író ellen indított szélsőjobboldali, antiszemita kampány motiválta őt (illetve a valódi szerzőt) a levél megírására (elpostázására). Az Orbán-kormány már jelezte, hogy Kertész Ákos méltatlan a Kossuth-díjra. (Orbán szavaival élve, genetikai okokból rárontott nemzetére, ezért méltatlanná vált a nemzeti Együttműködés Rendszerében díjak viselésére.)

Schmitt szerint “…az állami kitüntetés azt a kötelezettséget rója a kitüntetettre, hogy további életvitele, tevékenysége és munkássága is példaértékű legyen a magyar nemzet számára. Az állami kitüntetésre az válik érdemtelenné, és kitüntetését vissza kell vonni, akinek magatartása hazánk és nemzetünk alkotmányos értékrendjét megsérti.”

Az kérdés, hogy melyik alkotmány értékrendjét sértik, mert a jelenleg még érvényben levő Alkotmány értékrendjét alapjaiban sérti az új Orbán-alkotmány, annak megalkotói például biztosan nem lehetnek kitüntetettek soha életükben. Mi javasoljuk, hogy a kitüntetések mintájára váljék érdemtelenné megbízatására, és közhatalmi funkciójától meg kell fosztani azt, akinek magatartása hazánk és nemzetünk alkotmányos értékrendjét megsérti.

Schmitt ugyan új kezdeményezésként javasolja a díjak visszavonhatóságát, de ilyenre már volt példa: Nagy Gábor, a kazincbarcikai Borsodi Kooperáció vezérigazgatója 1952-ben a barnaszén-elgázosítás új technológiájáért kapta meg a kitüntetést, amelyet 1953 decemberében visszavettek tőle, mert kiderült, a technológia licencét az NSZK-ból lopta.

Díjakat a Rákosi-rendszerben is csak ilyen esetben vontak vissza.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 27 szavazatból)
A Gojostol visszavonatná a kittüntetéseket, 3.9 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. krampusz 2011. szeptember 15. csütörtök 07:33
    Úgy látszik, nem ismered a hali kifejezést, ami itt egy nick választott neve. Miért veszed mindig magadra a neki írtakat? Vagy hali is te vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Jellemző a végtelen butaságukra, hogy a magatartás osztályzatot összetévesztik az érdemjeggyel.Ez még az iskolások bizonyítányában is elkülönülten szerepel. Kertész a remek írói teljesítményéért kapott Kossuth díjat és nem a magatartásáért. Az, hogy ő kikről, hogy nyilatkozott az pedig magatartásbeli megnyilvánulás és semmiképen sem tartozik a teljesítmény kategóriájában.
    Másrészt, ezek a tökkel ütöttek nem figyelnek arra, hogy a kitüntetést ők adományozták, amit gondolom előzőleg jól megfontoltak, esetleg jól megfontolt a miniszterelnök, ha ezt most visszavonják, kétségkívül magukról, állítanak ki szegénységi bizonyítványt, ráadásul még le is degradálják a kitüntetések értékét. Az emberek méltán mondhatják, hogy ha egy Kossuth díjat lehet csak úgy odaadni, majd visszavenni, akkor az annyit is ér. Mesmeg egy jó példája az orbitális tahóságuknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Nem a Kossuth-díj teszi az írót (elsősorban). Ha megvonják Kertésztől azzal csak még több szégyent hoznak Magyarországra, önmagukra pedig az utókor megvetését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Tessék mondani könyvégetés mikor lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. HEHEHEEEEHEheheheheeheeeeheheheeheheeheeeeehh….
    Krampusz.
    Lebuktál mint Hali :):):):)
    ( Ez a zátka ha valaki soknevet használ. Könnyen belebonyolódik. 13 éve űzöm a csettelés mesterségét , mitne mondjak. Sok lebukást láttam , de ez mintaértékő höhöhöhöhöhöhöhöhhöö)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Smit úr gyerekkeorában nem nézett tévét, hanem olvasott. Mondá egy iskolalátogatás során. Csak azt tudnám, mit olvasott.
    Oszt nagy műveltségében zongorázott is egy keveset a lelkes és meghatott szülők, valamint unatkozó gyermekeik szellemi épülésére.
    Istenkém, de szép is lehetett! Kár, hogy a motorja nem volt kéznél. A showt Katalin Czimzetes Asszony tévétornávészíthette volna.
    Ez az ország ilyen elnököt érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. “Schmitt azt mondta, “az állami kitüntetés azt a kötelezettséget rója a kitüntetettre, hogy további életvitele, tevékenysége és munkássága is példaértékű legyen a magyar nemzet számára. Az állami kitüntetésre az válik érdemtelenné, és kitüntetését vissza kell vonni, akinek magatartása hazánk és nemzetünk alkotmányos értékrendjét megsérti.”

    A köztársasági elnök tehát új kezdeményezésként szeretné bevezetni a díjak visszavonhatóságát, pedig ez a lehetőség huszonegy éve fennáll. A Kossuth-díjról és a Széchenyi-díjról szóló 1990. évi XII. törvény hetedik paragrafusa ugyanis kimondja, hogy “a kitüntető címet a köztársasági elnök a Kormány előterjesztésére visszavonja attól, aki arra érdemtelenné vált.”

    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=934727

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Kertész Ákos ha levelet ír is íróként ír. Ha ebben valaki sértőt talál attól még író marad az író. Ha egy politikus beszédet tart vagy egy újságba cikket ír azt politikusként teszi. Ha ebben valaki sértőt (vagy hazugságot) talál attól még politikus marad, mert ezt politikusként tette.
    A mai közéleti nemzedék zömétől nem lehet számon kérni, hogy mennyit hazudott vagy hányszor sértett meg embereket, embercsoportokat.
    Akkor most mi a baj a Kertész Ákos levéllel? Ki az aki magának jogot formál, hogy erkölcsi véleményt mondjon. Márpedig ha közéleti véleményez valamit akkor tegye hozzá, hogy az magánvélemény.
    A Kossuth díj visszavonás olyan szánalmasan nevetséges, gyerekes, hogy erről nem is érdemes beszélni.
    Az hogy itt most lebomlik a jogállam, de legalábbis nagyon meggyengül az tény. A kormány szerint minden a legnagyobb rendben van. Csak épp semmiről nem mernek nyilvánosan vitatkozni, más véleményt meghallgatni. Ha annyi kritika elhangozhatna a kormány iránt mint, ami korábban a szocialistákkal szemben elhangzott – nem beszélve a liberálisok iránti nyílt jelenlegi gyűlöletről -, akkor talán lövetnének is? Itt nem lesz szabadság amíg az emberek nem merik és nem tudják hol nyugodtan elmondani a véleményüket. De ehhez az kell, hogy legyenek gerinces politikusok, akik erkölcsileg feddhetetlenek legyenek, a fehéret fehérnek, a feketét feketének merjék nevezni. Akik erőt adnak ezzel az embereknek. Ilyent pedig mostanában nem igen látni. Lásd épp a Kertész Ákos levéllel kapcsolatos megszólalásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Ki kell tiltani a könyvesboltokból ezt a szegény Pálgiumot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Újra meghamisította az ATV Kertész Ákost 2013. november 18. hétfő | AN

Az ATV meghamisította Kertész Ákos mondatát 2013. november 16. szombat | AN

Kertész Ákost befogadta Kanada 2013. november 14. csütörtök | AN

Schmitt mégse doktorál 2012. szeptember 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos