Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Demokratikus Charta nyilatkozata a boszorkányüldözésről 2011. szeptember 15. csütörtök 18:24 Forrás: AN

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Demokratikus Charta nyilatkozata a boszorkányüldözésről

Budapest – A Demokratikus Charta felhívása arra figyelmeztet, hogy az Orbán-diktatúra a Gyurcsány elleni koncepciós per szándékával átlépett egy olyan határt, ahonnan nincs visszaút.

Az Országgyűlés 306 képviselő szavazatával felfüggesztette Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök képviselői mentelmi jogát. Az ellene folyó eljárás ezzel drámai fordulatot vett.

Két évtizede azt hittük, Magyarország végleg maga mögött hagyta az önkényuralmat és a hatalomtól való rettegést. Azt hittük, végleg miénk a szabadság, a jogállam, a demokrácia.
Tévedtünk.
A demokrácia kiüresített díszletei között ma új önkényuralom épül, a magyar társadalom megint a félelemmel ismerkedik. Úgy tűnik, a hatalom birtokosai bármit megtehetnek. Kényük-kedvük szerint hozhatják a törvényeket; maguk alá gyűrhetik a sajtót, csorbíthatják a jogainkat, elkobozhatják a tulajdonunkat, elvehetik még a szabadságunkat is. Börtönbe csukhatnak bárkit – mindenekelőtt politikai ellenfeleiket.
Gyurcsány Ferenc ellen koncepciós eljárás folyik. A vád koholt, a büntetőeljárás nem az igazságot, hanem a hatalmat szolgálja. Ilyen eljárásra a Rákosi-korszak és az ötvenhatos forradalmat követő megtorlás óta nem került sor. Az utolsó perbe fogott magyar kormányfő Nagy Imre volt.
Orbán Viktor és társai – s a velük cinkosságot vállalók – ma olyan határon léptek át, ahonnan nincs visszaút. Talán abban reménykednek, hogy mindannyiunk emlékezetéből kitörölhetik az elmúlt két évtized demokratikus Magyarországát, s hogy megfélemlíthetnek bennünket is.
Tévednek.
Bennünket nem tudnak megfélemlíteni azzal, hogy koncepciós eljárást indítanak a volt miniszterelnök ellen. Magyarországot többé nem tudják visszavinni az ötvenes évekbe. Mi, magyar demokraták, megvetjük az önkényt – annak gyakorlóival együtt.
Kiállunk a Magyar Köztársaság koncepciós perrel fenyegetett korábbi miniszterelnöke mellett.
Kiállunk a szabadságért, a jogállamért, a demokráciáért.
.
Budapest, 2011. szeptember 12.
Bauer Tamás (közgazdász)
Debreczeni József (publicista)
Tamás Gáspár Miklós (filozófus)
Radnóti Sándor (esztéta)
Mécs Imre (mérnök)
Kerék-Bárczy Szabolcs (közíró)
Békesi László (közgazdász)
Kenedi János (kritikus)
Niedermüller Péter (kulturális antropológus)
Vásárhelyi Mária (szociológus)
Ripp Zoltán (történész)
Márton László (író)
Váradi Júlia (újságíró)
Sándor Iván (író)
Gadó Gábor (jogász)
Fleck Zoltán (jogszociológus)
Huszár Tibor (akadémikus)
Ungváry Rudolf (író)
Kende Péter (akadémikus)
Heller Ágnes (filozófus)
Soós Károly Attila (közgazdász)
Eörsi László (történész)
Seres László (újságíró)
Halmai Gábor (alkotmányjogász)
Jánosi Katalin  (képzőművész)
Simonovits András (közgazdász)
Ferge Zsuzsa (szociológus)
Sz. Bíró Zoltán (történész)
Litván Györgyné (történész)
Agárdi Péter (irodalomtörténész, egyetemi tanár)
Iványi Gábor (lelkész)
P. Szűcs Julianna (főszerkesztő)
Demszky Gábor (jogász, szociológus)
Várhegyi Éva (közgazdász)
Szalai Júlia (szociológus)
Orbán Júlia (mérnök-közgazda)
Garai László (pszichológus)
Rényi András (művészettörténész)
Szűgyi Jerne (pszichológus)
Lukács János (filozófus)
Lukács Gábor (matematikus)
Kertész Pálné (vegyészmérnök)
Vekerdy Tamás (pszichológus)
Vágó István (televíziós műsorvezető)
Kósáné Kovács Magda (politikus)
Parti Nagy Lajos (író)
Lángh Júlia (író)
Görgey Gábor (író)
Váradi András (biokémikus)
Béki Gabriella (szociológus)
Erős Ferenc (pszichológus)
Ormos Mária (történész)
Mihancsik Zsófia (újságíró)
Lánczos Vera (jogász)
Moór Marianna (színész)
Volosin Hédi (politológus)
Gyekiczki András (jogász, szociológus)
Dalos György (író)
Haraszty István Édeske (képzőművész)
Kuncze Gábor (volt országgyűlési képviselő)
Vörös T. Károly (újságíró)
Komoróczy Géza (történész)
Kardos Julianna (kutató vegyész)
Schiffer János (jogász)
Rádai Eszter (újságíró)
Szabó Zoltán (volt országgyűlési képviselő)
Erdélyi Ágnes (filozófus)
Soós Vilmos (filozófus)
Fábri Péter (író)
Donáth László (lelkész)
Pápai Gábor (karikaturista)
Pataki Ferenc (szociálpszichológus)
Molnár Kati (szervező)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 20 szavazatból)
A Demokratikus Charta nyilatkozata a boszorkányüldözésről, 4.9 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Én egy másik névsort szeretnék olvasni.
    Egész pontosan 306 nevet várok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  2. Most néztem, 7146 aláíró van eddig! Biztató…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  3. Vajon meddig megy el csutipatás? Hogy vonul be a történelembe , mint aki belátja a hibáit és visszakozik vagy elhatalmasodik rajta az őrület ?
    Szerintük ez a megújulás? Amikor teljesen megvagyunk újulva akkor mindenki dolgozik látástól mikulásig és vissza fizetve az állam adósság mindenki boldog megoldódnak a belső problémák és a kedvesvezető hátra dől és csodálja mesterművét.

    SZÉP ÚJ VILÁG. Én ebből nem kérek!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  4. “bumburi” Barátom!
    Ennek a 7146 aláírónak (én is közöttük vagyok) ott kellett volna üvölteniük a Parlament előtt akkor, amikor “képviselők” az áruló Szili Katalinnal együtt kiadták Gyurcsány (egyébként is lemondott) mentelmi jogát!
    Én sem ordítottam!
    Szégyen rám is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  5. szendam
    Én is aláírtam,még 1400 körül voltak akkor.
    Ordítani meg ordíthatunk már… Ki hallja meg? Ezek pofátlanok, Európa meg nagyot hall!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. Olvastam ma egy sajátos nézőpontot:
    Az Orbán qrmány intézkedései által legjobban sújtott rétegek csak a legolcsóbb TV csomagra tudnak előfizetni – az meg a királyin kívül csak további jobbos adókat tartalmaz – amelyek mind ugyanazon az MTI-csöcsön lógnak. Tehát pont, akiket leginkább sújtanak az intézkedések, csak akkor fogják fel, amikor már bekövetkezik – mert el sem jutnak hozzájuk a figyelmeztetések.
    Most már nekik is dereng, hogy “Válámi ván, DE nem az igazi+” de még mindig hisznek a siker-propagandában (nert hozzájuk el sem jut más) és várják türelemmel a helyzetük jobbra fordulását. EZT a tömeget kell sajnos bevárni. De Cronos megbízhatóan dolgozik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  7. Még nem ordítok. Miért is? Mert másfél éve akkora fölénnyel nyerték meg a választást, hogy akkor ordítottam. A szavazóiból mennyi volt a megvásárolt a bosszúálló, vagy csak barom azt nem lehet kimutatni. Az viszont egy igen tetemes szám, akik lapítottak, mint szar a fűben és nem mentek el szavazni. Igaza van Kertésznek. Ő csak Orbánt helyesbítette. Nem csak a baloldalt nevezte génhibásnak, inkább a jobboldalt. Kérdés: 1. a barmok maradnak e a jászolnál. 2 a fűben lapítók fel állnak és lemossák magukról a fekáliát. 3 a bosszúállók a fejükhöz kaptak e már. Amikor ezek észhez térése meg valósul akkor és csak akkor van értelme az ordításnak és a tetteknek. Addig a diktatúra rendőrsége féken tud tartani bennünket. Ez nem zárja ki a sztrájkokat és egyéb “szárnypróbálgatásokat”. Ezeknek van tömeg vonzásuk. Persze úgy nem, hogy: menjetek csak mi szurkolunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. Az a szerencsénk, hogy ez a csuti focista annyira nem gondolkodik hatalmi mámorában, hogy egyre több esztelenséget tesz.
    Ez kell a sok sötét birkának, talán már nyiladozik a szemük.
    Ha ezektől sem kapnak fejükhöz a magyarok, akkor Adynak lesz igaza már megint. És Kertész Ákosnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  9. Biztos, ami biztos én két helyen is aláírtam peticiót, de ha százkét helyen írtam volna alá az sem lenne elég hogy kifejezzem, mélységes megvetésemet mindazok iránt akik ebben a mocskos ügyben, konkrétan Gyurcsány Ferenc igazságtalan megvádolásában részt vettek. Ráadásul duplán felháborítónak tartom, mert egyrészről igaztalanul vádolják Gyurcsányt, másrészt elterelik a figyelmet Orbán felelősségéről ez ügyben. Emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy a sukorói befektetővel Orbán, mint a legnagyobb ellenzéki párt elnöke, tárgyalt. Azért írtam, hogy tárgyalt, mert nemcsak érdeklődött, de kifejezetten tanácsolta, kérte a befektetőt, hogy ezzel a projekttel várja meg míg a FIDESZ hatalomra kerül. Ez a hír elhangzott a TV-ben, de újságokban is lehetett olvasni és Orbán ezt egyszer sem cáfolta. Kérdem én akkor ki lépte túl a hatáskörét? Az az egyébként regnáló miniszterelnök aki hivatalból járt el és ráadásul körültekintően, alaposan, korántsem elkapkodva az adott beruházást, dacára annak, hogy igen nagy szükség lett volna az ezzel járó pénzre, valamint a 2500 munkahelyre, vagy az a pártelnök aki a mai napig sem tudom milyen alapon tárgyalt Valószínű kissé túllépte hatáskörét.Nem? Ez a fent említett dolog egyébként szerintem Gyurcsány kezében még egy jó adu lehetne. Bárkit meg lehet kérdezni a két ember közül, melyiknek volt nagyobb a kompetenciája?
    Bár az Isten adná,, hogy átválallhatnám az esetleges büntetést, szívesen tenném, hiszem sajnos itthon is meglehetős rabságban vagyok a betegségeim miatt, legalább így lenne értelme a bezártságnak, nem beszélve arról, hogy legalább egy jó nagyot köphetnék erre a szarházi igazságszolgáltatásnak nevezett mocskos intézményrendszerre.. Biz Isten megkönnyebbülnék.
    Gyurcsányt nem féltem, már a peticiók aláírásából is látható mennyien vagyunk mellette és még nincs vége az ügynek.Azt azért hiányolom, hogy nem igen hallani a külföldi politikusoktól semmit ezzel kapcsolatban, még az együttérzés szintjén sem. Ha netán tévednék előre is bocs. Orbánék egész hatalomtechnikája egyébként azon alapul többek között, hogy ami disznóságot elkövettek azzal igyekeznek politikai ellenfelüket megvádolni. Ez gyönyörűen nyomon követhető. Mikor ellenzékben voltak akkor is olyan vádakkal illették az akkori kormányt, ami tulajdonképpen rájuk volt jellemző. Csak egy kicsit oda kellett volna figyelni. Ami brutális ebben az egész Orbán adminisztrációban, hogy a legkisebb mértékig sem vállalják fel saját hibáikat, bűneiket, helyette igyekeznek ráfogni az ellenfélre, lehetőleg úgy, hogy el is lehessen őket azért ítélni, amit egyébként ők követtek el. Ezért haragszom az MSZP-re, mert ezt nyugodtan a pofájukba vághatnák és kiállhatnának magukért. Az emberek nagy többsége pont ezért a bénaságukért nem bízik bennük, és nem áll melléjük.Gyáva banda. Így Orbánnak aztán nincs nehéz dolga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Alugy, az 1-2 pontot elcsórom.
    Ugyanis éjszaka megálmodtam: Nem várok tovább a nyilvánvalóan tesze-tosza, ráadásul nagyonimpotens Mszp-re, (az LMP-re sajnos kulturált jelzők nem jutnak eszembe:.de képzelhetitek:……………………………………………………………)
    VÁLASZTÁSI MOZGALMAT ALAPÍTOK!
    A neve Egység a Senkikért (röviden ESSENKI) ami egyben kifejezi a mozgalom egyetlen programját: el akarjuk érni, hogy a fideSS és minden támogatója essen ki a politikai, gazdasági életből. Tagja lehet mindenki, aki Lázár meghatározása szerint SENKI.
    Azaz a “SENKI sem járhat rosszabbul” – és mégis rosszabbul járt, tehát senki.
    Akinek semmije nincs, vagy mínuszban van a devizahitelek NEM kezelése miatt, és most sincs többmilliós megtakarítása, hogy az adósrabszolgaságból kiváltsa magát.
    Mivel a jelképek nagyon fontosak egy nagyrészt félanalfabéta országban, jelképünk a NULLA, amit a hüvelykujj és a többi négy ujj egymáshoz görbítésével fejezhetünk ki. Amennyiben mindkét kezünk szabad lenne, a mozgalom aktív mondandóját a másik kéz mutatóujjának a nullába bökdösésével fejezhetjük ki.
    Kérdés:
    1. a barmok maradnak e a jászolnál?
    2 a fűben lapítók fel állnak és lemossák magukról a fekáliát?
    Ez a kérdés, VÁLASSZATOK! és ESSENKI, ESSENKI, ESSENKI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. Ha egy nép nem képes tanulni a történelméből , kénytelen újra átélni azt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. “Geyza 2011. szeptember 16. péntek 10:06
    Ha egy nép nem képes tanulni a történelméből , kénytelen újra átélni azt.”
    Minden tiszteletem a tiéd de ez nem nép ami itt van!
    Ez egyének szövetsége akik nem képesek egységben élni, gondolkodni, cselekedni, a legkisebb dologról lemondani másokért. Ez egy tömeg végtelenül önző egyedekkel akik csak akkor mozdulnak, ha személyes fenyegetettséget éreznek vagy valamiben hátrányt szenvednek. Más jogaiért vagy érdekében egy lépést sem tesznek akkor sem ha ez nem jár semmilyen hátránnyal vagy lemondással. Csak érdekek mentén történhet összefogás köztük.
    Jellemzően ezek ordítanak a leghangosabban, ezek osztják a jelzőket mint pl. hazaáruló, ők a legnagyobb “hazafiak”. Józan, nagy közösség érdekét szolgáló elveket nem tudnak megfogalmazni, hatalmat, hasznot, előrejutást remélnek a tevékenységükből másokat leigázva. A nácikat akik magukat a becsület mintaképének tartották nem zavarta a nyílt rablás, tolvajlás, még a legmagasabb köröket sem!
    -Lásd, magángyüjtemények a náci vezetők kezében!
    -Embereket pusztítottak a leggazdagabbakkal kezdve de megtagadták az “eszméiket és hitüket” ha valaki kifizette a családja életét és ez több volt mint amihez egyébként hozzáférhettek volna! A legnagyobb náci vezetők is megcsinálták az “üzleteiket! Elraboltak mindent amihez hozzáfértek aljas hordaként viselkedve. Nem volt nekik elég, hogy menjen az országból aki nem tetszik -bár az sem kisebb bűn mint amit megtettek, nekik a vagyon kellett és majdani vádlók és javaikat visszakövetelők elpusztítása.
    Most is ez történik. A mai nácik sem tudnak egyetlen reális és megvalósítható gazdasági alternatívát felmutatni ami az országot vinné előre. A gyűlöletre alapoznak és “javak visszavételének” lehetőségével és előnyökkel csábítják a követőiket.
    Addig amíg ezek jelentős túlsúlyban vannak ebben az országban addig ez nem nép hanem Európa és a világ szégyene. Nem is váltunk néppé akkor sem amikor a demokratikus országokban feltárták a múltjuk szégyenfoltjait csökkentve a “visszafertőződés” lehetőségét.
    Nekünk kell még egy újabb pusztulás, hogy esetleg akkor eljussunk a józan ész szintjére és végre képesek legyünk összefogva egy népként élni fajtól, bőrszíntől és társadalmi pozíciótól függetlenül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Dombóvári József

    A “mindenható” sohasem tudja megbocsájtani Gyurcsány miniszterelnök Úrnak,
    hogy mindig mindenben (Becsület, vezetői képesség, ész, műveltség…stb )
    külömb nála !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Dombóvári József

    Hol lehet aláirni a tiltakozó jegyzéket ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. A cikk alatti linkre kell klikkelni. Én egyébként ezt a 7900 aláírást nagyon kevéskének tartom. Sőt gyalázatosan kevésnek a 10 millióból, mert hiszen itt nem csak Gyurcsány miniszterelnök Úrról szól a történet, hanem a csuti törekvéseiről, és nem akarják megérteni a zemberek, hogy itt minden róluk szól. Mármint a nyúzásról. A kitüntetett felső 10 ezer nem érdekel. A többi 9.9 m. holvan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Ja, rekordsebességgel kellene gyűlni az aláírásoknak.
    Itt nincs miért vacillálni: hogy úgy mondjam, “a lét a tét”. :)
    Vagy hogy a Koránt idézzem: Allah megveti a gyávákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Azt gondolom, MÉGIS KI KELLENE MENNI A kOSSUTH-TÉRRE szept.29-én. vajon a kormány mit szólna??? ellenünk és a rendvédelmisek vagy a szakszervezetek ellen fordítanák a rendőrséget? miért nem nézzük meg? vagy ennyire gyávák vagyunk? van egyáltalán még veszíteni valónk? ÁFA 27%, mindennek emelkedik az ára, a demokráciát megfúrta a csútibolond, MIT VESZÍTHETÜNK??? ha ellenállunk, mondja már el valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. De még mennyire, hogy kevés az aláírás. Szégyen. Már megint győztek a pillanatnyi személyes érzelmek (kicsinyesség, irigység).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Az ilyen és hasonló aláírás gyűjtéssel nagyon sokra mentünk.Az idő bebizonyította semmire.A Charta-ban sincs sincs senki aki kitalálna végre valami ütős ellen lépést?Olyat kellene végre amit az európai unió is meghallana végre, mert eddig úgy tűnik süket fülekre talált minden lépés kint is bent is.Mondjuk ha kimennénk végre minimum száz ezren akkor azért legalább addig amíg kint vagyunk feltűnne nekik nicsak ennyien nem értenek egyet az orbáni politikával?Na ez végre már valami lenne de addig írhatunk,sírhatunk nincs is értelme!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. A probléma ott kezdődik, hogy az egzisztenciális kerékbetörés félelmetesebb, mint a tényleges fizikai csontok ripityára törése.
    Orbánék pontosan tudják, hogy az utcai randalírozások nagyban hozzájárultak a hatalmuk megszerzéséhez.
    Legelső lépésként tehát a demonstrációkat kellett ellehetetleníteniük.
    Sikerült is nekik, pedig csak pár intézkedést hozott ez ügyben. Anyagilag érintetté tette a résztvevőket. Akiket felismernek a tömegben, annak meg a rokonainak onnantól nem biztos a még meglévő állása. (Nem véletlen, hogy Debrecenben már fél éve sem engedték a népek, hogy levideózzák őket.)
    Ennél is nagyobb dobás volt anyagilag felelőssé tenni bármilyen károkozásért a szervezőket. Nem kétséges, hogy bármilyen demonstrációra, (sztrájkra méginkább!!!) akármilyen milliárdos tételt is rá lehet fogni kártétel címen.
    A szervezőn behajtják adótartozásként.
    A szakszervezeti vezetőkkel aláíratják, hogy elhatárolódnak – ha nem írják alá, ugrik a kiemelt fizetés, és mehetnek dolgozni pénzfelvétel helyett.
    Tehát, mamana, lehet hogy te nem veszíthetsz már semmit, de nagyon sokan úgy érzik még, hogy mindent elveszíthetnek, ami eddig elviselhetővé (vagy éppen luxussá) tette számukra az életet.
    No, de itt a lehetőség, jelentsd be önmagad szervezőnek, kérj engedély, nosza! Mutass példát, mert eddig mindenki csak mástól várta, hogy mozduljon végre
    Éppen ideje, hogy valaki azt kiáltsa: Utánam!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Nagyon gyalázatos,hogy valami barom,bocsánat,Rudolf Hess nevében írt alá.Ez provokáció.Igyen csak gyagyás,gyengeelméjű állatnak jut eszébe.Szégyellje magát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. ilyen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány: a rombolás miniszterelnökének mennie kell! 2011. szeptember 22. csütörtök | AN

Szakíthatja Gyurcsány a pártot 2011. szeptember 21. szerda | AN

A Fidesz durva megszorításai fájni fognak 2011. szeptember 17. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos