Ronai and Ronai
AMERIKAI

NASA: novemberre evakuálják az űrállomást 2011. szeptember 1. csütörtök 11:39 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
NASA: novemberre evakuálják az űrállomást

Cape Canaveral, Florida – Lehet, hogy az asztronautáknak átmenetileg el kell hagyniuk a Nemzetközi Űrállomást, amelynek ellátása az orosz teherűrhajó múlt heti balesete miatt ellehetetlenülhet.

A szovjet Szojuz űrhajókat a további balesetek elkerülése érdekében átvizsgálják, s miután az amerikai űrsikló-programnak vége, az űrtaxi-program pedig még el sem kezdődött, jelenleg nincs, aki ellássa a közlekedést a Föld és az űrállomás között.

A jelenleg ott tartózkodó űrhajósokhoz ősszel már aligha csatlakozik bárki, őket viszont november végére le kell hozni, miután kifogynak a készletekből, új készleteket pedig a baleset miatt nem kaptak.

A Nemzetközi Űrállomás magára hagyását kudarcként élné meg a világ öt nagy űrügynöksége, amelyek több évtizedes összefogással dolgoztak annak építésén. Asztronauták 2000 óta élnek az állomáson, és az eredeti elképzelés szerint a szerkezet 2020-ig folyamatosan lakott lenne.

Jelenleg három ország hat űrhajósa tartózkodik az állomáson. Őket szeptember 22-én váltották volna le, amire most már biztosan nem kerül sor.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Szerintem a NASA rendelkezik B tervvel, csak eddig nem volt szükség a kommunikálására. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Hát ! – nem fogok krokodil könnyeket hullatni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  3. Nem teljesen pontos. Készleteket vitt fel egy egész évre az utolsó űrsikló. A gond az, hogy a most fent lévő teherhajók szavatossága jár le, és ezért 3-an a 6-ból, mindenképpen el kell jöjjenek novemberben. A kérdés az, hogy addig sikerül-e újabb váltást beütemezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Egynegatív Hazafinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Feltételezem, már szervizelik valamelyik űrsiklót.
    Amerika nem olyan, hogy akár egy ember életét is kockáztassa mindaddig, amíg technikája van a lehozatalra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Egészen biztos, hogy az USA – bár milyen állam polgáráról is lenne szó – azt elpusztulni hagyná. Azt a helyzetet minden józan ember megértéssel fogadja, hogy az USA legfeljebb csak vész esetén vállalna állami plusz költségeket, hiszen ezért (is) szervezte át a saját űrhajó és űrhajózási rendszerét.
    (Köztudott, hogy fejlesztését az USA nem állította le, csak átalakította, és részben privatizálta. Pl. a 20 szoros hangsebességű gépeit többcélúan fejlesztik továb, már repültek vele.)

    Azt is figyelembe kellene vennünk, hogy a világgazdaságban a legtöbb katonai és segélynyújtási költséget az USA állja. Teszi, tette ezt annak ellenére, hogy az Európai Unió vezetői kiadták a jelszót: Utol érni és megelőzni az USA gazdaságát. Az Uniónak ez a magatartása végre tudatosult az USA vezetésében, és lépéseket tett az „ingyen ebédek” megszüntetésére. Európában sok helyről, – így tőlünk is – kijutnak kritikus hangok az USA magatartásával kapcsolatban, ami átalakításra készteti az USA vezetését.
    Clinton volt elnök és a régi külpolitikai tanácsadói a múlt hónapban nyilatkozták, hogy Obama elnök eljutott a felismerésre és le is vonta a következtetést a gazdasági válságból, be kell a világ felé szüntetni a „gazdag amerikai nagybácsi” szerepét. Nem véletlenül adta ki a jelszót, forduljunk a saját problémáink felé.

    De ez nem jelenti azt, hogy bár milyen állampolgárságú vagy bőrszínű, vallású emberért – aki most például űrhajós, – ne tenne meg mindent, bár milyen költséggel is jár az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Még egy negatív Hazafinak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hat fok van a Marson 2012. október 3. szerda | AN

Holdontúli űrállomást tervez a NASA? 2012. szeptember 26. szerda | AN

A Hold rejtélyes embere 2012. augusztus 26. vasárnap | AN

Elhunyt Neil Armstrong 2012. augusztus 25. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos