Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ismét százezrek Jemen városainak utcáin 2011. augusztus 27. szombat 6:00 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ismét százezrek Jemen városainak utcáin

Szanaa – Lökést adhatnak a jemeni tüntetőknek a Líbiában történt események. Ali Abdullah Szaleh ellen tiltakoztak pénteken több százezren a közel-keleti országban.

A fővároson, Szanaán kívül más városokban is óriási tömegek mozdultak meg a Rijádban tartózkodó, ám még hivatalosan regnáló elnök ellen. Szanaában egy vallási vezető prédikált a tömegeknek, aki Allah segítségét kérte, mint ahogy szerinte az a líbiai népnek is segített.

Szaleh mellett is tartottak tüntetéseket, ám azok jóval szerényebb tömegeket vonzottak, mint az országszerte megtartott ellenzéki megmozdulások. Szaleh több mint három évtizedes regnálásán idén esett először csorba, mikor az „arab tavasz” Jemenben is tömegtüntetéseket provokált. Helyzete akkor vált bizonytalanná, mikor a tüntetőkön és a rendszert addig is romboló al-Kaidán kívül a helyi törzsekkel is összeakaszkodott a rezsim. Egy sérülés miatt június óta Szaúd-Arábiában van, hivatalosan gyógykezelésen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Ez borítékolható volt, s addig folytatódik, amíg a M.Brotherhood át nem veszi a hatalmat minden arab diktatúrában. :(
    Melyik a jobb: a siiták, vagy a MB? :wink:
    Más alternatíva nincs?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Háborús bűnökkel gyanúsítják a NATO-t 2011. november 11. péntek | RR

Még mindig szökésben Kadhafi egyetlen élő fia 2011. október 28. péntek | AN

A NATO maradhat Líbiában 2011. október 27. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos