Ronai and Ronai
AMERIKAI

Még mindig szökésben Kadhafi egyetlen élő fia 2011. október 28. péntek 20:11 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Még mindig szökésben Kadhafi egyetlen élő fia

Hága – A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze kapcsolatban áll az utolsó, még életben lévő Kadhafi-fiúval, ám hollétéről egyelőre nem tudni semmit.

Luis Moreno-Ocampo pénteken közölte, hogy kapcsolatban áll Seif al-Iszlám Kadhafival, aki az egykori diktátor utolsó életben lévő fia. A hágai központú Nemzetközi Büntetőbíróság nem titkolt célja, hogy Seif al-Iszlámot a törvényszék előtt vonják felelősségre apja rémuralma alatt elkövetett esetleges bűneiért.

Egyelőre azonban az ifjabb Kadhafi feltehetőleg az életét féltve ismeretlen helyen bujkál. Moreno-Ocampo is csak közvetítőkön keresztül tarthatja vele a kapcsolatot. Felmerült, hogy esetleg a szomszédos Nigerbe szökött, ám így sem látszik esély arra, hogy megússza a felelősségrevonást. Az ország elnökének egyik bizalmasa szerint, amennyiben a nigeri hatóságok elfognák Seif al-Iszlámot, úgy kiszolgáltatják a törvényszéknek.

Kadhafival együtt Abdullah al-Szanuszi, a kadhafista hírszerzés egykori főnöke is szökésben van. Korábban al-Szanuszira elfogatóparancsot adott ki a hágai törvényszék, amelyet ezért Seif al-Iszlám élesen bírált is, politikai motivációt látva az eset mögött. A Beeld című dél-afrikai lap szerint kettejüket dél-afrikai zsoldosok segítették külföldre, ám ez ugyanúgy bizonyítás nélküli állítás, mint az, hogy a szomszédos Maliban tuareg védelem alatt bujkálnak.

Moreno-Ocampo szívivőjén keresztül közölte: „A törvényszék ügyészsége garantálja a meghallgatást és az ártatlanság vélelmét (Seif al-Iszlám számára), amennyiben megadja magát a bíróságnak.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Még mindig szökésben Kadhafi egyetlen élő fia, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Ez az ember mikor hülyült meg?
    Régen még kritizálta az apja uralmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

Háborús bűnökkel gyanúsítják a NATO-t 2011. november 11. péntek | RR

A NATO maradhat Líbiában 2011. október 27. csütörtök | AN

Kadhafi temetéséről később intézkednek 2011. október 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos