Ronai and Ronai
AMERIKAI

Európai Szuperkupa-győztes a Barcelona 2011. augusztus 27. szombat 0:59 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Európai Szuperkupa-győztes a Barcelona

Monte Carlo – A Bajnokok Ligája-győztes spanyol FC Barcelona nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután a péntek esti, monte-carlói mérkőzésen 2-0-ra legyőzte az Európa Liga-címvédő portugál FC Portót.

A portugálok meglepően jól kezdték a találkozót, Hulk és Joao Moutinho révén mezőnyfölényük helyzetekkel is párosult. Ezután viszont magára talált a Barcelona, kiegyenlítődtek az erőviszonyok, s a játékrész hajrájában a mérkőzés első gólja is megszületett. A Porto szemszögéből igencsak peches találat esett, Guarin hazaadása ugyanis az éppen visszasétáló Lionel Messit találta meg: a csütörtökön az Év játékosának választott argentin előbb egy szép mozdulattal leültette Helton kapust, majd a hálóba passzolt.

A második etapban felbillent a pálya, miután az előnyben már sokkal magabiztosabban támadó BL-győztes hozta a megszokott, sokpasszos futballját. Az egyébként ugyancsak jól játszó, ám a találkozó végére megfogyatkozó Porto végül kinyílt a hajrára, a Barca pedig egy Messi-Fabregas összjáték végén bebiztosította a győzelmet, 2-0.

A Barcelona rekordot jelentő módon nyolcadik alkalommal küzdött meg a trófeáért, amelyet negyedszer hódított el, s így az örökranglistán immár egyedül áll a második helyen az ötszörös győztes olasz AC Milan mögött.

[youtube vujN771RjZI]

Európai Szuperkupa:

FC Barcelona (spanyol)-FC Porto (portugál) 2-0 (1-0)
Monte-Carlo, II. Lajos Stadion, v.: Björn Kipers (holland)

FC Barcelona: Valdés Daniel Alves, Abidal, Mascherano, Adriano (Busquets, 63.) Iniesta, Xavi, Keita Messi, Villa (Alexis Sánchez, 61.), Pedro (Fábregas, 80.)

FC Porto: Hélton Sapunaru, Rolando, Otamendi, Fucile Joao Moutinho, Souza (Fernando, 77.), Guarín C. Rodríguez (Varela, 69.), Hulk, Kléber (Belluschi, 77.)

gólszerző: Messi (39.), Fábregas (88.)
sárga lap: Iniesta (51.), illetve C. Rodríguez (30.), Rolando (65., 86.), Guarín (82.)
piros lap: Rolando (86.), Guarín (90.)

Győztesek:
5 alkalommal: AC Milan
4: FC Barcelona
3: Ajax Amsterdam, FC Liverpool
2: RSC Anderlecht, Juventus, FC Valencia
1: Manchester United, Dinamo Kijev, Nottingham Forest, Aston Villa, Aberdeen, FC Porto, Steaua Bucuresti, Mechelen, AC Parma, Chelsea, SS Lazio, Galatasaray, Real Madrid, Sevilla, Zenit, Atlético Madrid

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. A Barca a legjobb!!!Nem hiába a kedvenc csapatom!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos