Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bravúros United-siker a City ellen 2011. augusztus 7. vasárnap 18:09 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bravúros United-siker a City ellen

London – A bajnok Manchester United nyerte az angol futballidény első trófeáját, a Community Shieldet (Szuperkupa), miután hajrában szerzett góllal 3-2-re fölülmúlta a kupagyőztes, városi rivális Manchester Cityt. A Wembleyben megrendezett találkozó hőse a kétgólos Nani volt.

A lendületes kezdés ellenére a kapuk keveset forogtak veszélyben az első félórában. A bajnokcsapat enyhe mezőnyfölénnyel bírt, de támadásaiból hiányzott az utolsó pontos passz, míg a City leginkább fegyelmezetlen (3 sárga lap 15 perc alatt), mintsem kreatív játékával hívta fel magára a figyelmet. Mégis utóbbi, a kevesebbet veszélyeztető csapat szerezte meg a vezetést: egy jobb oldali szabadrúgás után a legmagasabbra emelkedő Joleon Lescott bólintott a kapuba. Még a szünet előtt dupláztak a kékmezesek, köszönhetően Edin Dzeko életerős, de védhető lövésének – a fiatal De Gea kapus alaposan benne volt a találatban – 2-0.

Negyed óra sem telt el a második játékrészből, mikor a United semmissé tette a rivális előnyét: előbb Smalling pofozott be közelről egy balról beívelt szabadrúgást, majd egy szenzációs, kispályán látható passzjáték végén Nani emelt a kapuba, 2-2. A játékteret a folytatásban is a magabiztosabban futballozó Vörös Ördögök uralták, de a kupagyőztes egy-egy kontrája szintén magában tartogatta az újabb gól lehetőségét.

És amikor már úgy tűnt, tizenegyespárbaj dönt a trófea sorsáról, Sir Alex Ferguson fiatal csapata bevitte a kegyelemdöfést. A 94. percben Nani szerzett labdát a felezővonalnál, majd kicselezte Hart kapust és higgadtan a hálóba passzolt, 3-2.

Sikerével az MU megnyerte a 2011-es Community Shieldet, egyúttal visszavágott a tavalyi FA Kupa elődöntőjében elszenvedett vereségért.

[youtube 5GbIOkutdVA]

Manchester United–Manchester City 3–2 (0–2)
Man. United : De Gea – Smalling, R. Ferdinand (J. Evans, a szünetben), Vidics (P. Jones, a szünetben), Evra (Rafael, 72.) – Nani, Carrick (Cleverley, a szünetben), Anderson, A. Young – Rooney, Welbeck (Berbatov, 88.). Menedzser: Sir Alex Ferguson
Man. City: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Kolarov (Clichy, 74.) – N. de Jong, D. Silva, Y. Touré, Milner (A. Johnson, 68.) – Balotelli (Barry, 59.), Dzeko. Menedzser: Roberto Mancini
G: Smalling (52.), Nani (58., 94.), ill. Lescott (38.), Dzeko (45+1.)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Csődtömeg maradt a magyar futball 2012. szeptember 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos