Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már Magyarországra sem utaznak a magyarok 2011. augusztus 20. szombat 15:32 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Már Magyarországra sem utaznak a magyarok

Budapest, Fidesztán – Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország. Tudjuk, hogy így van, mégsem megyünk megnézni. Nem azért, mert gonoszok, vagy éppenséggel közömbösek lennénk. Mennénk mi csodálni a hazai ’bjutifult” – ha lenne miből.

A belföldi turizmus visszaeséséről számolt be a Magyar Szállodák- és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) az első féléves statisztikai adatok alapján. Erdei János, a MSZÉSZ  elnöke az okok között az idei nyár hideg, esős időjárását és a fizetőképes kereslet csökkenését említette. Mint mondta, a cafetéria rendszerben történt változás sem növelte a forgalmat, mivel a jogszabályváltozások hatására már az  év első felében jelentősen, mintegy 30 százalékkal visszaesett az üdülési csekk vásárlása.

“Abban bíztunk, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya felfutásáig még megmarad az üdülési csekk adókedvezménye” – mondta Erdei János hozzátéve, hogy szerintük legalább 2012 decemberéig fenn kellene tartani az adókedvezményt.

A szállodaszövetség becslése szerint azzal, hogy októbertől adókötelessé válik az üdülési csekk, további jelentős visszaesésre lehet számítani belföldön, elsősorban a vidéki szállodákban.

Az Országgyűlés június végén fogadta el a költségvetési bizottság módosító javaslatát, amely szerint a kedvezményesen adózó béren kívüli juttatások közül kiveszi az üdülési csekket.

A kormány 2011. március 30-i ülésén fogadta el a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló rendeletet, az új elem július elsejével kerül be a cafeteria rendszerbe. Jövő év végéig a SZÉP-kártya és az üdülési csekk párhuzamosan lesz jelen a piacon, a tervek szerint 2013-tól csak a kártya lesz forgalomban.

Az utazási irodák is a belföldi utazások csökkenéséről számoltak be. Szerintük is ennek az egyik oka az lehet, hogy az üdülési csekk már kifutóban van, a Széchenyi Pihenőkártya bevezetése pedig még nem teljes körű.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Már Magyarországra sem utaznak a magyarok, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Csak kérdezem… Le vagyok tiltva valami végett??? 2 hsz nincs amit írtam.
    Megsértettem valakit???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Széchenyi Pihenő Kártya = Kraft durch Freude

    Az biztos, ha külföldi lennék, be nem tenném ide a lábam. Mivel azonban Magyar Zember vagyok, muszáj betennem ide a lábam. Ha tehetném, irány Ausland or United States.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. A kormány a név-változtatással és a kártyagyártással egyrészt igyekezett lejáratni a sikeres üdülési csekket bevezető elődeit, másrészt búsás hasznot hozó megrendeléssel honorálta a kártyákat gyártó és kibocsátó barátait, harmadrészt az akcióval a főszezonban lehetetlenítette el az üdülni vágyok nyaralását, a szállodák eredményes működését, és úgy sporolt az akción, hogy közben nem erről, hanem az új üdülést támogató programja sikeréről beszélt a médiában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. Bumburi :
    Tecnikai problémák miatt van .
    Ha a gépeden törlődnek az előzmények és a bitsütik , akkor egy darabig nem jönnek rendesen fel a korábbi írások.
    ( Mert valahogy , a böngésző hülyeségei miatt régebbi de nem törlődött előzmény-adatokat használ a géped…legalábis úgytűnik )
    -
    Megoldás : irj egy komentet valami régebbi cikkhez. Lehet ez bármi , egy írásjel is. Persze előtte add meg nevedet emilcímedet , amit eddig is használtál.
    Innentől egyből jó lessz minden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Geyza
    Kösz hogy odafigyeltél. Remélem ez megy.
    Nem jönnek a magyarok sem?
    Valószínű,hogy ők már tudják, amit mi még csak nehezen hiszünk el: ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Már a szomszéd faluba se, örülünk, ha nem döglünk éhen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. Érdekes,hogy a mai ünnepen főleg csak a fideszes főkolomposokat közvetítették a televíziók.Akárhogy figyeltem a TV-t,egyetlen hajléktalant,egyetlen anyagi gondok miatt szomorú embert,vagy akár egyetlen rosszul öltözöttet sem láttam,a többtízezer éhező gyermeket sem hívta meg a nagy Nemzetvezető.Persze az is lehet,hogy a felsoroltak zsúfolásig megtöltötték az ötcsillagos szállodákat és ezért nem vettek részt a nagy egyházi-állami cirkusz népámító előadásán.
    Hajrá Magyar /Köztársaság/,hajrá magyarok !!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Orbán számít Önre: ne hagyja magát! 2014. február 19. szerda

Jutalomjáték 2014. február 17. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos