Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár János most Hoffmann Rózsát ekézi 2011. augusztus 25. csütörtök 19:12 Forrás: MTI, hirado.hu

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár János most Hoffmann Rózsát ekézi

Hódmezővásárhely – “Tisztelettel arra kérjük Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár asszonyt, hogy a közvélemény félretájékoztatása és az érintett önkormányzatok lejáratása helyett inkább segítse, hogy az állami támogatások valóban megérkezzenek az önkormányzatokhoz” – szólítja fel Lázár János az államtitkárt.

Az oktatási államtitkár állításával szemben nem érkezett meg Hódmezővásárhelyre az ingyenes tankönyveket fedező állami normatíva. A Lázár János által vezetett város felkéri Hoffmann Rózsát, hagyja abba a közvélemény félretájékoztatását.

„Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár tájékoztatásával szemben az ingyenes tankönyvekre vonatkozó állami normatíva nem érkezett meg Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatához”.

A Magyar Államkincstár hivatalos tájékoztatása szerint ráadásul a 28,8 millió forintra rúgó normatíva nem is érkezik meg az iskolakezdésig, csupán a szeptember hónap elején. A tankönyveket az önkormányzat fogja meghitelezni a tankönyvterjesztő cég felé.

Az állami normatívával szemben a tankönyvek hiánytalanul megérkeztek Hódmezővásárhelyre. A város valamennyi oktatási intézményében a tankönyveket – mind az ingyenes, mind a térítés ellenében átadásra kerülő könyveket – a diákok kivétel nélkül átvehetik, így semmi nem árnyékolhatja be a tanév kezdését – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A város és a tankönyvesek között egyébként van egy régebbről húzódó vita is. Az önkormányzat ugyanis valamilyen „elszámolási vita” miatt tavaly mintegy 10 millió forint értékű számlát nem fizetett ki a tankönyvterjesztő cégnek.

Hoffmann Rózsa kedden kijelentette, hogy ők nem hibáztak, átutalták a pénzt, de az önkormányzatok biztos már elköltötték. A Nemzeti Tankönyvkiadó évnyitóján azt mondta, hogy a tankönyvtámogatás nem címkézett pénz formájában érkezett az önkormányzatokhoz, így azt bizonyára elkölthették.

Valaki tehát nem mond igazat: vagy a Lázár János Fidesz-frakcióvezető által vezetett város, vagy az oktatási államtitkár. A szokatlanul kemény levél azt sejteti, hogy erős feszültség alakult ki a frakcióvezető-polgármester és Hoffmann között.

Mint ismeretes, a tankönyvterjesztők bojkottot kezdtek, miután az elmúlt tizenkét napban csaknem harminc érintett önkormányzat – köztük Hódmezővásárhely – sem rendezte tartozását. A bojkott értelmében az érintett iskolákba csak a fizetős diákok tankönyveit viszik ki, az ingyenességre jogosultakét nem. Ha nem lesz megegyezés, tízezer diák maradhat könyv nélkül.

Az érintett önkormányzatok sem a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületét (TVOT), sem a terjesztőket nem keresték meg tavalyi tartozásuk rendezése miatt. A TVOT elnöke, Szarvas-Ballér Judit azt mondta: nemhogy pénzt nem kapott senki, de információi szerint tárgyalások sem voltak.

Közben levélben fordult az oktatási államtitkár azon települések önkormányzataihoz, ahol problémák merültek fel a tankönyvszállítással kapcsolatban; a válaszokat hétfőig várják.

A probléma 26 vagy 27 önkormányzatot érint, és országos szinten 100 millió forintos tételről van szó. Az oktatási államtitkár úgy fogalmazott, a probléma meg fog oldódni, több önkormányzat nyilatkozott már úgy, hogy akárhogyan, de előteremtik a szükséges forrásokat.

A Pest megyei önkormányzat azt ígéri, mindenképpen megtalálja a módját annak, hogy a könyvkiadóknál és -forgalmazóknál fennálló jelentős tartozása ellenére biztosítsa az általa fenntartott iskolák számára a tankönyveket.

Erről a megyeháza sajtófőnöke, Ambrus András nyilatkozott egy sajtóértesülésre reagálva, amely szerint a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete (TVOT) három héttel a tanévkezdés előtt “bekeményített”. A napilap Szarvas-Ballér Judit, a TVOT elnökének szavait idézve azt írta: mintegy 100 millió forintos az önkormányzatok tavalyról megmaradt tartozása és az összegnek csaknem a felét Pest megye hozta össze.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Lázár János most Hoffmann Rózsát ekézi, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. A tankönyveken kívül még sok másban is sáros a megyei önkori, fél nap nem lenne elég!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Bocs az előzőből kimaradt a Pest megyei önköri!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Netán Lézer jani elaudizta a tankönyvpénzt, mert nem volt rajta vinnyetta. Különben is közrabszolgának minek könyv? Meg egyébként is ki az a KDMP, ki az a Hoffmann Róza egy Lázárhoz képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Lézer Jani meg is előlegezhette volna abból a sok potya pénzből, amit az állambácsitól már bezsebelt semmi munka fejében. Vagy már kiutalta mind a svájci bankszámlára???
    Micsoda képmutatás! Méghogy ezek ekézik egymást,…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Ne sza…ozz Jani mond ki! Ne hazudj Rózsa!
    Bor(nem)issza István (kdmp) -majd ha kijózanodik- elgereblyézi a nézeteltérést. Igazmondó Petike is megmagyarázza, hogy a hiba a mi készülékünkben van. Különben is Gyurcsányt látták a tankönyvkiadó körül..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Ha baj van, megy az egymásra mutogatás. Felelősségvállalás?
    Hol van itt egység ugyan kérem. Őket csak a félelem, a pénzhezjutás tartja össze.
    *
    Helyes menjetek csak egymásnak, tehetetlenek!
    A végén még szétesik a Fidesz, gyerekek! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Figyu!!!!!!!!!!
    Animam
    2011. augusztus 25. csütörtök
    20:
    Helyes menjetek csak egymásnak, tehetetlenek!?
    !!!!!TELHETETLENEK!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Animam
    “Helyes menjetek csak egymásnak, tehetetlenek!
    A végén még szétesik a Fidesz, gyerekek”

    A Salleros szereti az ilyen helyzeteket. Mert mindenki tőle várja a rendteremtést. És ő jövell is és közécsap a torzsalkodóknak, akárcsak Mátyás Királunk.

    A fityesz akkor esik szét,mikor a Tockos szétesik. Addig nem mer szétesni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Nagy itt a káoooooosz barátaim!
    Is not it?
    Üdv. Gabor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. A Róza köztudottan buta, olyan szinten, mint a beosztása igényelné még képzetlen is, de nem aljas mint a Lézer Lázár Jani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Egyik kutya, a másik meg csahos. Mindkét celeb a Magyar Polgárok méltó képviselője.
    Nem tudom mennyivel jobb, ha valaki “csak” buta. Elvárom, hogy a Magyar Zemberek Kormánya értelmes és tisztességes politikusokból álljon. Idealista vagyok (vagy más).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. A fideszesek már régen felbontották az első borítékot(kenjél mindent az elődödre)! Már túl vannak a második boríték tartalmán is ( szervezz át mindent), de a nehézségek továbbra is csak jönnek, jönnek. Itt bizony már a napnál is világosabb, hogy nem képesek megoldani semmit. Itt az ideje megfogadni a harmadik borítékban leírtat(írjál három borítékot)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. öregszeder!
    Kiváló javaslat egy forró ősz előtt a forró nyárban! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. öregszeder,

    A harmadik borítékban az áll:

    Mondj le!!!
    Menj jó messzire, mert a nép haragja nem lesz kíméletes veled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos