Ronai and Ronai
AMERIKAI

Két és félmilliárdért bérelhet autókat a belügyi tárca 2011. augusztus 25. csütörtök 16:10 Forrás: AN

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Két és félmilliárdért bérelhet autókat a belügyi tárca

Budapest – Bár, mint mondják, semmire sincs annyi pénz, mint amennyi kellene, a belügyminiszter mentességet kapott a nyílt közbeszerzés alól, hogy csaknem 2,5 milliárd forint értékben autókat bérelhessen. Az MSZP a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul az ügyben.

A belügyminiszter csütörtökön mintegy 700 gépkocsi, összesen 2 milliárd 339 millió forintért történő bérlésére kért és kapott felmentést a nyílt közbeszerzés alól az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságától.

“Miközben a kormány a korrupció elleni fellépés és a számonkérés lázában ég a közbeszédben, addig lopva költ el milliárdokat megalapozatlanul” – mondta Harangozó Tamás. A szocialista képviselő tájékoztatása szerint a nyilvánosságot kizáró eljárásban az Országos Rendőr-főkapitányság, az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága mellett a Rendőrtiszti Főiskola és a rendészeti szakközépiskolák részére bérelnek gépjárműveket, közelebbről meg nem határozott célra.

A hatályos törvények szerint a nyílt közbeszerzési eljárás alól csak nemzetbiztonsági okból, vagy olyan beszerzés miatt lehet törvényesen felmentést kérni, amely az ország lakosságának biztonságát befolyásolni képes szolgáltatás megrendeléséhez kapcsolódik.

A politikus számára azonban nem világos, hogy a Belügyminisztérium – a nyilvánosságot kizárva – milyen “titkos” gépjárművekre akar mintegy 2,5 milliárd forintot költeni. “Milyen biztonsági kérdést vet fel a rendészeti szakközépiskolák gépjárműbeszerzése, a Rendőrtiszti Főiskola rektorának vagy más vezetőnek az új autója, vagy akár a rendőrségi járőrautó használatba vétele?” – teszi fel a kérdést.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Két és félmilliárdért bérelhet autókat a belügyi tárca, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Nincs pénz semmire! Nem is értem…Nincs az eü-re, nincs a tankönyvekre,nincs, nincs, és nincs….
    A fideszes főmuftik meg dobálóznak a 100milliókkal, vagy éppen több milliárddal.
    Már mindenkinek a feneke alatt luxuskocsi lesz a fideszes holdudvarban, nekünk meg teljesen ki lesz a seggünk (bocs),de az nem számít!
    Ilyen pofátlanul még egyik kormány sem herdálta a pénzt!
    Ezek tényleg megmutatják, hogy a szemétdombon ki a kakas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. Még erre is futja az elrabolt nyugdíjpénzekből! De egyébként semmire sincs pénz,és különben is mindenért Gyurcsány a hibás. De majd az LMP-s tökhülye segítségével polt börtönbe zárják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Csak nem a “forró őszre” készülnek? A 0 km-es Super b-kel tartani kell az iramot, amikor 2/3-os “nagyjaink” eltakarodnak (mert muszáj lesz nekik) ebből az országból. Gondolom a posta által beszerzett vadi új autók viszik a kifosztóink összelopott értékeit, felturbósított (0 km-es) rendőrmotorok kíséretével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Ne felejtsük el, hogy (Pintér úr is megmondta) a bűnözés szaporodni fog, ezért ne sajnáljuk a rendvédelmiektől azokat az eszközöket, amivel ezt csökkenthetik.
    Mindemellett nem tünetileg kellene kezelni a kérdést. :)
    A közbeszerzés törvényes szabályai viszont betartandók! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  5. Szitává lőném az ilyen mocskos tolvajokat !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nem szégyellik magukat? Herdálják az adófizetők pénzét, luxus körülmények között élnek,mindenre van pénze ennek a “nemzeti” rohadék bűnbandának,miközben naponta halljuk,olvassuk,hogy semmire sincsen pénz,mert az előző nyócévben ellopták,eltőzsdézték stb.a közpénzeket.HAZUG BŰNÖZŐK!!!!! Éppen ma olvastam,hogy az eddigi 10(!) év helyett 13 évente cserélik majd a mentőautókat. Gratulálok! Arra nem futja…Az eü romokban,arra sem jut…,a közmunkáért bruttó 57eFt lesz a fizetség teljes foglalkoztatásban (nettó 40 körül) Ha van Isten(márpedig van)
    akkor ezek a rohadmányok a népharag áldozatai lesznek!!! Kívánom is nekik tiszta szívemből!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  6. Gusztustalan egy fotó!!
    Seggnyalók mosolyognak a hőn szeretett korábbi olajmaffiózó keresztapára.
    Hogyan tudnak a családtagjaik szemébe nézni, gyermekeiket,unokáikat emberré nevelni,ha egy ilyen szar alaknak testbeszédükkel gazsulálnak.
    Tudnék mesélni ennek a patkányarcú mocsoknak az olajipari előéletéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  7. Ezek annyira pofátlanok, hogy fossák ki a milliárdokat pályáztatás nélkül a fölösleges luxusra a válság közepén.
    A beszerzési stop óta ez már vagy az ötödik nagyértékű autóvásárlása világszám kormányunknak.
    Úgy látszik ragaszkodnak a hazaárulók a jó verdákhoz, mielőtt elveszítik a gerincüket, és asszisztálnak az ország szétbarmolásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. A sofőr már megkapta a képességeihez illő autót , mehet a sunyiba!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. ezekre az utakra minek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Átlag havi 250.000.-Ft, évi 3 millió forint/farab – és még csak nem is vételár-részlet, hanem BÉRLET? És tessék mondani, a héten bejelentett 600 millió forint a főnökök popsija alá – az ezen FELÜL van?
    Bár ez még mindig csak az 1/50-ed része annak, amit a MOL részvényeken eltőzsdéztek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Sajnos mostanság, sok ilyen háttérben vigyorgó van.És tényleg! egész ,tartálykocsi szerelvények tartalma tűnt el.Hihetetlen! Vigyorog ,tele van lével, önbizalommal,büszke is. ÁÁÁ ez őrület, és belügyminiszter. Mi jöhet még? Vagy ott van ez a mostani,80évre titkosított, idézőjeles kémügy.Nos ha tényleg annyira abszurd, hihetetlen és nevetséges, ahogy azt Vadai sejteti, akkor ilyenkor lenne itt az ideje,hogy színre lépjen valaki, aki ismeri a sztorit,(akár Vadai).És idézőjeles mártírrá váljon.Mégpedig úgy, hogy összehív egy nemzetközi, sajtótájékoztatót, és államtitkot sért.Elmondja a sztorit, oszt jónapot,Ennyit megérdemelne az a ,pár millió becsületes ember, és a megmaradt szavazóik! Tisztulna a kép. Nincs egy bevállalós, karakán, tényleg baloldali politikus? Ha időben nem rúgják szét, a zsaluzatot, az a beton, meg fog kötni, és utána már légkalapáccsal is nehéz lesz ,szétbontani.Túl sokat úgysem kapna az illető,és még csak Ságvári Endrének sem kéne lennie.Nagy ára van, és még nagyobb lesz, ha tovább töketlenkednek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos