Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bíróság elé kell állítani Orbánt 2011. augusztus 9. kedd 19:06 | AN Forrás: napi.hu

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bíróság elé kell állítani Orbánt

Budapest – Az elszámoltatásban élenjáró Orbán Viktor, aki az államadósság miatt az előző miniszterelnököket börtönbe csukatná, egyetlen hónap alatt 128 milliárd forint veszteséget okozott a költségvetésnek az 500 milliárdért visszavásárolt MOL-részvények miatt. A kormány eltőzsdézi a közpénzt, és még nem derült ki, hogy az egészet ellopják-e: könnyen lehetséges, hogy százmilliárdos veszteséggel valamelyik Simicskához tartozó stróman-cég veszi majd meg a MOL részvényeit. A veszteség az adófizetőké, a százmilliárdos nyereség a haveroké. Navracsics Tibor szerint van olyan törvény, amely alapján egy miniszterelnököt, így Orbán Viktort, bíróság elé lehet állítani, és börtönbe lehet csukni, ha veszteséget okoz az adófizetőknek. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

A Napi Gazdaság beszámolója szerint 128 milliárd 530 millió 480 ezer 660 forint – ennyit bukott a magyar állam a Szurgutnyeftyegaztól visszavásárolt Mol-paketten a tranzakció óta eltelt bő egy hónap alatt. A mai zuhanás önmagában közel 24 milliárdos mínuszt eredményezett a részvénycsomagon.

Amint arról beszámoltunk, a 21,2 százalékos Mol-pakett Szurgutnyeftyegaztól történt visszaszerzésével együtt összesen 24 900 801 darab Mol-részvénye van a magyar államnak. A Szurgut-csomag kifizetésével közvetlenül 22 179 548 részvényt birtokol, ami a szavazati joggal rendelkező részvények 21,22 százaléka. A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap révén pedig közvetetten 2 721 253 Mol-részvényre tett szert, ami 2,6 százalékos részesedés. Az állam így összesen a szavazó részvények 23,82 százalékával rendelkezik. Az állam tényleges befolyása ennél kisebb, ezt ugyanis a jelenlegi alapszabály tíz százalékban maximálja.

Az állam a Szurguttól 22 400 forintos (ezt az árat közölték hivatalosan, de fizetni euróban fizetett a magyar állam) átlagos áron megvett részvényeken bukott 128,5 milliárd forintot a jelenlegi piaci árral számolva, ami a teljes csomagra vetítve 144,3 milliárd forintos mínuszt jelenthet, ha a vásárolt áron számoljuk.

A nyugdíjvédelmi megbízott hétfői mondatait plagizálva ez az összeg – az idei költségvetési tervekből kiindulva – a gyed bő másfél éves összegének, avagy félhavi, egészen pontosan 17 napi nyugellátásnak felel meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 43 szavazatból)
Bíróság elé kell állítani Orbánt, 5.0 out of 5 based on 26 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. Orbán látogatást tesz a Vatikánban.
    Ahogy találkozik a pápával, az kezet csókol neki. A körülötte levő bíborosok ezen teljesen felháborodnak:
    - Na de Szentatyám, ez azért túlzás…!
    Mire a pápa:
    -Ti csak ne szóljatok… Ez az ember olyan, mint Jézus Krisztus!!! A bíborosok megrökönyödve kérdezik:
    …- Hogyhogy???
    Erre a pápa:
    - Istállóban született, barmok között él és százezrek várják a mennybemenetelét

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Igen, bíróság elé kell állítani! Annyit lopott már, hogy Polt sem tudná kimosni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz végső leszámolásra készül 2011. november 19. szombat | AN

Visszasírja magát a kormány az IMF-hez 2011. november 17. csütörtök | AN

Orbán több fejjel tud gondolkodni 2011. november 11. péntek | AN

Országjárásba kezdenek Orbánék 2011. november 4. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos