Ronai and Ronai
AMERIKAI

Holnap nyílik Németország új luxusbörtöne 2011. augusztus 21. vasárnap 8:16 | AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Holnap nyílik Németország új luxusbörtöne

Frankfurt am Main – Hétfőn nyitja meg kapuit Németország legújabb börtöne. A nyitás előtt a Bild című német bulvárlap riportere vendégeskedett a legmodernebbnek titulált büntetés-végrehajtási intézetben.

Az 100 millió euróból (27 milliárd forint) felépült létesítmény annak ellenére őrizte meg börtönjellegét, hogy a cellák belső berendezése már-már otthonos jelleget sugall.

A 10,9 négyzetméteres cellákban a vécé és mosdó mellett ágy, szekrény, asztal és könyvespolc kapott helyet. A szinte szobának látszó cellákban csak az ablakra szerelt rács emlékezteti az elítéltet arra, hogy fogságban van.

A parkosított udvarral, kosárlabdapályával, fitneszteremmel is rendelkező létesítmény 476 cellája 564 elítéltnek ad majd helyet.

A szökés gondolatát ízlelgető rabok nem lesznek könnyű helyzetben. A rendre 194 fegyőr, 382 kamera és egy 17 méter magas betonfal vigyáz majd.

A majnai Alcatrazként emlegetett létesítmény építése során 72 ezer köbméter betont, 900 ezer kilométernyi kábelt használtak fel.

A lapnak nyilatkozó börtönigazgató, Frank Lob elmondta, büszke az új épületre, amelynek tervezésében maga is részt vett. Hozzátette, bár sokan azt hiszik, az elítéltek itt luxuskörülmények közt élhetnek, azért ez mégis csak egy börtön. Szépsége, ha lehet így fogalmazni, csak azért van, mert új – zárta nyilatkozatát az 59 éves vezető.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Televizió nincs !!! Hát tényleg csak látszat a luxus !
    de sok romházban, vagy szabadég alatt élő lakna ott inkább…teljes ellátással.
    lehet, hogy jobb, mint az ócsai rezervátum lenne ?
    remélem, nem épitik meg !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Majdnem ennyi Esztergom adossaga, amit a a fidesz felhalmozott. Nekik is bortonben lenne a helyuk csak nem ilyen luxus szeruben hanem mondjuk Baracskan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Rogán Tóni esete Eva Rezesovával 2013. december 6. péntek

Rogán kontra jogállam 2013. december 5. csütörtök

A Fidesz, az adócsalók pártja 2013. december 3. kedd | AN

A Bundestag a körülmetélés mellett 2012. július 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos