Ronai and Ronai
AMERIKAI

Virginia kivégezte a nyugdíjas gyilkosát 2011. augusztus 19. péntek 11:40 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Virginia kivégezte a nyugdíjas gyilkosát

Greensville – A három drogot tartalmazó koktél felújított változatával végezték ki a 30 éves Jerry Terrell Jacksont a Greensville börtönben. Jackson húszéves korában erőszakolta és gyilkolta meg Williamsburgben a 88 éves Ruth Phillipset.

Jackson nem kívánt kivégzése előtt semmit mondani, és az injekciós tű vénájába helyezése utáni negyedik percben már meg is állapíthatták a beállt halált. Virginia más államokhoz hasonlóan az állatok eutanáziájához használatos pentobarbitállal cserélte fel a halálkoktél egyik összetevőjét, a szódium-thiopentált, amelynek gyártását egy amerikai cég hónapokkal ezelőtt függesztette fel, hivatalosan etikai okokból, valójában alighanem azért, mert veszélybe kerültek olaszországi üzleti érdekei.

J. T. Jackson

A pentobarbitált már két tucat alkalommal használták az Egyesült Államokban, Virginiában most először. A szer alkalmazását hónapok óta támadják a jogvédők azzal, hogy alkotmányellenes, mert szokatlan és embertelen kivégzési módszer. A gyakorlatban azonban nem sikerült bebizonyítani, hogy a pentobarbitált tartalmazó drogkoktél bármiben is különbözne hatásától attól, amiben szódium-thipoentál van.

A Phillips család egyetlen tagja sem kívánt jelen lenni a kivégzésen; a meggyilkolt idős asszony fia, aki annak idején édesanyja holttestére bukkant, csak annyit nyilatkozott, hogy az esemény megkésett volt.

Az áldozat, aki harminc éve özvegy volt, a kilencvenes évek végén, fia után költözött New Hampshire-ből Virginiába. A végzetes éjszakán arra ébredt, hogy Jackson betört a házába. Készpénzt akart adni a rablónak, csak menjen el, Jackson azonban párnát nyomott a fejére és megerőszakolta, miközben haldoklott vagy már halott is volt. Áldozata kocsiján menekült el a házból. Zsákmányán – hatvan dolláron – később marihuánát akart venni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Vannak hagyományosabb módszerek az ilyen esetekre.
    Egyszerű kerék, hosszabb szőlőkaró, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Na, ez sem öl többé!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is megúszta a kivégzését 2012. augusztus 27. hétfő | AN

A halálbüntetésről szavaz Kalifornia 2012. április 24. kedd | AN

Kivégezték a texasi csecsemőgyilkost 2012. március 29. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos