Ronai and Ronai
AMERIKAI

Harmadszor is megúszta a kivégzését 2012. augusztus 27. hétfő 19:33 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Harmadszor is megúszta a kivégzését
San Antonio, Texas – A gyilkosságért halálra ítélt John Balentine száz mérföldet utazott a halálsorról a kivégzés helyszínére, de arra nem számított, hogy az utat visszafelé is meg kell tennie.
.
Balentine kivégzését szerda este hat órára tűzték ki; az elítéltet a texasi Polunskyban lévő siralomházból szállították a huntsville-i kivégzőhelyiségbe, ahol a halálkamra melletti apró cellában várta, hogy bevezessék és beadják neki a méreginjekciót.
.
Nem sokkal öt után kapta az értesítést, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága az ítélet végrehajtásának elhalasztását engedélyezte. Mosolygott, más érzelmeket azonban nem mutatott, mondta Jason Clark, Texas állam büntetés-végrehajtásának szóvivője.
.
Nem ez volt az első ilyen eset: Balentine-t 2011-ben is kevesebb mint egy óra választotta el a méreginjekciótól, amikor halasztást kapott. Korábban, 2009-ben huszonnégy órával a kitűzött időpont előtt közölték vele, hogy egyelőre életben marad.
.
Szokatlan, hogy valaki három kitűzött kivégzését is túlélje, és sokak szerint embertelen az a rendszer, amely éveken át őröli a halálra ítéltek ügyét, nem egyszer csak azért, hogy az elejétől újra és újrainduljon az egész gépezet. A bírálók azt állítják, ez kegyetlenség nem csak a halálraítélttel, de az áldozatok családtagjaival szemben is.
.
Randy Steidl, aki gyilkosság vádjával tizenkét esztendőt töltött a halálsoron, de 2004-ben kiszabadult, mert felmentették a vád alól, azt állítja, a halálra való felkészülés kínszenvedés, és különösen az, ha valakinek háromszor is fel kell erre készülnie, amellett igazságtalanság is, amely egy civilizált ország gyakorlatával összeférhetetlen.
.
Az Egyesült Államokban 1972 és 1976 között nem hajtottak végre halálos ítéleteket, majd több állam ismét alkalmazta azt. A legtöbb ítéletet, kilencvennyolcat 1999-ben hajtották végre; attól az évtől fogva egyre kevesebb a kivégzés, tavaly már csak 43 ember életét vették el. Idén huszonhétnél tartanak, és az összes kivégzett száma az év végére feltehetően negyven körül alakul.
.
Miután az eseteket egyre tüzetesebben vizsgálják, a halasztások száma nő. Idén harminchét esetben kellett kivégzést elhalasztani, és valószínű, hogy a szám az év végére meghaladja az ötvenet. Az ítélet kimondása és annak végrehajtása között is egyre hosszabb idő telik el. 2010-ben a halálra ítéltek már átlagosan 14,8 évet töltöttek siralomházban. A csúcstartó a floridai Gary Alvord, akit huszonöt évesen, 1974. április 9-én ítéltek halálra, és ma már meglehetősen régi bútordarabnak számít abban a floridai siralomházban, ahol rekordideje, harmincnyolc éve várja, hogy kivégezzék.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Harmadszor is megúszta a kivégzését, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. “Kegyetlenség a halálraítélttel szemben…”
    .
    Egyem az érzékeny, pici lelküket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. Amennyiben halalra itelnek valakit,akkor miert nem vegzik ki rogton az illetot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Az;rt nem végzik ki rögtön mert esetleg nincsenek közvetlen csak közvetett bizonyítékok és előfordul hogy a halálra itélés hibás döntés eredménye.
    Amennyiben közvetlen bizonyíték vagy beismerés esete áll fen, én sem halogatnám a kivégzést.
    pl Randy Steidl -t is felmentették a vád alól. Jobb ha pár gyilkos megussza vagy késöbb hal meg mint hogy akár egy embert is ártatlanul végezzenek ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Felvetodik jogosan a kerdes,akkor mifele birosagi targyalasok folynak?
    Milyen vadak alapjan itelnek el valakit,hogyan bizonyitottak be valamit,ha az a veg,hogy halalos iteletet kap az illetto?
    Milyen munkat vegez az ugyesz az allam reszerol?Ha bebizonyitottak valamit 100%-ban akkor mit tetovaznak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Nincs 100%-os bizonyíték. A tanú hazudhat. A hazugságvizsgáló téved olykor. A tárgyi bizonyíték ha szállításkor vagy tároláskor szennyeződik, hamis bizonyítékká válik. A vallomás se bizonyíték, egy félbolond bevall bármit. Az meg sokszor eldönthetetlen, ki a félbolond. Ahogy Breivikről se tudják eldönteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. fringe:

    Azért fordulhat elő ez az eset, mert nem tudták biztosan, hogy ő az elkövető-e vagy sem, és mivel ha kiderülne, hogy nem, akkor ugye nem fog visszatérni az élők sorába, a hátramaradt családtagok és rokonok pedig jó nagy pert akaszthatnak az állam nyakára. De ahogy többen is írták, jobb lenne azonnal végre is hajtani az ítéletet, mert ezzel a halasztásokkal meg elkövetők emberi jogaikkal való csatározásokkal nemcsak hülyére vetetik magukat, hanem több százezer ha nem millió dollárt költenek az állampolgárok, köztük az áldozatok adójából a fogva tartásuk és az ellátásuk során.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A halálbüntetésről szavaz Kalifornia 2012. április 24. kedd | AN

Kivégezték a texasi csecsemőgyilkost 2012. március 29. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos