Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hajszolják a házasságtörő nőt kivégző tálibokat 2012. július 10. kedd 17:48 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hajszolják a házasságtörő nőt kivégző tálibokat
Washington/Kabul – A szövetséges és az afgán központi erők hajtóvadászatot folytatnak azon tálibok után, akik egy hűtlenséggel vádolt asszonyt hidegvérrel kivégeztek, bár bűneire semmilyen bizonyíték nem volt.
.
Kabultól nem messze, a Páruán tartománybeli Kimcsok faluban került sor a hidegvérű gyilkosságra, amelyet a mintegy kéttucatnyi, láthatóan jól szórakozó nézők közül valaki mobiltelefonnal rögzített. A felvétel felkerült az internetre és nagy felháborodást okozott.
.
A tálibok rendszeresen végeznek ki – néha brutálisan, megkövezéssel – házastársi hűtlenséggel vádolt nőket és férfiakat. A mostani eset abban különbözik a többitől, hogy az áldozat – akit relatív szerencséjére nem kövekkel, hanem géppisztolyból közvetlen közelből leadott egyes lövésekkel végeztek ki – valószínűleg teljesen ártatlan volt, így mindenféle mérce szerint hidegvérű gyilkosság történt.
.
A huszonkét éves nőt, akit Nadzsiba néven azonosítottak, az egyik tálib fegyveres banda vezérének volt a felesége. A férj azzal vádolta, hogy megcsalta egy másik parancsnokkal. Jóllehet erre semmilyen bizonyíték nem volt, a nő felett azon nyomban vésztörvényszék ítélkezett, ami egy órán belül meg is hozta a halálos ítéletet. Érdekes módon nem helyezték „vád” alá azt a férfit, akivel Nadzsiba a hűtlenséget állítólag elkövette.
.
Hamid Karzai afgán elnök és Szedik Szeddiki, a belügyminisztérium szóvivője egyaránt brutális és gyáva gyilkosságnak minősítette a halálos kimenetelű önbíráskodást. A nyilvános kivégzések a nemzetközi erők inváziója előtt, a tálib rémuralom idején mindennaposak voltak; egy nő kivégzéséhez az is elegendő volt, ha csak a gyanú árnyéka ráesett.
.
A kabuli amerikai nagykövetség közleményben ítélte el a „hidegvérű gyilkosságot”, amely a misszió szerint arra emlékezteti úgy az afgán népet, mint a nemzetközi közösséget, hogy mennyire brutális terrorszervezettel állnak szemben.
.
„Beszéljünk világosan, ez nem igazságszolgáltatás volt, hanem gyilkosság, elmondhatatlan kegyetlenséggel végrehajtott atrocitás”, jelentette ki John Allen tábornok, az afganisztáni NATO-erők főparancsnoka. „A lehető leghatározottabban el kell ítélni a Talibán ártatlan polgári személyekkel, különösen nőkkel szembeni folytatólagos brutalitását. Túl sok bátor afgán ért el túl komoly eredményeket, különösen a nők részéről, ahhoz, hogy az ilyen bűnöző magatartást tolerálják.”
.
Allen az amerikai erők segítségét ajánlotta a hegyekbe menekült gyilkosok felkutatásához. Eközben Kelet-Afganisztánban hat amerikai katona veszítette életét pokolgépes merényletben.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Hajszolják a házasságtörő nőt kivégző tálibokat, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Hamid Karzai pár évvel ezelőtt engedett a mélyen vallásos konzervatívoknak, hogy igenis legyen törvényi jog az asszonyverés, a hadurakkal pedig máig nem tudott dűlőre jutni, továbbra is a kiskirályoké az ország döntő része, akik azt csinálnak a területükön élőkkel, amit csak akarnak, nem fogja őt Kabulisztán polgármestere ebben megakadályozni. Ez a “sajnálkozás” és vádaskodás csak politikai színjáték a nyugati haverok megnyeréséért, semmi több.

    Amúgy mint gondolnak maguk az afgánok? Maradjanak a rohadt megszállók, vagy jöjjenek vissza a mi fiaink, a Talibán? Kezdem úgy látni, hogy utóbbi lesz a győztes válasz, ami ugyanakkor szerintem nem is baj, amíg a maguk kis középkori aberráltságaikat saját államhatáraikon belül élik ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Nincs mit tenni, ott ezek az őrültek az urak. Amikor az USA kivonul, a mostani kormány embereit, mindenkit, aki ellenáll, simán lemészárolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Rosszabbak a kannibáloknál. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Van egy ötletem. Sorba állítani a nézőket. Az elején kezdve megkérdezni, hogy tudja-e, kik voltak és hol vannak? Ha nem, egy golyó.
    aztán a következőt kérdezni.
    Mit gondoltok, hány golyóra lenne szükség?
    Fogadunk?
    Szerintem az 5. már szükségtelen.
    Téteket meg lehet tenni! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Na és kivel követte el a házasságtörést. Azt nem kellett kivégezni, mert férfi ?
    Persze ha valamivel nem értek egyett akkor fob vagyok, Iszlamofob/Homofob.
    Ugyanez mint a homosexnél. A vallás magánügy ! De ha másik ember életére tör, vagy másik embert sért akkör a törvénynek kell megvédeni az áldozatot.
    Le kell vadászni a gyilkosokat !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. És ilyen emberekért áldozza fiatal katonák életét az USA és szövetségesei?
    Hagyni kell őket, had irtsák egymást.
    Az utolsót meg intézzék el a katonák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. “…A felvétel felkerült az internetre és nagy felháborodást okozott….”
    .
    - Az ég …ssza meg, hát ilyen felvételekkel eddig is tele volt a net, fotók százai, beszámolók ezrei voltak ilyen dolgokról… !!!
    .
    Most akkor tényleg úgy tesz a világ, mintha valami hatalmas, szennyes titok került volna napvilágra, és nem ugyanez volna a mindennapos gyakorlat a legtöbb iszlamista sz…rfészekben?
    .
    Mi ez?
    .
    Professzionális netes weboldalak tucatjai mutatják be az iszlamizmus szörnyeteg arcát, évek óta, részletekbe menően, és akkor most jól felháborodik a világ!
    .
    Eddig nem háborodtak fel? Eddig nem gondolta úgy senki, hogy az ilyen szubhumánokat le kell vadászni?
    .
    Nem nagyon hallottam a “felháborodást” akkor sem, amikor egy palesztinállat felhentelt egy izraeli telepes családot egy éve, tudjátok, a csecsemőnyak- nyiszáló…
    .
    De a szomáliai, és egyéb iszlamista kannibálok rémtettein sem “háborodik fel” kellőképpen senki…
    .
    Na igen, végül is érthető, miért.
    .
    Ha mindenkit levadásznának, akit kell, lehetne halomra öldösni pár tízmillió fenevadat, ha meg ezek támogatóit is ki akarnák iktatni… na, értitek a problémát, ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Úgy járnánk, mint a székely hadfi a kíníaiakkal.
    Azon kéne gondolkodni, hova teszünk 6 millió pár
    cipőt? :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Borzalmas.
    Szinkronizált afgán mozifilm egy fiúnak öltözött kislányról milyenek is ott a viszonyok.A végén bemutatják a helyi törvénykezést.
    http://www.youtube.com/watch?v=k6XCtk4S8I4&feature=g-wl

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Ők kb ott tartanak most ahol a keresztények tartottak Európában a középkorban, az inkvizíció környékén. Még kiirtanak pármillió embert, gerjesztenek pár hatalmas háborút, aztán majd egyszer csak bocsánatot kérnek a tetteikért és onnantól ők lesznek a szeretet és a humánum legfőbb letéteményesei a társadalomban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  11. Eldrad:

    Felháborodni csak azon lehet, amiről tudomást szereznek az emberek, továbbá amit az egyes országok arra érdemesnek tartanak. A afgán Talibánon ki lehet akadni, de a kínai rezsimen nem, mert utóbbi befolyásos nagyhatalom. Az ír IRA-n kilehet akadni, de a palesztin Hamászon nem igazán, mert túl széles az a társadalmi réteg, amely ellenséges Izraellel még a nyugati országokban is. Rövidebben; megkülönböztetik a tettest és az áldozatot, ha politikai vagy gazdasági érdekeik fontosabbakká vállnak saját erkölcsi felfogásuknál. Így lett a csecsen terroristák által elkövetett beszláni iskolamerénylet terrorizmus, míg a palesztin öngyilkos merényletek szabadságharc.

    Tánó:

    Köszi a linket. Nagyon tettszett a film. Az eleje különösen megfogott, olyan volt a jelenet, mint az első Majmok bolygójában, amikor a majmok embereket fogdosnak össze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Örülök hogy láttad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

2014 után: utóvéd Afganisztánban 2012. október 21. vasárnap | AN

Washington lemondott az afgán békéről 2012. október 3. szerda | AN

Afganisztán két év múlva magára marad 2012. október 1. hétfő | AN

Konzulátusi dolgozók sérültek meg 2012. szeptember 3. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos