Ronai and Ronai
AMERIKAI

Strauss-Kahn hamarosan otthon 2011. augusztus 31. szerda 19:02 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Strauss-Kahn hamarosan otthon

New York/Párizs – Napokon belül hazavárják Dominique Strauss-Kahnt, jelentette be Martine Aubrey, a Francia Szocialista Párt vezetője. DSK csomagol, és úgy tűnik, hamarosan véget ér a május óta tartó amerikai kálváriája.

Aubrey, aki DSK-hoz hasonlóan szintén a szocialisták egyik jelöltje a jövőre esedékes elnökválasztáson, a Canal+ televíziónak nyilatkozott. Strauss-Kahn, akit tapsvihar köszöntött az IMF washingtoni központjában keddi megjelenése alkalmával, immár elhagyhatja New Yorkot: a manhattani ügyészség ejtette az ellene emelt nemierőszak-vádakat.

Franciaországban sokan ellenzik, hogy az IMF volt vezérigazgatója visszatérjen a politikába, még akkor is, ha a vád nem merte megkockáztatni a láthatóan nem szavahihető sértett vallomása alapján a pert, hiszen az nyilvánvaló, hogy valami történt a nagy hatalmú bankvezér-politikus és a – bulvársajtó állításai szerint prostituáltként is dolgozó – szállodai szobalány között.

Michel Rocard volt francia miniszterelnök szintén a Canal+-nak nyilatkozva „mentálisan betegnek” minősítette párttársát, és kijelentette róla: egyszerűen képtelen uralkodni az ösztönein. Noha Jack Lang korábbi miniszter és Laurent Fabius – aki Rocardhoz hasonlóan szintén Francois Mitterrand elnöksége idején volt kormányfő – védelmükbe vették Strauss-Kahnt, úgy tűnik, a visszatérés ideje még nem jött el: felmérések szerint a franciák közül jóval többen ellenzik a comebacket, mint ahányan helyeslik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. DSK. egy tökös férfi. A franciák általában szeretik az ilyeneket. Sárközynek sem rótták fel hűtlenségét. Magas pozícióban bizonyította hozzáértését. A franciák jó köztársasági elnököt kapnának, ha őt választanák. Ahhoz meg hogy hol lép félre, a feleségén kívül senkinek semmi köze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. DSK ellenfeleinek “ügyes” húzása volt felhajtani azt a hazai hölgyet, akit szintén “majdnem” megerőszakolt DSK 9-10 évvel ezelőtt! :)
    A politika nemcsak nálunk mocskos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Welcome otthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. A problema az ilyen “tokos” fickokkal hogy amikor a “#$% na akkor az esz megall”. Az ilyen ember megbizhatatlan, kiszamithatatlan. Hogyan bizhatnank barmit i s hogy iranyitson egy ilyen ember, amikor a sajat osztoneit sem tudja feken tartani.
    Az erkolcs, a tisztesseg, huseg, a lojalitas ezek a jellemzok amelyek kezdenek kiveszni a mai vilagbol. Persze nem Magyarorszagrol mondom ott ezek a tulajdonsagok mar evtizedek elott kivesztek, lehet is latni az orszag allapotan.
    Sokak szerint a felrelepes az csak egy dolog, valojaban pedig egy esku megszegese, a hutlen ember a sajat szavat sem tartja be. De ha nekik ez kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. A bon coq il faut 7 poules.
    ( Vous etes tres bon coq monsieur DSK. Bienvenue chez nous. Mille bisous .:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Tikosszolgálati csapda volt, ez nyilvánvaló. Egy deklaráltan Q… foglalkozású személy feljelentését használták fel eszközül egy tisztes uriember bemocskolásához. Talán az sem véletlen, hogy mindezt Amerikában hajtották végre…, egy prűd társadalom talaján. Kísértetiesen hasonlít a Monica kontra Bill ügyre. Fujjjj !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. A francia Casanova!
    Bezzeg a mi feddhetetlen életű Dicsőséges Nagy Vezérünk ilyet nem szokott csinálni.
    Neki a foci az élete….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Ha a szobalány perel, majd jelentkezik néhány 50 dolláros „páciense” és vallomást tesz! Igaz, így Kahn is rájön hogy olcsóbb lett volna a szálloda előtt üzletet kötni, mint egy Francia vezetésű szállodában, ahol a vezetésben ott ül a honi ellenzék képviselője is! Az, hogy az USA prűd, naiv, és remek hely ilyen hatósági tetszelgéssel járó ügyekben, azt most DSK biztosan megtanulta.
    (Emlékezzetek hogy Farkas Bercit – és még hány embert, tekintet nélkül annak státuszára, – hogyan zavarták villám gyorsan haza!)
    Egyébként DSK most már biztosan igen jó politikus lenne otthon, hiszen a Franciák már jó ideje küzdenek az USA befolyása ellen, és ehhez most DSK teljes súlyával fog csatlakozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

DSK diplomáciai mentességére hivatkozik 2011. szeptember 27. kedd | RR

Strauss-Kahn: otthon, édes otthon 2011. szeptember 5. hétfő | RR

Merre tartanak a francia szocialisták? 2011. augusztus 29. hétfő | Nagy Barnabás

DSK szabad, visszatérhet a politikába 2011. augusztus 24. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos