Ronai and Ronai
AMERIKAI

DSK diplomáciai mentességére hivatkozik 2011. szeptember 27. kedd 13:51 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
DSK diplomáciai mentességére hivatkozik

New York – Dominique Strauss-Kahn védelme arra hivatkozva kérték a Nafissatou Diallo által indított polgári peres kereset elutasítását, hogy az alperest diplomáciai védelem illeti meg.

Mint arról beszámoltunk, Strauss-Kahnt május 14-én tartóztatták le a Sofitel szállodában dolgozó guineai bevándorló feljelentése alapján, aki azt állította, az IMF akkori vezetője orális szexre kényszerítette. Az ügyészség azonban, miután Diallo szavahihetősége kérdésessé vált, nem kockáztatta meg DSK felelősségre vonását, inkább ejtette a vádakat. DSK-nak az ügy így is az állásába és valószínűleg franciaországi politikai karrierjébe került.

Diallo ezt követően Bronxban, New York állam Legfelsőbb Bíróságán adott be polgári keresetet. Strauss-Kahn májusi letartóztatásakor nem hivatkozott mentelmi jogára, mivel abban az időben magánemberként tartózkodott New Yorkban. Most azonban azt állítják ügyvédei, hogy a magánkereset beadása időpontjában, augusztusban a nemzetközi jog alapján nem lehetett volna a keresetet beadni.

DSK védelmének egyik vezető tagja, William Taylor érvelése szerint ügyfelét akkor is megilleti a korábbi pozíciójából származó mentelmi jog, ha magáról a pozícióról lemondott, ez ugyanis elkísérte mindaddig, míg haza nem utazott Franciaországba – márpedig a kereset beadása idején DSK még arra volt kötelezve, hogy ne hagyja el New York Cityt.

Diallo képviselője, Kenneth Thompson azonnal elutasította ezt az érvelést mint alaptalant, részint mert DSK nem diplomata, másrészt még a saját elmondása szerint is magánúton volt New Yorkban, harmadrészt a Sofitel-beli lakosztályát is ő fizette, nem az IMF, és végül negyedrészt, mivel „nyilvánvalóan a maga részéről cselekedett, amikor erőszakosan Ms. Diallóra támadt”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Egy férfi a farkát ne akarja diplomáciai úton védeni.
    Másrészről, nem kell minden kurva után szaladgálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  2. Már régen nem a vén kanról ésa szemét ribiről szól az egész.
    Az ügyvédek játéka sok-sok millióért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. A funkcionális és a 1961-es Bécsi Egyezmény alapján őt (azaz a küldő államot) megillető diplomáciai mentesség értelmezéséről van szó. Az USA – több más orsággal együtt) a funkcionális mentesség elvét vallja. Azaz a fogadó állmaban akredtitált diplomata diplomata minőségben, diplomáciai feladata ellátása során immunitást élvez a fogadó ország joghatóságával szemben. Egyébként pedig nem.

    Gonoszka

    Nem kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Polgári perben folytatódik a Strauss-Kahn ügy 2012. március 26. hétfő | AN

Strauss-Kahn: otthon, édes otthon 2011. szeptember 5. hétfő | RR

Strauss-Kahn hamarosan otthon 2011. augusztus 31. szerda | RR

DSK szabad, visszatérhet a politikába 2011. augusztus 24. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos