Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tyson Gay idén már nem versenyez 2011. július 8. péntek 16:28 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tyson Gay idén már nem versenyez

New York – A dél-koreai atlétikai világbajnokság mellett a teljes szezon hátralévő részét is ki kell hagynia minden idők második leggyorsabb sprinterének, az amerikai Tyson Gaynek.

Kedden atroszkópos műtétet hajtottak végre a csípősérüléssel bajlódó vágtázón, aki a hat-kilenc hetes pihenő leteltével már csak a 2012-es londoni olimpiára akar koncentrálni.

“Az operációt Dr. Marc Philippon hajtotta végre, aki Tyson rehabilitációját is figyelemmel követi majd”, olvasható Gay menedzserének nyilatkozata az IAAF honlapján. “A doktor szerint minden rendben ment, elégedett az eredménnyel, s szerinte Tyson az ősszel már a szokásos edzésprogramjával kezdheti meg a következő évi felkészülést”.

A 9.69 mp-es egyéni csúccsal rendelkező Gay a tegui vb-n a világcsúcstartó jamaicai Usain Bolt egyik legnagyobb kihívója lehetett volna. Júniusban még az esztendő legjobb 100-as idejét (9.79) futotta Floridában, ám az azt követő amerikai válogatón kénytelen volt visszalépni, mivel fájó csípője miatt nem volt képes 10 mp alatti időeredményre – így a vb-csapatba sem kerülhetett be.

A 100 és 200 méter korábbi világbajnoka a legutóbbi vb-n második lett Bolt mögött, tavaly pedig a stockholmi nemzetközi versenyen le is győzte a jamaicai sztárt. Ez a bravúr az utóbbi három évben csak neki sikerült.

A dél-koreai világbajnokság augusztus 27-től szeptember 4-ig tart.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szávay Ágnes Amerikában is orvost keresett 2012. szeptember 11. kedd | AN

Berki Krisztián aranyérmes a tornavébén 2011. október 15. szombat

220 milliárd dollárba kerülhet a katari vébé 2011. szeptember 9. péntek | AN

Atlétikai vb: Pars Krisztián ezüstérmes 2011. augusztus 29. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos