Szávay Ágnes Amerikában is orvost keresett 2012. September 11. Tuesday 19:13 | AN

Szávay Ágnes Amerikában is orvost keresett
Szávay Ágnes és Peter Ronai közös vacsorán New Yorkban.

New York – Szávay Ágnes sérülése miatt nem tudott a US Open mérkőzésein százszázalékos teljesítményt nyújtani. A mérkőzések után New Yorkban több orvost is felkeresett, hogy derekának ötödik csigolyáján keletkezett terheléses törésre gyógymódot találjon. A New York-i Ronai and Ronai Ügyvédi iroda egy új módszerrel történő gyógyítás költségeit is vállalná, de a teniszező még nem döntött.

AN

Szávay Ágnes elmondta, hogy már majdnem minden műtét nélküli módszert kipróbált, és továbbra is szeretné elkerülni az operációt. New Yorkban több orvost is felkeresett, a legtöbb szakember műtétet javasol, de nem garantált a végeredmény. A döntést nehezíti, hogy öt orvos öt különféle módszerben hisz, nincs egységes szakmai vélemény, amelyben meg lehetne bízni. A teniszező nem tartja kizártnak, hogy akár Amerikában műtsék meg, de még nem adta fel annak lehetőségét, hogy műtét nélküli megoldást találjon.

Felmerült egy új kezelés lehetősége is, a PRP néven ismert eljárás centrifugált vér injekcióval történő bejuttatásával, a vörös vérsejtek segítségével csökkenti a fájdalmat és elősegíti a gyógyulást. A módszert több amerikai sportolónál, egyebek mellett Tiger Woods esetében is, sikerrel alkalmazták. A kezelés költségeit felajánlotta a Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda, amely legutóbb a philadelphiai hajóbaleset magyar áldozatait védte, és 17 millió dollárt nyert a károsultaknak, most pedig az elsüllyedt Concordia cruise károsultjait képviseli, és 400 millió dollárra pereli a tulajdonos céget. Holly Ostrov Ronai és Peter Ronai nemcsak sikerrel védik a bajba jutott magyarokat a világ minden részén, de most már segítséget nyújtanak olyan magyar kiválóságoknak is, mint Szávay Ágnes. Az ügyvédi iroda kész arra, hogy anyagilag is segítse a magyar teniszezőt, hogy visszakerülhessen a csúcsra. Holly Ostrov Ronai és Peter Ronai szerint az általuk ajánlott módszer a világ egyik legjobb megoldása ezekre a problémákra.

Szávay Ágnes elmondta, hogy ezzel kapcsolatban még nem állapodtak meg, mert nem ismeri eléggé a módszert. Olyan megoldást keres, amely segíti abban, hogy a pályáját sikeresen folytathassa. A terheléses törés amiatt következett be, hogy túledzette magát. Fél éve a US Openre készült, nagyon jól érezte magát, de az előversenyen egy becsípődés miatt három napot feküdnie kellett, és kiújultak a fájdalmai. Emiatt idő előtt kellett búcsúznia a versenytől. „Nem adom fel – mondta a kiváló teniszező –, megpróbálok a végsőkig mindent, hogy a sérülésből felépüljek és egészségesen folytassam a versenyzést.” Szávay Ágnes egyelőre lemondta az őszi ázsiai versenyeket, de tervei szerint kisebb összdíjazású franciaországi versenyeken októberben pályára lép. „Minden attól függ, milyen lesz a derekam” – tette hozzá. (x)

Tags: , , , , ,

12 Reader’s Comments

 1. nekem is fáj a derekam. de nem vagyok szávay ági.

 2. A tegnapi 4:1 után valakit még érdekel Szávay Ágnes csodálatos teniszjátéka az azervalahányadik helyen? Mr. Peter Rónai, oly atyai az az átkaroló mozdulat, …
  Na jó, jobb nő, mint teniszező. Ismerek egy nénit, 73 éves, háj a dereka, kellene neki olyan 800 US$, kezelésre. Teniszezni nem tud, (Sávay sem,), meg régen dugták meg. Ezt nagyon sajnálja viszont. El ne felejtsem, vacsorázni is szeret. Ha van mit!

 3. Szávay felett sajnos eljárt az idő. Ágika nem akkora tudású versenyző, hogy helye lenne a top 20-ban. Még akkor sem, ha felgyógyulna titokzatos betegségből.
  Neki nem csak a gerincével van baja, hanem a fejével is. Amikor jól ment a dolga, bizony egy kicsit magas lóra ült, most ennek is issza a levét.

  Gonoszka
  Szávaynak sok-sok pattanás van az arcán, nyilván a beszedett hormonoktól!
  A te ismerős nénikédnek van-e ilyen szexepilje?

 4. Őszintén szólva, nehéz, nagyon nehéz sport ez a tenisz. Rohangászni, melegben, hidegben, szélben, és még ütni is a labdát,…
  Fárasztó. Ágika már a legjobb 500 közé is nehezen tud visszajönni. Akkor, meg minek?
  Szép volt, Ági, a legjobb eredmény a 13. hely.
  Ne erőlködj lány.

 5. Bár a cikk végén ott az (x), ami világosan jelzi, hogy fizetett reklámról van szó, azért még kommentálhatjuk azzal a megjegyzéssel, hogy ez bizony nem jött össze!

  Mai hír, hogy Szávay gerincét Svájcban műtik.

  http://hvg.hu/sport/20120914_szavay_agnes_gerincmutet_svajc#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

  Értem én, hogy Rónai úr irodájának jó reklám lett volna, hogy átvállalja a már pályafutása csúcsán túljutott teniszezőnő orvosi kezelésének költségeit, de ez most nem jött össze. Bár nincs jogom beleszólni, hogy mire költik a Rónai Ügyvédi Iroda pénzét, de az a határozott véleményem, számtalan szebb, és értelmesebb célra is lehetne költeni, mint egy nem túl megnyerő modorú, amúgy a pénzre nem kifejezetten rászoruló, jól kereső hölgy támogatására.
  Ha lehet egy javaslom, a most felszabadult összeg elköltésére, jön a tél. Szép számmal élnek fedél nélkül a fejük felett, éhező gyerekek Magyarországon. Vannak a pénzhiány miatt kényszerűségből elhalasztott életmentő műtétre váró kicsinyek. Vannak fedél nélküli nagycsaládosok ezrével. Ha égeti a zsebét a pénz, hát ezeken segítsen!

 6. Ronai ur nem csak a tehetseges embereknek segit, hanem leginkabb azoknak is, akiknek 100% an szukseguk van ra…. Talan arrol is lehetne irni, hogy milyen adomanyokat adott a magyar mentos csapatnak… Akik pedig egy picit is ragalmazzak elobb utana kellene nezniuk, hogy ki is ez az ember es, hogy o onzetlenul segit a tudasaval es nem legfobbkeppen a penzevel.

 7. Kedves Commandante,
  csak a pontosság kedvéért: ezért a cikkért nem fizettek semmit az Amerikai Népszavának. Az x jelzést azért helyeztük el, mert a híren túl valóban népszerűsíti a Ronai and Ronai Ügyvédi Irodát, amely lapunk régi jó ügyfele. Admin

 8. Igazad van Commandante!
  *
  Martonyinak, a főnökének, de ne soroljuk, szóval az egész FID-SS vezérkarkarnak komoly baj van a gerincével és mégse fordulnak orvoshoz, mert most már minek…
  *
  Azért ne legyünk gonoszok, inkább megértőek. Itt Janiccsal kapcsolatban IS oly rosszindulatú megjegyzések láttak napvilágot, hogy kívülállók még azt hihetik, hogy az AN olvasótábora rosszmájúak gyülekezete. Ne adjunk erre alapot.
  *
  Szóval, szemben a mentálisan gerinctelen emberekkel mIndenkinek joga van az egészségét ápolni, hát még ha olyan sikeres és csinos, mint Szávay Ági. További sok sikert Ágika a magánéletben, akár Rónai ügyvéd úr karján is…
  *

 9. Szávay? “Túl van tárgyalva!”.Még keresgéljen egy-két évig,eddig is csak keresgélt,az egyes tornákon a teniszlabdát…! Ágika! Ami nem megy,nem kell erőltetni!

 10. A velemenyem !!!

  Soha eletemben .olyan segitokesz Emberrel mint RONAI PETER New York-i

  Ugyved NEM TALALKOZTAM …….!!!!! “ne higgy a fulnek…..higgy a szemnek”

 11. A velemenyem !!!

  Soha eletemben .olyan segitokesz Emberrel mint RONAI PETER New York-i

  Ugyveddel… NEM TALALKOZTAM …….!!!!! “ne higgy a fulnek…..higgy a szemnek”

 12. Milyen csúcsra? Már eléggé régen, ifikorban volt amikor olyan teniszezőkkel lehetett egyenrangú, mint Azarenka, vagy Radwanska. Ők azóta már továbbléptek és a felnőtt mezönyben is eredményesnek bizonyultak. Ez a vonat már sajnos elment…
  Megfejthetetlen, hogy a magyar, elsősorban női teniszezők (sajnos a ffi mezőny még ennyire sem képes, talán egy kivétellel) miért maradnak el egyre jobban a világ élvonalától, ahogy telik az idő és kerülnek idősebb korcsoportba…
  Így azután maradnak az emlékek, Körmöczy, Taróczy, Gulyás, Asbóth…

Kapcsolódó cikkek

Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó 2015. May 9. Saturday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók