Ronai and Ronai
AMERIKAI

Berki Krisztián aranyérmes a tornavébén 2011. október 15. szombat 13:25 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Berki Krisztián aranyérmes a tornavébén

Tokió – Berki Krisztián megvédte világbajnoki címét lólengésben a tokiói olimpiai kvalifikációs torna-vb szombati napján, Hídvégi Vid ugyanezen a szeren negyedik lett.

Berki a döntőben 15,833 pontot kapott gyakorlatára, Hídvégi 15,000-val zárt. A magyar csapat számítása szerint Berki ezzel indulási jogot szerzett a jövő évi londoni olimpiára. Ehhez a lovon érmet kellett szerenie, s a másik két szeren – esetében nyújtón és gyűrűn – az összes versenyző által elért pontszám átlagának a 85 százalékát kellett teljesítenie.

A kvótákkal kapcsolatban a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) még nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de a magyarok szerint az immár kétszeres vb-győztes, 26 éves Berki elérte az ötkarikás induláshoz szükséges pontszámot.

Hídvéginek ugyancsak kínálkozott esélye a kvótaszerzésre, ehhez érmet kellett volna szereznie lólengésben, de a harmadik pozícióból éppen az utolsó előttiként szólított honfitársa taszította le. A magyarok számára ezzel véget ért a torna-vb, a Berki, Hídvégi, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám és Kállai Zoltán összeállítású férfi válogatott a 21., a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya alkotta női együttes pedig 20. lett a csapatok versenyében.

“Szerencsére meg tudtam ismételni a gyakorlatomat úgy, ahogyan a selejtezőben is, nagyobb megingás nélkül – mondta a Magyar Rádiónak a döntőt követően Berki Krisztián. – Életemben először izgultam, ez egy óriási teher, nem kívánom senkinek, hogy úgy próbáljon meg kvótát szerezni, hogy erre egyetlen lehetősége van. Óriási eredmény, hogy nemcsak megvédtem a tavalyi vb-címemet, de olimpiai indulási jogot is szereztem.” A kvótákkal kapcsolatban a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) még nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de a magyarok szerint az immár kétszeres vb-győztes, 26 éves Berki elérte az ötkarikás induláshoz szükséges pontszámot.

[youtube YHP_0_fKNbU]

Berki aranygyakorlata

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Berki Krisztián aranyérmes a tornavébén, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Szép volt! Gratula! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Hidvégit nem Berki taszította le a dobogóról, hanem az a bírói döntés, amely benntartotta az angol Louis Smith-et, holott gyakorlatilag leesett a szerről leugrás helyett!!! Hidvégi hibátlan, rontás nélküli gyakorlata kevesebb pontot kapott, mint az angol tántorgása. Ráadásul az angol gyakorlata tele volt hibákkal is. Persze két kvóta egy nemzetnek nem akarózott a bíróknak kiadatni. Ugye-ugye? :-( Na majd januárban a tesztversenyen reméljük bejut Hidvégi is. :-) Megérdemelné ezek után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. igazán szép, és hibátlan volt a gyakorlata, gratulálok neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

220 milliárd dollárba kerülhet a katari vébé 2011. szeptember 9. péntek | AN

Atlétikai vb: Pars Krisztián ezüstérmes 2011. augusztus 29. hétfő

Atlétikai vb: Powell nem indul 100 méteren 2011. augusztus 25. csütörtök

Egy-egy arany, ezüst és bronz szombaton 2011. augusztus 20. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos