Ronai and Ronai
AMERIKAI

Több száz egyházat betiltott az Orbán-kormány 2011. július 13. szerda 0:35 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Több száz egyházat betiltott az Orbán-kormány

Budapest – Az új egyházügyi törvény több száz olyan egyházat, vallásfelekezetet és kisegyházat, gyülekezetet betiltott, amelyek ellen semmiféle eljárás nem indult, tevékenységükkel kapcsolatban soha semmiféle kifogás nem merült fel, a tevékenységük tisztán hitéleti jellegű, és semmivel sem értéktelenebbek, mint mondjuk a pedofíliában élenjáró katolikus egyház.

A betiltott egyházak a jövőben nem működhetnek egyházként, kivéve, ha a Fidesz kétharmados parlamenti többsége elé járulnak, és az elismeri őket egyháznak. Ha a Fidesz úgy dönt, hogy azoknak ezután sem ad egyházi státuszt, akiknek most nem adott, akkor Magyarországon összesen 14 bevett és elismert egyház lesz, a többiek pedig egyesületként működhetnek, mint a nyúltenyésztők. Az eddigi hatalmas tortát mostantól csak 14 részre vágják, amiből a mutatóba bevett ortodox felekezetek jószerivel semmit nem kapnak majd, az egyházaknak juttatandó hatalmas pénzeken, százmilliárdokon a Fidesszel kollaboráló egyházak osztoznak majd.

A jogszabályban nem nevesített és nem kategorizált vallási közösségek egyházi nyilvántartásba vételéről az eredetileg tervezett Fővárosi Bíróság helyett a parlament dönthet majd, kétharmados többséggel.

A KDNP-s politikusok jegyezte, ám a szavazás előtt néhány órával az alkotmányügyi bizottság által alapvetően átírt, a lelkiismeret és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek, vallási közösségek jogállásáról szóló javaslatot 254 igen szavazattal, 43 nem ellenében fogadták el a képviselők. A jelenlévő ellenzéki politikusok nemmel voksoltak.

A jogszabály értelmében az Országgyűlés a következő egyházakat ismeri el: Magyarországi Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus – Magyarországi Ortodox Exarchátus, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje, Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete, Magyarországi Baptista Egyház, Hit Gyülekezete. (Az utóbbi az egyetlen, amely a kereszténydemokrata képviselők által jegyzett törvényjavaslatban nem szerepelt a bevett és elismert egyházak között.)

A KDNP eredeti javaslata még három kategóriát rögzített: a bevett, illetve elismert felekezeteket, a jelentős közcélú tevékenységet ellátó egyházakat, amelyekkel a kormány megállapodást köt, illetve további olyan egyházakat, amelyek országos lefedettségűek, illetve világvallásokhoz kötődnek, és jelentős nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek.

Az utóbbi két kategóriát azonban végül nem vezették be, s a törvényben csak az említett 14 egyházat rögzítették. A jogszabályban nem nevesített és nem kategorizált vallási közösségek egyházi nyilvántartásba vételéről az eredetileg tervezett Fővárosi Bíróság helyett a parlament dönthet majd, kétharmados többséggel. A kérelmet az egyházakkal való kapcsolattartásért felelős miniszternek kell benyújtani, aki azt az Országgyűlés elé terjeszti.

A nyilvántartásba vételi kérelem akkor nyújtható be, ha az egyesület elsődlegesen vallási tevékenységet végez; ha tanításának lényegét tartalmazó hitvallással és rítussal rendelkezik; ha legalább húsz éve szervezett formában, egyesületként működik Magyarországon; ha az alapszabályát, létesítő okiratát, belső törvényét, szervezeti és működési szabályzatát vagy azoknak megfelelő más szabályzatot elfogadta; ha a szervezet az ügyintéző és képviseleti szerveit megválasztotta; valamint ha tagjai nyilatkoznak arról, hogy az általuk létrehozott szervezet tevékenysége nem ellentétes az alaptörvénnyel, jogszabályba nem ütközik, valamint nem sérti más jogait és szabadságát. A legalább ezer tag meglétére vonatkozó kritériumot az alkotmányügyi bizottság zárószavazás előtti módosító javaslata törölte.

A kormány a törvény alapján egyháznak nem minősülő, közfeladatot ellátó szervezetekkel legkésőbb december 31-ig megállapodást köthet.

A törvény szerint az egyházakkal való kapcsolattartásért felelős tárcavezetőnek a Ház elé kell terjesztenie annak az egyháznak a megszüntetésére vagy törlésére vonatkozó javaslatot, amely felhagy a tevékenységével, és vagyonáról nem rendelkezik. Jogutód nélkül akkor szűnik meg egy egyház, ha feloszlását legfőbb szerve kimondta. Az a korábban javasolt passzus azonban, hogy a bíróság – majd a módosítások nyomán a parlament, illetve miniszter – törölheti a nyilvántartásból azt az egyházat, amelynek tevékenysége az alaptörvénnyel ellentétes, jogszabályba ütközik, illetve amelynek tényleges tevékenysége alapján a nyilvántartásba vétel nem történhetett volna meg, nem szerepel a jogszabály végső változatában. Ellenzéki képviselők a záróvitában azt kifogásolták, hogy így nincs törvényes mód az esetlegesen közösségellenes egyházak megszüntetésére, feltéve, hogy egyszer már elismerték őket. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint azonban ez a vallási közösségek működésének garanciája.

A jogszabály keretet biztosít ahhoz, hogy “az állam a közösségi célok érdekében együttműködjön az egyházzal”. Garantálja továbbá, hogy az egyházak az állam által fenntartott nevelési és oktatási intézményekben – a tanulók és a szülők igényei szerint – hitoktatást tarthatnak, továbbá a felsőoktatási intézményekben hitéleti tevékenységet folytathatnak. A hitoktatás költségeit – külön törvény, illetve az egyházakkal kötött megállapodások alapján – az állam biztosítja, míg a közoktatási intézmény köteles a dologi feltételeket és más, kötelező iskolai foglalkozásokkal nem ütköző időpontot, az egyház pedig hitoktató, illetve hittanárt biztosítani.

Az egyházak a kormánnyal kötött megállapodás alapján külön jogszabályban meghatározott rendben végzett tábori lelkészi, valamint börtön-és kórházlelkészi szolgálatot vagy más speciális szolgálatot is végezhetnek.

A törvény 2012. január 1-jén lép hatályba.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 9 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

50 Reader’s Comments

  1. Csak azért nem mondom, mit lehetne még betiltani, mert még ötletet adok nekik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  2. A következő fokozat: máglyára a KDNP-nek nem tetsző vallási közösségek tagjaival!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Ez a törvény a vallásszabadság tökéletes megsemmisítése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (48 szavazatból)
  4. És még mi mindent be fognak tiltani.
    A most engedélyezettek sem érezhetik biztonságban magukat, kivéve azt amelyik elsőként avatja szentté orbánt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  5. Miért a kormány dönt egy vallás befogadásáról vagy megtagadásáról? Ez a nyugati értékrend egyik legfontosabb ismérvének, a szekularizációnak az aláásása, hiszen az nagy egyházak (főleg a keresztény és a zsidó) jó kapcsolatokat kiépítve a hatalom aktuális birtokosával könnyen több százmilliókat nyerhet anélkül, hogy többet kell tennie, mint a kisebb, el nem ismert felekezeteknek. Persze ez talán segíthet elkerülni világunk két legrombolóbb vallását, az iszlám és a szcientológia térnyerését, de a többiek ennek súlyos árat fognak fizetni, még ha amúgy ideje is volt annak, hogy a rendszerváltás után alaposan megválogassák őket, amiért nagyon sokan csak az adókedvezményért és az állami támogatásért alapított “vallást” akár alig pár főnyi “hívővel”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  6. Én katolikus vallású vagyok.Nem úgy,ahogy Semjénék,mióta ezek járnak a templomokba,én nem járok.Ezek után,ha változik a szél,és kitakarodnak,újra kell szentelni az Isten házát.
    A másik:nincs szabad vallásgyakorlat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  7. A képmutatás magas iskolája. Ezek a Fidesz példaképei!
    Csak az őket kiszolgáló egyházak maradhatnak. Megjelölték, hogy a szocialistáknak melyeket kell betiltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. Mi van például a buddhistákkal? Világvallás, sokmillió hívővel világszerte. Ami pedig a szcientológiát illeti, azt nem tekintem vallásnak. Szerkezeti felépítését, anyagias szemléletmódját, agymosó gyakorlatát, az odatartozók feltétel nélküli szellemi, lelki leigázását tekintve tökéletesen illenék a kormányhoz és a kormánypárthoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  9. Szíjjártó úr a napokban aról próbálta meggyőzni az őt kérdező, még kételkedő kérdéseket feltevő ripornőt, hogy az ő újmagyar alaptörvényük az összes európai ember- és szabadásjogi alapelvet monden más alkotmánynál jobban tisztel és véd.
    Ime az eredmény. A vallás szabad gyakorlása alapjog Európában, és a szabad országokban. Az egyházak állam, illetve egy párt által az állam nevében végrehajtott osztályozása viszont egyenlő a szabad vallásgyakorlás korlátozásával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  10. Tessék mondani a fideszt mért nem lehet már végre betiltani????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  11. Mindig tanul az ember.
    Nem gondoltam volna, hogy az ortodox egyházak nemzetiségi jellegűek (Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  12. A magyar nácik igazi fasiszta módján betiltanak több világvallást. Nem szeretnék jósolni, de kiváncsi vagyok ennek a törvénynek milyen biztonsági kockázatait becsülte a titkosszolgálat? Mit szól ehez a lépéshez legújabb nagy barátunk KÍna? A budhizmus nem világvallás? Tudom hogy tömjén ajatollah, nem tartja annak, mert szerinte csak az istenhívők hite a hit, de mindenféle bálványimádatnál humánusabb az, amikor a világot az ember saját tökéletesítése útján akarja jobbá tenni. Nem hamburgeradóval, meg szenteltvízzel. Az iszlám sem világvallás! A magyar fasiszták, akik iszlámnácikról meg iszlám terrorizmusról beszélnek, talán evvel teszik ennek célpontjául Magyarországot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  13. Kicsit bulváros a cím, mivel nem betiltották hanem átminősítették a vallások túlnyomó részét. A vallásként való elismerés gesztusértékű és innen nézve a kormány gesztustalan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  14. Jellemző. Amihez hozzányúlnak, azt szétbarmolják.
    A vallástörvény is jól példázza a fidesz átgondolatlan ötlet vezérelt a politikához, gazdasághoz, állami vezetéshez köze nincs gyakorlatát.
    Hú! Ez nagyon faramuci körmondat lett! Olyan fideszes.
    Alapból a cél, amit látok, a KDNP szekerét tolná, vagyis a katolicizmust. Jelenleg az iskolák átadása folyik, de a birtok kiépítéshez államvallássá kell tenni. Viszont az elismertségi törvény korlátozza mely egyházak építhetnek ki birtokot.
    Igaz, így semmibe veszi a vallásszabadságot, de hizlalja a pártkasszát is majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  15. A vallásszabadság lényegében véget ért, csupán mint bármilyen egyesület szimpatizánsaiként érezhetik magukat a mostantól kiszervezettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  16. pikk kerdeset koszonom, ugyanis lelkes olvasoja vagyok, az AN-nek, talån van aki kedvel is, de ez a hir mar nem csusztat, hanem nem valos!
    Tudom hogy a fidesz es Orbanek minden gonoszsagra kepesek, de ha arrol van szo hogy ezutån 14 ållamilag elismert egyhaz lesz akit anyagilag is tåmogatnak, illetve reszt osztanak nekik a hatalombol, akkor åm legyen, es azok a kozossegek aki ezen koncok miatt låzadoznak, tegyek, az o dolguk.
    Termeszetesen nem ertek egyet a dontessel!
    Ettol fuggetlenul BETILTASROL beszelni, sokkal tobb mint csusztatas meg akkor is ha jol hangzik!
    Nem csak nyultenyesztok egyesulete van!
    Es nem hiszem hogy a gyulekezesi jogukat es hituk szabad gyakorlåsåt tiltanåk be!
    Egyszruen csak a szevezeti formåjuk elnevezese lesz mas, es nem kapnak penzt az allamtol! Hitem szerint ez jobb is nekik, mert a fuggoseguk is csokken!
    Az atkosban illetve egy darabig meg utanna is letezett az Ållami Egyhåzugyi Hivatalon belul a SZET( szabad egyhazak tanacsa) ebbe tomoritettek az osszes legalis kis kozossegeket!
    Annak ellenere, hogy sokan mås kozossegek is szektanak neveztek oket, zavartalanul mukodhettek.
    Itt csupån az allam asztalårol lehullo morzsak miatt megy a harc!
    De en a hiteletemet nem onnan taplalom, es ezutan sem erzem veszelybe annak szabad gyakorlåsåt!

    En ezt inkåbb ugy ertekelem, hogy a fenevad, bovitette haremet es 14 paråznåt valasztott magånak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  17. Kedves gusztavnagy,

    Ön nagyot téved. Nemcsak erről van szó, ahogy megkérdezheti az érintetteket a SZET idejében zajlott zavartalan működésről. De ne vigyük el oda a témát, az elmúlt, most ez van, erről beszéljünk. Az egyházi státusz megvonása nemcsak formai kérdés, nagyon súlyos helyzetet teremt a vallás szabad gyakorlása tekintetében. Erről hamarosan megjelenik a részletes értékelésünk is. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. pikk
    Nem mindegy, hogy betiltott vagy megszüntetett?
    A lényeg, hogy a neki nem tetszőt ellehetetleníti, mint ahogy azt teszi minden dologgal az országban.
    Ha lenne Focibuzik Egyháza, az biztos maradhatott volna.
    Elképesztő mi mindent engednek meg maguknak.
    Ezekre senki nem hatalmazta fel őket, teljesek szétverik az eddigi országunkat.
    Ezt nem tűrhetjük!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  19. A hatalom ízlése hol néhány fős közösségeket elismer, hol jelentős világegyházakat , hagy figyelmen kívül példaértékűen arcpirító önkény demonstráció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. @antifülke – nem mindegy, de mindenképpen méltánytalan. Erre minden civilizált országban elutasításra számíthatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Kedves “Admin.”!
    Nem osztom teljesen véleményét, hiszen a vallásgyakorlás lehetősége nem azonos azzal, hogy az érintett csoportosulást “egyháznak”, avagy “közösségnek” nevezzük. A szabadság sérelme ott következik be, hogy egy bármiféle vallási gyülekezet nem nevezheti magát “egyháznak”, ha éppen erre szottyan kedve, illetve ott, hogy ilyesmire ENGEDÉLYT kell kérnie olyanoktól (szakminiszter, parlament), akiknek normális esetben ehhez a világon semmi közük! Ráadásul egy hivatal és egy törvényhozó testület fog majd ÍTÉLKEZNI! arról, hogy az adott közösségnek “milyen a hite”, illetve hogy az “hitnek” lehet-e tekinteni!
    Kedves “gusztavnagy”!
    A finanszírozási probléma a “kitiltott” (ez sokkal helyesebb kifejezés, mint a “betiltott”, ugye kedves “Admin.”?!) vallási közösségek esetén nem annyira a szervezet működtetésében (persze abban is, hiszen egy imaháznak is van rezsije), mint inkább az esetleges oktatási, illetve karitatív tevékenységénél merül fel. Egyesületek és egyházak ugyanis teljesen eltérő finanszírozási rendszerben vannak. Amiért egy egyesületnek pályáznia kell,s ha a felsőbb kegy úgy dönt, talán kap is valamit, addig ugyarra egy egyház jóval többet és ráadásul szinte AUTOMATIKUSAN kap! Itt tehát megint szerzett jogok elvételéről, társadalmi csoportok függő helyzetbe hozásáról, kegyosztás lehetőségéről és nem törvényes automatizmusról van szó! Itt van a blöki elásva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  22. Csitt, csatt. Egy kicsit innen egy kicsit onnan :)

    Martin Niemöller német lelkipásztor: Betiltott :)
    “Amikor elvitték a kommunistákat, nem szóltam, mert nem voltam kommunista.
    Amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem szóltam, mert nem voltam tagja a szakszervezetnek. Amikor elvitték a zsidókat, nem szóltam, mert nem voltam zsidó.
    Amikor elvitték a katolikusokat nem szóltam, mert protestáns vagyok.
    Aztán eljöttek értem, de már nem maradt senki, aki szólhatott volna.”

    Ki ne próbálják, de állítólag ha egy békát a forró vízbe dobnak, akkor az állat abban a pillanatban kiugrik belőle. Ám ha szép lassan és gyöngéden csúsztatják a meleg vízbe, akkor a békának eleinte tetszik a dolog, a kellemes meleg fürdő. S ha ekkor lassan elkezdik melegíteni a vizet, akkor a béka már csak akkor kapcsol, amikor túl késő. Amikor félig megfőtt, és nem marad ereje kiugrani. Az ember ugyanígy „megfőhet”, szép lassan, ahogy észrevétlenül hozzászokik az élet forróságaihoz és kényszerhelyzeteihez – a többiekkel majdnem mindenkivel együtt, nem is sejtve, hogy korábban azért még ki lehetett volna ugrani ebből a slamasztikából.

    BIRKA (hajrá) MAGYARORSZÁG, BIRKA (hajrá) MAGYAROK!
    Beeeee (uff) én beszéltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  23. Végig olvastam a hozzászólásokat, mindben van valami leleményes tartalom és megközelítés, ez tény. De valami lemaradt, ezt szeretném kibontani nektek. Nem akarok történészkedni, de Hitlernek az egyik leg jelentősebb támogatója, a katólikus egyház, Vatikán volt! Ez tisztán kiderül, aki ismeri a folyamatokat, nevek, csak néhány, Von Papenn,Német nagykövet Bécsben, Hitler által, Guenter Lewy: The Catolich Church and Nazi Germany könyvében (320, 341) lévő tartalom, 1929-1939 Vatikán hihetetlen gazdasági térnyerése (Bernadino NOGARA), Vatikán pénzügyi adminisztrátora, Gaspari Bíboros (Luteráni Szerződés) és Mussolini, létrejön a Vatican Empire. Churchill leleplezi a ,,szajhaságot” The Gathering Storm című könyvében: aláásta az Osztrák politikai vezetők semélyiségének pozícióját, vagy megnyerte Őket magának, az Amerikai Bécsi nagykövet, később elmondta Churchill-nek, hogy Von Papenn, jó katólikus hírnevét arra használta, hogy befolyást gyakoroljon olyan Osztrákokra, mint Innitzer bíboros! Miután Ausztria magadta magát, Hitler díszlépésben vonúlt be Bécsbe, és a bíboros elrendelte, hogy mindenhol az országban a templomokra tűzzék ki a horogkeresztes zsászlókat! Von Papenn, a leginkább felelős Hitler hatalomra jutásáért, róla, William L. Shirer (The Rise and Fall of the Third Reich könyve), azt mondta, hogy Ő az a fajta áruló, aki mellett, Iskárioi Judás, valóságos szent! Ennyit, az egyik legrégebbi vallásról. Számomra, a vallások (megismeréseket követően), valahol mindíg azt a képletet sugalták, hogy az a keskeny vonal, miszerint a Hit és Hiszékenység, Tanítás és Félrevezetés, Szentség és Álszentség, elmosódtak, összeértek. Érdekből, kiszolgálva a mindenkori hatalmakat, és a z ISTEN által megkívánt ismereteket, háttérbe szorítva, az emberek legtöbbjét, a valós Tudástól és ismerettől elzárva tartották. Mindezt úgy, hogy Ők, tejben vajban fürödtek. Korábban már jeleztem, utaltam arra, hogy jelenleg ma Magyarországon a Új Világrend Premiere történik, és ez az intézkedés adta meg számomra a függöny fellebbenését, megláttam a szinművet! Igen, ez a New World Order, két lépés maradt hátra, az egész világra kiterjedő vallásgyakorlás megszüntetéséhez! Ez egyszer már megtörtént, Dániel Próféta idejében! Nos persze sokan kételkednek majd az itt leírtakban, de majd hónapokon belül mindenki látni fogja a megvalósulást.H.G.Wells (1924-ben) így szólt: a próféta boldogan prófétálna kellemes..de az a feladata, hogy azt mondja el, amit lát. Olyan világot lát, amelyet még mindíg kézben tartanak a katonák, hazafiak, uzsorások és a pénzvilág kalandorai…gyanakvás és gyűlölet övez…egyéni szabadságjogok…osztályharcok..háború felé készül” Bertrand Russell filozófus azt mondta 1953-ban: akik tudatában vannak annak a ténynek, hogy 1914 óta a világ milyen irányban halad, mélységesen aggódnak miatta, …végzetszerű katasztrófa felé sodródik..elrendelt menetelés..és nem képes uralkodni többé a sorsa felett” Amit Vitya tett, mármint a mögötte lévők, az ez, amit fentebb kifejtettem. Mondok egy jobb hírt is! ISTEN királysága a szívetekben van, nem kézzel épített templomokban… a SZERETETRŐL ismerlek majd meg benneteket, hogy a Tanítványaim vagytok…és nem rabszolgának, hanem Barátaimnak szólitalak majd Titeket” Igen röviden ennyit akartam hozzáfűzni, mindezt úgy, hogy sokat és még ma is, igen nyomorúlt és elvetett ember vagyok, akit rendszeresen megaláznak, de ez mindíg is így volt, jóért, jót ne várj! Menny Te elől, majd mi követünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  24. Kedves admin!

    Koszonom a gyors reagålåst!

    De nem gondolom, hogy tevednek!
    A korom miatt is reszese voltam a SZET korszaknak!
    Edesapåm egy ilyen szetes felekezetnek a predikåtora, (påsztora) volt
    A betiltås szamomra azt jelenti, hogy tilos lenne osszejoni a hit gyakorlåsåra, vagyis bezårnåk, ållamositanåk az imahåzakat, vagyis akår rendorsggel kergetnek szet az igy osszejovoket!
    Nem gondolom, hogy most errol lenne szo!
    Ugyanakkor ezaltal mindenkepp a Bibliai paråzna erosodeserol van szo es a profeciåk azt mondjak hogy a paråzna a fenevad hatan uldozi a menyasszonyt!
    Ha ez az ido mostanåba kovetkezne be akkor is a menyasszony tåboråba akarok tartozni!
    Nem gondolom hogy ez az ido most lenne, mert akkor az Orbån- KDMP jelensegnek vilågmeretunek kellene lennie!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Ki is mondta valamikor, pár évvel ezelőtt? „Csuhások térdre”.
    Most majd kezet lehet csókolni IX.Orbánnak, és letenni a hűségesküt az egyházaknak.
    Hát ezért volt a Vatikánban, áldást kért az egyházak beszüntetésére! Úgy néz ki, hogy XVI.Benedek/Josefh Ratzinger/ áldását atta.
    Szent élet, már rettegek, ha kimozdul Felcsútról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Csak halkan jegyzem meg, mivel a fidesz ezen döntésével (sem) értek egyet, hogy tudok olyan “egyház”-ról, akiknek nem volt elég a közhasznú szervezetként összegyűjtött adó 1%, ezért alakultak meg egyházként is. Azt lássuk be, hogy egy ilyen kiskaput be lehet zárni, de itt ennél sokkal többről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Tulakdonképpen egyházakat tíltanak be a hungaro-fasisztoid katolicizmus sugallatára. Ez a törvény a VILÁG SZÉGYENE!
    VA:F [1.9.3_1094]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  28. Szeruntem nem betiltott,hanem baromi bakot lőtt.A mezei fidesz szavazók nem csípik a hitgyüli nevű vállalkozást.Most azonban pénzről van szó….A kis gyülekezetek így sem kaptak túl sok pénzt.Szerintem meg minden egyház tartsa el magát a hívei adományából.Azt hiszem néhány “történelmi” egyház bedőlne….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  29. Egyébként Istent nem kell feltétlenül egyházban imádni…Jézus is ezt mondja a Bibliában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  30. Az is naggyon ügyes,hogy ezentúl a hitoktatás az iskolák által biztosított körülmények között állami pénzen történik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Ez nem a vallás szabadság korlátozása?
    Ki mondhatja meg a másiknak, melyik vallás az igazi, melyik Isten az igaz, nem ezért harcolnak mai napig egyes szemben álló csoportok? Ezt mindenkinek saját magának kellene el dönteni, miben, és kiben hisz, és ebben egy kormány sem akadályozhatja meg ! De erős a gyanúm az egyházaknak adandó támogatások összege állhat a háttérben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Orbánnak szüksége van a vatikán segitségére hatalmának megtartása érdekében. A katolikus egyház nagy gyakorlatra tett szert, h megmaradjon. Na ezeket a technikákat kapja meg Orbán. Orbán kormány pénzeli az egyházat, könnyen megteheti nem a sajátjából adja. A hasznot viszont Ő fölözi le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  33. Szégyenlem, de nem jut eszembe a költő neve, verse cime, aminek ez az egyik sora : Vannak, akik ahhoz is gyávák, hogy a kiállást mástól várják…
    valahogy ez jutott sokadjára eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Az árulás aljas tett, de mégiscsak tett. De az óvatosak, akik sima képpel ott vannak a közös ügy mellett, s nem elég bátrak, hogy a cselekvő, a hősies, teljes magányba vonuljanak, de nem elég bátrak ahhoz sem, hogy megvédjék, sem, hogy elárulják az ügyet, melynek jelszava jegyében az emberek között settenkednek, ezek, kiket mindenki a maga pártján valónak érez, s a valóságban soha nem eléggé emberek és hősök ahhoz, hogy minden következménnyel színt valljanak: ezek, akik az áruláshoz is gyávák, a bosszúhoz is gyöngék és a magányhoz is erőtlenek, a legveszedelmesebbek. Az árulót megvetheted. De az ilyen embert ne vesd meg, ne is üldözd; nézz át fölötte, mint a levegőn.
    Márai Sándor: Füves könyv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Kedves Gusztavnagy,
    egyetértek Veled. És még sok mindenkivel, akik véleményezték itt a szerintem is kissé tendenciózus című cikket.
    Lássuk, mi is történt az elmúlt 20 évben?
    1. A polgárok normális keretek között élhették meg hitéletüket, az új egyházak alapítása nem ütközött külünösebb adminisztratív akadályokba.
    2. Az állam meglehetős pozitív diszkriminációval (adókedvezmény, 1%-os adók) szinte “gerjesztette” az új egyházak szerveződését
    3. Az új szisztéma mellé nem építette ki az ellenőrző rendszert – ha voltak is visszaélések, szerintem nem olyan nagyságrendűek, hogy ne lehetett volna kiszűrni a kakukktojásokat.
    A mostani változásokról azt gondolom:
    - az Egyháznak (minden egyháznak) önfenntartónak és önellátónak kell lennie ( a pártoknak is, de ez most nem téma)
    - függetlennek kell lennie a mindenkori hatalomtól morálisan és anyagilag is
    - lelki, karitatív stb. tevékenységet kell végeznie, távol kell magát tartani a politikától
    Ha nem ilyen, ahogyan Gusztavnagy írja, akkor nem menyasszony, hanem parázna. És a magát valamire tartó egyháznak nem arra kell törekednie, hogy befeküdjön a fenevad ágyába, lehetőleg minél közelebb.
    A kereszténységről beszélek csak: a törzs erős és egészséges, állandóan új hajtások (megújulási mozgalmak) teszik élővé a fát. A protestantizmus is üldözendő szekta volt hajdan, és hát mi lett napjainkra a kálvinista egyházból? De ki meri azt álítani, hogy azért, mert vannak lapátravaló egyedei, papjai, vezetői, hívei – hogy az EGÉSZ egyház ilyen? felelősséggel ugye nem állít senki ilyet! Mint ahogy én is ismerek áldozatos, tiszta életű lelkészeket innen is, onnan is, még a katolikusoktól is. Ott sem mindenki pedofil.
    A nehéz helyzetek újabb kihívások elé állítják a közösségeket (ismét Gusztavnagyra hivatkoznék) és Jézus mit mondott? E világon nyomorúságtok lészen – de bízzatok, én legyőztem a világot.
    Jobb nem emberekben éls főemberekben bizakodni (118. Zsoltár 8-9.), és a nehéz időkben mutatkozik meg az, hogy van-e a hitnek aranyfedezete?
    Azok a közösségek, amelyeknek élő hitük van, valóban keresztények, a körülmények ellenére is jól fognak kijönni ebből az új helyzetből is. Ezt én nagyon erősen hiszem.
    Hogy igazságtalan a rendszer? Hogyne lenne az! De hát mit lehet várni egy olyan stábtól, amelyik hatalomra kerülése óta lábbal tapodja a törvényeket?
    Ennek a törvénynek az átverése is bohózatba illő, ha nem lenne olyan sírnivaló az egész.
    De hát az élet annyi területén csinálta a legvadabb jogtiprást a fidesz, miért hagyná ki a felépítménynek épp ezt a szeletét?
    Már egyszer hivatkoztam nagy nemzeti klasszikusunkra, Jókai Móricra. A sátán nem gonosz lélek, csak éhes lélek, sohasem dolgozik száz percenten alul.
    A fidesz – ezt nem szabad nem látni – minden eszközzel igyeekszik tudatosan előkészíteni majdani választási győzelmét.
    SZövetségeseket keres. Jövendő szavazóbázist. Melyik a legnagyobb számú vallási közösség Mo-on? A katolikus. Hát akkor ő a vezérürü, mellé bálasztja még a számban nagy egyházakat, vagy jelentős befolyással rendelkezőket.
    A többi mehet a levesbe.
    Akkor is, ha régi, mert nem felel meg esetleg a számbeli előírásnak, akkor, is ha számát tekintve megfelelő, de még nincs húsz évi történelme…
    Nem kellenek a nem politizáló egyházak.
    Mert négy év múlva minden bevett felekezetben (14) azt prédikálják majd a szószékekről: mi urunk a fidesz, szavazz Orbán Viktorra!
    Hát ezért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  36. Emerenc,teljesen így gondolom én is!Jó,hogy visszajöttél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Drága Mucus, vagyok azért, visszafogtam magamat, most már csak ritkán kommentelek. Amikor nem hallgathatok. De nem felejtem el a Te idézetedet a Kőszívűből.
    Olyan egyházra és papokra lenne szükség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Elkeserítő a törvény módosítása. De nem csak az. Hadd illessem némi kritikával a hivatalos ellenzéket is. Ébredjen már fel végre. Mindenki nagyjából sejtette, hogy mi várható. Nagy meglepetés nem lehetett. Elébement a problémának? Dehogyis ment. Meg sem próbálta. És ez az, ami engem teljesen megdöbbent.
    De még a szavazásra se nagyon mentek el.Nem érezték annyira fontosnak a dolgot, hogy – ha mást nem is érnek el- de kinyilvánítsák egyet nem értésüket? 254 igen szavazattal, 43 nem ellenében fogadták el a képviselők. A jelenlévő ellenzéki politikusok nemmel voksoltak. Az LMP és az MSZP összesen 75 fővel képviselteti magát. A Jobbik 47-el Ha nem volt Jobbikos képviselő az ellenzékiek között (ami szinte kizárt, de tegyük fel) az ellenzék jelenléte 58,6%.os (ha volt bent jobbikos, akkor ennél kevesebb) volt.A Fideszé 96,9%-os. A Fidesznek fontos volt, elmentek. Az ellenzék hol tekereg ilyenkor? Lehet számolgatni ez alapján: ha a Fidesz részvételi kedve alacsonyabb, és az ellenzéki (nem számítva a Jobbikot) magasabb, mi történhetett volna? Én úgy számolom, ha az MSZP-LMP jelen van 97%-ban, a Fidesz viszont 57%-ban, és a Jobbik nem szavaz, akkor nincs ez a törvényünk most. De ez persze fikció. De az arányszámok azért rámutatnak valamire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Jehova Tanúi a második világháborúban szilárdan kiáltak a hitük mellett.Lila háromszöggel jelölték őket a haláltáborokban,mig más vallások elég keményen állást foglaltak valamelyik hatalom mellett(pl:Náci,ill..Kommunista hatalom)!!!A most megválasztott egyházak közül sokan vették ki részüket a nép irtásban. Nem baj,Jézus mondta ha engem üldöztek,akkor benneteket is üldözni fognak. Magyarországon ez el kezdődött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. “Minden kő meg van már bolygatva, ami még hazafireménynek alapjául szolgált, csak egy állta ki a rontás-bontás nehéz időszakát: a vallásszabadság; most a rettenetes újítók e végső kőnek feszíték sarkaikat, hogy azt is kivessék helyéből. – És az idő nagyon kedvező rá, mert nagyon sötét van, és nagyon hideg…”
    Erre a hírre Garanvölgyi közönyös arca kigyulladt.
    “Akkor ez az az idő, melyben a medve elhagyja odúját.”
    – Húzzátok elő szekeremet, holnap utazunk Miskolcra, — a konventbe.
    S a vén táblabíró újra megjelent ősz szakállával azokon a helyeken, ahol egy rendületlen bátor szívnek nagy ára volt ez időben.
    Zúgott, förmedt a zivatar még azután, de utoljára is — – a medvének van igaza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. tóthlili: “Ami pedig a szcientológiát illeti, azt nem tekintem vallásnak. Szerkezeti felépítését, anyagias szemléletmódját, agymosó gyakorlatát, az odatartozók feltétel nélküli szellemi, lelki leigázását tekintve tökéletesen illenék a kormányhoz és a kormánypárthoz.”

    Emiatt szüntették meg: nem kell a konkurrencia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Balogh Lajos 2011. július 13. szerda 07:24
    “Nem gondoltam volna, hogy az ortodox egyházak nemzetiségi jellegűek”
    Érdekes az is, hogy a 14 elismert egyháznak közel fele, hat (6) ortodox. Irány vissza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. gusztavnagy 2011. július 13. szerda 08:26 (+ Admin)

    Kapcsolódó anyagok:
    http://nepszava.com/2011/07/magyarorszag/a-fidesz-megszuntette-az-metodista-egyhazat.html
    http://nepszava.com/2011/07/uncategorized/bartus-laszlo-isten-szent-barmai/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. VIP 2011. július 13. szerda 11:22
    “Ez a törvény a VILÁG SZÉGYENE!
    VA:F [1.9.3_1094]”

    Ez valami titkos jel (-beszéd)?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Mosolyog az ember, ami itt történik. Azért, mert akik bekerültek a 14 elismert vallásba egyik sem ismeri azt a bibliai próféciát , mi szerint a föld királyai meg fogják támadni a paráznát. A Jelenések könyvében szépen végig van vezetve ez az esemény. Ki az a parázna? Még ezeket a szavakat is használja rájuk: Nagy Babilon és szajha. A 18-dik fejezetből kiderül, hogy nem a királyok vagy politikusok és a kereskedők sem. Akkor már csak a harmadik nagy befolyásoló csoport lehet a világban – ez pedig a vallás. Miért nevezi paráznának? Mert összefonódtak a királyokkal illetve a kereskedőkkel, akikhez nem lehetne közük. Az igaz Isten ezt látja, és egy olyan lépést tesz, amit senki nem gondolna. A 17-dik fejezetből megtudjuk, hogy Isten, a politikai hatalommal bírók szívébe adja, hogy pusztítsák el a paráznát. Ez azt jelenti, hogy egyszer csak arra éreznek késztetést, hogy elpusztítsák vallásokat, holott ők maguk nem is akarnák, hiszen szövetségeseik a hitehagyott vallások, még siratják is őket utána. Persze ezt sem a politikusok sem a parázna támogatóik nem hiszik, hogy ez így lesz, hiszen igazi Isten hitük nincs. Ha megkérdeznénk őket hogy hiszik e hogy Isten teremtette az embert, vagy létezik e, egy valóságos Isten, az igazság szérum után, azt hallanánk nem és nem. Ez a bibliai oldal.
    Emberi oldalról megközelítve a témát. Egyszerűen annyit lehetett volna tenni, hogy megvizsgálják a bejegyzett vallásokat, hogy folytatnak e igazi vallási tevékenységet, vagy csak anyagi haszonszerzés a cél. Esetleg az a vallás amely nem folytat karitatív tevékenységet, de a jóra ösztönzik az embereket, azokat nem támogatják anyagilag, de nyilván elismerik mint vallást.
    De ugye nem igazságosság a cél, hanem amit előttem már megfogalmaztak a szavazó bázis biztosítása.
    Még egy gondolat, mivel hallottam nyilatkozni, egy katolikus vezetőt, a hit gyülekezetről. A lényeg az volt, hogy el kell ismerni őket, sőt példát vehetnek róluk. Nekem már az elmúlt 20 évben volt szerencsém beszélgetni nagyon sok hit gyülekezetéhez tartozó személlyel. Lényeg az hogy ők a katolikusokat a világ legrosszabb vallásának tekintik, és ezt nyíltan hirdetik, de nagyon ügyesen nem a tévén keresztül. Ugye mire képes a politikai érdek? A katolikus vallást szapuló “egyház” még a katolikusok példaképe is lehet. Na ilyen embereket kérdeznek meg, amikor megalkotják a törvényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. tóthlili , proaktiv: Mennyire ismeritek a Szcientológiát? Rajtatok már végeztek agymosást? Nem? Akkor mit tudtok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. A kommunista vezetők valódi egyházfiak voltak, a mostani keresztyén értékeket közvetítő kormánnyal szemben, ugyanis még ők sem vitatták el az egyház jogát jó néhány olyan egyháztól akik most ” egyesület” néven fognak szerepelni. A fideszre szavaztam az elmúlt választásokkor- utoljára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Bocsánat, de nem tudok egyetérteni azzal,hogy a vallásoknak apolitikusnak kell lenniük. A vallás és az egyházak fel kell emeljék szavukat az embertelenség, népirtás,elvadult erkölcstelen politikai és társadalmi gyakorlatok ellen…Talán ezért nem került be a “pikszisbe”sok vallás, mert előbb utóbb várható hogy tiltakozni kezdenek… Aki pedig tiltakozik, az alááshatja Orbánisztán remekül kitalált rendjét.
    Hát coki!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  49. Ani: “tóthlili , proaktiv: Mennyire ismeritek a Szcientológiát? Rajtatok már végeztek agymosást? Nem? Akkor mit tudtok?”
    .
    tóthlili nevében nem nyilatkozhatok.
    Én arra céloztam, hogy a Fidesz is szekta, egy politikai-gazdasági szekta, és emiatt nem akarnak maguknak konkurrenciát a szcientológiával, ami világszerte közismert gazdasági szekta. Agymosáson alapul mindegyik. Akik ezzel tisztában vannak, nagy ívben elkerülik mindegyiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Az a baj, hogy ma a politika ural mindent az egyházakat a médiát tv újságok rádiók minden ami kell ahhoz hogy az embereket félrevezessék. Ha megnézzük a politikusok többségét mind vállalkozó vagy olyan anyagi háttérrel rendelkeznék amihez a politikai háttér egy olyan plusz ami mindent megad nekik. És ezért kellenek ezek az egyházak mert őket lehet irányítani. Pedig ha tudnák az emberek hogy mennyi egyház létezik Magyarországon akik tesznek is az emberekért gyógyítanak tanítanak alapítványokat tartanak fent és ténylegesen segítenek és mindezt nem azért teszik hogy benne legyenek a híradóba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A DK a Jobbik betiltását kezdeményezi 2012. december 21. péntek | AN

Tőkés az erdélyi őszödiekről 2012. december 20. csütörtök | AN

Bayer békemenettel fenyegeti a diákokat 2012. december 20. csütörtök | AN

A rendőrök megfélemlítik a diákokat 2012. december 20. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos