Ronai and Ronai
AMERIKAI

Súlyos demokráciadeficit van Magyarországon 2011. július 7. csütörtök 5:48 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Súlyos demokráciadeficit van Magyarországon

Budapest – Az MSZP képviselői és az általuk meghívott szakértők szerdán tájékoztatták az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) jelentéstevőit “azokról a folyamatokról, amelyek az utóbbi egy évben demokráciadeficitet teremtettek” – mondta el az egyórás zárt megbeszélés után a sajtónak Szabó Vilmos országgyűlési képviselő.

A szocialista párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, szó esett az alkotmányozásról, az új alaptörvényről, a médiatörvényről, a média világában zajló folyamatokról, és tájékoztatták a raportőröket az elmúlt egy évben történt politikai elbocsátásokról, tisztogatásokról.

Bárándy Gergely (MSZP) azt mondta, a jelentéstevők alapvetően az alkotmányozás és a médiatörvény, továbbá a fékek és ellensúlyok lebontása felől érdeklődtek. A képviselő azt mondta, európai szemmel nézve szerinte komoly problémák vannak az alkotmánnyal, miközben a közjogi berendezkedésről és annak változásairól szólva a kormánypártok igyekeznek azt bizonyítani, hogy minden rendben van.

Kifejtette, nagyon ritka, hogy az ET monitoring bizottsága egy uniós országba látogat “a demokráciadeficit miatt”, és “sajnos Magyarországot ez elérte”. Hangsúlyozta azt is, hogy ők csak tényadatokat szolgáltattak a monitoring bizottság tagjainak, s nem tettek hozzá “politikai érvelést, értékelést”.

Lendvai Ildikó (MSZP) azt mondta, “nagyon szomorú az a helyzet, hogy európai intézményekben kell bízniuk azért, hogy ők védjék meg a magyar állampolgárok szabadságjogait”. Kitért arra is, hogy a beszélgetés során szóba került a médiatörvény alkalmazása, s az is, hogy a köztelevíziók és a közrádió élére olyan embereket neveztek ki, akiknek az esetében “nyilvánvalóan politikai előélet kellett a kinevezéshez”; s pályázat nélkül ítéltek oda rádiófrekvenciát, “nyilván tőlük nem nagyon távol állóknak”. Ahol viszont pályáztatás van, ott a pályázat kiírása tendenciózus – jegyezte meg.

Azt mondta, a mai nap tetőzte be a folyamatot, “az az 550 elbocsátás, amire a közmédiumoknál sor kerül, ma már világos, hogy sem takarékossági, sem szakmai célokat nem szolgál, egyetlen célja lehet, a politikai tisztogatás”.

Harangozó Gábor (MSZP) szerint Magyarországon a demokrácia, a jogrend és az emberi jogok tekintetében a fékek és ellensúlyok rendszere “súlyosan sérült”, s ezért félő, hogy ennek következtében belülről nem lehet megvédeni az alapvető jogokat. Ezért szükséges az, hogy kívülről, egy független szervezet, az ET monitoring bizottsága vizsgálja meg, hogy ezek a jogok mennyiben érvényesülnek, illetve sérülnek.

Az MSZP által meghívott szakértők egyike, Vásárhelyi Mária, a Nyilvánosság Klub ügyvivője a sajtónak elmondta: a médiatörvény következményeiről és arról tájékoztatta a raportőröket, hogyan borult fel teljesen az egyensúly a médiapiacon “a közmédia teljes kormánypárti megszállása” miatt. Donáth László evangélikus lelkész pedig arról számolt be, hogy ő az új egyházi törvény javaslata kapcsán adott tájékoztatást a raportőröknek.

A PACE sajtószolgálata korábban úgy tájékoztatott: a két jelentéstevőt – a svéd Kerstin Lundgrent és cseh Jana Fischerovát – azért jelölték ki, hogy véleményezze a Magyarországgal kapcsolatos monitoring eljárás megkezdésére vonatkozó indítványt. A raportőrök “kellő időben” megküldik értékelésüket a parlamenti közgyűlés elnökét, alelnökeit, frakcióvezetőit és a bizottsági elnökeit tömörítő irodának.

Az úgynevezett monitoring eljárás megindítását januárban kezdeményezték; a PACE 24 tagja által aláírt indítvány szerint közelmúltbeli magyarországi fejlemények “komoly aggodalmakra” adnak okot az emberi jogok, a jogállamiság és a demokratikus intézmények működése tekintetében.

Az MSZP úgy tájékoztatta az MTI-t a szerdai megbeszélés után, hogy a monitoring eljárás megindítása ügyében ősszel lesz döntés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Súlyos demokráciadeficit van Magyarországon, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Így kell ezt csinálni akkor, ha a 2/3-os biztos hatalom birtokában valaki a közmegegyezés és a nemzeti megbékélés helyett a saját akaratát akarja rákényszeríteni, ráadásul bevallottan 40 évre a társadalomra.
    Nevezheti ezt baloldali ármánynak a kormány, bár a saját érdekében is jobb lenne, ha visszatérne a demokratikus útra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Az EU bizottságai csak annyiban különböznek egy bálnától, hogy a bálna az mozgékonyabb .
    Nem feltételezek rossz indulatot (ellentétben a magyar bíróságok időhúzásával )de ha arra várunk, hogy az EU valami érdemlegeset lép, megkockáztatjuk, hogy már rég késő.
    Indulni kéne, tenni valamit ,valami érdemlegeset.Ha elkezdjük az EU is lépésre lesz kényszerítve.
    Én már azt sem bánnám, ha a kék sapkásoknak kellene rendet etremteni nálunk.(csak ne a hollandokra bízzák)
    Azt már látom, hogy vér áldozat nélkül itt nem megyünk semmire. Arra azért kéne vigyázni, hogy lehetőleg ne a mi vérünk follyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  3. Nesze neked keszkenő!
    Az eredménytől független, már maga az eljárás szégyen és gyalázat. Egy mákszem tisztességgel rendelkező miniszterelnök beadná a lemondását. ŐŐŐ biztos soha nem teszi. Esetleg a régóta meglévő betegsége okán a pártja “visszavonja”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Az EU. gyakorlatilag tehetetlen orbánékkal szemben. Amikor az unió alapokmányát megszövegezték, eszükbe sem jutott, hogy Európában mégegyszer fasiszta rendszer jöhet létre. Igy az orbáni fasizmus ellen nincs megfelelő kényszerítő eszközük. Lehet eljárást indítani Magyarország ellen, de a magát istennek tekintő orbánt kényszeríteni nem tudják. A mi bajunkat nekünk kell megoldani, kívülről legfeljebb támogatást remélhetünk. Egyetlen megoldás, nyiltan kimondani. hogy a jelenlegi rendszer fasiszta, és fasizmus ellenes népfrontot hozni létre, és forradalommal megbuktatni a fidesz kormányt, visszaállítani a 98-as alkotmányt majd az alkotmányosság ellen elkövetett bűncselekményeikért szigorú büntetést kiszabni,rájuk, és a politikai tevékenységtől örökre eltiltani őket. A parlamenti demokrácia eszközeivel ez nem oldható meg, mert azok a jelenlegi fasiszta rendszerben működésképtelenek. Van példa előttünk. az idei arab tavasz modelljét kell követni. Az elnyomott kisemmizett tömegek lázadása elsöpri az önkényuralmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. Most, elmondok néhány komoly dolgot, én magam voltam az egyike, akik még februárban kezdeményeztük ezeket a vizsgálatokat! Jómagam, közel 200 oldalnyi olyan peres és lezárt ügyeket tartalmazó adatokat juttattam el a Unió illetékeseihez, amikből tisztán kiolvasható a törvénytelenség, korrupció, bűnpártolás, hatalommal való visszaélés, közpénzek elsikkasztása..stb! Kapcsolatba kerültem Von ROMPUY Elnökkel, Ms. DAY kisasszonnyal, De SILVA úrral, BUZEK Elnökkel is. Megindúlt egy vizsgálat, mert Orbán hivatalából felhívtak, és bekértek tőlem minden adatot! Egy CD-re tettem fel a terjedelmes dokumentációt, amiben, bírói, ügyészi, rendőri vezetők, úgy városi, megyei és országos szinten éríntve voltak! Mindezt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálta ki, a Miniszterelnök utasítására! Mit gondoltok, mit állapítottak meg, mármint, amiről engem értesítettek? SEMMIT!! Minden a legnagyobb rendben van, senki semmilyen törvénytelenséget nem követett el! Kintre, más válasz ment! Lefigyelik a levelezéseimet, mert egy Uniós levelem az Elnök válaszával, elveszett! Ez úgy derült ki, hogy írtak nekem, miért nem válaszolok már! A telefonomról nem is beszélek! Hol van itt a demokrácia és a Törvények betartása? Mi az, hogy a bíróságon, súlyos törvénytelenségek beadványai, eltünnek, választ nem kapunk? Hogy van az, hogy képviselőknek éveken át üres vagyonnyilatkozataik vannak? Hogy van az, hogy jegyzőkönyvben rögzített hűtlen kezelés, nem bűncselekmény az ügyészség szerint? Több ezer emberért álltam fel, mit kaptam, életveszélyesen megfenyegettek, ez sem bűncselekmény, tönkre tették az életemet és a családomét, munkát nem kapok, lépten nyomon megaláznak. Ennyit a mai Magyarország FIDESZ vezette élményeinkről! Név és cím a szerkesztőségben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  6. Igazságszerető, bátor ember vagy, Simon R. Nemcsak a szád járt. Tettedért meg is kaptad a “jutalmat” Szerintem számitottál rá, mégis cselekedtél.
    Te fehér holló !
    Segitenünk kell/ene neked, megkeresve a módját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. ” Az MSZP képviselői és az általuk meghívott szakértők szerdán tájékoztatták az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) jelentéstevőit “azokról a folyamatokról, amelyek az utóbbi egy évben demokráciadeficitet teremtettek” – mondta el az egyórás zárt megbeszélés után a sajtónak Szabó Vilmos országgyűlési képviselő. ”
    Tisztelt MSZP ! NEM DEMOKRÁCIA DEFICIT-ről kell dumálni, hanem ki kell mondani nyiltan, hogy : MEGSZŰNT MAGYARORSZÁGON A DEMOKRÁCIA !!!
    Hogy lehetnek maguk ilyen puhány, semmitmondó politikusok ???
    Nem kommentáló kommunikációra van szükség, hanem leleplező és jogokat visszakövetelő kommunikációra ! Amit Önök csinálnak, az semmit nem ér !
    Önök nem tekinthetők ezek alapján ellenzéknek, csak bámészkodó közönségnek ebben a rettenetes politikai játszmában !!! Fel kéne emelni a hangjukat, leleplezni, követelni, sajtótájékoztatókat- , demonstrációkat szervezni, a közvéleményt informálni, vezetni és szervezni kellene a nyílt ellenállást ! Ez lenne most az ellenzék feladata és egyben történelmi esélye! – de e helyett Önök csak kommentálják a “sajnálatos” eseményeket !
    Elegünk van Önökből !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Hazafinak teljesen igaza van ! Ha az MSZP ennek a tizedét tette volna amit ezek az állatok , akkor már az ország is lángokban állna , mert fizetett háborgókból mindig van nekik elég !!Már nem telik el 10 perc hogy ne derüljön fény valamilyen korrupcióra ami csókosokhoz köthető ! A másképp gondolkodókat pedig a “vágóhídra ” hajtják !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Kezdem magam az 50-es években érezni.
    Deja vu.Vagy csak én hülyülök?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Remélem a nyári szünet után felébred a magyarság és elzavarja szeptember OKTÓBER körül ezeket a csúszómászókat,mert addig itt nem lesz rend.
    Sajnos látni kell hogy az ország már rég nem a mienk és nem is Orbánéké…..KELL A VÍZKÉSZLETÜNK ,ahogy minden más is kellett a Kárpát-medencéből bizonyos befektetői csoportoknak………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Sárkányszív!
    Melyik vízkészlet kell és kinek? Tán csak nem a szentkirályi ásványvizre gondolsz? A kinaiak el akarják lopni előled a Tesco polcairól?
    Ha mondsz “A”-t akkor mondj “B”-t is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Az MSZP egy hihetetlenül gyenge, politikailag tehetségtelen társaság. A politika alapvető követelményeivel sincsenek tisztában. A politika ugyanis nemj apácák párbeszéde. A z Európai Únió pedig egy gittegylet, akinek történelmi tapasztalatai egtyenlők a nullával. Nem tanult a Hitleri nácizmusból, és a Mussolíni féle fasizmusból. Akkor fognak felébredni, amikor más késő lesz. Ugyanúgy mint Hitler fellépésének kezdetén, tökölődtek és mire felébredtek, már késő volt. Vagy azt hiszik, hogy az orbánista államrend kiépítése Magyarországon csak egy 10-15 milliós nemzetet fog tönkretenni? Az EU jól fizetett vezetői és képviselői vajon bele mernek majd nézni a történelmi tükörbe ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Elmebetegségem története (1)
    2007. június 05.
    Ördög László írása

    Játszom egy gondolattal… Mi lenne, ha… ha mondjuk számítana a véleményem? Ha mondjuk… ha tulajdonos lennék? Ha pénzt adnék embereknek, hogy azt tegyék amit szeretnék? Megbíznám őket valamivel, amit ők megvalósítanak? Nem rossz ötlet, ugye?

    Lássuk hát: Mondjuk, hogy egy vállalkozó vagyok, egy olyan, akinek van vállalata is. Aki munkáltató. Akinek igénye van, feladata, melyeket végre kell hajtani, pénze, hogy tudjon fizetni. Mit kell ilyenkor tenni? Megvan! Embereket kell felvenni, hogy legyen, aki elvégzi a munkát! Annyi embert, amennyi szükséges a feladathoz. Mert ha kisebb a vállalatom, mint eredetileg volt, akkor kevesebb a munkahely. No persze tudom, hogy jog is van a világon, így meg kell egyeznem velük. Például mennyi a munkaidő, mi a feladat, mennyi fizetés? Ha megfelelünk egymásnak, akkor megegyezünk. Mert ez egy üzlet. Ennek következményei vannak. Ha ellátja a feladatát az alkalmazottam, nekem is be kell tartani a szabályokat. Ha határozott idejű szerződésünk van, nem küldhetem el idő előtt, vagy pedig fizetnem kell. Jár neki szabadság, fizetés, egyéb dolgok. De nekem is vannak munkáltatóként jogaim: elvárhatom, hogy teljesítse a vállalt kötelességét. Az is természetes, hogy ne tévesszen meg. Ne csapjon be. Hajtsa végre, amit ígért, mert ezért kapja a fizetését. Ne vegyen ki a kasszából. S ha mégis másként történne? Akkor kirúghatom, mert ez az én jogom. A jog kölcsönös viszony.

    Játszom egy gondolattal… Mi lenne, ha… ha mondjuk számítana a véleményem? Ha mondjuk… ha választó lennék? Ha pénzt adnék embereknek, hogy azt tegyék amit szeretnék? Megbíznám őket valamivel, amit ők megvalósítanak? Nem rossz ötlet, ugye?

    Lássuk hát: Mondjuk, hogy egy választópolgár vagyok, aki adót, egyebeket fizet, egy olyan, akinek Állama van. Aki munkáltató. Akinek vannak igényei, elvárásai, pénze, amit adó formájában ki is fizet. Megvan! Olyan embereket kell felvenni, akik az én érdekeimet képviselik. Annyit, amennyi szükséges! Hogyan érem ezt el? Választásokon. Meghallgatom, hogy milyen munkavégzést ígérnek, hogyan akarják nekem, mint munkáltatónak jobbá tenni az üzletemet. Mert ez egy üzlet. Olyan üzlet, ahol én fizetek. Ugyan szükségem van a munkavégzésükre, de ők keresnek meg, „kampányolnak” a figyelmemért, ők és csak ők akarják ezt a munkát. AZ ÁLLÁST. Még azt is elmondják, hogyan akarnak a hasznomra tenni, programokat hangoztatnak, csak el kell hinnem, hogy végre is hajtják. Olyan munkaerőpiac ez, ahol még egymást is szidják, csak azért, hogy elnyerjék a bizalmamat.

    Mert enyém a hatalom, mint állampolgár, választó és adófizető, joggal várom el, hogy kiszolgáljanak a pénzemért. Miattam, értem és általam működik ez a vállalat, az állam. Mint munkáltatónak, nemcsak kötelességeim, hanem jogaim is vannak.

    Így helyes. De nem, mégsem… Most jöttem rá: skizofrén vagyok. Hogyan is gondolhattam volna, hogy az Állam az én vállalatom? Hogy a nekem dolgozók nekem dolgoznak? Hogy nem vezetnek félre? Hogy azért kerestek meg, hogy engem szolgáljanak? Miért kellett ennyi politikust (munkást) felvenni, ha a vállalatom összement az évek, a történelem során? Hiszem a cégem nagyságát nem a büfé mérete határozza meg, hanem a feladat, a munkaterület, a lélekszám. Egyáltalán: Hogyan hihettem nekik? Szolga vagyok, vagy tulajdonos? Szavazógép? Vagy nyúzható róka? Az állatorvos lova? Van közöm bármihez is?

    Furcsa helyzet ez: Tulajdonosként, fizetőként nincsenek munkáltatói jogaim. Ha nem azt teszi a munkavállaló amit ígért, nem küldhetem el. Ha félrevezetett, maradhat. Ha nem azt teszi, amit akarok, akkor is biztos az állása. Ha nem szolgál, hanem uralkodik, négy évig sérthetetlen. (Utána is) S ha letelik a négy év és nekem nem tetszik a munkavégzése, még utoljára a kasszából végkielégítést vesz fel., mert ő így döntött. Ezt lehetne egy normális vállalatnál? Hogyan neveznék ezeket a történéseket? A jog kölcsönös viszony?

    Nem tudom, nem értem, nem tudom, nem értem… kezeim remegnek… Nos, így lettem skizofrén elmebeteg. A világ normális, én nem. A gyógyítók lemondtak rólam… Nincs már Lipótmező sem… Mi lesz velem? Ha múlik a depresszióm, erődödnek a hangok… Ha a hangok hallgatnak, jön a depresszió… Orvost, tablettát nekem! Senki nem felel… A bárányok is hallgatnak… Demokráciarekedésem van… Képviseletlenségem is… Tudom, hogy őrült vagyok!

    SEGÍTSÉG! VAN VALAKI ODAKINT?

    Valaki, aki normális?

    Ördög László, gyakorló elmebeteg.

    Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete
    (A gyógyszeradományokat erre a címre kérem, zubbonyom és kényszerem már van)

    Az állapotom után esetleg érdeklő agyászok a teljes kórtörténetemet megtalálják a levéltárban, a következő címen: http://www.ftsz.hu

    Konzílium összehívására lehetőség van a Lánglovagok fórumán.

    Sajnos, ma is aktuális…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos