Ronai and Ronai
AMERIKAI

Meg akarták vezetni az ENSZ különmegbízottját 2011. június 2. csütörtök 23:08 Forrás: fn.hu, AN

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Meg akarták vezetni az ENSZ különmegbízottját

Budapest – A sors különös fintora, hogy Frank La Rue az internet szabadságáról szóló szakmai konferenciára érkezett Budapestre, ám épp saját bőrén tapasztalhatta, hogy – fogalmazzunk visszafogottan – a magyar kormány komoly kihívásokkal küzd.

Az ENSZ raportőre itt-tartózkodásáról hivatalosan értesítette a Külügyminisztériumot, és hivatalos találkozót kért a parlament emberi jogi bizottságának tagjaival – írja a Népszabadság Online. A vendéget végül nem hivatalos bizottsági ülés keretei között fogadták, hanem egy “nyilvános meghallgatáson”. Ehhez képest a sajtó csak magától La Rue-től értesülhetett a találkozóról, arról sem a bizottság, sem a parlament nem adott ki hivatalos meghívót.

A Népszabadság szerint eleve kínosnak ígérkező találkozó felülmúlta a várakozásokat: nemhogy nem verték nagydobra, de még a bizottsági tagok is csak az utolsó pillanatban szembesültek azzal, hogy kik is szerepelnek a meghívón: nagycsaládosok, katolikus újságírók szervezete, egyházak – és a MÚOSZ.

A meghívott szervezetekről Lukács Tamás, a bizottság KDNP-s elnöke döntött, míg La Rue saját listát küldött, amelyen tíz – a bizottság elnöke szerint kizárólag liberális – szervezet szerepelt. Lukács elutasította az ENSZ-raportőr listáját, végül az a “kényszerű kompromisszum” született, hogy a jobboldalhoz húzó, illetve liberális szervezetek is szót kaptak – legalábbis néhányuk. Az elnök az ülésen nem adott szót például Molnár Péter, a Közép-Európai Egyetem jelenlévő kutatójának, aki az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű, nem hivatalosan működő szervezetet képviselte.

Az ENSZ különmegbízottja az ülésen megismételte, hogy továbbra is nagyon aggasztja a médiatörvény, különösen a médiahatóság “függetlensége”. Magyarország mindig is a szabadság szimbóluma volt Európában, és meg kell találni a módját, hogy ismét az lehessen – összegezte véleményét a raportőr.  Lukács Tamás bizottsági elnök azt ajánlotta La Rue-nek, hogy mielőtt véleményt alkot, hallgassa meg a másik felet is. Majd – a Nol szerint – gunyorosan konstatálta, hogy legalább egy kérdésben sikerült előrelépni, hiszen a La Rue-féle lista bizonyítja, hogy az ENSZ-raportőr tájékozódása teljesen egyoldalú, reméli, hogy – a többi szervezet véleményének meghallgatása után – már árnyaltabban látja a képet.

Mindezek után – csaknem három órás vitát követően – Lukács Tamás közölte, hogy a bizottságuk tulajdonképpen nem is illetékes a médiatörvény ügyében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Meg akarták vezetni az ENSZ különmegbízottját, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Innen kérek elnézést a raportőr úrtól a Fidesz-bizottság vezetőjének bunkósága, országunkat lejárató minősíthetetlen viselkedése miatt. Egy a politikába tévedt surmóról van szó, aki erős kihívásokkal küzd a viselkedés terén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  2. Porcelán az elefánt-boltban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. cornelius!
    Nem a bizottság vezetője, hanem mind!
    Én már gondolkodom egy demokratikusabb ország állampolgárságának felvételén, pl.: Szerbia, Románia,Szlovákia
    Láthatod kicsivel is beérem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Azzé mondom !
    Még pár hónap és nemigen fognak tülekedni magyaripappírokért !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. ezt a pasast nem vitték el a hortobágyi patyomkin csárdaavatásra, hogy ilyen ellenségesen vislekedik velünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Gyalázat ami történt. Elfogadhatatlan, hogy az igazi bírálókat kirekesztik egy ilyen rendezvényről és a saját báb-civil szervezeteiket és a szekerüket toló egyházakat ültetik be “vitapartnernek”. Igaz Oebán úr világosan megmondta, hogy nem érdeklik őket a bírálatok, mert ami itt történik az az ő belügyük, amihez külső embereknek semmi közük.
    Ezt a sztálini szalámi taktikát alkalmazzák a rendvédelmi dolgozók megosztására is, ahogy az élet minden területén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Mit is várhatunk az ilyen kerge marha kóros tejen nevelkedett kormánytól? Ezt! Kérem az ateista az anyag mindenségét ismeri el a vallásos az Isten mindenhatóságát. A magyar egyházi személyek nagy része a GAZEMBERSÉGET emeli Isteni szintre. Röviden: mit várunk az ilyen Semmilyen emberek által vezetett csoportosulástól? A magyarok ugarosítását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Kedves nemhagyhatom. Miért is nekünk kéne más állampolgárának lenni? Nem inkább a gazembereket kéne elzavarni. Nekünk ez a hazánk, nekik csak hatalom és anyagi javak PIACA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. VAN AKIKET MEG IS TUDNAK!!

    “Miniszteriális átvágás a híres hortobágyi csárdában!
    Az Európai Unió agrárminisztereinek jelenlétében, ünnepélyes keretek között, egy nemzetiszínű szalag átvágásával avatta föl az uniós forrásból megújult Hortobágyi Csárdát Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn. Másnap a csárda már nem volt nyitva, és kiderült: egy debreceni étteremből vitték az ételt a hortobágyi avatóra!
    Ám az átadás után egy nappal kiderült, hogy a magyar miniszter avatóbeszéde és szalagátvágása csak szemfényvesztés volt: a Hortobágyi Csárda ugyanis nem üzemel, sőt az agrárminisztereknek föltálalt ételeket sem ott főzték, hanem egy debreceni étteremből szállították oda.
    Az ünnepélyes szavak ellenére a Hortobágyi Nonprofit Kft. tulajdonában lévő Hortobágyi Csárda nem fogad vendégeket. Az épület zárva van, a konyha nem üzemel, a falakon semmiféle tájékoztató feliratot sem lehet találni az üzemeltető vagy a működtető kilétére vontakozóan, sőt az esetleges nyitás várható időpontját sem írták ki. De az udvaron kedden még ott lengett az a molinó, amely a hétfői átadást hirdette.”

    http://nol.hu/belfold/20110602-atvagas_a_hires_csardaban

    AZÉRT KÖZTÜK VAN MÉG 2,8 MILLIÓ EMBER IS!!!!!!
    AZ ILYENEK UTÁN IS VÁRJUK A CSODÁT??!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. alugy.!
    Soha nem fordult meg a fejembe, hogy elhagyjam a HAZÁMAT!
    Reméltem, hogy az élc kiérződik a hozászolásomból!
    Viszont az összes élősködőnek üzenem a Szózat rájuk nem vonatkozik!!!
    Akik viszont úgy gondolják, a Szózat nekik szól, idézek fel magukban a Nemzeti dalt is!!!!!
    A FIDESZ-t minősíti a Belügyminiszterre aggatott jelző: kádárhuszárdezertőrcsőcselékbohóc, mivel a a parancsnokot beosztottai alapján ítélik meg!
    Gróf Széchenyi István szavait idézem:
    “Minden nemzetnek olyan kormánya van aminőt megérdemel.Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha a hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetbe van a hiba. Akkor a nemzet aljas, vagy műveletlen!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Miért pont ezt az EU biztost ne nézték volna hülyének a fidesznyik fijjug és akarták volna átvágni?
    Amit Molnár Péterrel a levezető elnöl úr tett, az pedig csattanós demonstrációja a magyarországi “demokrácia” állapotáról, és nem kell hozzá túl sok fantázia, hogy bla-bla-bla interpolációval meg lehessen becsülni azt, hogy miként fog változni, ha a csuti szemölcsöt menesztik az EU soros elnöki posztjáról és élesben beindul Annamariska meg a médiatörvény használata…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. A nagycsaládosok és az egyházak, mint a sajtószabadság szakértői? Különös! Javaslom meghívásukat pl. atomfizikai, csillagászati, stb. rendezvényekre is, építő véleményükre ott is égető szükség lenne!
    Ja, és ha az egyházak deklarálják, hogy ügyeikhez az államnak semmi köze sincs, akkor mi a büdös francot keresnek ők a politikában?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Mit gondoltok, hogy mi kell ahhoz, hogy a 2,5 millió Orbán-fanatikus észre térjen és álljon ki mögüle? Vagy tényleg elmegyógy-intézeteket kell építeni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Nem kell ide elmegyógyintézeteket építeni.
    Frászt!
    Simán be kell keríteni az országot és kész.
    Úgy is már a leghülyébb vezeti népakaratból Magyarországot.
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Diogenes angyalom!

    Áruld már el honnan a büdös francból veszed a fityesz mögött a 2, 5 millió embert, minrt támogatót. Tán csak nem a Századvég népszerűségi listájára gondolsz?
    Mese, habbal, de különben sem az a kérdés, hogy Orbán mellett mennyien vannak, hanem az, hogy nincs neki alternatívája az ellenérdekü pártok között.Így aztán barátom, ha ketten állnak csak a hátamögött, akkor is övé a parti.Én a magam részéről szoc.lib vagyok, de mehetek a jó édesanyámba, mert egyszerüen nincs hová csatlakozni. Nem fogod elhinni, de így van még ezzel kb. 1 millió ember.Állunk és várunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Orbán-banda TAKARODJ !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Segíts a cenzornak, jelentsd föl magad! 2011. június 2. csütörtök

Az amerikai netvilág Izrael mellett áll 2011. június 1. szerda | AN

Hadd szóljon a Klubrádió 2011. június 1. szerda | AN

Világháló helyett nemzeti háló 2011. május 30. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos