Ronai and Ronai
AMERIKAI

Papírjuk van arról, hogy a bohócforradalom nem tilos 2011. július 7. csütörtök 4:26 | AN Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Papírjuk van arról, hogy a bohócforradalom nem tilos

Budapest – Ha Juhász Imre egy független testület elnöke, akkor először is független nyilatkozatot kellene tennie – mondta Kónya Péter a Független Rendvédelmi Dolgozók szakszervezetének elnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában, annak kapcsán, hogy a Független Rendészeti Panasztestület elnöke azt nyilatkozta a Magyar Nemzet szerdai számában, hogy politikai tevékenységnek minősül, ha a rendvédelmi dolgozók az országgyűlési választáson leadott szavazatok visszaadását követelik egy demonstráción.

Kónya Péter a Klubrádiónak elmondta: azt kellene vizsgálni, hogy mi minősül politikai nyilatkozatnak, az ugyanis olyan tág fogalom, hogy bármit csinálunk, az annak minősül. Az emberi jogi bizottság korábban az úgynevezett Rekvényi ügyben kimondta, hogy mindazok a politikai tevékenységek folytathatók, amelyet nem korlátoz a törvény. Jelenleg két konkrét tilalom van, az egyik, hogy a rendőrök nem lehetnek párttagok, a másik, hogy nem sztrájkolhatnak. Az említett pert Rekvényi László akkori rendőrszakszervezeti elnök indította. Keresete arra irányult, hogy tisztázzák, ő rendőrként és szakszervezeti vezetőként milyen politikai tevékenységet folytathat, illetve miért nem lehetnek a rendőrök párttagok. A perben a magyar állam nevében nyilatkozó, az akkori Fidesz-kormányt képviselő jogász mondta ki védőbeszédében, hogy Magyarországon a szükséges korlátok szabályozva vannak, úgy mint a sztrájkjog és a párttagság tilalma, ezen túl minden más egyéb jogot szabadon gyakorolhatnak, amit nem tilt a törvény – mondta Kónya Péter.

Juhász Imre a Független Rendészeti Panasztestületet képviseli, Kónya Péter pedig a Független Rendvédelmi Dolgozók szakszervezetének elnöke és katona, a két szervezetnek egymáshoz semmi köze, kérdés, milyen minőségben tette meg Juhász a nyilatkozatát – mondta Kónya.

Kónya Péter ellen méltatlansági eljárást indíthatnak. Munkahelyén a kollegialitás és a szolidaritás a jellemző, inkább mellette állnak, mint ellene fordulnának. Nyilván, ha parancsot kapnak a kollégák, hogy eljárjanak ellene, akkor meg kell tenniük. De gondolatilag és érzésekben mellette állnak – tette hozzá. Bármiféle ellene történő eljárás esetén Magyarország legnevesebb jogásza lesz mellette – mondta Kónya Péter a Megbeszéljük című műsorban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Papírjuk van arról, hogy a bohócforradalom nem tilos, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Nekem pedig papírom van arról, hogy rendvédelmi nyugdíjas vagyok. Ma még. Januártól mire megyek ezzel a papírral ? A fidess olyan mint az elszabadult hajóágyú, minden letarol akár van róla papír, akár nincs ! Egyébként pedig hajrá Kónya Péter, a hívó szavadra újra “hadrendbe” állnak a renvédelmi nyuggerek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  2. A rendvédelmi dolgozók panasztestülete valóban csak akkor lehet független, ha tisztségviselői el tudnak vonatkoztatni a saját pártszimpátiájuktól. Itt nem ez történt, Juhász úr, függetlenségét feladva próbál nyilatkozatában a kormány elvárásánhoz igazodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  3. Az én szememben Kónya Péter a Gaskó ellenpéldája.
    Kónya Péter egy tisztességes, becsületes, igazi d e m o k r a t a ! Valószínű a választói is ilyenek., hisz, csak a jók közül lehet jót választani. Tessék szembenézni Kónya Úrral és Gaskóval. Aki nem tud zongorázni a különbséget az is letudja játszani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  4. Kónya Péter mellett nagyon-nagyon sokan ki fognak állni, ha bajban lesz, csak legyen miből megélnie családjával.
    Márpedig bajban lesz rövidesen, mert a csuti parasztgyerek – seggnyalóin keresztüli végrehajtásban – nem tűr fülkeellenforradalmat!
    Remélem Kónya Péter kikezdése újabb szeg a fülkeforradalom koporsójában!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  5. Elő a padláson tartott ak-47.ekkel.Fikció!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Bármikor lehet egy újabb bohócforradalom, szerintem akik ott voltak azok legközelebb is ott lesznek. Én biztos.
    Tétű egy országot csinált egyetlen év alatt Magyarországból ez a felcsúti disznópásztor.
    Európából is már csak megvetéssel néznek ránk.
    De hát ez kellett a sok gyökérnek, harcolni akarnak obánnal együtt.
    Hát akkor előre elvtársak, aki a fideszre szavazott az mehet harcolni, kokizni, sallerezni, meg tockosozni.
    A ti dolgotok el is takarítani azt a szemetet, amit idehordtatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. Szeretem a Kónyáék féle megmozdulásokat. Szimpatikus és elgondolgodtató, mármint az, hogy a mindentől megfosztottak, miként érvényesíthetik az egyébként törvényben rögzített jogaikat és kötelességeiket az elszerződésük idejében! Elvenni készülnek Tőlük mindent, nem lehet a szavukat felemelni, nem vehetnek részt népszavazáson..stb. Mi ez? Mit akarnak eektől az emberektől? Nézzétek a Görögöket, mit is mondtak? Ha szép szóval nem megy, akkor kővel zavarjuk el Őket! Ez egyebek mellett a közel keleten ősrégi szokás. Itt kis hazánkban ezek a döntések és lépések kezdenek kifejezetten népellenesek lenni. Arról kellene inkább beszélni, hogy a húsz év zsiványságait kellene rendbe tenni, akkor nem kellenének megszorítások, és nem kellene az embereknek azz útcára kivonúlni. De ilyen soha sem lesz, míg ezek a befészkelt kakukkfiókák ülnek más madarak fészkében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. Egyre nagyobb a lista – akik kihúzzák/kihúzták a gyufát, Gyurcsány mellé előbb-utóbb felsorakoztatják Kónya Pétert, Tétényi Évát, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és így tovább. De ezt nem fogják megúszni. :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Tisztelettel kérem, zoli.
    Korai még! Persze, ha karbantartás végett, az más. Még sokan vannak akik bizonytalanok, azt mondják: “hát, ha”. Karbantartás véget, nem kell félnetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. A szakszervezeti mozgalomról, úgy általában eddig sem volt jó véleményem. Tulajdonképpen nem sok vizet zavartak. Talán a fidesznek van igaza, hogy nem veszi Őket komolyan, főleg, hogy a csiga-biga, bocsánat liga és a munkástanács szinte beállt szakszervezetis rendbontónak. Nincs meghatározó erejük. A rendvédelmisek közé is sikerült komoly éket verni. A börtönőrök vezetőjének óriási és meghatározó szerepe volt a május 16-i demonstráción, és pár hét múlva elszállt ez az erő. Mi lehet az oka? Maradtak a tűzoltók és Kónya. Elég lesz csak ez az erő ahhoz, hogy erérjenek bármit is. Apropó hol van a tűzoltóknak beigért, elmaradt pénz. Lehet hogy ha megkapják Ők is leállnak. Akkor marad a 2 személyes “forradalom” Ez bíz kevés lesz a 2/3 ellen. Sajnos ilyen a magyar. Tudja mikor kell befognia, vagy ezt csak én hiszem? Majd meglátjuk. Igaz a vak is ezt mondta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Amit a rendvédelmísekkel elkövetnek olyan, mint amikor valakit jól kihasználnak, utána megkötözik és megverik. Szolgálataikra az állam igényt tart, de cserébe elvesz tőlük mindent. Védekezniük nem lehet, annyit mondhatnak csak-Ne bántsatok!- De azt már nem, hogy -Menj innen! -Mert ez már az állam megdöntésére irányul. Legalább is a nagyon független, de meglehetősen túlbuzgó, készséges panasztestületi elnök szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. ott voltam az Alkotmány utcában bohóckodni, és ott leszek barikádot építeni is ha kell.
    bízom benne, hogy Kónya Péter nem csak az újságírást tanulta ott, ahol a specnazt is képezték. jó vezető. el tudnám képzelni abban a bársonyszékben is (persze újra kárpitozva) amiben ez a tetves kiskondás mereszti a seggét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Közgép elleni tüntetésért közmunka 2012. november 13. kedd | AN

Bukta a Hősök terén, alig mentek tüntetni 2012. június 18. hétfő | AN

Elég volt! 2012. június 11. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos