Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán kapott a szeme alá rendesen 2011. július 6. szerda 8:43 | AN Forrás: Facebook/Göncz Kinga

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán kapott a szeme alá rendesen

Strasburg, Budapest – Az Európai Parlament (EP) szocialista képviselőcsoportjának magyar tagjai – Tabajdi Csaba, Göncz Kinga, Gurmai Zita és Herczog Edit – néhány mondatban összefoglalták a kedden Strasburgban történteket. Az alábbiakban ebből az írásból idézünk.

Az Európai Parlament (EP) meggyőző többséggel fogadta el állásfoglalását a magyar alkotmányozásról, amelyben újabb kritikákat fogalmaz meg az Orbán-kormánnyal és a Fidesz-KDNP képviselői által elfogadott új magyar alkotmánnyal szemben.

A testület egyértelműen kimondta, hogy az új magyar alaptörvény összeegyeztethetetlen az európai értékekkel. A demokratikus egyeztetések megkerülésével, rohamtempóban fogadták el azt. Az új magyar alkotmány súlyosan korlátoz bizonyos alapvető jogokat, és ideológiai szempontból is elfogult. Az Orbán-kormányt szigorúan bíráló állásfoglalás jól tükrözi a magyar kormányerő teljes nemzetközi hitelvesztését és elszigetelődését.

„Az EP állásfoglalása felszólítja az Orbán-kormányt, hogy hagyjon fel a demokratikus értékeket mellőző, tekintélyelvű politikájával, és tartsa magát az európai demokrácia alapvető írott és íratlan szabályaihoz” – fogalmazott Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője azt követően, hogy az EP állásfoglalást fogadott el a magyar alkotmányozásról és az új magyar alaptörvényről.

Az EP állásfoglalása rámutat arra, hogy a jelenlegi kormánykoalíció az új alaptörvény elfogadásával és a kétharmados törvényekkel saját gazdasági és ideológiai elképzeléseit akarja ráerőltetni a teljes magyar társadalomra. Megkérdőjeleződik a zavartalan kormányváltás lehetősége, ezáltal súlyosan sérül a plurális demokrácia alapelve.

Az MSZP európai parlamenti delegációjának értékelése szerint bár az állásfoglalás-tervezetet az EP szocialista, liberális, zöld és baloldali frakciói nyújtották be, mivel az EP jobboldali többségű, annak elfogadásához szükség volt arra is, hogy a Fideszt is tagjai között tudó Európai Néppárt, valamint a Konzervatív Frakció számos képviselője tartózkodjon a szavazás során.

Orbán Viktor a hétvégi Fidesz-kongresszuson gúnyosan azt állította, hogy az Európai Parlamentben „az izgágáknak adtunk néhány kokit, leesett néhány saller”. Hát, hogy ezúttal az ő sajnálatos hasonlatával éljünk, ezúttal ismét monoklival a szeme alatt távozott Strasbourgból. Ez nem baloldali összeesküvés: a demokratikus európai jobboldal ismét világossá tette, hogy nem tartja a Fideszt a maga körébe tartozónak.

Példátlan, hogy a soros elnökséget betöltő ország kormányát fél év alatt kétszer is elővegye az Európai Parlament, méghozzá az alapvető európai demokratikus értékek megsértése miatt. Az Orbán-kormány vegye ezt súlyos figyelmeztetésnek. Aggasztó, hogy az utóbbi egy évben Magyarország politikailag szinte teljesen elszigetelődött. E nemzetközi elszigetelődés már a közeljövőben konkrét gazdasági következményekkel is járhat. Orbán Viktor Brüsszelben már megbukott. Meg kell akadályoznunk, hogy Magyarországot is magával rántsa.

Az Európai Parlament keddi állásfoglalásában emlékeztet arra, hogy bár az alkotmányozás valóban tagállami hatáskör, nem fordulhat elő, hogy egy tagállam alkotmánya ellentmondjon az Európai Unió alapját képező demokratikus értékeknek és szabadságjogoknak. Az EP osztja a Velencei Bizottság által megfogalmazott kritikákat, miszerint a magyarországi alkotmányozás folyamata nem volt átlátható, túl rövid idő alatt történt, és abba nem vonták be megfelelően sem az ellenzéket, sem a magyar társadalmat. Az EP többek között konkrétan kritizálja a fékek és egyensúlyok rendszerének felborulását, a független intézmények gyengítését, a rendes körülmények között egyszerű kormányzati többség által szabályozott gazdaságpolitikai területekre is kiterjedő kétharmados törvényeket. Utóbbiak kapcsán a határozat megállapítja, hogy azok alkalmasak lehetnek a jelenlegi kormány gazdasági- és ideológiai elképzeléseinek bebetonozására. Bírálja továbbá az Alkotmánybíróság jogköreinek megnyirbálását, az adatvédelmi ombudsmani pozíció megszüntetését, valamint a preambulum kirekesztő értékválasztását. Az állásfoglalás továbbá megjegyzi, hogy a Fidesz nem törekedett politikai konszenzusra számos kulcsfontosságú pozíció betöltésekor sem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 18 szavazatból)
Orbán kapott a szeme alá rendesen, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Orbán az európai néppártokat is lejáratja. A Dunának fogja őket vezetni. Megérdemlik, had igyanak. Ők is melengették a viperát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  2. Mindig nyugtatgattam a türelmetlenkedőket hogy azon felül hogy ilyen helyzet még sosem állt fen (és legrosszabb álmában sem számított rá senki ) a 40 évek óta nem találta szembe magát Európa az “orbáni rendszerrel” s ezért nem is lehetett kidolgozott ellenszere rá,be kell tartani a fokozatosságot s a jóhiszeműség is azt kívánja ;esélyt kell biztosítani I.Viktornak hogy észbe kapjon.
    Ha viszont a” darázs csípések” hasztalannak bizonyulnak annak beláthatatlan következményei lesznek mint politikailag mint gazdasági szempontból jön a “ló rúgás” ha más nem segít.
    Orbán csak hiszi hogy az eu. el viseli azt a gennyedző fekélyt a testén amit ö és a csürhéje ütött rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  3. Nem eleget kapott!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  4. A demokrácia romokban,több százezer ember nyomorban MEDDIG VÁRUNK????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  5. Orrbán amíg nem érez magával szemben kényszerítő erőt, addig győztesnek hiszi magát. Az EU nem szokott hozzá az ilyen tagokhoz és ha tudják hogy ilyen fel sem veszik csak elkerülik mint egy fertőzöttet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Mégis, mit várunk Európától? Hogy közösítse ki?
    Nem fogja megtenni!!!A hazaiakon kívül egyedül Daniel Cohn-Bendit merte elmondani neki a véleményét!!!
    Ez azért jelzésértékű, én úgy gondolom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Hol van a Kohn-Bendit hozzászólás???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Orbán mérge ellem még nincs ellenszer. Dél-Amerikában a hadsereg puccsal szokta megdönteni a társadalomellenes kormányokat, de Európában a demokrácia – egyébként hibás – rendszere erre nem ad lehetőséget.
    A magyar társadalom képtelen megszabadulni az ilyen parazitáktól, ezért kellene jobban odafigyelni a választásokon.
    Az igazi bűnös, aki Orbán kezébe hatalmat adott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Sajnos mint minden diktátor meg van győződve a maga igazáról. A pártkatonák szája pénzzel befogva, és minden amihez hozzányúl az aránnyá változik.
    Neki mindenre felhatalmazást adott a NÉP, a szavazok kétharmada. Igaz, hogy a közel 8 millióból csak 5 ment el szavazni és abból csak 2,7 adott rájuk szavazatot, de azért járt egyetemre, hogy megtanuljon számolni, de már az sem sikerült. A papa megígérte, a papa elintézte mi meg szívunk ezerrel, mert ez a bandát más országba még lábszagnak sem engednék be nem hogy az ország élére. Óriási siker !!!! A tv-ben meg megy a reklám, hogy Magyarországon 300 millió liter tejjel kevesebbet termelnek. Ez kinek a sikere??? Annak idején mindenki röhögött mikor a glasznoszty gyermekeiről volt szó: terrorka meg nyomorka. Nos ezek felnőttek !!! Itt élnek közöttünk és az ” óriási fityesz csapat” meg eteti és itatja őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Szervusz Halász!
    “demokrácia romokban,több százezer ember nyomorban MEDDIG VÁRUNK????”

    Szerintem 2014-ig , ha akkor se jön össze, 2018-ig, ha akkor se akkor 2022-ig és így tovább……….
    Nem látok semmi esélyt a változásra !
    Sőt méltatlansági eljárás indulhat a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke ellen a bohócforradalom nevű demonstráció miatt.
    politikai tevékenységnek minősül, ha a rendvédelmi dolgozók az országgyűlési választáson leadott szavazatok visszavonásáért demonstrálnak. A szakértő szerint a bohócforradalom több momentuma is alkotmánysértőnek minősült.
    A rendvédelmi dolgozók egyes szabadságjogait elsősorban maga az alkotmány korlátozza!
    A június 16-i tüntetésen a nyugdíjjogosultság követelése a kormány és a kormánypártok ellen irányuló összehangolt támadássá vált !
    Azt hiszem a kormányzat, messzemenőkig bebiztosítja magát, aki ellenszegül annak annyi!
    Azért írtam azt, hogy talán 2014-ben sikerülhet, de addig még sok idő van !
    A kérdésedre válaszolva, lehorgasztott fejjel, tűrjük és összeszorított fogakkal megyünk majd dolgozni a munkatáborokba!
    Ez a sors vár ránk!
    Se az ellenzék , se Európa nem segít rajtunk , így ez az élet jut nekünk!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Kedves “Diogenes”!
    A magyar társadalom azért képtelen megszabadulni a parazitáktól (teszem hozzá: MÁR ÉVSZÁZADOK ÓTA!) mert képtelen szembenézni a saját történelmi ostobaságaival, mert képtelen levonni a VALÓDI tanulságokat, s ezek alapján szemléletet sőt, PARADIGMÁT váltani.
    Az orbáni – bizonyos módszereit tekintve ugyan modernnek tekinthető – de alapelveiben és hozzáállásában feudalisztikus diktatúra hatalomra jutásáért közvetlenül a magyar oligarchia a felelős. Az a magyar oligarchia, amely kilóra vásárolta meg (jó magas árfolyamon) azt az Orbánt, aki cserébe szállította az egész, mértéktelenül központosított pártját, amely most mindent megszavaz amit Orbán mond nekik, Orbán pedig azt mondja, amit neki mondanak.
    Persze az oligarchia eddig egységesnek tűnő falanxán is mutatkoznak repedések.
    Demján pl. hónapok óta ott sertepertél minden nyílvános Orbán-fellépésen (legutóbb a Fidesz-kongresszuson is), mint egy “személyi ápoló”, míg Csányit (a másik nagy finanszírozó) szinte nem is látni a Vezér környezetében. És most miket lehet olvasni:
    - Demján cége nagy bizniszt csinált a kínaiakkal;
    - Csányi cégei v.színűleg a fideszes cég-szégyenlistán végzik.
    (Méghogy “holló a hollónak…”!)
    De ha tényleg a teljes lényeget nézzük, akkor igazából a választók, a honi polgárok bűne, hogy idáig jutott az ország! Mert hogyan is jöhetett létre ez az oligarchia? Olyan pártok és politikusok jóvoltából, akiket a nép választott meg, juttatott közvetve, avagy közvetlenül döntéshozói és korrupcióképes pozíciókba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Halász:
    “A demokrácia romokban, több százezer ember nyomorban”

    Röviden ez a lényeg. Szlogennek (is) frappáns.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Ha csak rajtam múlna akkor ez a kormánynak nevezett akármi a legközelebbi kibővített ülését a Tihanyi-árokban ( ez a Balaton legmélyebb pontja ) tartaná meg természetesen mindenfajta technikai segédeszközt mellőzve !!!!! Ott aztán oszthatná az észt orbán amig csak ki nem fogyna a szuszból a tó halállománya viszont azonnali s jelentős életszinvonal csökkenést könyvelhetne el !!!! Az embereknél sajnos ez már bekövetkezett !!! A halállomány tartós sokkolása kihalásukhoz vezethet !! Remélhetőleg a lakosság körében nem fog idájig elfajulni ez a dolog !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Lekokizták, lesallerozták rendesen ezt a kis dugót!
    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Magyarország a nép, népszavazáson kinyilvánított nagyarányú egyetértésével csatlakozott az Európai Unióhoz, mert 40 évi diktatúra után demokráciában akart élni. A 2010-es választás a csatlakozási népszavazást nem írta felül, mert egyrészt egyik párt, így a győztes sem hirdette meg választási programjában az uniós normákkal való szakítást, másrészt a győzteseket, a szavazásra jogosult választópolgárok 30 %-ot alig meghaladó hányada juttatta hatalomra, ami sokkal kisebb arán, mint amennyien az EU csatlakozásra szavaztak. A fülkeforradalmároknak ezért nincs joguk és erkölcsi alapjuk sem arra, hogy szembe menjenek az európai értékrenddel. Az Európai Parlamentnek viszont joga van ahhoz, hogy felszólítsa az uniós alapnormákat semmibe vevő tagállamát az ilyen hatalomgyakorlási módszereinek felszámolására. Az EP felszólítása nem balliberális ármány, hanem a demokrácia iránti elkötelezettség. Nagy kár, hogy az Európai Néppárt képviselői a mi kutyánk kölykét védeni kell elv alapján másodrendű kérdésnek tartják az alapelvek védelmét. Jobb pártcsaládok nem alkalmazzák ezt a gyalázatos elvet, hanem ők maguk szólítják fel testvérpártjukat a helytelen gyakorlat felszámolására, ahogy ezt a már több esetben megtették.
    Baloldali és zöld lejárató hadjáratra hivatkozva védekezni annyit jelent, hogy Orbán úrnak nincsenek, a demokrácia erősítését bizonyító észérvei törvényei védelmében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Aung San Suu Kyi Béke Nobel-díjas pár nappal ezelőtt ezekkel a szavakkal kezdte a BBC idei Reith leckéit – (ez azért is jelentős számunkra, mert titokban vették fel a burmai diktátorok orra alatt – ennél jellemzőbb, megértőbb szószólót keresve sem találnánk) :
    .
    „The first autobiography I ever read was providentially, or prophetically, or perhaps both, Seven Years Solitary, by a Hungarian woman (Hajós Edit: Hét év magánzárka) who had been in the wrong faction during the Communist Party purges of the early 1950s. At 13 years old, I was fascinated by the determination and ingenuity with which one woman alone was able to keep her mind sharp
    and her spirit unbroken through the years when her only human contact was with men whose everyday preoccupation was to try to break her.”
    .
    Aki hallani akarná: http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/radio4/reith/reith_20110624-1035a.mp3

    Aki olvasná: http://downloads.bbc.co.uk/rmhttp/radio4/transcripts/2011_reith1.pdf

    Csak egy cikk a nagyon sok közül: http://www.guardian.co.uk/tv-and-radio/2011/jun/28/aung-san-suu-kyi-reith-lecture

    Aung San Suu Kyi SZOBROT A BÖSZÖRMÉNYI ÚTI NYILAS SZOBOR HELYÉRE ÉS A VILÁG BÉKE-NOBELDÍJASAI AVASSÁK FÖL.
    .
    Ime a második Aung San Suu Kyi Reith lecture – már akit érdekel: http://www.bbc.co.uk/programmes/b0126d70
    .
    akár Strassburgban is elmondhatta volna Cohn-Benditet kiegészítendő.
    .
    http://www.youtube.com/user/greensefa
    .
    http://youtubedoubler.com/?video1=_Q-6H4xOUrs&start1=0&video2=cwgwv6lRpnc&start2=5&authorName=wtf%3F

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Orbán harcos tipus. Allig várja, h kokikat osztogasson. Az eu. vezetői meg csak néznek,mint Jocó a moziban. Azonban az eu. vezetők rutinos játékosok előbb utóbb fogást találnak Orbánon és akkor megnézheti magát. Persze az is lehet, h a háttérben Orbán lépéseit egyezteti a németekkel és akkor védelmet kap. A németek akik éljenezték Hitlert, nem hiszem , h ne tetszene nekik egy Orbán , egy Hitler tipusú erős karakán demokratikus?, diktatórikus? vezető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. “Orbán kapott a szeme alá rendesen ”
    Szívesen kidekorálnám a másik szemét a szemétnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Nem értem, miért bántja mindenki Orbánt. Őt most sajnálni kell. Hiszen beteg. Nincs itt önök között egy elmeorvos ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Ott ült közvetlen mellette a kongresszuson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Rhadames
    2011. július 6. szerda
    19:12
    Ez nem betegség, hanem gonoszság! Ne keverjük a kettőt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Az aljasság már látszik az arcán.Miért utálja ennyire a magyarokat fel nem foghatom?Mit tettünk ellene amiért állandóan szívat bennünket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Orbán Viktor nem azért szálka az európai bal- és zöld pártok szemében, mert visszahozza a kádári rezsim több vonását és mert több ponton leépítette a magyar demokrácia amúgy se túl fényes rendszerét, hanem mert irigyek a jobboldal ilyen arányú hatalmára. Persze, ettől még a magyarországi magyarok fejében kell rendet teremteni, beleverni hogy ne adjanak még egy esélyt egy olyan pártnak, amelynek nincs valódi választási programja, kormányra kerülve pedig több éves ellenzéki ideológiáját dobva félre kezd neki a nép megszorításának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Ez folyton harcol- harcban áll, kokizik, sallerozik, öklözik, csak azt tudnám kikkel ?? mert szerintem hamarosan belever saját magának is a képébe hiszen csak akkor fog felébredni csipkerozslika álmából.Az aréna nézői meg végkimerülésig tapsolnak.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Szendám véleménye tökéletesen igazolja, hogy a tisztánlátáshoz olyan tudás és tapasztalat szükséges, ami nélkül csak szavakat durrogtatunk. Az összefogáshoz az is kellene, hogy a szendám megállapításait megértse minden magyar ember, mert egységes fellépéshez egységes tisztánlátás szükséges. Ami pedig az Eu-t illeti, sajnos ugyanúgy totojáznak, mint Hitler fellépésének kezdetén. Tudomásul kellene venni az EU-ban szereplőknek, hogy a politika nem apácák párbeszéde, és egy Orbán vezér és kancellár csak az erős, egyértelmű fenyegetést képes megérteni. Ahogyan Hitlert a német nép nem tudta megállítani, mi sem tudunk belpolitikai eszközökkel megállítani egy enyhén elmabajos Orbán vezért és kancellárt. A diktátorok mindegyikétől elsajátított egy-egy diktatórikus eszközt. Jelenleg ott tart, hogy a Sztálin féle konstruált perekkel igyekszik tönkretenni politikai ellenfeleit, akiktől úgy fél, mint ördög a tömjénfüsttől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. A baj csak az, hogy most már Magyarország a tét. Ha ez a megszállott úgy dönt – például egy másik, vagy hasonló dorgálást követően – képes és felmondja az uniós szerződést. Ez a barom nem ismer határokat, csak az úgynevezett nagymagyarország* határait. Nála itt kezdődik és itt végződik a mérce.

    *Emlékezzete csak arra, hogy amikor évekkel ez előtt egy rendezvényre saját kocsijával érkezett, a kocsin ott “tündöklött” ez a bizonyos irredenta matrica…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Tolvaj a magyar miniszterelnök veje 2013. szeptember 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos