Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán bukni fog 2011. július 19. kedd 6:26 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán bukni fog

Budapest – Orbán Viktor nagyot fog bukni 2014-ben, mert lehet erőszakosnak lenni, de a hatalmi arroganciának mindig megvan a böjtje – állította Schiffer András, az LMP frakcióvezetője.

A jelen kormányzattól a demokratikus berendezkedést féltő, diktatúrát, vagy éppenséggel világvégét kiáltó hangok javarészt érthető elkeseredettségen, tudatlanságon, vagy a hatalomból éppen kieső politikusok frusztrációján alapulnak – mondta az LMP elnöke a Klubrádió Hetes Stúdió című műsorában.

Schiffer András kifejtette a pártja által kezdeményezett, és sokakból nagy megdöbbenést kiváltó, Fidesz elleni koalíciós ötletének okait, végül pedig kitért a Fidesz egyszerre neoliberális és neokonzervatív ideológiák mentén táncoló gazdaságpolitikájának hátulütőire is.

Schiffer András szerint Orbán Viktor nagyot fog bukni 2014-ben, mert lehet erőszakosnak lenni, de a hatalmi arroganciának mindig megvan a böjtje. Nyilvánvalóvá fog ugyanis válni, hogy az a gazdaságpolitika, amire mindent feltettek, az légvárakra épül és tömeges elszegényedéshez és kiszolgáltatottsághoz fog vezetni.

A politikus hangoztatta: a reagani modell, amit a kormány alkalmaz, itthon azért nem működik, mert nincs meg az az erős vállalkozói réteg, amely felülről leszivárogtathatná a jólétet, illetve Ronald Reagan politikája párban járt a hiány óriási növekedésével, amit ma is nyög az ország.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 15 szavazatból)
Orbán bukni fog, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

73 Reader’s Comments

  1. Schiffer nem egy nagy jóstehetség. Ezt a bukást mindenki tudja, de lehetne előbb is, és ebben ők is szerepet vállalhatnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  2. hogy szeretmém, hogy igaza legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. Az Orbán bukása biztosabb és korábbi lenne, ha a Schiffer bukna gyorsan. A baloldali pártok között sokkal előbb kompromisszum jönne létre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  4. Muszáj megvárni 2014. évet?
    Megjegyzem, ha Schiffer nem lett volna olyan fafejű 2010. évben (MSZP-LMP közös jelölt kérdése), akkor ma nem lehetne a felcsúti kondás Magyarország diktátora, és kondája pedig az uralkodó osztály! :evil:
    Félek, hogy az LMP a Fidesz pénzén felpuffasztott, pórázon tartott kutya!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  5. Hogy az Orbánnak 2/3 a van csak a Schiffer-nek és pártjának köszönheti az ország.Most pedig már nem gond,hogy nem csak az Mszp-vel,hanem a jobbikkal is szövetkezne.Késő Schiffer Úr,jobb lenne ,ha Ön is lemondana,mert éppen olyan nagyképű mint az Orbán,és rossz döntéseket hoz.
    Ezt a kormányt csak a civil összefogás tudja le váltani,2014-ben ,de jobb lenne,ha sokkal előbb sikerülne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  6. “Schiffer András kifejtette a pártja által kezdeményezett, és sokakból nagy megdöbbenést kiváltó, Fidesz elleni koalíciós ötletének okait”
    Nem létezhet olyan ok, amely miatt valaha is a JObbikra szavazné, vagy olyan pártra, amely elfogadja a Jobbikot.
    Javaslatával az LMP egyrészt “partiképes” párttá emeli a magyar újnáci pártot, másrészt az MSzP-t nem tekinti partnernek, de a Jobbikot igen.
    Mondhat, amit akar, a tényleges tettei alapján Fidesz-közeli párt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. Biztos ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Az LMP -meglátásom szerint- csak arra alkalmas hogy viszályt , zavart és felesleges vitákat generáljon a demokratikusan gondolkodók körében.
    -
    Amúgy pedig a képről ez jutott az eszembe : ” Orbákosi Máktor…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  9. Az LMP sem képes tanulni a múltból :
    Talán tessenek elővenni a történelemkönyvet és megnézni hogyjártak azok a szocdemek akik megbíztak Hitlerben : Legelőször ök végezték haláltáborban !
    Idióták…..tisztaszeműek…..széplelkek….naív , politikába nemvaló álmodozók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  10. Schiffer almodozik,orban nem bukni fog,hanem 3/4-el fog nyerni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (20 szavazatból)
  11. Az LMP tanult a múltból.
    Úgy tűnik, hogy Schiffer András az MSZP-vel való együttműködést Horn Gábortól tanulta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Orbånnak nem 2014-ben kell megbuknia,hanem szinte azonnal, egy nagy nyomåsu, de hitem szerint vertelen forraalommal, mert az åltaluk hozott igazsådtalan torvenyek,alkotmånyostul, csak igy tudnak megsemmisulni!
    A magam reszerol mindent megteszek, hogy ez hamar bekovetkezzen, de most mindenki, pårtok, civilek, egyesuleti felekezetek,vasutaso, rendorok, orvosok, tanårok, intenziven nekiållni felvilågositani az EMBEREKET, egy nagy kozos akarattal, osszeroppantani ezt a torzul novekedo szornyeteget!
    Ez ellen az O szabålyai szerinti vålasztåssal nem lehet nyerni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  13. gusztavnagy:
    Vannak előttünk jó példák :
    Pl. a prágai Bársonyos Forradalom , ami azért szép teljesítmény volt akkor.
    Dehát holvagyunk mi a csehekhez képest politikai kultúrában , műveltségben ?
    Sehol.
    ( Megjegyzem a csehek szépen megszabadultak a viszálykodó és bizonytalan Szlovákiától és azóta töretlenül fejlődnek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Igazában az az elgondolkoztató, hogy Orbán Viktor és vazallusai hogyan tudtak a széles néptömegek között ennyi szavazatot szerezni! Hogy a honi választókat ennyire sikerült félrevezetni, és egy abszolút kókler és program nélküli politikára és képviselőire hogyan volt képes ennyi ember szavazni, ez az igazi kérdés! Mitől várhatunk változást?
    Ahogy Orbánnak sincsen meg a lehetősége már hogy változzon, úgy a mentálisan alkalmatlan magyar tömegek sem fognak változni.
    Tessék csak körülnézni az ellenzék oldalán! Pontosan olyan széthúzó, közös politizálásra alkalmatlan, az eseményekre válaszképtelen társaság ma is, mint volt akkor, amikor kiálltak Gyurcsány mögül! Az egyetlen ember mögül, aki képességeivel messze felülmúlta a pártjának minden tagját, de felülmúlta a hatalomra törő jobboldali populista pártok minden vezetőjét. Orbánt is!

    Hogyan lenne várható, hogy egy ilyen hatalmas intellektuális csődtömeg mint amiről népünk adott tanúbizonyságot, majd éppen 2014 re fog megokosodni?
    Sajnos sokan lesznek aki a továbbiakban is hinni fognak azoknak a hazugságoknak amivel a jobboldal és Orbán nyert, mert alapvetően ismerethiányos és alkalmatlan az önálló gondolkodásra.
    A világgazdaság néhány országot kivéve évek óta csőd közeli állapotban van, és nagyon fejlett európai államok is hitelválságban kínlódnak, még is vannak akik elhiszik, hogy a hazai nehézségeket Gyurcsány találta ki a jobboldal vagy a népünk bosszantására. Képtelen országunk népe észrevenni, hogy Orbán börtönbe akarja juttatni az ellenfeleit, mert eddig semmilyen törvénytelenséget nem sikerült rájuk bizonyítani, pedig a jobboldali ügyészség 8 éve mást sem tesz, mint a baloldal vezetői után kutat.
    Abban a régi népi mondásban hiszek, amely szerint kutyából nem lesz szalonna! Még sok időnek kell eltelnie addig, amíg népünk megokosodik!
    De végül is a kiábrádulás szörnyű lesz, csak idő kell hozzá! Mind e közben országunk és népünk egyre messzebb kerü európától, a jogbiztonságtól és a nyugodt élettől. Ez az igazi tragédia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  15. “Orbán bukni fog”
    ha tovább csinálják az agymenésüket, ez szinte borítékolható, csak az időpont nem tisztázott még, Lehet szépen, lehet durván, lehet méltósággal, és behúzott farokkal, de ez mindenféle képen meg fog történni, de amerre halad a kormány, úgy látom a nehezebbik, és csúnyábbik utat fogják választani. Mert elhatározták követik a volt szocialista vezetőséget (MSZMP) és 40 évig akarnak a kormány élén púposkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Na így “lehet más a politika” Magyarországon! Van ugyan “zöld” pártunk a parlamentben, de ez egy “műfüves” változat (made in China).
    Ami az LMP-ről az elmúlt bő egy esztendő alatt kiderült az az, hogy “politikusai” valami egészen elképesztően hozzá nem értőek! Rosszul teszik fel a kérdéseket, amelyekre természetesen buta válaszokat adnak, s így csakis hibás döntéseket hozhatnak.
    Ennek eklatáns példája az a viszony, amely a Fidesszel, az MSZP-vel, illetve a Jobbikkal “ápolt”. Kezdetben nem féltették a demokráciát a Fidesztől, mereven elutasították a szocikkal való bármiféle együttműködést és simán lenácizták (egyébként nagyon helyesen!) a Jobbikot. És most? Megvédenék a demokráciát a Fidesztől úgy, hogy összefognának a (zsidózós, cigányozós, rovásírós, másoktól a legalapvetőbb emberi jogokat is megtagadó) Jobbikkal és az MSZP pedig szégyelje magát, ha nem száll be ebbe a vircsaftba!
    Hát ez pazar! Az emberi butaság helybentoporgós törzsfejlődésének gyönyörű demonstrációja! Röhögnék is rajta, ha mondjuk fideszes lennék! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. Keresztes S. :
    Sajna ez a mai realitás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. szendam:
    Mostmár nincs más dolga a Hatalmonlévőnek , minthogy verbálisan elkezdje támogatni még kissé ” zöld ” úgynevezett barátainkat.
    Akkor biztos a győzelme a választáskor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Ez a kép valóban Orbán Mátyás, nem lehet félre érteni. A tevékenysége is hasonlít. Az LMP elnöke pedig kétszínű. Nem hiszek neki. Előbb-utóbb kibújik a
    szög a zsákból. Gyurcsány szórja a szemét. Így a bal oldal is szúrja, csak Gyurcsányon keresztül. Már világos Sukoró ügye. Orbánt is feljelenthetné ennyi erővel, lehet, hogy ő okozott kárt az országnak azzal, hogy nem valósul meg a
    giga beruházás miatta, így a gazdaságot nagy kár érte. LMP csak egy átmeneti állapot, felvillanás a parlamentben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. Csak egy olyan demokratikus koalíció képes megállítani a FIDESZ, és a vele szimbiózisban élő KDNP amokfutását, mely azon alapon működik,hogy:
    - a 2/3-os többségggel visszaélő és törvénytelenségek tömegét elkövető, a gazdasági és politikai bűncslekményeket elősegítő szövetséget le kell váltani,
    - a szövetség semmilyen egyéb, gazdasági vagy politikai alkura, nem kötelezi egyébbirányt magát,
    - csak és kimondottan a demokratikus elveket magénak valló pártokkal és civil momzgalmakkal, szervezetekkel kötnek szövetséget,
    - a szövetség megkötése alkalmával a felek kategorikusan kijelentik, hogy semmilyen kompromisszumos megoldásra nem hajlandók a FIDESZ-KDNP pártszövetséggel,
    - a szövetség megkötése alkalmával a felek kijelentik, hogy a szövetség tagjai minden demokratikus módot felhasználnak és felkutatnak arra vonatkozóan, hogy a FIDESZ egypárti hatalmát megdöntsék,
    - a szövetség tagjai elkötelezik magukat, hogy amíg a szövetség él, és a célját el nem éri, addig, félre tesznek minden olyan nézeteltérést, mely az alapvető cél elérését veszélybe sodorná,
    - a szövetségből a belépő a cél eléréséig nem lép ki,
    - a cél elérésével a szövetség automatikusan feloszlik, megszünik,

    Vagy egy ilyen radikális, mondhatni demokratikus forradalmi tettel lehet a FIDESZ-t legyőzni, vagy nagyon súlyos következmények arán, estleg évtizedekig sehogy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Keresztes S.
    Ott a pont. Bőszen dolgoznak rajta, hogy a bukásuk ne történhessen meg semmilyen körülmények között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. kedves Clips!
    .
    A cél elérését követően mi lesz? Anarchia?
    Az mennyivel jobb a fidess tákolmánynál?
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  23. SIMON R.Miklos

    Hatalmasat fog bukni? Ki? Orbán? Ugyan már! Lelép majd akkor, ha mindent elvégzett, és átadja a helyét. Csak úgy, mint Gyurcsány is tette. Világ végét senki sem kiált, mármint azok nem, akiknek ismeretük van e felől a dolgokról. Való igaz, hogy bizonyos döntések ezt sugalják, pl. egyházak, de ez csak a kezdet. Nemzetközileg még megellőzi ezt 2 lépés, mint ezt egy korábbi cikkbeni hozzászólásomban már fejtegettem. Szkeptikusok mindíg is lesznek, ezek ismeret nélküli emberek. Bölcsek önmaguk szemében. Írtam és mondom is, várjunk néhány hónapot, Tishri és Tebet hónapokra gondolok. Mert a világban bármi nagy dolog is történt, azok mind ekkor történtek meg! Lásd Babilon bukását, első, második világháborút..stb. Most sem lesz ez másképpen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Hatalmasat fog bukni? Ki? Orbán?
    Neki nem ügy, mert már hozzászokhatott.
    Nade! Nincs aki hatalmasat buktathatná!
    A parlamenti ellenzéki pártok közül egyik sem kormányzóképes!
    A parlamenti ellenzéki pártok közül egyik sem koalícióképes!
    Talán egy új párt a hazafias népfront élén vezethetné a kormánybuktatást.
    Nade, hol van ez?
    Talán a maják tudják, mert szerintük jövőre lesz a világvége és jön az új köztársasági elnök…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Keresztes S. Tőlem is pont, . Az egész ország egy intellektuális csődtömeg, értelmiségét is beleértve., kevés kivétellel. Itt van pl. Schiffer A. Én olyannak látom mint Sólyom Lászlót.Mindkettő jogállami , demokratikus elkötelezettségében bíztam, bízom, de mindkettő szakbarbár, minden másra alkalmatlan, ítélőképesség, arányérzék hiányában szenvedő “intellektuális csőd” .Két vezető értelmiségi, és sokakról nem beszélve. Én már azt sem tudom, hogy ki és mi az értelmiségi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Jó lenne tudni, hogy ennek az elmeháborodott bagázs melyik forgatókömyvet akarja megvalósítani. Mert azt tisztán és világosan látják ők is, hogy a gazdaság Eltolcsy elmebaja ellenére NEM indul be, és a gazdasági eredmények elmaradása az elégedetlenség fokozódásával jár – amit semmiféle mesékkel nem lehet majd elfedni. Az meg már kezd lassan körvonalazódni, hogy a leváltásukhoz szükséges széleskörű összefogás nem elképzelhetetlen – azaz az ellenzék megosztásával sem tudnak hatalmon maradni (esztergomi technikával)
    Mert Orbán útja világos: nem véletlenül adott lehetőséget a gojostonak a két év utáni visszavonulásra – be fog ülni a helyére elnöknek. Onnantól kezdve ő lesz az, aki bármilyen törvényt visszadobhat, kihirdetheti a szükségállapotot, stb.
    Viszont annyira nincsenek tekintettel senkire, hogy NORMÁLIS párt ezt a következmények mérlegelése nélkül nem tehetné meg. Mert reméljük, hogy nem az EGÉSZ vezetőségük szorulna generáltatarozásra! Azaz egyre inkább kirajzolódik az a forgatókönyv is, hogy a társadalmi elégedetlenség szításával robbanást idéznek elő, és kihirdetik a szükségállapotot. Amikor is (millen érdekes) az Elnök szétkergeti a parlamentet, és rendeleti úton kormányozhat.
    Aki pedig mindenféle forradalmat vizionálgat, és valós népi elégedetlenség ELŐTT akarna ilyen állapotot kiprovokálni – az Orbán malmára hajtja a vizet. Ezért hátrább az agarakkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Az LMP-ben meg csak ennyi zöldet látok:
    1. zöldfülűek
    2. zöldségeket beszélnek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Kedves “gets”!
    “Clips” ötlete tulajdonképpen egy moderált változata annak, amit az LMP-s Karácsony mondott. “Clips” egyfajta “visszaalkotmányozó” nemzetgyűlésben gondolkodik, melynek egyetlen célja helyreállítani az orbáni antidemokráciát megelőző jogi állapotokat. Ennek megtörténte után ez a párt- és mozgalomszövetség felbomlana és új parlamenti választásokat írnának ki. Itt tehát szó sincs anarchiáról!
    Természetesen az egész csakis akkor működik, ha ennek a szövetségnek legalább kétharmada van és a fideszes módszert alkalmazva, önálló képviselői indítványok tömeges benyújtásával egyetlen hónap alatt módosítja a Tákolmányt és a “sarkalatos” törvényeket, illetve jogi trükk bevetésével (átkeresztelés) leváltja a teljes Alkotmánybíróságot, megszűnteti a majdan létrehozandó Költségvetési Tanácsot. De ezt egy nagyon pontosan kidolgozott meterend, fontossági sorrend alapján kell elvégeznie, mert a legkisebb hiba esetén dől-borul az egész!
    A magyar “Olajfa” (lásd: Olaszország!) létrehozására azonban mindössze 1,5-2 esztendő áll rendelkezésre! A siker – éppen a fideszes választási tv. miatt – biztosított, ha egyszer, de csak egyetlen egyszer ebben a büdös életben a magyar politika résztvevői nem szétosztható stallumokban és az azokkal szerezhető pénzekben gondolkodnak és nem azon gondolkodnak, hogy ki útálja jobban a másikat, ki a “hiteles”!
    Természetesen ebben a körben náciknak nem lehet helyük. Ők csak nyugodtan vegyék el önálló indulással a Fidesztől a szavazókat. A két pártnak jelenleg és együttesen cca. 1,8 milliós szavazótábora van. Ez nagyon sokra lenne elegendő, ha fideszék nem a “győztes mindent visz” alapján alkották volna meg az új választási tv.-t, amelyben az egyéni kerület győztesének elegendő (három indulót feltételezve) akár egyetlen szavazattal is többet szereznie, mint az összes leadott szavazat egyharmada. Kompenzációs lista hiányában pedig a mandátumot nem eredményező szavazatok mennek a kukába. Így még egy belbudai törzsfidesz-kerületben is mandátumot szerezhet a baldem-oldal jelöltje.
    Nagyon jót fogok majd röhögni, amikor a saját törvényük dugájába dőlve Orbánék a demokrácia után kezdenek kiabálni és a szavazatok számára hivatkozva választási csalást fognak emlegetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Kedves szendam!
    A röhögés egészséges. De sok lehetőség adódik majd erre a fides egyéb viccein:
    A nemzet nem lehet ellenzékben…. stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Kedves szendam!
    .
    Köszönöm, így már kerek a dolog!
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Seggfej.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. szedam.
    Ha azt az esélyt , amit most a FIDESZ és a KDNP a saját maga bebetonozására készülve, választási törvénynek nevezve elfogad, és az ellenzék nem használja ki, akkor évtizedekre bebetonozza a FIDESZ-t. Akkor akár Orbán dinasztiát alapíthat Magyarország kormányózáságára!
    Ha a legkisebb is esély van az Orbán ellenes szövetségre azt akkor is meg kell lépni. Csak már azért is, hogy láthassák az orzságban,a világban, hogy nem egy birka nép él itt.
    Ha pedig, a legkisebb esélye is van, arra, hogy az Orbáni vezetést demokratikus módon a választások előtt ki lehessen ütni a hatalomból, azt ki kell használni.
    Nem csak “fülkeforradalom” és “fülkeforradalmárok” léteznek. Ráadásul ezek nagy része már csalódott a “forradalmi” vezetésben és vezetőben. Értelmesen, nem személyi és pártambícióktól vezérelve, de végre már az ország érdekének szem előtt tartásával, felelősen politizálva, összefogva kell egy diktatúra kiépítésén fáradozó, antidemokratikus és a múltba révedező rendszerben gondolkodó pártot leváltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Clips!
    A legnagyobb esély idén van.
    Ami marad jövőre, az a legkisebb.
    És azt is lenullázhatja a szükségállapot kihirdetése.
    Ennek megágyzása folyamatban van:
    idén 3000 mrd jött a költségvetésbe, mégis hiányzik 250.
    Jövőre még több fog hiányozni. Tehát ideje lesz a rendkívüli állapot bejelentésének.
    Senki, semmi nem lesz biztonságban. De még a pártok sem.
    Jó vicc lesz, ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Kedves “Clips”!
    Mint azt az előző kommentemből is kiolvashattad, egyetértek Veled annak fenntarzásával, hogy egy ilyen összefogásban náciknak helyük nem lehet!
    Nem csak (de főleg) elvi okokból – Úriember bizonyos dolgokat még bottal sem piszkál! -, hanem a jobboldali szavazatok megoszthatósága miatt is!
    Kedves “Sándor”!
    A “rendkívüli állapot” Magyarországon már hónapok óta ki van hírdetve. Nem tudom, észre vetted-e, amikor megnyírbálták az Alkotmánybíróság hatáskörét (Lázár-javaslat), majd a Tákolmányba beleírták, hogy az AB csakis akkor hozhat költségvetéssel kapcsolatos ítéleteket, ha az államadósság a GDP 50%-a alá süllyed? Két brossúrával arrébb pedig arról értekeztek, hogy még legalább 20 évig ez az adósság kb. 60% körül fog alakulni, előtte két brossúrával pedig ugyanezt az államadósságot 77-ről 82%-ra, összesen cca 1050 milliárd forinttal emelték (melyből 4%-ot vettek vissza a manyupok által államkötvényekbe fektetett pénzek lenyúlásával)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Kedves szendam!
    .
    Ma nagyon brillírozol! Gratula :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. szendam!
    Én demokratikus pártokról, szövetségekről és szervezetekről beszéltem, az ő összefogásukról. Egy antidemokratikus, szélsőséges akár jobb vagy baloldali mozgalom,párt, vagy szövetség ebbe éppen úgy nem fér bele, mint magát a kirekesztéssel egyértő, a másság és tolarencia elfogadásának elutasításával, antiszemitizmussal való egyetértéssel, …stb. jellemezhetőek.
    Így természetesen a náci, a fasiszta, revizioniista,antiszemita…stb. egyáltalán nem férnek bele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Gyula Bognár, Jr.

    Ime, ilyen hireket ad közzé egy Fideszes, Orbán Viktor felmentésére:
    (a helyesírási hibak nincsenek kijavítva, Fodor András professzor így ír)

    “Most pedig az történt hogy Orbán – én is csak most tudtam megm -behivatta a tibeti nép magyarországi képvvielőit, és arra kétrte őket, hogy ezúttal ne tüntessnek Kina ellen, mert túl nagy a tét. Nem tiltotta meg, hogy tüntesenek, de erre kérte őket.A tibetiek megértették, bionyára nemn örömmel, de elfogadták. Obama ezt azért nem tehette meg, mert az Egyesült Államok túl nagy ahhoz, hogy bekéessnek minden tibetit a Fehér Házba, a kis Budapesten azonban nyilván elérhető a többség.” (Fodor András professzor)

    Érdemes lesz megkérdezni Orbán Viktort, mikor volt ez a találkozás a tibeti képviselökkel és mikor kaphatunk hivatalos közleményt róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Sándor!
    Magyarországon nem lehet bevezetni a szükségállapotot! Ezt Orbánék nagyon jól tudják, és ezért is folyik lóhalálában olyan antidemokratikus törvények megszavaztattása,melyek alapján bár kit, törvényileg felelősségre lehet vonni, bár miért!
    Ehhez alakítják a rendőrséget, az ügyészséget, a bíróságot, a médiákat.

    Csak meg kell nézni, hogy egy magát felelős politikusnak tartó Szíjjártó milyen kijelentéseket tehet büntetlenül a médiákban, amikor arra “kéri” a felelős szervet(törvényk előkészítés), hogy az elmúlt 8 év poltikai döntéseit, is minősítse gazdasági döntéssé, melyre büntető törvény hozható,így az abban résztvettek automatikusan bűncseekmény elkövetésével gynúsíthatók,elítélhetők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. És még valami!
    Ha Magyarországon bár melyik hatalom bevezetné a szükségállapotokat, akkor itt, polgárháború lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Kedves szendam!
    Rendkívüli volt, hogy túléptük az alkotmányos korlátokat, stb..
    De rendkívüli állapotban lehet, hogy betiltják a pártokat, lehet, hogy kölcsönveszik a bankbetétedet, lehet, hogy behívnak katonának.
    És lehet, hogy nem tudod, hogy meddig nem lesz újabb választás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Clips
    Persze. hogy!
    Ha már minden “törvényes” akkor már nem kell mást tenni mint várni az enszeket, mint 56-ban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Ja!
    És hallgatni a Szabad Európát!
    Vagy az Amerika Hangját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Kedves “Sándor”!
    Katonának már nem hívhatnak be, de az egyik megtakarításomat már “örökbe” fogadták – MANYUP! Népszavazni már nem lehet, sztrájkolni szintén nem. Hogy még nincs lövöldözés, az csak a honi lustaság következménye.
    Kedves “gets”!
    Köszi! Néha vannak jó pillanataim. :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. nem bizunk Schifferben! orbannal egyutt mehet amerre lat lehetoleg minel messzebb a magyar politikatol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Kedves Clips!
    .
    Az a szegény “ember” “egy magát felelős politikusnak tartó Szíjjártó” nem vette észre a dumájában a bumeráng hatás várható eredményét. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Clips 2011. július 19. kedd 09:31
    “- a szövetségből a belépő a cél eléréséig nem lép ki,
    - a cél elérésével a szövetség automatikusan feloszlik, megszünik”
    .
    Ha ez választási szövetség lenne, mi a biztosíték arra, hogy szavukat tartják az aláírók? Például: akinek tetszik majd a Parlamentben csücsülni, mert a “szövetség” révén bejutott, de másképpen esénytelen lenne, az elvárja a havi apanázst legalább négy évig, és eszébe sem jut visszavonulni egy kétes majdani bejutás miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Kedves
    Akkor neked jó!
    Már csak az újabb demokratikus választásra kell készülődnöd.
    Még az sincs betiltva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  48. Kedves “szendam”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Simon R. Miklós
    “Hatalmasat fog bukni? Ki? Orbán? Ugyan már! Lelép majd akkor, ha mindent elvégzett, és átadja a helyét.”

    Átadja, ha cserében beülhet a Budai Várba – ha lehet, királynak – önjelöltségi alapon. Másképpen esélytelen a miniszterelnökség átadása. Máris intenzíven dolgoznak a vár felújításán, mert céljuk van vele.
    Mai hír:
    Felújíttatnák a Budai Vár épületeit is
    Kétmilliárd forint keretösszegű közbeszerzési eljárásokat írt ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. állami tulajdonú ingatlanok helyreállítására.
    Tovább:
    http://www.fn.hu/belfold/20110719/felujittatnak_budai_var_epuleteit/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. “Hatalmasat fog bukni? Ki? Orbán? Ugyan már! Lelép majd akkor, ha mindent elvégzett, és átadja a helyét.”

    Igen! Ov arról ismerszik, hogy folyton átadja a helyét.
    De lehet, hogy a kormányzó őfőméltósága előbb rendkívüli állapotot hirdet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tíz kicsi nagykövet 2011. július 22. péntek

Oszkó szerint Orbán sokat improvizál 2011. július 21. csütörtök | AN

Feljelentették a zsaroló fideszes képviselőt 2011. július 21. csütörtök

A Fidesz rendbe teszi a rossz mondatokat 2011. július 21. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos