Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán bukni fog 2011. július 19. kedd 6:26 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán bukni fog

Budapest – Orbán Viktor nagyot fog bukni 2014-ben, mert lehet erőszakosnak lenni, de a hatalmi arroganciának mindig megvan a böjtje – állította Schiffer András, az LMP frakcióvezetője.

A jelen kormányzattól a demokratikus berendezkedést féltő, diktatúrát, vagy éppenséggel világvégét kiáltó hangok javarészt érthető elkeseredettségen, tudatlanságon, vagy a hatalomból éppen kieső politikusok frusztrációján alapulnak – mondta az LMP elnöke a Klubrádió Hetes Stúdió című műsorában.

Schiffer András kifejtette a pártja által kezdeményezett, és sokakból nagy megdöbbenést kiváltó, Fidesz elleni koalíciós ötletének okait, végül pedig kitért a Fidesz egyszerre neoliberális és neokonzervatív ideológiák mentén táncoló gazdaságpolitikájának hátulütőire is.

Schiffer András szerint Orbán Viktor nagyot fog bukni 2014-ben, mert lehet erőszakosnak lenni, de a hatalmi arroganciának mindig megvan a böjtje. Nyilvánvalóvá fog ugyanis válni, hogy az a gazdaságpolitika, amire mindent feltettek, az légvárakra épül és tömeges elszegényedéshez és kiszolgáltatottsághoz fog vezetni.

A politikus hangoztatta: a reagani modell, amit a kormány alkalmaz, itthon azért nem működik, mert nincs meg az az erős vállalkozói réteg, amely felülről leszivárogtathatná a jólétet, illetve Ronald Reagan politikája párban járt a hiány óriási növekedésével, amit ma is nyög az ország.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 15 szavazatból)
Orbán bukni fog, 4.2 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

73 Reader’s Comments

  1. András 2011. július 19. kedd 11:47
    “Seggfej.”
    Ezt kár volt reklámozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Kedves “Sándor”!
    A demokratikus választások is hamarosan be lesznek tíltva. Elég csak beleolvasni a nagytudású Áder eu-képviselő úr trvezetébe.No, az mindenről szól, csak nem a demokratikus választásokról!
    De éppen ez az, amit ki lehetne használni egy megfelelő összefogással és még akkor is, ha “proaktív” szerint ezzel egyesek vissza is élhetnek (a gyanú egyébként indokolt!). Ezt pedig most és mihamarabb meg kell lépni, mert ha Orbánék kapnak még egy ciklust, akkor a társadalom annyira el fog zülleni, hogy csak valamiféle földindulás (pl.: ‘56), vagy a rendszer kifulladása (pl.: ‘89-’90) fogja eltakarítani ezt a társaságot a nyakunkról … utána pedig jön a szokásos mókuskerék: néhány esztendő demokratikus próbálkozása után jön az újabb populista diktatúra!
    Ja, és még valami az áderi választási törvény céljáról:
    Egy bölcs mondás szerint “háborúban a gépkarabély hasznos eszköz, de mindkét oldal ellen egyaránt használható”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. Micsoda hülye ez a Schiffer András. Amit Orbán csinál, az elsősorban nem reaganomics, másodsorban a reaganomics mindenhol működik, ahol van munkára fogható lakosság, harmadsorban Reagan előbb lenullázta a carteri eladósodást, és csak azután adósodott el, negyedsorban az eladósodásból űrkutatás, hadiipar és haladás lett, nem pedig hőbörgő lumpenek pofájának a betömése, no meg mellesleg szétfegyverkezte a Szovjetuniót. Ronald Reagan megnyerte a hidegháborút. Vállalkozói réteg, ami felülről szivárogtatja a jólétet,. ez lenne a friedmani gazdaságpolitika? Hol élsz, Schiffer Toncsi, te nagyon barom?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  4. Ricsi!
    .
    Ő jogÁSZ nem közgazda! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Brávó! Ehhez nem kell közgazdásznak lenni! És aki az összeomlás szélén lévő országban, egy összeomlás szélén lévő kontinensen azzal eteti ezt a kőhülye, barom népet, hogy ami van, az reaganomics, és azért nem működik Magyarországon a reaganomics, mert nincs gazdag réteg, aki szivárogtassa a jólétet, az nem jogász, hanem mocskos gazember, mert már most oda pislog, hogy három év múlva ez meg az a populista dumája mennyi szavazatot ér. Csakhogy hiába kalkulál, nem ők fognak bejönni, hanem a Jobbik.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  6. “A Fidesz a bűnöshöz keresi a bűnt” c. cikknél olvasható:
    “Nincs még hozzászólás”
    Nem is lesz, amíg az “Írja meg véleményét!” nem jelenik meg, illetve a “Vélemény:” ablak nincs aktiválva.
    Mikor lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  7. ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Ha nem csinálják jól,meg fognak bukni,mármint orbánék!De ha az LMP csinálja rosszul,akkor ők fognak bedőlni.Lehet itt akármilyen a rendszer,ha nem lesz mit enni,nem lesz szavazat semí4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  9. Kedves szendám, azt írod “megfelelő szövetség”. Túl az elveken, hogy a Jobbik nem megfelelő szövetség, mert náci, azért nem lehet megfelelő szövetség, mert a szövetség az nem törvény, az gentleman agreement, ezek pedig nem gentleman-ek. Ha bejutnak a parlamentbe, jobb aránnyal, mint ha egyedül indulnának, felmondják a megállapodást, nem szavazzák meg a parlament feloszlatását, pláne ha nem érnek el 2/3-ot együttesen. Akkor majd új “titkos szövetséget kötnek a Fidesszel, nekik lesz kétharmaduk. Ez is lehetséges.Ma még előre nem is látható “porszemek” kerülhetnek a kerékbe..nem beszélve a Fideszről, hogy mit fog kitalálni.Nem beszélve arról, hogy szerintem a Jobbiknak több érdeke fűződik a Fidesz hatalom fennmaradásához, mint leváltásához.
    Az egész Schiffer steril jogászi agyának az életszerütlen szüleménye.
    A Churchill-Sztálin szövetség hasonlat nem csak azért nem jó, mert egy világháborús krizis helyzet nem hasonlitható a helyzetünkhez, hanem azért sem, mert annak a szövetségnek nem volt kockázata. Nem lehetett elképzelni, hogy Sztálin majd fordul és nem harcol Hitler ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  10. Csatlakozom “proaktiv”-hoz!
    Az előbb kattintottam rá a nevezett cikkre és még mindíg nincs kommentablak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Kedves “gm”!
    Egyetértünk, bár én nem használtam a Churchill-Sztálin hasonlatot. Éppen azért nem, mert jelen esetben a soha nem létezett Churchill-Hitler hasonlatot kellett volna írnom!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. 2014-ben demokratikus választás? A Fidesz leváltása? Hol éltek ti, valami álomvilágban? Vagy csak a szemüveg rózsaszínű, hogy senki nem látja, mit építenek? Jézusom… Mit vár az ember az egyszerű emberektől, ha az értelmesek is ilyen vakok és hiszékenyek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. Nem kell pánikolni,vége a nyári szünetnek hamarosan Fidesztánban,és a sok megalomániás Fideszes honatya(istenem de szeretnék árva lenni) majd felhergeli a népet októberre:))))))Azt akkor majd az lesz amit TerrOrbán nyilatkozott 207.márciusban: ” a kormánynak azt kell tenni amit a nép akar,mert ha nem teszi,akkor onnantól kezdve nem hivatkozhat se demokráciára,se semmire, csak egyet tehet,futni kell de gyorsan”És Itt nem FIDESZ által fizetett rendbontók mennek majd az utcára………..hanem rendkívül mérges elkeseredett emberek,köztük tűzoltók ,rendőrök ,katonák,tanárok,bányászok vasutasok, és szerintem még zenész is lesz aki a dobverővel üti a sok csaló fideszes politikust………Akiktől elveszik a múltat és ezáltal a jelen és a jövőt is:(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Dragonhealt
    Én a jóslatodtól nem félek. Ezek az emberek nem fognak utcára menni! A bő egy év alatt számtalan alkalmuk lett volna. Nem tették. A fidesz a jobbikkal karöltve futószalagon gyártják az új törvényeket, már követni sem lehet, sőt minden munkavállalói jogot szétvertek és ez a birka nép még mindig nem fogja fel mi történik. Nem fogja fel, hogy az ő jogai sérülnek. Tele a gatyája mindenkinek, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Hidd el Zsigmond az embereknek októberre jobban tele lesz a tökük mint a gatyájuk:)))))))))Ezt borítékolom……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. csüngeni volna jó látni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. szeretném , hogy havi hetvenezerből tartsa el a rokonságát fél éven keresztül, és ezt sorsolással kiválasztott munkanélküliek és hajléktalanok ellenőrizhessék
    ma mennyi pénz mehet el náluk pipere és intimdolgokra ? na ennyire becsüljék ők is az embereket meg azokat akik rájuk szavaztak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. szendam, átgondoltam és igazad van. Churchill-Sztálin szövetség mérhető az Mszp-LMP együttműködéshez – a közös antifasiszta alapon. De én még nem írnám le az általános választási bojkott lehetőségét sem.
    Különös tekintettel arra, hogy bárki lesz hatalmon, 2014 után olyan Augiász istállóját örököl, amit képtelenség lesz nagyobb fájdalmak nélkül kipucolni. Ezért hacsak nem tudnak 2/3-ot elérni – bele sem szabad fogni!
    A Jobbik meg úgy kell, mint egy falat kenyér: mert ők meg a jobboldalt osztják meg. És megint visszaérkezünk az “ellenségem ellensége a barátom”? dilemmához.
    A rendkívüli állapot kiprovokálása meg EGYEDÜL Orbánnak kedvez, akinek utána már a demokratikus látszatra sem kell adnia, és cári ukázokkal kormányozhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Kedves kekec!

    Nagyszerű az utolsó hozzászólásod , igaz a többi is kifogástalan!
    Sok hasznos gondolatokat osztol meg velünk és ilyenkor örülök!
    Remekül látod a helyzetett , ha 2014-es esetleges kormányváltást, az utódnak iszonyat lesz és vért izzad mire ebből kikecmergünk!
    Én már oltári módon unom, ezt a sok megszórítást!
    Ugye az első megszórító csomag Bokros nevéhez fűződik!
    Igaz volt még egy ezelőtt , azt hiszem 1979-ben , de én az “igazi” “tényleges” megszórító csomagra gondolok!
    Majd következett, Gyurcsány, Bajnai és Orbán Viktort sem , nála már kettő is van!
    Szeretném a kedves figyelmedbe ajánlani e interjút és kíváncsi vagyok a véleményedre is:

    http://atv.hu/cikk/video-20110719_rona_peter

    Ha lehet egy személyes véleményem , nem lenne szabad megvárni a 2014-et , mert utána ha egy másik párt kerül hatalomra, az is megszórítást fog kreállni!
    Többünknek is, már a hócipőnk kilesz a megszórító intézkedésektől!
    Ha megnézed e riportot , azt hiszem tökéletesen megfogod érteni miről is beszélek!
    Ezen a forumon már rengeteg negatívum elhangzott, OV és kis csapatáról és félő, ha 2014-ig végigviszik , utána már késő lehet minden probálkozás!
    Azt pedig el kell felejteni, hogy a JObbik , LMP és a MSZP, összefogjon!
    Nem látok rá reális esélyt kizárt dolognak tartom!
    Ha a Magyarok nem kellnek fel, akkor itt e nívós forumon írhatunk bármit , süket fülekre fog találni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. “A jelen kormányzattól a demokratikus berendezkedést féltő, diktatúrát, vagy éppenséggel világvégét kiáltó hangok javarészt érthető elkeseredettségen, tudatlanságon, vagy a hatalomból éppen kieső politikusok frusztrációján alapulnak – mondta az LMP elnöke.”

    Elnézést kérek mindenkitől, de nem tudok mást mondani: ez az ember egyszerűen hülye.

    (Megértem, ha kimoderálnak ezért, de nem tudok mást mondani.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. S.A. vagy nagyon álnaív vagy egyszerüen hülye! Bármelyik eset forog is fennen, semmi helye a parlamentben és a közéletben úgy általában!
    Sajnos egyre inkább azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy hiába jön el az október…..nem fog történni semmi. Bíztam, sokáig, de látva az általános rezignáltságot …..már nem.
    Az emberek (akik esetleg tennének is valamit) , itt és más fórumokon nagyhirtelen kiírják magukból a dühöt és az elkeseredettséget és utána már el is múlik az egész. Egyre inkább meggyőződésem, hogy jól ki van ez találva! Virtuális tányércsapkodás! :( ne legyen igazam!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. A (moderálva) helye a budiban van.
    Bő vízzel öblíteve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Ti tényleg azt hiszitek, hogy ez a banda a dilettáns ide-oda kapkodásával hatalmon marad 2014-ig?
    Mert hogy a Schiffer a maga eszményi légüres terében így gondolja, az egy dolog…
    Én úgy vélem, Dragonheart jóslata eléggé helytálló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos